DROPS / 178 / 33

Shifting Tide by DROPS Design

Sjal med riller, striper og hullmønster, strikket i DROPS Fabel

Stikkord: hullmønster, sjal, striper,
  • Shifting Tide / DROPS 178-33 - Sjal med riller, striper og hullmønster, strikket i DROPS Fabel
  • Shifting Tide / DROPS 178-33 - Sjal med riller, striper og hullmønster, strikket i DROPS Fabel
DROPS Design: Modell fa-370
Garngruppe A
-----------------------------------------------------------
Mål: Lengde midt på: ca 53 cm. Bredde øverst: ca 160 cm.
Materialer:
DROPS FABEL fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
150 g farge 100, natur
100 g farge 340, blå lagune
NB: Dersom sjalet strikkes ensfarget vil det gå med 200 g Fabel.

DROPS RUNDPINNE (80 cm) NR 3,5 – eller den pinnen du må bruke for å få 23 masker og 30 pinner glattstrikk på 10 cm i bredden og 10 cm i høyden.
----------------------------------------------------------

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!

Vil du bruke et alternativt garn? Prøv vår garnkalkulator!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal velge? Da hjelper det kanskje å vite at modellen på bildet er ca 170 cm høy og bruker størrelse S eller M. Om du lager en genser, jakke, kjole eller lignende, kan du finne en målskisse av det ferdige plagget (i cm) nederst i oppskriften.

75% Ull, 25% Polyamid
fra 29.00 kr /50g
DROPS Fabel uni colour DROPS Fabel uni colour 29.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Fabel print DROPS Fabel print 31.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Fabel long print DROPS Fabel long print 33.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 116kr. Les mer.

Instruksjoner

RILLE (strikkes frem og tilbake):
1 rille = 2 pinner rett.

STRIPER:
* 1 rille (dvs 2 pinner rett) med blå lagune, 1 rille med natur *, gjenta fra *-*.

STRIKKETIPS:
For å unngå lange sprang med tråder langs sidene på sjalet når det strikkes striper, strikkes den ytterste masken i hver side (både fra retten og fra vrangen) med 1 tråd natur + 1 tråd blå lagune (= 2 tråder). For å få til dette brukes enten tråden både innenfra og utenfra begge nøstene eller så nøstes det opp et eget nøste i hver farge som følger sjalet langs den ene siden.

MØNSTER:
Se diagram A.1 til A.6. Diagrammene viser alle pinnene i mønsteret sett fra retten.
----------------------------------------------------------

SJAL:
Sjalet strikkes først i RILLER frem og tilbake – se forklaring over, deretter strikkes det hullmønster.

Legg opp 5 masker på rundpinne 3,5 med natur og strikk slik:
1.PINNE (= retten): Strikk rett.
2.PINNE (= vrangen): 2 rett, 1 kast, 1 vrang, 1 kast, 2 rett = 7 masker.
3.PINNE (= retten): 2 rett, 1 kast, 1 rett, 1 kast, 1 rett, 1 kast, 1 rett, 1 kast, 2 rett = 11 masker. Sett 1 merke i midterste maske (= midt-masken).
4.PINNE (= vrangen): strikk rett frem til midt-masken, strikk midt-masken vrang og strikk rett ut pinnen.
Videre strikkes det riller i STRIPER – se forklaring over, med 1 kantmaske i rille i hver side, midtmasken strikkes i glattstrikk og det økes slik – LES STRIKKETIPS og HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN:
5.PINNE (= retten): 1 rett med 1 tråd natur + 1 tråd blå lagune (= 2 tråder), strikk videre med 1 tråd blå lagune slik: 1 kast, 1 rett, 1 kast, strikk rett frem til midtmasken, 1 kast, 1 rett (midt-masken), 1 kast, strikk rett til det gjenstår 2 masker på pinnen, 1 kast, 1 rett, 1 kast, strikk 1 rett med 1 tråd natur + 1 tråd blå lagune.
6.PINNE (= vrangen): 1 rett med 2 tråder, strikk videre med 1 tråd blå lagune slik: 2 rett, strikk neste kast vridd rett slik at det ikke blir hull, strikk rett frem til midt-masken, strikk midt-masken vrang, strikk rett til det gjenstår 4 masker på pinnen, strikk første kast vridd rett, strikk 2 rett og avslutt med 1 rett med 2 tråder.
7.PINNE (= retten): 1 rett med 2 tråder, strikk videre med 1 tråd natur slik: 1 kast, 1 rett, 1 kast, strikk rett frem til midt-masken, 1 kast, 1 rett (= midt-masken), 1 kast, strikk rett til det gjenstår 2 masker på pinnen, 1 kast, 1 rett, 1 kast og 1 rett med 2 tråder.
8.PINNE (= forkortet pinne fra vrangen): 1 rett med 2 tråder, strikk videre med 1 tråd natur slik: 2 rett, 1 vridd rett (slik at det ikke blir hull), 4 rett, snu arbeidet.
9.PINNE (= retten): Ta 1.maske løs av pinnen som om den skulle strikkes rett, stram tråden og strikk 6 masker rett tilbake med natur og siste maske rett med 2 tråder.
10.PINNE (= vrangen): 1 rett med 2 tråder, strikk videre med 1 tråd natur slik: strikk rett frem til midt-masken, strikk midt-masken vrang, strikk rett til det gjenstår 4 masker på pinnen, strikk første kast vridd rett (slik at det ikke blir hull), strikk 2 rett og avslutt med 1 rett med 2 tråder.
11.PINNE (= forkortet pinne fra retten): 1 rett med 2 tråder, strikk 7 rett med natur.
12.PINNE (= vrangen): Ta 1.maske løs av pinnen som om den skulle strikkes rett, stram tråden og strikk 6 masker rett tilbake med natur og strikk siste maske rett med 2 tråder.

