DROPS / 157 / 53

Fisherman's Wife by DROPS Design

Strikket DROPS teppe i 1 tråd Cloud eller 2 tråder Air med fiskebeinsmønster.

  • Fisherman's Wife / DROPS 157-53 - Strikket DROPS teppe i 1 tråd Cloud eller 2 tråder Air med fiskebeinsmønster.
  • Fisherman's Wife / DROPS 157-53 - Strikket DROPS teppe i 1 tråd Cloud eller 2 tråder Air med fiskebeinsmønster.
DROPS Design: Modell nr co-004
Garngruppe E eller C + C
-----------------------------------------------------------
Mål: ca 85 x 130 cm
Materialer:
DROPS CLOUD fra Garnstudio
600 g f.nr 04, mellom grå

Eller bruk: DROPS AIR fra Garnstudio
650 g f.nr 04, mellom grå

DROPS RUNDP (80 cm) NR 15 – eller det p.nr du må bruke for å få 14 m mønster på 10 cm i bredden.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------
Strikkefasthet – Se hvordan og hvorfor du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her
-------------------------------------------------------

DROPS Cloud DROPS Cloud
72% Alpakka, 21% Polyamid, 7% Ull
Utgått
finn alternativer
needles Pinner & Heklenåler Bestill

Instruksjoner

FISKEBEINSMØNSTER:
1.P (= retten): 1 m rett, 2 m vridd r sammen men * den første av de to strikkede m fra venstre pinnen slippes av pinnen og den andre m strikkes vridd rett sammen med neste m *, gjenta fra *-* til det gjenstår 2 m på p, 2 m rett.
2.P (= vrangen): 1 m vrang, 2 m vrang sammen men * den første av de to strikkede m fra venstre pinnen slippes av pinnen og den andre m strikkes vrang sammen med neste m *, gjenta fra *-* til det gjenstår 2 m på p, 2 m vrang.
Gjenta 1. og 2.p oppover.
----------------------------------------------------------

TEPPE:
Legg LØST opp 184 m på rundp 15 med 1 tråd Cloud eller 2 tråder Air. Strikk FISKEBEINSMØNSTER – se forkl over. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN! Fell LØST av når arb måler ca 85 cm.
signature

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (54)

country flag Labous 12.03.2021 - 13:59:

Bonjour Je souhaite tricoter un plaid au point de chevron avec des aiguilles droites Est ce possible ? Je n’arrive pasa util,iserles aiguilles circulaires Re Dois je faire des bandes ? Merci pour votre réponse

user icon DROPS Design 12.03.2021 kl. 15:30:

Bonjour Mme Labous, nous utilisons ici une aiguille circulaire pour avoir suffisamment de place pour y loger toutes les mailles - vous pouvez donc utiliser des aiguilles droites, vos mailles seront juste plus serrées, à vous de voir si vous devrez plutôt faire des bandes à coudre entre elles ou bien en une seule pièce - retrouvez ici plus d'infos sur les aiguilles circulaires. Bon tricot!

country flag Hanne Pagh 05.02.2021 - 13:33:

At strikke på pinde 15 er for mig nærmest en umulighed. De er helt vildt akavede at holde på. Heldigvis skulle jeg ned i størrelse, så strikker nu på pinde 12. Det er stadig svært, når man er vant til pinde 2,5-4...

country flag Trine Rasmussen 23.01.2021 - 14:56:

Jeg har ledt højt og lavt, men ingen steder finder jeg en rundpind i nr. 15. Har I et forslag til, hvor jeg kan købe en?

user icon DROPS Design 27.01.2021 kl. 15:13:

Hej Trine, ja du kan helt sikkert købe den hos vores DROPS superstores, klik på "bestil knappen" her i opskriften, så er det bare at bestille :)

country flag Julie Stewart 20.01.2021 - 18:04:

If I use Drops Snow/Eskimo instead of Drops Cloud for the Fisherman's wife blanket, do I still use the same circular needle size - (80 cm / 32'') SIZE 15 mm / US 19 ? Thank you Julie

user icon DROPS Design 21.01.2021 kl. 07:40:

Dear Mrs Stewart, sure, as long as you get the correct tension, ie you should have 14 sts in pattern = 10 cm and adjust the needle size if required. Read more about alternatives here. Happy knitting!

country flag Jasmin 13.09.2020 - 21:35:

