First Frost by DROPS Design

Strikket DROPS sjal med hullmønster. Vist i ”Lace” og ”BabyAlpaca Silk” fra garngruppe A.

Søkeord: hullmønster, sjal
DROPS 156-2
DROPS Design: Modell nr la-020
Garngruppe A
-----------------------------------------------------------
Mål: Bredde øverst: ca 140 cm ferdig strukket. Lengde midt bak: ca 76 cm ferdig strukket.
Materialer:
DROPS LACE fra Garnstudio
100 g f.nr 7120, lys grågrønn
Eller bruk:
DROPS BABY ALPACA SILK fra Garnstudio
200 g f.nr 4088, lyng

DROPS RUNDP (80 cm) NR 3,5 – OBS! Les om strikkefastheten under.

STRIKKEFASTHETEN:
Sjalet skal fuktes og strekkes i mål etterpå så strikkefastheten er ikke så viktig men for å få en fornemmelse om det strikkes for løst/fast strikk en glattstrikket prøve på p 3,5 og få ca 23 m x 30 p på 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Strikkefasthet – Se hvordan og hvorfor du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her

-------------------------------------------------------

Instruksjoner

RILLE (frem og tilbake på p):
1 rille = 2 pinner rett.

MØNSTER:
Se diag A.1- A.13. Diag viser alle p i mønsteret sett fra retten.

STRIKKETIPS:
Dersom det ønskes et større sjal kan A.4-A.6 repeteres i høyden.

FORMING:
Ved bruk av et annet garn fra garngruppe A trengs det ikke å strekkes etter mål, men legg det forsiktig ut i form. La det tørke. Gjenta prosessen hver gang plagget vaskes.
----------------------------------------------------------

SJAL:
Sjalet strikkes frem og tilbake på rundp fra nakken og ned. Legg opp 9 m på rundp 3,5 med Lace eller BabyAlpaca Silk. Strikk diag A.1 (NB: første p er fra vrangen). Når A.1 er strikket 1 gang i høyden er det 21 m på p.
Videre strikkes det slik fra retten: 3 m RILLE – se forkl over, A.2, 1 m glstrikk (= midt-m), A.2, avslutt med 3 m rille. Når A.2 er strikket 1 gang i høyden er det 49 m på p.

Nå strikkes neste p slik fra retten: 3 m rille, A.3, 1 m glstrikk (= midt-m), A.3, avslutt med 3 m rille. Når A.3 er strikket 1 gang i høyden er det 65 m på p.

Nå strikkes neste p slik fra retten: 3 m rille, A.4, A.5 2 ganger, A.6, 1 m glstrikk (= midt-m), A.4, A.5 2 ganger, A.6, avslutt med 3 m rille. Når A.4-A.6 er strikket 1 gang i høyden er det 97 m på p.
Etter A.4-A.5 er det plass til 2 repetisjoner til av A.5 på hver side av sjalet.

Strikk til det er 6 hele rapporter av A.4-A.6 i høyden. Dvs det er nå 12 ganger A.5 på hver side av midt-m = 257 m.

Nå strikkes neste p slik fra retten: 3 m rille, A.7, gjenta A.8 til det gjenstår 4 m før midt-m (= 7 ganger), A.9, 1 m glstrikk (= midt-m), A.10, gjenta A.11 til det gjenstår 12 m (= 7 ganger), A.12, avslutt med 3 m rille. Når A.7-A.12 er strikket 1 gang i høyden er det 353 m på p.

Nå strikkes neste p slik fra retten: Strikk A.13 frem til midt-m (= 22 ganger), 1 m glstrikk (= midt-m), strikk A.13 ut p (= 22 ganger). Når A.13 er strikket ferdig er det 617 m på p. Fell LØST av med vrang fra vrangen.

STREKKING:
Legg sjalet i lunkent vann til det er gjennomvått. Press forsiktig ut vannet fra sjalet – det må ikke vris, deretter rulles sjalet i et håndkle og klemmes for å fjerne mere vann - sjalet vil nå bare være litt fuktig. Ved bruk av BabyAlpaca Silk – LES FORMING!
Legg sjalet på gulvteppe eller madrass – trekk det forsiktig ut i mål og bruk knappenål til å feste med, trekk midten av hullrapportene i A.13 ut til spisser. La det tørke. Gjenta prosessen når sjalet er blitt vasket.

Denne oppskriften har blitt rettet. .

Oppdatert online: 02.10.2014
Nytt diagram A.7 (første kastet på rad 15 er flyttet).
Oppdatert online: 07.10.2014
Eller bruk:
DROPS BABY ALPACA SILK fra Garnstudio
200 g f.nr 4088, lyng
Oppdatert online: 05.06.2015
Rettelse: Oppdatert diagram A.8 og A.9.
Oppdatert online: 17.08.2015
Rettelse: Nytt i diagram A.4.
Oppdatert online: 02.08.2017
Endring på siste del av diagram A.10, A.11 og A.12.

