DROPS / 173 / 25

Grey Wind by DROPS Design

Gebreide DROPS muts en halswarmer in ribbelst en tricotst van ”Polaris”.

DROPS design: Model nr. po-083
Garengroep F of E en E
----------------------------------------------------------
MUTS:
Maat: S/M - M/L
Hoofdomtrek: ongeveer 54/56 - 56/58 cm
Materiaal:
DROPS POLARIS van Garnstudio
200 gr voor beide maten in kleur nr. 04, grijs

HALSWARMER:
Maat: één maat
Maten: Lengte (voor het aan elkaar naaien): ongeveer 76 cm
Materiaal:
DROPS POLARIS van Garnstudio
200 gr. kleur nr. 04, grijs

DROPS BREINLD 12 mm - of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 8 st x 10 nld in tricotst = 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden: halswarmer, mutsen, ruime muts, set,
Garen type
Deals vanaf
vanaf 1.35 EUR

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

RIBBELST (heen en weer gebreid):
Brei alle nld recht. 1 ribbel = 2 nld r.

TIP VOOR HET BREIEN:
Als u steken opzet op een dikke breinaald, dan is het belangrijk dat u de steken maakt om het dikste gedeelte van de naald en niet alleen over de punt, zodat de steken niet te strak worden.

TIP VOOR HET WISSELEN VAN DRAAD:
Als u met een nieuwe bol Polaris begint, verbind dan de nieuwe draad en de oude draad als volgt: Splijt het uiteinde van de laatste 15 cm draad, knip een deel weg (dun de draad als het ware uit). Doe hetzelfde met de eerste 15 cm van de nieuwe draad. Leg de twee draadeinden op elkaar zodat ze samen even dik zijn als een normale draad en ga zo verder met breien. Zo is de overgang naar een nieuwe bol onzichtbaar.
----------------------------------------------------------

MUTS:
Wordt heen en weer gebreid op de nld. LEES TIP VOOR HET BREIEN EN TIP VOOR HET WISSELEN VAN DRAAD.
Zet 39-41 st op met nld 12 mm em Polaris (houd een draadeinde van ongeveer 50 cm voor het in elkaar naaien van de muts).
Brei 3 ribbels in RIBBELST - zie uitleg boven. Ga dan verder in tricotst met 1 kant st in ribbelst - zie uitleg boven - aan elke kant. DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Brei tot een hoogte van 18 cm - pas zo aan dat volgende nld aan de goede kant is – en plaats dan 5 markeerdraad in het werk zonder de st te breien als volgt: Plaats een markeerdraad na 1 kant st en plaats nog 4 markeerdraden met 8 st ertussen = 6-8 st over op nld na de laatste markeerdraad.
Minder op de volgende nld 1 st na elke markeerdraad door 2 r samen te breien Minder zo elke nld aan de goede kant 4 keer in totaal = 19-21 st. Brei op de volgende nld aan de goede kant als volgt: 2 r en 2 r samen tot er 1 st overblijft, 1 r = 10-11 st over. Knip de draad af en haal deze door de overgebleven st, trek de draad aan en zet vast. De muts meet ongeveer 27 cm. Naai de muts samen, naai in buitenste lusjes van de kant st om een dikke naad te voorkomen. Hecht af.

HALSWARMER:
Wordt heen en weer gebreid op de nld. LEES TIP VOOR HET BREIEN EN TIP VOOR HET WISSELEN VAN DRAAD.
Zet 15 st op (incl. 1 kant st in ribbelst aan elke kant) met nld 12 mm en Polaris. Brei dan 1 ribbel in RIBBELST – zie uitleg boven, brei dan in tricotst met 1 st in ribbelst aan elke kant. Brei tot een hoogte van 19 cm, plaats een markeerdraad aan het einde van volgende nld aan de goede kant (markeerdraad geeft aan waar de halswarmer aan het eind in elkaar moet worden gezet). DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Ga verder tot een totale hoogte van 76 cm – pas zo aan dat u eindigt na 1 nld aan de goede kant. Brei 1 ribbel over alle st en kant alle st af. Zorg dat de afkantrand niet te strak is.

AFWERKING:
Naai de afkantrand langs de zijkant van het werk vanaf waar de markeerdraad is geplaatst en naar beneden tot de opzetrand. Naai st voor st in de buitenste lusjes. Hecht af.

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 173-25.