DROPS / 156 / 5

Pink Diamond by DROPS Design

Stickad DROPS sjal i ”Alpaca” med hålmönster.

DROPS Design: Modell nr z-679
Garngrupp A
-----------------------------------------------------------
Mått: ca 66 cm mätt längs mitt-m och 132 cm längs kanten överst.
Garnåtgång:
DROPS ALPACA från Garnstudio
250 g nr 3770, mörk rosa

DROPS RUNDST (80 cm) NR 3 – eller det st.nr du måste använda för att få 24 m x 32 v slätst på 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

Har du stickat/virkat detta mönster, eller några av våra andra designs? Dela dina bilder i sociala medier och använd taggen #dropsdesign så vi också kan se dem!

Vill du använda ett annat garn? Testa vår konverterare!
Är du osäker på vilken storlek du skall välja? Då kanske det kan hjälpa dig att veta, att modellen på bilden är ca 170 cm lång och använder storlek S eller M. Om du gör en tröja, kofta, klänning eller liknande, hittar du plaggets mått i måttskissen nederst i mönstret.

100% Alpacka
från 36.95 kr /50g
DROPS Alpaca uni colour DROPS Alpaca uni colour 36.95 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
DROPS Alpaca mix DROPS Alpaca mix 36.95 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
Stickor och virknålar
Garnet till detta mönstret kostar 184.75kr. Läs mer.

Instruktioner

RÄTST (fram och tillbaka på st):
Maskorna stickas räta på alla varv.

MÖNSTER:
Se diag A.1-A.8. Diag visar alla v i mönstret sett från rätsidan. Omslagen stickas inte vridna, det ska bli hål.

AVIGVARV:
Sista v i A.2 stickas så här från avigsidan: 3 rätst kantm, 1 omslag, 1 am, 1 omslag, * 2 m räta tills, 1 omslag *, upprepa *-* tills det återstår 5 m, avsluta med 1 am, 1 omslag, 1 am, 1 omslag, 3 rätst kantm (omslagen stickas inte vridna på nästa v, det ska bli hål). Det ökas 4 m = 2 m på varje sida av arb.

----------------------------------------------------------

SJAL:
Arb stickas fram och tillbaka på rundst för att få plats med alla m. Lägg upp 7 m på rundst 3 med Alpaca. Sätt 1 markör i den 4:e m och låt den följa med i arb (= mitt-m). Sedan stickas det efter diag A.1. På nästa v stickas omslagen aviga, så att det blir hål = 9 m. När diag A.1 är stickat 1 gång på höjden är det 37 m på st. KONTROLLERA STICKFASTHETEN! Kantm stickas i rätst genom hela arb och alla m som inte visas i diag stickas i slätst.

Sedan stickas det så här från rätsidan: 3 rätst kantm, 1 omslag, sticka rm tills det återstår 1 m före mitt-m, A.2 över de nästa 3 m (mitt-m är maskan i mitten av dessa 3), sticka rm tills det återstår 3 m, 1 omslag och 3 rätst kantm. Det ökas totalt 4 m per v från rätsidan. När A.2 har stickats 1 gång på höjden är det 73 m på st.

Sedan upprepas diag A.2 och avigvarvet på samma sätt till A.2 har stickats totalt 10 ggr på höjden = 397 m. Arb mäter ca 55
cm mätt längs mitt-m.

På nästa v från rätsidan stickas det så här: 3 rätst m, sticka A.3, A.4 (= 5 m) upprepas tills det återstår 5 m före mitt-m (= 37 ggr), A.5, 1 m slätst (= mitt-m), A.6 (= 5 m), A.7 upprepas tills det återstår 8 m (= 37 ggr), A.8, avsluta med 3 rätst m. Fortsätt att sticka A.3-A.8 på detta sätt. OBS: Diag passar inte över sig själva på höjden när de repeteras, utan de förskjuts 1 m på varje v från rätsidan. Sticka tills arb mäter ca 63 cm mätt längs mitt-m (avsluta med ett v från rätsidan).
Sedan stickas nästa v så här från avigsidan: 3 rätst kantm, 1 omslag, 1 am, 1 omslag, * 2 m räta tills, 1 omslag *, upprepa *-* tills det återstår 5 m, avsluta med 1 am, 1 omslag, 1 am, 1 omslag, 3 rätst kantm (omslagen stickas inte vridna på nästa v, det ska bli hål) = 4 m ökade.
Sticka 4 v rätst över alla m SAMTIDIGT som det på varje v från rätsidan ökas 1 m innanför 3 rätst kantm i varje sida av arb och på varje sida av mitt-m (= 4 m ökade på varje v från rätsidan). Maska av löst med omslag så här: * Maska av 5 m, 1 omslag om st och maska av omslaget *, upprepa *-* till alla m har maskats av. Klipp av och fäst trådarna. Arb mäter ca 66 cm.