Gjenta 5.-12.pinne frem og tilbake, men for hver repetisjon strikkes det 2 masker mer på de forkortede pinnene til det strikkes forkortede pinner over totalt 26 masker i hver side, deretter strikkes det forkortede pinner over disse 26 maskene til ferdig mål (de øvrige maskene fortsettes som før). Etter hver repetisjon er det økt 12 nye masker. Fortsett slik til det er 347 masker på pinnen (arbeidet måler nå ca 38 cm langs midt-masken).
Strikk med 1 tråd natur, men ytterste maske i hver side strikkes i 2 tråder natur til ferdig mål.
Strikk 1 rille frem og tilbake over alle masker med økning i hver side og på hver side av midt-masken som før = 353 masker på pinnen.

Videre strikkes det mønster etter diagram A.1 til A.6 slik:
Strikk diagram A.1 over 1 maske, strikk A.2 til det gjenstår 7 masker før midtmasken, strikk A.3 over de neste 7 maskene, 1 maske i glattstrikk (= midt-masken), A.4 over de neste 7 maskene, A.5 gjentas til det gjenstår 1 maske og strikk A.6 over 1 maske. Strikk og øk på denne måten til det er strikket 2 rapporter av A.1 til A.6 i høyden. Strikk 2 riller over alle maskene, deretter felles det av med kast slik:
For å unngå at avfellingskanten strammer kan det lages 1 kast etter ca hver 4.maske (kastet felles av som en vanlig maske).

Diagram

symbols = rett fra retten, vrang fra vrangen
symbols = 1 kast mellom 2 masker
symbols = 2 masker rett sammen
symbols = ta 1 maske løst av pinnen som om den skulle strikkes rett, strikk 1 maske rett og løft den løse masken over masken som ble strikket
symbols = ta 1 maske løst av pinnen som om den skulle strikkes rett, strikk 2 masker rett sammen og løft den løse masken over maskene som ble strikket sammen
diagram
diagram
signature

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (11)

country flag Miki 09.04.2020 - 21:37:

So do I start with the small separate balls of lagoon at the end of row 7? When I work with the small ball of lagoon, I leave the small ball of white as it is ? KNITTING TIPS says "To prevent long lengths of yarn along the sides of the shawl". I don't quite understand what it means.

user icon DROPS Design 14.04.2020 kl. 10:00:

Dear Mikki, this video shows how to work the stitches on the edge with 2 strands of yarn, this might help you to understand how to do that (on this shawl you will work this on each side = beg of row from RS/end of row from WS and beg of row from WS/end of row from RS. Happy knitting!

country flag Miki 08.04.2020 - 11:24:

When do I use a small separate ball of off white first time? The last stich of row5? What about a small separate ball of blue? The last stich of row7? Do I afterwards use these small separate balls only the last stich of right side and the first stich of wrong side?

