DROPS / 153 / 39

Kalahari by DROPS Design

Heklet veske/nett med viftemønster i DROPS Bomull-Lin eller DROPS Paris

Stikkord: vesker, viftemønster,
  • Kalahari / DROPS 153-39 - Heklet veske/nett med viftemønster i DROPS Bomull-Lin eller DROPS Paris
DROPS Design: Modell nr l-129
Garngruppe C, eller A + A
-----------------------------------------------------------

Mål: Høyde: 34 cm. Omkrets: 62 cm.
Materialer:
DROPS BOMULL LIN fra Garnstudio
250 g f.nr 03, lys beige
100 g f.nr 05, brun
Eller bruk
DROPS PARIS fra Garnstudio
250 g f.nr 26, mørk beige
100 g f.nr 44, brun

DROPS HEKLENÅL NR 4,5 – eller den nålen du må bruke for å få 16 st i bredden x 8 rader på 10 x 10 cm. 2 x A.2 i bredden = 9,5 cm.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her
-------------------------------------------------------


53% Bomull, 47% Lin
fra 33.00 kr /50g
DROPS Bomull-Lin uni colour DROPS Bomull-Lin uni colour 33.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 231kr. Les mer.

Instruksjoner

HEKLEINFO:
Hver omg med staver beg med 3 lm (regnes ikke som 1.st), avslutt med 1 kjm i 3.lm på beg av omg.

MØNSTER:
Se diagram A.1, A.2 og A.3.

KREPSEMASKER:
Hekles som fm, men baklengs. Dvs det hekles fra venstre mot høyre.
----------------------------------------------------------

VESKE:
Arb hekles rundt fra bunnen og opp. Hekle 4 lm på nål 4,5 med lys beige og sett dem til en ring med 1 kjm i første lm.
1.OMG: LES HEKLEINFO! Hekle 11 st om ringen.
2.OMG: Hekle 2 st i hver st = 22 st.
3.OMG: * 1 st i neste st, hekle 2 st i neste st *, gjenta fra *-* omg rundt = 33 st.
4.OMG: * 1 st i hver av de neste 2 st, hekle 2 st i neste st *, gjenta fra *-* omg rundt = 44 st.
5.OMG: * 1 st i hver av de neste 3 st, hekle 2 st i neste st *, gjenta fra *-* omg rundt = 55 st.
6.OMG: * 1 st i hver av de neste 4 st, hekle 2 st i neste st *, gjenta fra *-* omg rundt = 66 st.
7.OMG: 2 st i første st, 1 st i hver av de neste 4 st, 2 st i neste st *, 1 st i hver av de neste 5 st, hekle 2 st i neste st *, gjenta fra *-* omg rundt = 78 st. Sett ett merke etter omg, HERFRA MÅLES ARB VIDERE!

Videre hekles det etter diag A.1 - A.3, dvs det hekles slik:
1.OMG: Hekle 4 lm (erstatter 1 dbl-st), 3 dbl-st i første st, hopp over 2 st, * 1 fm i neste st, hopp over 2 st, 7 dbl-st i neste st, hopp over 2 st *, gjenta fra *-* 11 ganger til, 1 fm i neste st, hopp over 2 st, 3 dbl-st i 3.lm fra beg av omg før, avslutt med 1 kjm i 4. lm på beg av omg = 13 vifter.
2.OMG: 1 lm, 1 fm i første lm, * 7 dbl-st i neste fm, hopp over 3 dbl-st, 1 fm i neste dbl-st *, gjenta fra *-* 11 ganger til, 7 dbl-st i neste fm, avslutt med 1 kjm i første fm fra beg av omg = 13 vifter.
3. OMG: 4 lm, 3 dbl-st i første fm, hopp over 3 dbl-st, * 1 fm i neste dbl-st, 7 dbl-st i neste fm, hopp over 3 dbl-st *, gjenta fra *-* 11 ganger til, 1 fm i neste dbl-st, 3 dbl-st i 1.fm fra beg av omg før, avslutt med 1 kjm i 4. lm på beg av omg = 13 vifter.
Gjenta 2. og 3. omg til arb måler ca 25 cm fra merket.

