Lake District by DROPS Design

Strikket DROPS hue og halstørklæde i ”Alpaca” med hulmønster.

DROPS 158-21
DROPS Design: Model nr z-685
Garngruppe A
----------------------------------------------------------
HUE:
Størrelse: one-size
Passer hovedmål: 54/56 cm
Materialer:
DROPS ALPACA fra Garnstudio
100 g f.nr 7139, grågrøn

DROPS STRØMPEP OG RUNDP (40 cm) nr 3,5 – eller det p.nr du skal bruge for at få 23 m x 30 p glatstrik på 10 x 10 cm.
DROPS RUNDP (40 cm) nr 3 – til Rib.

HALSTØRKLÆDE:
Længde: ca 156 cm
Bredde: ca 38 cm
Materialer:
DROPS ALPACA fra Garnstudio
200 g f.nr 7139, grågrøn

DROPS PINDE nr 3,5 – eller det p.nr du skal bruge for at få 23 m x 30 p glatstrik på 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Strikkefasthed – Se hvorfor og hvordan du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du bytter garn her
Garngruppe A til F – Brug samme opskrift og byt garn her
Garnforbrug ved alternativt garn – Brug vores garn-omregner her

-------------------------------------------------------


100% Alpaca
fra 24.95 kr /50g
DROPS Alpaca uni colour DROPS Alpaca uni colour 24.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Alpaca mix DROPS Alpaca mix 25.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
needles Pinde & Hæklenåle Bestil
Garnet til denne opskrift koster fra 149.7kr. Læs mere.

Instruktioner

RETSTRIK (frem og tilbage på p):
Strik ret på hver p.

MØNSTER HUE:
Se diagram A.1 til A.4. Diag viser alle omg i mønsteret set fra retsiden.

MØNSTER HALSTØRKLÆDE:
Se diagram A.5, A.6, A.2, A.7 og A.8 OBS! I diagram A.6 strikkes første symbol på 29.p som 2 ret sammen første gang, dvs i starten af p, strik til der er 2 m tilbage, løft 1 m løst af, 1 m ret og løft den løse m over. Det samme gælder for samme symbol i A.2 på 19.p - se pil i diag. Diag viser alle p i mønstert set fra retsiden

----------------------------------------------------------

HUE:
Arb strikkes rund på rundp, det skiftes til strømpep efter hånden som der tages ind. Slå 120 m op på rundp 3 med Alpaca. Strik Rib (= 1 drejet ret/ 1 vrang) i 3 cm. Skift til rundp 3,5, strik glatstrik og tag 36 m ud jævnt fordelt på omg = 156 m. Strik diag A.1, 1 gang i højden. OBS! Efter A.1 forskydes mønsteret 1 m til højre. HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN! Strik diag A.2, 1 gang i højden. Derefter fortsættes der efter diag A.3. Når arb måler 20 cm strikkes der og tages ind efter diag A.4, i diag tages der 2 m ind på hver 4.omg. Efter diag A.4 er der 26 m tilbage på p. På næste omg strikkes alle m ret sammen 2 og 2 = 13 m. Træk tråden gennem de sidste m, træk sammen og hæft godt. Arb måler ca 26 cm.

HALSTØRKLÆDE:
Arb strikkes frem og tilbage på p. Der strikkes 2 ens dele som sys sammen midt bagpå til sidst. Slå 87 m op (inkl 3 kantm retstrik i hver side) på p 3,5 med Alpaca. Strik 1 p ret fra vrangen. Næste p strikkes således fra retsiden: 3 m RETSTRIK - se forkl over, A.5 gentages til der er 4 m tilbage, strik 1 m som første m i diag og 3 m retstrik. Fortsæt på denne måde. Når diag A.5 er strikket 1 gang i højden er der 67 m på p. Derefter strikkes diag A.6, 1 gang i højden, med 3 kant-m retstrik i hver side af arb til færdig mål og diag A.2, 1 gang i højden. Fortsæt med diag A.7. Når diag A.7 er strikket totalt 5 gange i højden strikkes diag A.8, 1 gang i højden. Strik 4 p retstrik. Luk løst af fra retsiden. Strik en del til på samme måde.

