DROPS / 152 / 7

Blue Notes by DROPS Design

Stickade DROPS sockor i ”Fabel”. Stl 35-43.

Tags: sockor,
  • Blue Notes / DROPS 152-7 - Stickade DROPS sockor i ”Fabel”. Stl 35-43.
DROPS Design: Modell nr fa-276
Garngrupp A
-----------------------------------------------------------
Storlek: 35/37 - 38/40 - 41/43
Fotens längd: ca 22 - 24 - 27 cm
Garnåtgång:
DROPS FABEL från Garnstudio
100-100-100 g nr 340, blue lagoon

DROPS STRUMPST NR 2,5 - eller det st.nr du måste ha för att få 26 m x 34 v slätst på 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

Har du stickat/virkat detta mönster, eller några av våra andra designs? Dela dina bilder i sociala medier och använd taggen #dropsdesign så vi också kan se dem!

Vill du använda ett annat garn? Testa vår konverterare!
Är du osäker på vilken storlek du skall välja? Då kanske det kan hjälpa dig att veta, att modellen på bilden är ca 170 cm lång och använder storlek S eller M. Om du gör en tröja, kofta, klänning eller liknande, hittar du plaggets mått i måttskissen nederst i mönstret.

75% Ull, 25% Polyamid
från 28.00 kr /50g
DROPS Fabel uni colour DROPS Fabel uni colour 28.00 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
DROPS Fabel print DROPS Fabel print 31.00 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
DROPS Fabel long print DROPS Fabel long print 34.00 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
needles Stickor och virknålar Beställ 
Garnet till detta mönstret kostar 56kr. Läs mer.

Instruktioner

HÄLMINSKNING:
VARV 1 (= rätsidan): Sticka tills det återstår 7-8-8 m, lyft nästa m som om den skulle stickas rät, 1 rm, drag den lyfta m över, vänd arb.
VARV 2 (= avigsidan): Sticka tills det återstår 7-8-8 m, lyft nästa m som om den skulle stickas avig, 1 am, drag den lyfta m över, vänd arb.
VARV 3 (= rätsidan): Sticka tills det återstår 6-7-7 m, lyft nästa m som om den skulle stickas rät, 1 rm, drag den lyfta m över, vänd arb.
VARV 4 (= avigsidan): Sticka tills det återstår 6-7-7 m, lyft nästa m som om den skulle stickas avig, 1 am, drag den lyfta m över, vänd arb.
Fortsätt minskn på samma sätt genom att sticka tills det återstår 1 m mindre innan 1 m lyfts tills det återstår 14-14-16 m på st.
----------------------------------------------------------

SOCKA:
Arb stickas runt på strumpst. Lägg upp 60-64-68 m på strumpst 2,5 med Fabel. Sticka 1 v slätst. Fortsätt med resår = 2 rm, 2 am i 4 v (1 cm). Sedan stickas det slätst – SAMTIDIGT på 1:a v minskas det 6-6-6 m jämnt fördelat = 54-58-62 m.
KONTROLLERA STICKFASTHETEN!
När arb mäter 12-14-16 cm behålls de första 26-28-30 m på st till häl och de sista 28-30-32 m sätts på 1 tråd (= mitt uppepå foten). Sticka slätst fram och tillbaka över häl-m i 5-5½-6 cm. Sätt 1 markör i arb. Sedan stickas HÄLMINSKN – se förkl ovan! Efter hälminskn stickas det upp 13-14-16 m på varje sida av hälen och de 28-30-32 m från tråden sätts tillbaka på st = 68-72-80 m. Sätt 1 markör på varje sida av de 28-30-32 m uppepå foten. Fortsätt med slätst runt – SAMTIDIGT minskas det av i varje sida så här: Sticka de 2 sista m före första markören uppepå foten vridet räta tills (dvs sticka i bakre maskbågarna i stället för i främre), och sticka de 2 första m efter sista markören uppepå foten räta tills. Upprepa minskn på vartannat v totalt 8-8-10 ggr = 52-56-60 m. Sticka sedan vidare tills arb mäter 18-19-21 cm från markören på hälen (= 4-5-6 cm kvar). Sätt 1 markör i varje sida så att det blir 26-28-30 m både uppepå och under foten. Fortsätt med slätst - SAMTIDIGT minskas det till tå på varje sida av båda markörerna så här:
Före markören: 2 m räta tills. Efter markören: 2 m vridet räta tills. Upprepa minskn i varje sida på vartannat v totalt 4-7-9 ggr och sedan på varje v 6-3-2 ggr = 12-16-16 m kvar på st. På nästa v stickas alla m tills 2 och 2. Klipp av tråden, drag den genom de resterande m, drag åt och fäst ordentligt.

