Michelle gloves by DROPS Design

Strikkede vanter med heklet blomst i DROPS BabyMerino og DROPS Glitter. Til barn i størrelse 3 til 12 år

  • Michelle gloves / DROPS Children 23-13 - Strikkede vanter med heklet blomst i DROPS BabyMerino og DROPS Glitter. Til barn i størrelse 3 til 12 år
  • Michelle gloves / DROPS Children 23-13 - Strikkede vanter med heklet blomst i DROPS BabyMerino og DROPS Glitter. Til barn i størrelse 3 til 12 år
DROPS Design: Modell nr bm-003-bn
Garngruppe A
-----------------------------------------------------------
Størrelse: 3/5 - 6/9 - 10/12 år
Materialer:
DROPS BABY MERINO fra Garnstudio
I alle størrelser brukes:
50 g f.nr 14, lilla
50 g f.nr 26, lys gammelrosa
50 g f.nr 27, mørk gammelrosa
Og bruk:
DROPS GLITTER fra Garnstudio
1 spole nr 02, sølv

DROPS SETTP NR 2,5 – eller det p.nr du må bruke for å få 26 m x 34 p glstrikk på 10 x 10 cm.
DROPS HEKLENÅL NR 3 – til blomst.

----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------
Strikkefasthet – Se hvordan og hvorfor du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her
-------------------------------------------------------


100% Ull
fra 39.00 kr /50g
DROPS Baby Merino uni colour DROPS Baby Merino uni colour 39.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Baby Merino mix DROPS Baby Merino mix 39.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill

60% Cupro, 40% Metall
fra 24.00 kr /10g
DROPS Glitter colours DROPS Glitter colours 24.00 kr /10g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Glitter gold & silver DROPS Glitter gold & silver 24.00 kr /10g
Strikkenett.no
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 141kr. Les mer.

Instruksjoner

HØYRE VANTE:
Legg opp 40-44-48 m på settp 2,5 med lilla. Strikk vrbord = 2 r / 2 vr i 6-7-8 cm. Fortsett med glstrikk – SAMTIDIG på 1.omg felles det 2 m jevnt fordelt = 38-42-46 m. Sett 1 merke i den andre m på omg (= tommel-m). HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN! Når det er strikket 1 cm glstrikk starter økningen til tommel ved å lage 1 kast på hver side av tommel-m, på neste omg strikkes kastene vridd rett. Gjenta økningen på hver 3.omg 2-3-4 ganger til (det økes på hver side av alle tommel-m, dvs at det blir 2 m mer mellom økningene for hver gang) = 7-9-11 tommel-m. Når arb måler totalt 9-11-13 cm settes de 7-9-11 tommel-m + 1 m på hver side på 1 tråd (= 9-11-13 m på tråden). Videre legges det opp 3 m over m på tråden = 38-42-46 m. Fortsett rundt med glstrikk til arb måler 11-14-17 cm. Neste omg strikkes slik: Strikk de første 14-16-17 m og sett dem deretter på 1 tråd = inni hånden, behold de neste 10-10-12 m på p til lillefinger, og sett de siste 14-16-17 m på en annen tråd = oppå hånden. Videre strikkes fingrene.

LILLEFINGER:
= 10-10-12 m, legg i tillegg opp 2 nye m mot m på trådene = 12-12-14 m. Strikk glstrikk rundt i 3½-4-4½ cm. På neste omg strikkes m rett sammen 2 og 2, klipp tråden, trekk den gjennom de resterende m og snurp sammen.

RINGEFINGER:
Sett 4-4-5 m fra hver av trådene tilbake på p. Strikk i tillegg opp 3 m mot lillefingeren og legg opp 2 nye mot m på trådene = 13-13-15 m. Strikk glstrikk rundt i 4½-5-6 cm. På neste omg strikkes m rett sammen 2 og 2, klipp tråden, trekk den gjennom de resterende m og snurp sammen.

LANGEFINGER:
Sett 4-5-5 m fra hver av trådene tilbake på p. Strikk i tillegg opp 3 m mot ringfinger og legg opp 2 nye mot m på trådene = 13-15-15 m. Strikk glstrikk rundt i 5-6-7 cm. På neste omg strikkes m rett sammen 2 og 2, klipp tråden, trekk den gjennom de resterende m og snurp sammen.