MONTERING:
Sy de to dele sammen yderst langs aflukningskanten midt bagpå.

Diagram

symbols = ret fra retsiden, vrang fra vrangen
symbols = ret fra vrangen, vrang fra retsiden
symbols = slå om mellem 2 m
symbols = 1 m løst af som om den skulle strikkes ret, 1 ret løft den løse m over.
symbols = 2 m ret sammen
symbols = 1 m løst af som om den skulle strikkes ret, 2 m ret sammen, løft den løse m over
diagram
diagram
diagram

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 158-21) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

signature-image signature

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

Alle vore opskrifter har instruktionsvideoer som kan være til hjælp.

Vi har også skridt-for-skridt instruktioner til forskellige tekninkker som du finder her.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (29)

country flag Paola wrote:

Ancora una cosa.....all'inizio delle spiegazioni si legge "ripetere il diagramma A.5 finché non rimangono 4 m, lavorare 1 m come la prima m del diagramma..." non riesco a capire...il diagramma A.5 è costituito da 4 ferri, quindi le spiegazioni si riferiscono all'ultimo ferro che si presenta a rovescio e significa che quindi faccio 4 m a rovescio ed una a diritto??

12.11.2022 - 09:36

DROPS Design answered:

Buonasera Paola, deve continuare a ripetere la 1° riga del diagramma A.5 fino a quando rimangono 4 maglie, poi lavorare la 1° maglia del diagramma e le 3 maglie di vivagno. Questa sequenza va ripetuta per le altre righe del diagramma. Buon lavoro!

12.11.2022 kl. 23:58

country flag Paola wrote:

Salve, scusate. DOpo l'avvio di 87 maglie, si esegue il diagramma A5, ed alla fine si hanno 67 maglie sui ferri. Si continua la lavorazione come indicato, mi sembrano non ci siano aumenti da fare. Mi chiedo: se proseguo con 67 maglie, non mi sembra possibile avere 38 cm di larghezza della sciarpa. Secondo il campione indicato (23 m per 10 cm) i 38 cm corrispondono a 87 maglie. GRazie se potete spiegarmi questo

11.11.2022 - 19:33

DROPS Design answered:

Buonasera Paola, è corretto, la sciarpa è più larga all'inizio e alla fine del lavoro. Buon lavoro!

12.11.2022 kl. 23:56

country flag Kate Ritchie wrote:

I purchased the Lake District pattern z-685. I am an experienced knitter however the instructions are incomprehensible. I am trying to start the scarf however I can't reconcile the initial stitch numbers with pattern requirements. Can you please clarify.

12.08.2021 - 04:48

DROPS Design answered:

Dear Mrs Ritchie, for the scarf you cast on 87 stitches, purl 1 row (= wrong side) then work as follows (from right side): 3 sts in garter stitch, work A.5 (= 16 sts on first row) until 4 sts remain (= 5 times), work the first stitch in A.5 (so that pattern is symmetrical) and end with 3 sts in garter stitch. You will decrease 2 sts on row 1 and on row 3 in each A.5 = 12 sts remain when A.5 is done: 3 sts garter st + 12 sts x 5 repeats + 1st st A.5 + 3 sts garter st = 67 sts remain. Hope this will help, happy knitting!

12.08.2021 kl. 08:47

country flag Julie wrote:

Pour l’écharpe Je monte mes 87 m après tricote premier rang endroit après je commence la figure 5 . Doit ton toujours commencer de bas en haut. Et de gauche vers la droite ou l’inverse Merci

28.02.2021 - 04:09

DROPS Design answered:

Bonjour Julie, le diagramme est lu de bas en haut. Sur l'endroit nous lisons le diagramme de droite à gauche, et sur l'envers dans le sens opposé (de gauche a droite). Bon tricot!