Diagram

= rm från avigsidan
= rm från rätsidan, am från avigsidan
= 1 omslag mellan 2 m
= lyft 1 m, 1 rm, drag den lyfta m över
= 2 m räta tills
= 2 m räta tills och 1 omslag från avigsidan
= avigvarv - se förkl ovanBehöver du hjälp med mönstret?

Tack för att du väljer ett mönster från DROPS Design. Vi arbetar hårt för att ge ut mönster som är korrekta och enkla att förstå. Alla mönster är översatta från norska och du kan alltid se originalmönstret (DROPS 156-5) för mått och uträkningar.

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

1) Varför är stickfasthet/virkfasthet viktig?

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

till toppen

2) Vad är garngrupper?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

till toppen

3) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

till toppen

4) Hur använder man konverteraren för garn?

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

till toppen

5) Varför får jag fel stickfasthet med rekommenderad sticka?

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

till toppen

6) Varför är arbetet skrivit uppifrån och ner?

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

till toppen

7) Varför är ärmarna kortare i större storlekar?

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

till toppen

8) Vad är 1 rapport?

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

till toppen

9) Hur stickar man enligt ett stickdiagram?

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

till toppen

10) Hur virkar jag enligt ett virkdiagram?

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

till toppen

11) Hur stickas/virkas flera diagram efter varandra på ett varv?

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

till toppen

12) Varför börjar man med fler luftmaskor än det ska virkas med?

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

till toppen

13) Varför ökas det maskor innan resåren när plagget stickas ovanifrån och ner?

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

till toppen

14) Varför ökas det i avmaskningskanten?

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

till toppen

15) Hur ökar man växelvis på var 3:e och 4:e varv?

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

till toppen

16) Varför är mönstret lite annorlunda än det man ser på bilden?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

till toppen

17) Hur kan jag sticka en kofta runt istället för fram och tillbaka?

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

till toppen

18) Kan man sticka tröjan fram och tillbaka istället för att sticka runt?

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

till toppen

19) Varför visar ni garn i era mönster som har utgått?

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

till toppen

20) Hur gör jag om en damstorlek till en herrstorlek?

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

till toppen

21) Hur undviker jag att långhårigt garn fäller?

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

till toppen

22) Var på plagget mäts längden?

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

till toppen

23) Hur vet jag hur många nystan jag behöver?

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

till toppen

Har du köpt DROPS garn för att göra detta mönster? Då kan du få hjälp av butiken där du köpte garnet. Hitta en lista på DROPS återförsäljare här!
Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar.. Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!

Kommentarer / Frågor (42)

Amélie 05.11.2020 - 13:27:

Bonjour, merci de votre réponse mais justement, ce que je ne suis pas c'est qu'après les 3 m mousse je devrais faire un jeté, alors que cette maille est déjà elle même un jeté alors esthétiquement ça fait un gros trou..

DROPS Design 05.11.2020 kl. 14:11:

Bonjour Amélie, sur l'envers, tricotez les 3 m point mousse, puis faites 1 jeté, tricotez 1 m env (= le jeté du rang précédent), faites 1 jeté, et tricotez *2 m ens à l'end, 1 jeté* de *-* jusqu'à ce qu'il reste 5 m, terminez par 1 m env, 1 jeté, 1 m env (= le jeté du rang précédent), 1 jeté et 3 m point mousse. Ainsi, les jetés du rang précédent sont tricotés. J'espère avoir pu vous aider. Bon tricot!

Amélie 04.11.2020 - 22:42:

Bonjour, je suis ennuyée à la fin du diagramme a2, lorsque je dois effectuer le rang sur l'envers. Je fais les 3 m point mousse, et là, si je suis l'explication, je fais un jeté alors qu'au rang precendet c'est déjà un jeté qui est alors non tricoté? Mervi par avance...

DROPS Design 05.11.2020 kl. 10:23:

Bonjour Amélie, Sur l'envers, tricotez les mailles comme indiqué, autrement dit, les jetés du rang précédent vont se tricoter soit à l'envers soit ens à l'endroit en fonction des mailles/jetés. Autrement dit, les jetés du dernier rang sur l'endroit se tricotent comme s'ils étaient des mailles normales (ce qu'ils sont en fait). J'espère que mon explication sera suffisamment claire. Bon tricot!

Heike 07.09.2020 - 17:11:

Hallo, ich bin nun mit A2 fertig. Habe aber 320 Maschen auf der Nadel. Wie kann ich jetzt weiterstricken mit weniger Maschen?

DROPS Design 08.09.2020 kl. 09:24:

Liebe Heike, A.2 wird 10 Mal in der Höhe wiederholt (= 10 x 32 Zunahmen in jedem A.2) = 320 + 73 Maschen = 393 M, jetzt stricken Sie noch einmal die 2 ersten Reihen in A.2 = 397 M. Viel Spaß beim stricken!

