DROPS / 178 / 61

Lampone by DROPS Design

Virkad sjal med hålmönster i DROPS Flora.

DROPS Design: Modell fl-004
Garngrupp A
-----------------------------------------------------------
Mått: Höjd mitt på: ca 52 cm. Bredd överst: ca 136 cm.
Garnåtgång:
DROPS FLORA från Garnstudio (tillhör garngrupp A)
150 g färg 19, korall

DROPS VIRKNÅL NR 4 – eller det nålnr du måste använda för att få 20 dubbelstolpar på 10 cm på bredden. När A.1/A.2 har virkats 1 gång på höjden mäter arbetet ca 7 cm på höjden mätt mitt på sjalen.
----------------------------------------------------------

Är du osäker på vilken storlek du skall välja? Då kanske det kan hjälpa dig att veta, att modellen på bilden är ca 170 cm lång och använder storlek S eller M. Om du gör en tröja, kofta, klänning eller liknande, hittar du plaggets mått i måttskissen nederst i mönstret.

(Gå vidare till mönster...)

Garnsort
Deals från
DROPS FLORA UNI COLOUR (50g)
DROPS Alpaca Party! / 30% OFF!
26.00 SEK
18.00 SEK
n/a
DROPS FLORA MIX (50g)
DROPS Alpaca Party! / 30% OFF!
27.00 SEK
19.00 SEK
18.00 SEK

Tips & Hjälp

Tack för att du väljer DROPS Design!

Vi gör allt vi kan för att det ska vara så lätt som möjligt att följa våra mönster.

Därav har varje model specifika instruktions-videos till hjälp. Du hittar dem under varje mönster nederst på sidan.

Vi har även steg-för-steg instruktioner, som kan hjälpa dig att förstå några av de tekniker vi använder i våra mönster.Dem hittar du här!

MÖNSTER:
Se diagram A.1 till A.3.
----------------------------------------------------------

SJAL:
Sjalen virkas fram och tillbaka från spetsen och utåt.
Virka 4 luftmaskor med nål 4 med Flora och slut dem till en ring med 1 smygmaska i första luftmaskan. Fortsätt att virka fram och tillbaka efter A.1 - KONTROLLERA VIRKFASTHETEN! När A.1 är färdigt på höjden fortsätts det med A.2. När A.2 är färdigt på höjden upprepas A.2 med ökningar (dvs det ökas totalt 2 rapporter på bredden för varje gång A.2 är färdigt på höjden). Fortsätt så till arbetet mäter ca 52 cm - anpassa efter ett varv från avigsidan, sedan virkas nästa varv efter A.3 (med ökningar som förut). Klipp av tråden och fäst den.

Diagram

= luftmaska
= dubbelstolpe om luftmaskbågen
= tredubbelstolpe om luftmaskbågen
= 2 dubbelstolpar virkas tillsammans så här: * gör 2 omslag om nålen, stick in nålen under luftmaskbågen, hämta tråden, gör 1 omslag och drag tråden genom de 2 första maskorna på nålen, gör 1 omslag och drag tråden genom de 2 nästa maskorna på nålen *, upprepa *-* en gång till, gör 1 omslag och drag tråden genom alla 3 öglorna på nålen.
= virka 1 dubbelstolpe runt luftmaskbågen och i den hopvirkade dubbelstolpen under
= 4 luftmaskor, 1 smygmaska i första luftmaskan - se punkt på cirkeln, varvet börjar här
= 1 fastmaska i 2 hopvirkade dubbelstolpar

Behöver du hjälp? Här finns instruktionsvideor som kan hjälpa dig!

För att få hjälp med ett mönster ber vi dig att ta kontakt med butiken där du har köpt ditt garn. Har du köpt DROPS garn är du garanterad att få kvalificerad hjälp från våra duktiga DROPS återförsäljare som är specialiserade inom DROPS mönster.

Alla våra mönster är noggrant genomgångna och korrekturlästa, men vi måste ta förbehåll för eventuella felaktigheter. Alla mönster är översatta från Norska beskrivningar och du kan alltid gå in på originalmönstret för mått och beräkningar.

Om du anser att du funnit ett fel i mönstret, skriv gärna en kommentar eller fråga i vårt kommentarsfält. Gå till originalmönstret för modell DROPS 178-61.