28.02.2021 kl. 22:15

country flag Heike Kopp wrote:

Guten Tag Ich habe eine Frage zu A7 - Rückreihe. Die Angabe im Diagramm "1M re in Rück-R, 1 M li in Hin-R" verwirrt mich etwas. Was für eine Masche muss ich als 1. in der Rückreihe stricken (nach den 3 Randmaschen) und als letztes (vor den 3 Randmaschen) Mit freundlichen Grüßen

30.10.2020 - 14:01

DROPS Design answered:

Liebe Frau Kopp, die 1. Masche in A.7 wird rechts bei den Hin- sowie den Rückreihen gestrickt =diese Masche wird kraus rechts gestrickt - Am Ende der Reihe enden Sie mit der 1. Masche in A.7 (damit das Muster symetrisch ist) = 1 Kraus rechts Masche vor den 3 letzten Maschen. Viel Spaß beim stricken!

30.10.2020 kl. 15:14

country flag Heike Kopp wrote:

Guten Morgen, Muss nach Muster A5 weiter so gestrickt werden: .... "bis zu den letzten 4 M, 1 M wie die 1. M im Diagramm (damit das Muster symmetrisch wird) und 3 M kraus re." Einen schönen Gruß

28.10.2020 - 08:28

DROPS Design answered:

Liebe Frau Kopp, stimmt ja, enden Sie die Hinreihen mit 1 M wie die 1. M im Diagram (und 3 M kraus re). Viel Spaß beim stricken!

28.10.2020 kl. 15:19

country flag Margaret wrote:

The pattern I am after is 158-21 the hat that I’m having problems with I don’t understand it and my grandmother can’t read it as she can’t see clearly thank you again

29.06.2020 - 14:11

DROPS Design answered:

Dear Margaret, can you please explain us more? Which part don't you understand? ARe you working on the hat? on the scarf? Do not hesitate to write us more details so that we can help you :)

29.06.2020 kl. 15:01

country flag Margaret wrote:

Pattern 158-21 can you please tell me how to do the 3rd row of the pattern please thank you sorry to be a burden but I’m writing this for my grandmother she doesn’t know how to read the pattern so I’m trying to help her

28.06.2020 - 06:44

DROPS Design answered:

Dear Margaret, which pattern are you talking about? One of the diagrams? Hat? Scarf? Please let us know more - and remember you will find here how to read knitting diagrams. Happy knitting!

29.06.2020 kl. 08:20

country flag Margaret Scerri wrote:

As I have wrote to you before once I have don the first row of A.1 do I continue to pattern A.2 or repeat A.1 all round

26.06.2020 - 13:04

DROPS Design answered:

Dear Mrs Scerri, when A.1 (= 20 rows) is done, work A.2 (= 20 rows) one time in height. On next to last row in A.1 you will work the last stitch on round together with the first 2 sts of first repeat of the round and repeat this (= work last st A.1 tog with first 2 sts next A.1). So that beg of round is displaced 1 st towards the right. After A.2 work A.3 (= 12 sts/6 rows). When piece measures 20 cm, work A.4 to the end. Happy knitting!

26.06.2020 kl. 13:24

country flag Margaret Scerri wrote:

Can you please tell me if I’m doing the right thing in the first row of the pattern in the hat (knit 1stitch bring yarn over slip 1 pass slip stitch over knit 1 bring yarn over slip 1stitch pass slip stitch over knit 1 stitch knit 2 together yarn forward knit 1 knit 2together yarn forward knit 1then follow by A2 then A3

25.06.2020 - 12:49

DROPS Design answered:

Dear Mrs Scerri, I miss the description of some st, row 1 in A.1 should be worked as follows: (K1, yarn over, slip 1, K1, psso, K1, yarn over, slip 1, K1, psso, K1, K2 tog, yarn over, K1, K2 tog, yarn over) - repeat from (to). Happy knitting!

25.06.2020 kl. 17:04

Kommentere opskrift DROPS 158-21

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.