Diagram

symbols = rett fra retten, vrang fra vrangen
symbols = vr fra retten, rett fra vrangen
symbols = 2 r sm
symbols = ta 1 m løs av p som om den skulle strikkes r, 1 r, løft den løse m over
symbols = 1 kast mellom 2 m
symbols = ta 1 m løs av p, strikk 2 m rett sm, løft den løse m over
diagram
diagram
diagram
diagram
diagram

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

signature-image signature

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

Alle våre oppskrifter har Instruksjonsvideoer som kan være til hjelp

Vi har også steg-for-steg instruksjoner for ulike teknikker som du finner her.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (127)

country flag France Thibault wrote:

Bonjour, j’aime le design du châle , je suis rendu au triangle. Au rg 17 , A.7 et A.12 je termine avec 24 mailles sur l’endroit et sur l’envers d’après le diagramme je devrais en avoir 23. J’ai voulu tricoté le rg 19 A.7 et il me reste un maille. J’ai compté le diagramme et il n’aurait pas d’augmentation au rg 17 pour que je puisse tricoté le rg 19. Est ce normale? Merci à l’avance

09.01.2022 - 17:08

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Thibault, la dernière maille de A.7 / la 1ère maille de A.12 va être affectée à A.8 (pour A.7) et A.11 (pour A.12), autrement dit, au rang 18, décalez vos marqueurs entre chaque diagramme pour bien avoir le nombre de mailles indiqué dans les diagrammes. Bon tricot!

10.01.2022 kl. 08:59

country flag Susanne J Egede wrote:

Starten ved a13 siger intet om 3 kantmasker, og heller ikke midtmaskens omslag ved begge sider.\r\nNu har jeg strikket 1.pind, 2.pind og efter 3.pind (linje 3 i A13) så passer det slet ikke med mønster, masker og udsendet virker heller ikke. Hvad er fejlen i diagrammet. Kan i skrive A13 mere pædagogisk. Ellers en meget sjov opskrift.\r\nMvh Susanne

26.08.2021 - 00:23

country flag Jette Holse-skaaning wrote:

Er det rigtigt at original garnet i opskriften (lace) har en løbemeter på 400m på 50 gr. og hvilket garn er der med samme løbemeter ( det må ikke være "loddent" )

06.04.2021 - 10:48

DROPS Design answered:

Hej Jette, Vi har desværre ikke andre kvaliteter som er så tynde som DROPS Lace, men opskriften er lavet sådan at du kan bruge DROPS Baby Alpaca Silk eller DROPS Flora eller andre fra garngruppe A. God fornøjelse!

06.04.2021 kl. 12:10

country flag Chantal Bernet wrote:

Bonjour, Sur ce modèle, des corrections sont signalées, je voudrais savoir si les schémas donnés en tiennent compte et ont été corrigés. Merci

08.10.2020 - 14:42

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Bernet, si vous imprimez les explications du modèle après la date de la dernière correction, toutes les corrections sont déjà faites. Bon tricot!

08.10.2020 kl. 16:17

country flag Lisa Lebrija wrote:

Hej Jeg har fået en flot afslutning også med små spidser... men ændrede lidt på mønster A.13 for at få hulmønsteret til at passe med de andre tidlige mønsterpinde.

22.05.2020 - 13:40

DROPS Design answered:

Hej Lisa, åh det lyder flot, husk at sende et billede ind i vores galleri, du finder adressen til DROPSfan galleriet nederst i opskriften :)

22.05.2020 kl. 14:34

country flag Lisa Lebrija wrote:

Jeg har ikke brug for hjælp til A.13 da jeg selv har ændret mønsteret så omslagene fortsætter over de andre omslag fra A.7 - A. 12. Og med 3 ret i beg. og slutningen. Så ser det mere korrekt ud.

17.05.2020 - 22:02

country flag Lisa Lebrija wrote:

Jeg forstår ikke mønster A.13. Når man har strikket hen til midtermasken, hvordan fortsætter man så efter denne? På de andre mønstre har der været mønster til begge sider af midtermasken af sjalet, men ikke til A.13. Og hvorfor skal man ikke lave omslag før og efter midtermasken i A.13? Uden omslaget bliver det jo ikke en spids, men en rund spids. Skal der stadig være 3 ret i begyndelsen og slutningen på mønster A.13 også?

17.05.2020 - 00:54

DROPS Design answered:

Hej Lisa, jo det er A.13 som laver de små spidser, du kan se på billedet hvordan det kommer til at se ud, når du følger diagrammet. God fornøjelse!

22.05.2020 kl. 13:37

country flag Madelene wrote:

Kan bården stickas bredare dvs på höjden? Om ja från vilket varv på a7-12 upprepar jag?

13.01.2020 - 15:02

DROPS Design answered:

Hej Madelene, det kan jag faktiskt inte svara på... kanske du ser det själv när du kommer dit. Lycka till :)

31.01.2020 kl. 10:08

country flag Lyne Larouche wrote:

Au diagramme À 13 on commence aussi par les 3 mailles points mousses et à la fin aussi.merci

18.10.2019 - 01:31

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Larouche, on ne tricote plus les 3 m point mousse en même temps que A.13: on répète 22x A.13 (= 8 m) soit sur les 176 premières mailles, 1 m jersey (maille centrale) et on répète de nouveau 22 x A.13 sur les 176 dernières mailles = 176+1+176= 353 m. Bon tricot!

18.10.2019 kl. 09:02

country flag Lyne Larouche wrote:

Quand on a terminé les motifs de A4 à A6 on a 257 mailles on calcule aussi les 3 mailles points mousses de chaque côté

01.10.2019 - 19:06

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Larouche, tout à fait, les 3 m de chaque côté sont comprises dans les 257 m. On augmente 8 m dans chaque diagramme soit 32 m quand les diagrammes sont tricotés 1 fois en hauteur x 6 motifs en hauteur = 192 augmentations + les 65 m = 257 m. Bon tricot!

02.10.2019 kl. 08:16

Kommentér oppskrift DROPS 156-2

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.