Giulia Lendaro 27.03.2020 - 13:19:

Buongiorno, grazie per la risposta. L'aumento delle quattro maglie va fatto solo la prima volta che si fa il diagramma a2 oppure anche sui successivi 9 diagrammi a2? Grazie

DROPS Design 27.03.2020 kl. 15:50:

Buongiorno Giulia. La lavorazione è uguale ogni volta che si lavora il diagramma A2. Quindi, ad ogni ferro sul diritto del lavoro, si aumentano 4 maglie. Buon lavoro!

Giulia 27.03.2020 - 10:46:

Buongiorno, il passaggio: "Aumentare 4 m in tutto per ferro, sul diritto del lavoro."va ripetuto su ogni ferro diritto dove si lavora il diagramma a2 oppure solo una volta? Grazie mille

DROPS Design 27.03.2020 kl. 12:50:

Buongiorno Giulia. Lavorando i ferri sul diritto del lavoro come indicato (quindi con i gettati all'inizio e alla fine del ferro e seguendo il diagramma A2), ad ogni ferro sul diritto vengono aumentate 4 maglie. Dopo 1 ripetizione del diagramma A2 (veda anche le indicazione al paragrafo Ferro sul rovescio), avrà 73 maglie. Abbiamo modificato leggermente il testo. Buon lavoro!

Fee 17.06.2019 - 18:28:

Ich habe noch 1 Frage: Bei A2 die Rückreihe (16.Reihe) da hab ich immer auf 1 Seite 1 Masche mehr als auf der anderen. Ich denke man müsste nach Mittelmäßige bds. Gleich viele Maschen haben oder? Am Anfang sind es 6 und am Ende immer 7 Maschen. Vor *2re. Zusammen, 1Umschlag* und danach stimmt die Maschenanzahl nicht überein. Ist das richtig? Danke und liebe Grüsse! Fee

DROPS Design 18.06.2019 kl. 08:47:

Liebe Fee, die mittlere Masche vom Tuch muss immer die mittlere Masche in A.2 sein, dh auf beiden Seiten dieser mittleren Masche muss die Maschenanzahl gleich sein. Wenn Sie die Rückreihe stricken, sollen Sie immer genauso wie erklärt stricken, dh Anfang der Reihe gleich dann von *bis* wiederholen, und die letzten 5 M wie erklärt stricken. Viel Spaß beim stricken!

Fee 17.06.2019 - 18:13:

Hallo! Mein Tuch ist nach 10 x A2 eher oval und nicht spitz. Ist das normal? Und bei A 3 - A8 steht da immer weiter stricken aber ohne neu von unten nach oben zu lesen....wie soll man dann weiter stricken? Wird das dann selbsterklärend? Also immer weiter die Lochmuster ohne A 3 - A8 zu wiederholen? Und wann wird das Tuch spitz? Liebe Grüsse! Und Danke im Voraus für eine Antwort! 😊

DROPS Design 18.06.2019 kl. 08:31:

Liebe Fee, das Tuch sollte dreieckig sein: Sie nehmen 4 Maschen alle Hinreihe um das Dreieck-Form zu haben. Stimmt Ihre Maschenanzahl? Beim A.3-A.8 sollen die Löcher immer quer gestrickt werden, dh immer so quer wie in den unterschiedlichen Diagramme weiterstricken. Die Spitze ist zuerst bei A.2 dann bei A.5/mittlere Masche/ A.6. Viel Spaß beim stricken!

Jutta Mangstl 19.03.2019 - 11:14:

Ich komme aber A2 nicht mehr zurecht!! Wäre eine ganze Strickschrift nicht besser?

DROPS Design 19.03.2019 kl. 11:22:

Liebe Frau Mangstl, wenn A.2 einmal in der Höhe gestrickt wird, wiederholen Sie A.2 wie zuvor = über die 3 mittleren Maschen stricken Sie ein neues Rapport. Viel Spaß beim stricken!

Ingrid Gunnes 06.03.2019 - 22:22:

Hei! Jeg har starta opp med å strikke sjalet. Slik jeg finner ut av det, MÅ annenhver omgang strikkes glatt, slik at kast "låses"- noe jeg også lærte som barn. Dette fører til at det må strikkes en omgang fra vrangsida før og en etter hullradene etter A! og etter hver A2 + at vrangpinnen MÅ strikkes fra rettsida og ikke som det står i mønsteret fra vrangsida ... ' Mvh Bunadtilvirker Ingrid Gunnes

Laura 25.04.2018 - 08:05:

Mein Tuch misst nach dem Stricken von 10x A2 noch nicht die gewünschte Länge von 55cm. Kann ich noch weitere Rapporte A2 zusätzlich stricken damit das Tuch länger wird oder funktionieren dann die restlichen Schritte bis zum Abschluss des Tuches nicht mehr?

DROPS Design 25.04.2018 kl. 08:48:

Liebe Laura, stimmt Ihre Maschenprobe? Am besten stricken Sie immer zuerst eine Maschenprobe, Strickstück dann waschen und trocknen lassen, wie Sie dann das Tuch waschen werden, und dann messen und Nadelgröße anpassen, wenn nötig ist. Viel Spaß beim stricken!

Kommentér oppskrift DROPS 156-5

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.