user icon DROPS Design 09.04.2020 kl. 16:40:

Dear Miki, you start with the small separate balls at the end of row 5, at the beg of row 5 you work with the same ball off white as since beg of piece + lagoon (2 strands), continue with lagoon until end of the row and work the last stitch with the yarn lagoon + 1 separate ball off white. At the beg of WS rows, you first start with the separate ball and at the end of WS rows you finish with the ball from the beg. Happy knitting!

country flag Lisa 27.05.2019 - 05:37:

After the “short rows” reach 26 the pattern says to “work the short rows over these 26 stitches until finished length (the other stitches are continued as before). Does this mean to skip the short rows? So skip rows 8,9,11,12? Or something different? Thank you!

user icon DROPS Design 27.05.2019 kl. 11:54:

Dear Lisa, once you have worked the short rows over 26 sts, continue as before with the short rows but the short rows will be worked over 26 sts (= you don't increase anymore the number of sts worked into the short rows). Happy knitting!

country flag Jozefien De Bruijn 19.04.2018 - 14:39:

Dit lijkt me een fijn project voor de vakantie. Ik heb echter maar 100 gram Lace. Als ik in tricotsteek brei in plaats van in ribbelsteek, kom ik dan toe met mijn 100 gram ?

user icon DROPS Design 21.04.2018 kl. 12:43:

Hallo Jozefien, De garenvervanger geeft aan dat je 200 gram Fabel kunt vervangen door 103 gram Lace, dus waarschijnlijk moet dat wel lukken.

Marta 12.02.2018 - 15:20:

Hi, I would love to make this shawl but I don't exactly understand the pattern. Is there any chance for a short tutorial video how to make stripes with that 2 strands of yarn. I don't understand this knitting tip. DO I need 1 ball of 2 yarns of 2 balls to put on each side of the shawl? Thank you for your help.

user icon DROPS Design 12.02.2018 kl. 17:10:

Dear Marta, the edge sts will be worked with double strand, ie 1 strand off-white + 1 strand blue lagoon, to get the double strand on each side you can make a small separate ball in each colour and let it follow upwards. This video shows how to work the edge st with double strand. Happy knitting!

country flag Karin Mokvist 10.11.2017 - 10:23:

Jag får inte bytet av färgerna att stämma. 1 rand = 2 v blu lagoon och 2 v natur enl instruktionen men när man läser mönstret står det från varv 5: sticka med blu lagoon samt v 6. Varv 7,8 ,9,10, 11,12 stickas med natur! Ska vissa ränder vara tjockare? Eller hur menar ni? Med vänlig hälsning Karin

user icon DROPS Design 14.11.2017 kl. 12:24:

Hej Karin, jo men du följer varven som i mönstret. Lägger upp med natur, från varv 5 stickas Ränder, det står även vilken färg du skall börja med på varv 5. Lycka till!

country flag Melissa 04.06.2017 - 21:52:

Nei selfølgelig ikke, jeg fant ut av det :-)

country flag Melissa 04.06.2017 - 15:30:

"Gjenta 5.-12.pinne frem og tilbake" menes med det å strikke pinne 5-12 og så baklengs igjen? Altså 12, 11, 10....?

user icon DROPS Design 05.06.2017 kl. 16:41:

Nej vi mener bare at du fortsætter med de forkortede pinde som 5.-12. pind. God fornøjelse!

country flag Schwörer 12.05.2017 - 10:33:

Werden die Umschläge im gestreiften Teil verschränkt abgestrickt oder nur abgestrickt steht nirgends bei den Tips Mit freundlichen Grüssen Pia Schwörer

user icon DROPS Design 12.05.2017 kl. 13:45:

Liebe Frau Schwörer, die Umschläge, die verschränkt gestrikt sind, sind in der Reihe 6, 8, 10 und 12 beschrieben. Viel Spaß beim stricken!

country flag Heidi Breinlinger 22.04.2017 - 17:27:

Achtung. Nach der Handwäsche mit Wollwaschmittel ist das Weisse türkis verfärbt. Ärgerlich!

user icon DROPS Design 24.04.2017 kl. 10:54:

Liebe Frau Breilinger, hier finden Sie tipps zur Garnpflege. Mehr Auskünfte bekommen Sie gerne von Ihrem DROPS Laden. Viel Spaß beim stricken!

Kommentér oppskrift DROPS 178-33

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.