Detta mönster har uppdaterats. .

Uppdaterad online: 20.02.2014
Ny garnåtgång i strl 35/37 - 38/40:
DROPS FABEL från Garnstudio
100-100-100 g nr 340, blue lagoon
signature

Behöver du hjälp med mönstret?

Tack för att du väljer ett mönster från DROPS Design. Vi arbetar hårt för att ge ut mönster som är korrekta och enkla att förstå. Alla mönster är översatta från norska och du kan alltid se originalmönstret (DROPS 152-7) för mått och uträkningar.

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

1) Varför är stickfasthet/virkfasthet viktig?

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

till toppen

2) Vad är garngrupper?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

till toppen

3) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

till toppen

4) Hur använder man konverteraren för garn?

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

till toppen

5) Varför får jag fel stickfasthet med rekommenderad sticka?

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

till toppen

6) Varför är arbetet skrivit uppifrån och ner?

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

till toppen

7) Varför är ärmarna kortare i större storlekar?

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

till toppen

8) Vad är 1 rapport?

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

till toppen

9) Hur stickar man enligt ett stickdiagram?

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

till toppen

10) Hur virkar jag enligt ett virkdiagram?

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

till toppen

11) Hur stickas/virkas flera diagram efter varandra på ett varv?

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

till toppen

12) Varför börjar man med fler luftmaskor än det ska virkas med?

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

till toppen

13) Varför ökas det maskor innan resåren när plagget stickas ovanifrån och ner?

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

till toppen

14) Varför ökas det i avmaskningskanten?

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

till toppen

15) Hur ökar man växelvis på var 3:e och 4:e varv?

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

till toppen

16) Varför är mönstret lite annorlunda än det man ser på bilden?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

till toppen

17) Hur kan jag sticka en kofta runt istället för fram och tillbaka?

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

till toppen

18) Kan man sticka tröjan fram och tillbaka istället för att sticka runt?

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

till toppen

19) Varför visar ni garn i era mönster som har utgått?

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

till toppen

20) Hur gör jag om en damstorlek till en herrstorlek?

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

till toppen

21) Hur undviker jag att långhårigt garn fäller?

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

till toppen

22) Var på plagget mäts längden?

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

till toppen

23) Hur vet jag hur många nystan jag behöver?

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

till toppen

Har du köpt DROPS garn för att göra detta mönster? Då kan du få hjälp av butiken där du köpte garnet. Hitta en lista på DROPS återförsäljare här!
Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar.. Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!

Kommentarer / Frågor (17)

country flag Merja Palomäki 06.11.2019 - 21:05:

Miten saan toiseen sukkaan samanlaiset kuviot kuin ensimmäiset. Yritin aloittaa uuden kerän mutta siinä kuviot olivat aivan eri kohdissa kuin ensimmäisessä sukassa.

user icon DROPS Design 18.12.2019 kl. 17:16:

Hei, kun neulot kirjavalla langalla on tärkeää, että aloitat toisen sukan kerää samasta raitaväristä, jolla aloitit ensimmäisen sukan kerän. Muuten sukkien kuviot voivat erota melko paljon.

country flag Janette 26.07.2019 - 13:47:

Hello, I am working on the second sock however I can’t get the stripe pattern the same as the first sock. The repeat in the stripe is too random. Do you have any advice to prevent this problem as I have purchased a lot of Fabel yarn to make socks. I am using colour 904, dyelot 22250. Cheers

user icon DROPS Design 06.08.2019 kl. 10:26:

Dear Janette, DROPS Fabel consist of various colours that repeat regularly but with not on the same length basis. For further assistance, please contact your DROPS store. Happy knitting!

country flag Ann Karin Vestergaard 24.07.2019 - 08:28:

Jeg vil købe strømpepinde. Hvilket materiale er bedst? Hvad er den bedste længde på pindene? Hvordan laver man den bedste hæl, ude at der bliver 'huller"?

user icon DROPS Design 02.08.2019 kl. 09:41:

Hej Ann Karin, det er en smags sag, spørg gerne din DROPS forhandler, de hjælper også gerne til med hælen. Se også vores instruktionsvideoer på sokker og hæl. God fornøjelse!

country flag Janette 06.07.2019 - 11:42:

Hello, please advise how I can do a k2 P2 rib on 58 stitches in the round. I think there is an error in the pattern.

user icon DROPS Design 07.07.2019 kl. 08:48:

