DROPS / 173 / 25

Grey Wind by DROPS Design

Strikket DROPS hue og hals i ”Polaris” med glatstrik og retstrik.

DROPS Design: Model nr po-083
Garngruppe F eller E + E
----------------------------------------------------------
HUE:
Størrelse: S/M - M/L
Passer hovedmål: ca 54/56 - 56/58 cm.
Materialer:
DROPS POLARIS fra Garnstudio
200 g i begge str i f.nr 04, mellemgrå

HALS:
Størrelse: one-size
Mål: Længde (før sammensyning): ca 76 cm.
Materialer:
DROPS POLARIS fra Garnstudio
200 g f.nr 04, mellemgrå

DROPS PINDE nr 12 – eller det p.nr du skal bruge for at få 8 m x 10 p glatstrik på 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.

100% Uld
fra 24.95 kr /100g
DROPS Polaris uni colour DROPS Polaris uni colour 24.95 kr /100g
YarnLiving
Bestil
DROPS Polaris mix DROPS Polaris mix 30.95 kr /100g
YarnLiving
Bestil
Pinde & Hæklenåle
Garnet til denne opskrift koster fra 99.8kr. Læs mere.

Instruktioner

RETSTRIK (strikkes frem og tilbage):
Strik ret på hver p.

STRIKKETIPS:
Når der slåes op og strikkes på tykke pinde er det vigtigt at maskerne strikkes et stykke inde på pindene hvor de er tykkest for at få rigtig strikkefasthed!

TIPS TRÅDSKIFT:
Når der skiftes nøgle med Polaris deles den gamle tråd i to dele på de sidste 15 cm – klip den ene del af, tilsvarende gøres på den nye tråd. Læg de første og de sidste 15 cm sammen så det bliver almindelig tykkelse på garnet og strik videre - på den måde bliver der ingen synlige overgange i tøjet.
----------------------------------------------------------

HUE:
Huen strikkes frem og tilbage på pinde. LÆS STRIKKETIPS OG TIPS TRÅDSKIFT.
Slå 39-41 m op på pinde 12 med Polaris (sørg for at have ca 50 cm tråd i enden til at sy huen sammen med bagefter).
Strik 6 p retstrik – se forkl over. Derefter fortsættes der i glatstrik med 1 kantm retstrik - se forkl over, i hver side. HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN! Når arb måler 18 cm – sørg for at næste p strikkes fra retsiden, sættes der 5 mærker i arb uden at de strikkes således: Sæt et mærke efter 1 kantm retstrik, derefter sættes der 4 mærker til med 8 m imellem = 6-8 m tilbage på p efter sidste mærke. På næste p tages der 1 m ind efter hvert mærke ved at strikke 2 m ret sammen. Tag ind således på hver p fra retsiden totalt 4 gange = 19-21 m. På næste p fra retsiden strikkes der således: Strik m ret sammen 2 og 2 til der er 1 m tilbage, 1 m ret = 10-11 m tilbage. Klip tråden, træk den gennem de resterende m, træk sammen og hæft godt. Huen måler ca 27 cm. Sy huen sammen i yderste led af yderste m så sømmen ikke bliver tyk. Klip og hæft tråden.

HALS:
Halsen strikkes frem og tilbage på pinde. LÆS STRIKKETIPS og TIPS TRÅDSKIFT!
Slå 15 m op (inkl 1 kantm retstrik i hver side) på pinde 12 med Polaris. Strik 2 p retstrik - se forkl over, derefter strikkes der glatstrik med 1 kantm retstrik, i hver side. Når arb måler 19 cm sættes der et mærke i slutningen af næste p fra retsiden (mærket markerer hvor enden på halsen skal monteres). HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN! Fortsæt til arb måler 76 cm – sørg for at der afsluttes efter 1 p fra retsiden! Strik 2 p retstrik over alle m og luk af. Sørg for at aflukningskanten ikke strammer.

MONTERING:
Sy aflukningskanten til langsiden af arb fra mærket som blev sat og ned til opslåningskanten. Sy m en og en i yderste led af yderste m. Klip og hæft tråden.

There are no comments to this pattern yet! Leave yours below.

Kommentere opskrift DROPS 173-25

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.