Ich möchte gerne Fisherman\'s Wife, Drops-Design: Modell co-004 in mittelgrau , Farb-Nr. 04 in 100cm x 130cm stricken, wieviel Gramm Drops Air benötige ich und wann ist mittelgrau wieder lieferbar?

user icon DROPS Design 14.09.2020 kl. 10:00:

Liebe Jasmin, leider können wir nicht jede Anleitung nach jeder Anfrage umrechnen, gerne kann Ihnen aber Ihr DROPS Laden (auch mit der Lieferbarkeit) auch telefonisch oder per E-Mail weiterhelfen. Viel Spaß beim stricken!

country flag Nathalie 11.07.2020 - 10:51:

Bonjour, N'ayant jamais tricoté le point de chevron, et après avoir visionner la vidéo, il me semble plus facile de tricoter ce magnifique plaid avec la laine Eskimo en un fil, plutôt que la Air en 2 fils. Me conseillez-vous les aiguilles n° 15 comme pour la Air ou plutôt le n°12, puisque la laine se tricote normalement avec du n°8 (plus fine que la Air doublée 10). Un grand merci par avance pour votre réponse. Nathalie

user icon DROPS Design 13.07.2020 kl. 08:57:

Bonjour Nathalie, ce modèle se tricote soit en Cloud (laine du groupe E, arrêtée), soit avec 2 fils Air (groupe C), vous pouvez la réaliser en Eskimo (= groupe E comme Cloud) - utilisez notre convertisseur pour connaître la quantité nécessaire en Eskimo pour remplacer Cloud - sur la base du même échantillon: 14 m = 10 cm de large avec 1 fil Eskimo (= 1 fil Cloud ou 2 fils Air). Rappelez-vous de toujours bien respecter l'échantillon, la taille des aiguilles devra être ajustée en conséquence si besoin (voir aussi ici). Bon tricot!

country flag Tatiana 02.12.2019 - 07:54:

Troche nie na temat ale zamierzam robić kardigan z kapturem troche poniżej kolan 1 nitką Air scięgiem francuskim na drutach 5. Ile mniej-więcej wlóczki trzeba kupić? Bo jak widzę na ten koc wystarcza 600. Jest ona lekka jak sama nazwa wskazuje, nie chce kupić za dużo. Dziękuje

user icon DROPS Design 02.12.2019 kl. 18:12:

Witaj Tatiano! Na najmniejszy rozmiar (S) sugeruję 600 g. Na kolejne odpowiednio więcej. Pamiętaj, że po założeniu ścieg francuski będzie się lekko wyciągał, dlatego mierz sweter, gdy jest rozwieszony. Miłej pracy!

country flag Anna Coulon 18.06.2019 - 09:33:

Kann man statt DROPS Cloud (leider nicht mehr verfügbar) auch die DROPS Andes verwenden? Diese wird nicht als Alternative geführt, sollte von der Garngruppe aber passen. Wie viel Gramm würde man, falls möglich, ungefähr benötigen?

user icon DROPS Design 18.06.2019 kl. 13:45:

Liebe Frau Coulon, Sie können DROPS Cloud entweder durch DROPS Andes (= selbe Garngruppe) oder durch 2 Fäden DROPS Air (garngruppe C) versetzen - die neue Garnmenge bekommen Sie durch den Garnumrechner - oder hier. Viel Spaß beim stricken!

country flag Nikola Fialova 17.12.2018 - 17:25:

Dobrý den, existuje prosím video k rybí kosti, návod jsem vůbec nepochopila. :( Oka se ujímají v každé řadě, očekávala bych, že by se také měla nahazovat. Můžete mi, prosím, poradit? Děkuji Vám.

country flag Tina 23.10.2018 - 23:40:

Ich möchte die Decke mit diesem neuen Garn "Melody" stricken. Wie viele Knäuel brauche ich? Und reicht es, einfädig zu arbeiten?

user icon DROPS Design 24.10.2018 kl. 08:17:

Liebe Tina, diese Decke wird mit 1 Faden Cloud (= Garngruppe E) oder 2 Fäden Air (= Garngruppe C) gestrickt, Melody gehört aber Garngruppe D und ist dafür keine Alternative - mehr über Alternativen lesen Sie hier. Viel Spaß beim stricken!

Kommentér oppskrift DROPS 157-53

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.