Dear Janette, you start with 60-64-68 sts and work 1 round in stocking st, than work rib = K 2/P 2 for 4 rounds (1 cm). After that work in stocking st and on 1st round dec 6-6-6 sts evenly = 54-58-62 sts. So on 58 sts in round you continue in stocking st. Happy knitting!

country flag Ricci 04.11.2018 - 19:23:

Bonjour je souhaiterais faire ce modèle qui m a l air très simple, je suis débutante dans la réalisation des chaussettes. Je voudrais savoir si je peux faire les côtes dans un diamètre inférieur comme sur certains modèles que vous présentez. D autant que je voudrais faire au moins 4 cm de cote. Aussi si jamais je décidais de faire le modèle en magic loop ou avec des minis aiguilles circulaires cela me compliquera t il la tache quand a l excution du patron. Merci

user icon DROPS Design 05.11.2018 kl. 09:52:

Bonjour Mme Ricci, pensez tout d'abord à bien vérifier votre échantillon, et, si vous débutez, vous pouvez commencer par réaliser le modèle tel qu'il est décrit (sur 4 aiguilles doubles pointes, en magic loop etc.. peu importe) pour pouvoir bien suivre sa réalisation, toutefois, vous pouvez tout à fait tricoter plus de hauteur de côtes si vous le souhaitez. Votre magasin DROPS saura vous conseiller de façon plus personnelle si besoin - même par mail ou téléphone. Bon tricot!

country flag Paula Morgan 10.01.2017 - 23:30:

Im a complete beginner. How many needles do I use to cast on?

user icon DROPS Design 11.01.2017 kl. 09:29:

Dear Mrs Morgan, the video below shows how to cast on sts on double pointed needles and how to work then in stocking st - find more videos about that pattern under tab "videos" or at the very bottom of the page. Happy knitting!

country flag Maarit Laine 19.08.2016 - 16:19:

Hei, Minkä numeroisilla puikoilla olisi hyvä kutoa, kun puikot ovat neliskanttiset?

user icon DROPS Design 22.08.2016 kl. 16:13:

Hei! Mikäli neuletiheytesi on sama kuin ohjeessa, neulot ohjeen antamalla puikkonumerolla, eli numerolla 2,5.

country flag Cova 02.03.2016 - 16:58:

Entiendo, muchas gracias. Voy a ver sí lo consigo. Otra cosilla, los Mp los dejo sueltos y los voy moviendo según teja al principio y al final dela aguja donde tengo los30 del empeine o en el primer y último punto? Muchas gracias

user icon DROPS Design 03.03.2016 kl. 09:14:

Hola Cova. Los MP se colocan en las agujas y se van moviendo junto con la labor. Mientras estamos disminuyendo tiene que haber siempre 30 pts entre los MP.

country flag Cova 01.03.2016 - 16:20:

Ya he tejido hasta las disminuciones del talón. Tengo 4 agujas con 14 (del talón), 14 levantados, 30 empeine, otros 14 levantados. No comprendo bien dónde tengo que poner los 2 (?) MP y cómo hacer las disminuciones. ¿Tejo juntos el ultimo punto de los 14 levantados con el primero del empeine y el ultimo del empeine con el primero de los otros 14 levantados? ¿o solo tejo juntos los dos últimos de los 14 levantados y los dos primeros de los otros 14 levantados? Gracias de antemano por su ayuda.

user icon DROPS Design 02.03.2016 kl. 10:33:

Hola Cova, los MPs se colocan justo antes y después de los 30 pts del empeine. Las dism se realizan en los 14 pts anteriores y posteriores a los pts del empeine pero NO en los pts del empeine, es decir, trabajamos 12 pts y los últimos 2 los trabajamos juntos, ahora los 30 pts del empeine sin dism y después del 2º MP trabajamos juntos los 2 primeros pts de los 14 levantados en el otro lado.

country flag Karin 14.07.2015 - 21:32:

Est ce possible d utiliser une aiguille circulaire à la place des aiguilles doubles pointes? J ai essayé mais j ai l impression que le nombre de mailles ne permet pas de le faire.

user icon DROPS Design 27.07.2015 kl. 11:49:

Bonjour Karin, quand le nombre de mailles est trop petit pour être tricoté en rond sur aiguille circulaire, on utilise des aiguilles doubles pointes ou la technique du magic loop - voir vidéo ci-dessous. Bon tricot!

Kommentér oppskrift DROPS 152-7

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.

#dropsfan gallery

Blue Notes

Natalia, Germany

Blue Notes

Elisabeth, France

Pletené ponožky podle DROPS Design

Motánky, Czech Republic