DROPS / 166 / 12

Frost Flowers by DROPS Design

Hæklet DROPS sjal i ”Air” med hulmønster

DROPS Design: Model nr ai-013
Garngruppe C eller A + A
----------------------------------------------------------
Mål: Bredde øverst: 156 cm. Længde midt på: Ca 48 cm.
Materialer:
DROPS AIR fra Garnstudio
150 g f.nr 10, tåge

DROPS HÆKLENÅL nr 6 - eller den nål du skal bruge for at få 12 st x 7 rækker på 10 x 10 cm, eller 1 rapport af A.2 på 8 cm i bredden (A.X = ca 5 cm i højden).
----------------------------------------------------------

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.

65% Alpaca, 28% Polyamid, 7% Uld
fra 33.95 kr /50g
DROPS Air mix DROPS Air mix 33.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Air uni colour DROPS Air uni colour 33.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
Pinde & Hæklenåle
Garnet til denne opskrift koster fra 101.85kr. Læs mere.

Instruktioner

MØNSTER:
Se diag A.1-A.4.

HÆKL 2 ST SAMMEN (i st):
Hækl 1 st i næste st men vent med sidste gennemtræk, hækl 1 st til i samme st, sidste gennemtræk trækkes gennem alle m på nålen.

HÆKL 2 ST SAMMEN (om lm-bue):
Hækl 1 st om den midterste lm-bue i st-gruppen, men vent med sidste gennemtræk, hækl 1 st til om samme lm-bue, sidste gennemtræk trækkes gennem alle m på nålen.

5-DOBBELT ST:
Lav 5 omslag om nålen, stik nålen igennem første st/fm på forrige række og træk tråden igennem første st/fm, * slå om nålen, træk tråden igennem de 2 næste m på nålen *, gentag *-* 5 gange til = 1 m på nålen.

ST-GRUPPE:
* 1 st om lm-buen, 1 lm *, gentag *-* 2 gange til om samme lm-bue, 1 st om samme lm-bue (= 4 st om samme lm-bue)
----------------------------------------------------------

SJAL:
Sjalet hækles frem og tilbage.

Hækl 216 lm (inkl 3 lm til at vende med) på nål 6 med Air. Vend og hækl 1 st i 4.lm fra nålen (= 2 st), derefter hækles der 1 st i hver af de 2 næste lm, * spring over 1 lm, hækl 1 st i hver af de næste 5 lm *, gentag *-* 34 gange til = 178 st. Nu hækles der MØNSTER - se forkl over, således:
1.RÆKKE: 6 lm, spring over 2 st, i næste st hækles 2 ST SAMMEN (i st) - se forkl over, * hækl 5 lm, spring over 2 st, 1 fm i næste st, spring over 2 st, 3 lm, 1 fm i næste st, 5 lm, spring over 2 st, hækl 2 ST SAMMEN (i st) *, gentag *-* til der er 3 st tilbage, spring over 2 st, hækl 5-DOBBELT ST - se forkl over, i sidste st på rækken.
2.RÆKKE: Vend og hækl således: 1 lm, * 1 fm i st som blev hæklet sammen, 3 lm, spring over 1 lm-bue, hækl ST-GRUPPE om næste lm-bue, 3 lm, spring over 1 lm-bue *, gentag *-* til der er 2 lm-buer tilbage, 1 fm i st som blev hæklet sammen.
3.RÆKKE: 1 lm, * hækl 5 lm, spring frem til st-gruppen og hækl 2 ST SAMMEN (om lm-buen) - se forkl over, hækl 5 lm, hækl 1 fm om næste lm-bue efter st-gruppen, 3 lm, 1 fm om næste lm-bue *, gentag *-* til der er 1 st-gruppe tilbage, 5 lm, hækl 2 ST SAMMEN (om lm) i st-gruppen, spring over næste lm-bue, hækl 5-dobbelt st.
4.RÆKKE: Hækl 1 lm, * 1 fm i st som blev hæklet sammen, 3 lm, spring over 1 lm-bue, 1 st-gruppe om næste lm-bue, spring over 1 lm-bue, 3 lm *, gentag *-* til der er 2 lm-buer tilbage, 1 fm i st som blev hæklet sammen.
5.RÆKKE: 1 lm, * 5 lm, hækl 2 st sammen (om lm-bue), 5 lm, hækl 1 fm om næste lm-bue efter st-gruppen, 3 lm, 1 fm om næste lm-bue *, gentag *-* til der er 1 st-gruppe tilbage, 5 lm, hækl 2 st sammen (om lm), spring over næste lm-bue, 5-dobbelt st.
HUSK PÅ HÆKLEFASTHEDEN!

Videre repeteres 2.-5.række (dvs A.X), og indtagningen i hver side fortsætter som vist i A.1 og A.3. Når spidsen hækles, hækles der som vist i A.4. Arb måler ca 48 cm midt på sjalet ned mod spidsen. Klip og hæft trådene.

Diagram

= 1 st
= 1 lm
= 1 fm i m
= hækl 2 st sammen således: Hækl 1 st i næste st, men vent med sidste gennemtræk, hækl 1 st til i samme st, men ved sidste gennemtræk trækkes tråden gennem alle m på nålen.
= hækl 2 st sammen således: Hækl 1 st om den midterste lm i st-gruppen men vent med sidste gennemtræk, hækl 1 st til om samme lm, men ved sidste gennemtræk trækkes tråden gennem alle m på nålen.
= hækl en st-gruppe om lm-buen således: Hækl * 1 st, 1 lm *, gentag *-* 2 gange til om samme lm-bue, 1 st om samme lm-bue.
= 1 fm om lm-bue.
= 5-dobbelt st: Lav 5 omslag om på nålen, stik nålen igennem første st/fm på rækken og træk tråden igennem første st/fm, * slå om nålen, træk tråden igennem de 2 næste m på nålen *, gentag *-* 5 gange til = 1 m på nålen.
= rækken afsluttes her.