Videre hekles det slik:
1.OMG: LES HEKLEINFO! Hekle 1 st i hver av de 2 neste dbl-st, hopp over 1 dbl-st, * 1 st i neste fm, hopp over 1 dbl-st, 1 st i hver av de neste 5 dbl-st, hopp over 1 dbl-st *, gjenta fra *-* 11 ganger til, 1 st i neste fm, hopp over 1 dbl-st, 1 st i hver av de neste 3 dbl-st = 78 st.
2.OMG: * 1 st, 1 lm, hopp over 1 st *, gjenta fra *-* ut omg = 39 hull.
3.OMG: * 1 st i st, 1 st om lm *, gjenta fra *-* ut omg = 78 st.
4.OMG: 1 st i hver st = 78 st.
5.OMG: 1 lm, hekle KREPSEMASKER – se forkl over, i hver st. Avslutt med 1 kjm i første lm på beg av omg. Klipp tråden og fest.

HANK:
Hekle 6 lm på nål 4,5 med brun og sett dem til en ring med 1 kjm i første lm. Hekle 1 fm i hver lm = 6 fm. Videre hekles det rundt og rundt med 1 fm i hver fm til hanken måler ca 100 cm, klipp og fest trådene. Trekk enden på hanken gjennom et hull øverst på vesken fra vrangen, lag en knute fra retten. Gjenta på andre siden av vesken.

SNOR:
Klipp 10 brune tråder à 4,5 meter. Tvinn de sammen til de gjør motstand, legg snoren dobbelt og den vil tvinne seg igjen. Knyt en knute i hver ende – la det være igjen noen cm utenfor. Tre snoren gjennom hullraden, knyt en dobbelknute over første knute i hver ende og fryns opp ytterst.

Denne oppskriften har blitt rettet. .

Oppdatert online: 28.04.2014
under VESKE og Videre hekles det etter diag A.1 - A.3, dvs det hekles slik:
1.OMG: Hekle 4 lm (erstatter 1 dbl-st), ....

Diagram

symbols = 1 lm
symbols = 1 fm
symbols = 1 dbl-st
symbols = 1 kjm
symbols = 1 st (viser siste omg før diag starter - forkl i oppskrift)
symbols = ned i første st på beg av omg
symbols = ned i første fm på beg av omg
symbols = start her
diagram
signature

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (29)

country flag Hilde 06.08.2020 - 15:49:

Ich habe nach ca. 25cm mit einer 2.Runde abgeschlossen, d.h. mit einer Kettmasche in der festen Masche und möchte nun mit der Stäbchenreihe beginnen. Wie muss ich hier vorgehen? Ich habe ja nicht mit einer 3. Runde also nicht mitten in der Doppelstäbchenreihe abgeschlossen. Welche Doppelstäbchen muss ich überspringen bzw. Wie fange ich an? 3 Luftmaschen und dann?

user icon DROPS Design 06.08.2020 kl. 16:40:

Liebe Hilde, Sie können die 1. Runde mit Stäbchen genauso wie beschrieben häkeln, diese Runde wird nur die Maschenanzahl abenhmen, ie 1 Doppelstäbchen regelmäßig überpsringen damit 78 Stb am Ende dieser Runde bleiben. Viel Spaß beim häkeln!

country flag Hilde 05.08.2020 - 16:11:

Wenn ich die gewünschte Gesamthöhe erreicht habe, muss ich dann mit einer 3. Runde (nach Diagramm) abschließen, bevor ich das nächste Muster anwende? Oder kann ich auch mit einer 2. Runde (also die, die mit 1Lm und 1fM beginnt) abschließen, bevor ich das Muster für die Löcher beginne?

user icon DROPS Design 05.08.2020 kl. 16:50:

Liebe Hilde, es wird genauso das gleiche sein, Sie sollten die selbe Maschenanzahl haben. Viel Spaß beim häkeln!

country flag Hilde 27.07.2020 - 21:34:

Bei mir ergibt die Maschenprobe bei 16 Stäbchen in Breite und 8 Runden 10cm in der Breite und 8cm in der Höhe. Wieviele Maschen brauche ich dann für die Taschenbasis bzw wie muss ich ab der 7. Runde arbeiten, um auf die angegebene Größe zu kommen?Die Maschenprobe 2xA2 ergibt bei mir eine Breite von 7,5cm . Wie muss ich hier anpassen? Für eine Rückmeldung bin ich dankbar. Vielen Dank.

user icon DROPS Design 28.07.2020 kl. 13:18:

Liebe Hilde, wenn Sie 16 Stb in der Breite auf 10 cm haben, müsste auch eigentlich A.2 in der Breite zur angegeben Maschenprobe passen. Am besten häkeln Sie mehrere Rapporte A.2 und messen dann 2 Rapporte ab. Für die Tasche insgesamt könnten Sie bis zur 7. Runde einschließlich häkeln und dann den Durchmesser noch einmal messen - etwas dehnt sich das Garn ja noch. Der Taschenboden sollte einen Durchmesser von ca. 17-18 cm haben. Ggf. können Sie eine 8. Runde häkeln und dabei 12 Stb zunehmen, dann müssten Sie nachfolgend zwei Rapporte A.2 in der Runde mehr häkeln.

country flag Muller 15.08.2019 - 10:45:

Bonjour Point Fantaisie A.1-A.3 Tour 2 : 1ml. 1ms dans la 1ère ml. De quelle 1ère ml d’agit-il ? Et est ce dans cette ms qu’on devra terminer le tour par une mc ?? Merci beaucoup

user icon DROPS Design 15.08.2019 kl. 14:55:

Bonjour Mme Muller, on va crocheter cette maille serrée dans la 4ème ml du début du tour précédent = la 1ère ml du tour. Le tour 2 se termine par 1 maille coulée dans la maille serrée du début du tour. Bon crochet!

country flag Sandrine 08.05.2019 - 09:44:

Bonjour. Serait il possible de connaitre les dimensions de ce sac ? Quel est le diamètre du sac et la hauteur sans les brides? Je suis entrain de le réaliser, il me semble petit au regard de la photo. Merci

user icon DROPS Design 08.05.2019 kl. 09:49:

Bonjour Sandrine, vous trouverez les dimensions dans l'en-tête: 34 cm de hauteur x 62 cm de circonférence. Avez-vous bien réalisé votre échantillon? Si vous avez bien 16 brides x 8 rangs = 10 x 10 cm et 2 x A.2 en largeur = 9,5 cm, alors votre sac devrait avoir les mêmes dimensions que sur la photo en conservant la même tension. Bon crochet!

country flag Nicole 26.02.2019 - 16:32:

I would like to do some amigurimie doll which calls for cotton yarn. Which of your yarns woud you suggest and being soft? Thank you

user icon DROPS Design 27.02.2019 kl. 09:18:

Dear Nicole, you will find all our cotton yarns here , what about DROPS Loves You #7, #8, #9 or Muskat, Paris or Safran? Your DROPS store will help you choosing the best matching yarn - even per mail or telephone. Happy crocheteing!

Jeny 27.06.2016 - 11:29:

Hello, i hv just finished making the bag part. And a little bit confused on how to crochet the handle part. Please help..

user icon DROPS Design 27.06.2016 kl. 17:36:

Dear Jeny, start handle with 6 ch, join in the round with 1 sl st in 1st ch, then crochet 1 dc in every chain around = 6 dc (= UK-English terminology). Continue then working 1 dc in each st around until piece measures approx. 100 cm. You will have something like a long "tube" and each end of this tube will be then inserted into a hole at the top of bag (from inside towards outside) and make a knot at the end (facing outwards) to keep it in place. Happy crocheting!

country flag Estelle 24.05.2016 - 16:22:

Bonjour, Concernant ce modèle, il faut acheter combien de pelotes ? Car vous mettez les grammages mais sur le site, on ne sait pas combien pèse une pelote. Cordialement

user icon DROPS Design 24.05.2016 kl. 17:48:

Bonjour Estelle, vous trouverez le poids de chaque pelote sous chaque nuancier et sous la liste des prix - Bomull-Lin et Paris sont toutes les 2 en pelotes de 50g, soit 250 g = 5 pelotes beige clair (Bomull-Lin)/beige foncé (Paris) + 2 pelotes brun (Bomull-Lin/Paris). Bon crochet!

Kriz 07.04.2016 - 15:57:

Hi, Which hole is the one for the handle? Is it one of the holes in the eyelet row? Thanks :D

user icon DROPS Design 07.04.2016 kl. 17:35:

Dear Kriz, that's correct - happy crocheting!

Hadar 01.02.2016 - 17:08:

Hello, i love this bag! although i got confused by the CROCHET INFO.. when counting the dc after every round in the beginning the 3 chains doesn't count? meaning, if after round 2 i should have 22 dc including the 3 chains or not including? thanks a lot!

user icon DROPS Design 02.02.2016 kl. 09:25:

Dear Mrs Hadar, the 3 ch at beg of round do not replace the 1st dc, ie when you have 22 dc, you should have 22 dc + 3 ch at beg of round. Happy crocheting!

Kommentér oppskrift DROPS 153-39

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.