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 166-12) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (20)

Romy 30.11.2020 - 09:10:

Hallo. Ich habe folgendes Problem: jedesmal Ende ich vor den letzten 3 Stäbchen (erste Reihe nach der Stäbchen-Reihe) mit einer festen Masche, habe bereits 4x neu gemacht, da ich dachte ich habe irgendwo einen Fehler drin (verzählt o.s.). Aber es stimmte jedes Mal. Kann ich trotzdem mit dem Fünffach-Stäbchen weitermachen oder muss es unbedingt die 2stäbchen zusammen gehäkelt sein?

DROPS Design 30.11.2020 kl. 10:13:

Liebe Romy, haben Sie wirklich 178 Stb am Ende 1. Reihe? Es sollte dann in der Breite klappen: A.3 = 22 M, A.2 (= 9M x 15 Mal), A.1 = 21 M = 22 + 9x15 + 21 = 178 M. Viel Spaß beim häkeln!

Annemarie 16.11.2020 - 21:46:

Probleem van de stokjes is al opgelost!

Annemarie 16.11.2020 - 20:55:

Als de eerste stokjes opzet kom je op 178, maar in het telpatroon staan op de "eerste rij" maar 62 stokjes (A1+ A2 +A3) . Hoe kom ik van de 178 naar 62?

DROPS Design 18.11.2020 kl. 10:37:

Dag Annemarie,

Het middengedeelte van het telpatroon (A.2) herhaal je 15 keer. Dan kom je precies op 178 stokjes uit.

Nourhan Osama 30.10.2018 - 16:44:

Hello,, you are write in the first step, work 216 ch did i make the double crochet in each of the all next chains in 215 ? Or u mean that i make 2dc then 2 dc then skip 1 ch then work dc in 5 ch then repeat 34 times? And why the first make 4 dc only but all the repeat work is dc in each of the next 5 ch ?!

DROPS Design 31.10.2018 kl. 08:05:

Dear Mrs Osama, to avoid the fundation chain being too tight you will crochet more chain stitches than you will have dc on the first row, work the 216 ch as follows: 1 dc in the 4th dc from hook (= the first 3 ch to turn with + 1 ch to work in), 1 dc in each of the next 2 ch, then *skip next ch, 1 dc in each of the next 5 ch*, repeat from *-* a total of 35 times . Happy crocheting!

Elaine Culver 20.10.2018 - 23:14:

I don't know the yardage, and I don't know how many balls of Air I should order. Can you help? Also, the instructions call for a total 4 dc, although the videos show many more dc in the dc group. ???

DROPS Design 22.10.2018 kl. 10:24:

Dear Mrs Culver, you will find required amount of yarn under the header, ie 150 g DROPS Air/50 g a ball Air = 3 balls are required for the shawl. Where do you read to work 4 dc, I cannot find these. Happy crocheting!

Lia 08.12.2017 - 19:54:

Dank voor het antwoord. Ik vraag me af of je een veelvoud van 9 extra steken moet opzetten. In de begintoer worden de steken van 216 verminderd naar 178. (En -/- 38 steken is geen veelvoud van 9.) Ik heb 36 steken (252) meer opgezet en ik kwam niet uit met het patroon in toer 1.

Lia 04.12.2017 - 22:16:

Als ik de sjaal groter wil maken, hoeveel lossen moet ik dan minimaal meer opzetten? Dit ivm het patroon in de sjaal? Groet Lia

DROPS Design 07.12.2017 kl. 12:37:

Hoi Lia, Het patroon (A.2) dat steeds herhaald wordt gaat over 9 steken, dus als je de sjaal groter wilt maken, moet je een meervoud van 9 steken extra opzetten.

Ana Gomes 05.10.2017 - 00:38:

I have used nearly 250g in this pattern. I did not use DROPS yarns, could that explain the discrepancy?

DROPS Design 05.10.2017 kl. 09:28:

Dear Mrs Gomez, you will find here relevant informations when using an alternative. Happy crocheting!

Hanneke 03.06.2016 - 13:40:

Het antwoord aan Yvonne beantwoord mijn vraag helaas niet... Als ik tel kom ik op 179 stokjes. Of tellen jullie de 3 lossen aan het begin hier niet in mee? Het gaat mij niet om het aantal lossen dat gebruikt wordt (zoals in het antwoord voor Yvonne gegeven wordt) maar in het totale aantal stokjes dat dit oplevert.

DROPS Design 03.06.2016 kl. 14:34:

Hoi Hanneke. Ja, dat is waar. Maar ik zou het eerste stk (de 3 l) hier niet meetellen. Het is puur om mee te keren zoals ik het ziet.

Hanneke 03.06.2016 - 11:42:

Ik sluit me aan bij de eerdere vraag van Yvonne. Als ik het rekensommetje maak kom ik ook op 179 stokjes en niet op 178. Ik geloof best dat als je het patroon volgt, je 216 lossen verder bent, maar 5*35 stokjes + 4 stokjes aan het begin is toch echt 179... Enige opheldering zou fijn zijn!

DROPS Design 03.06.2016 kl. 12:28:

Hoi Hanneke. Zie mijn antwoord aan Yvonne.

Kommentere opskrift DROPS 166-12

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.

#dropsfan gallery

Red shawl

Margery, United States