PEKEFINGER:
Sett de resterende 6-7-7 m fra hver av trådene tilbake på p og strikk i tillegg opp 2 m mot langfingeren = 14-16-16 m. Strikk glstrikk rundt i 4½-5-6 cm. På neste omg strikkes m rett sammen 2 og 2, klipp tråden, trekk den gjennom de resterende m og snurp sammen.

TOMMEL:
Sett de 9-11-13 m på tråden til tommel tilbake på p, strikk i tillegg opp 5 m i kanten på baksiden av disse m = 14-16-18 m. Strikk glstrikk rundt i 3-4-5 cm. På neste omg strikkes m rett sammen 2 og 2, klipp tråden, trekk den gjennom de resterende m og snurp sammen.

VENSTRE VANTE:
Strikk som høyre, men motsatt, dvs at det økes til tommelkile på hver side av nest siste m på omg.
Når lillefingeren skal strikkes blir det slik: Strikk de første 14-16-17 m og sett dem deretter på 1 tråd = oppå hånden, behold de neste 10-10-12 m på p til lillefinger, og sett de siste 14-16-17 m på en annen tråd = inni hånden.

HEKLET BLOMST:
Blomsten hekles på nål 3 med Baby Merino + Glitter.
Hekle 4 lm med lys gammelrosa + sølv og sett dem til en ring med 1 kjm i første lm.
1.OMG: 1 lm, 6 fm om ringen, avslutt med 1 kjm i første fm.
2.OMG: Hekle 4 lm (= 1 fm + 3 lm), * 1 fm i neste fm, 3 lm *, gjenta fra *-* totalt 5 ganger og avslutt med 1 kjm i 1.lm på beg av omg = 6 lm-buer.
3.OMG: 1 lm, videre hekles det slik om hver lm-bue: 1 fm, 1 lm, 3 st, 1 lm og 1 fm, avslutt omg med 1 kjm i lm på beg av omg = 6 blader, klipp baby merino tråden.
4.OMG (Bytt til mørk gammelrosa + sølv): Hekle 7 lm, * 1 fm mellom de 2 neste bladene, 6 lm *, gjenta fra *-* totalt 5 ganger, avslutt omg med 1 kjm i 1.lm på beg av omg = 6 lm-buer.
5.OMG: 1 lm, videre hekles det slik om hver lm-bue: 1 fm, 1 halv-st, 5 st, 1 halv-st og 1 fm, avslutt omg med 1 kjm i lm på beg av omg = 6 blader, klipp og fest trådene.
Hekle 2 like blomster.
Sy fast 1 blomst oppå hver vante.

----------------------------------------------------------
Baskerlue og skjerf – se SmåDROPS: 23-12
----------------------------------------------------------
signature

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (12)

country flag Masome 30.01.2021 - 07:32:

Hello You said:Continue in stockinette st – AT THE SAME TIME on 1st round dec 2 sts evenly = 38-42-46 sts.I couldn't understand where I should Dec 2sts?

user icon DROPS Design 30.01.2021 kl. 19:23:

Hi Masome, how to increase stitches evenly you will find HERE. Happy knitting!

country flag Masome 06.01.2021 - 15:00:

Excuse me I couldn't understand how much yarn need just for gloves?50g purple?

user icon DROPS Design 06.01.2021 kl. 15:49:

Dear Masome, to work the gloves, you need 1 ball 50 g DROPS BabyMerino + if you like to make the flower, you need 1 ball (or leftover) in 2 other colours + 1 spoon DROPS Glitter to add a glitter effect to the flower. Happy knitting!

country flag Solange 03.11.2018 - 23:16:

Bonjour, J'ai voulu tricoter la taille 6/9 pour un enfant de 7 ans assez mince. Mon échantillon tel que décrit ci-dessus (aiguilles 2.5) donne pour moi : 11cm/8cm ! j'ai tout de même essayé. la main ça passe mais le petit doigt, lui qui a les doigts fins, ne passe pas. Alors je me suis demandé si j'aurais dû prendre les aiguilles 3 ??? Merci

user icon DROPS Design 05.11.2018 kl. 09:19:

Bonjour Solange, vous devez avoir 10 cm pour 26 m, si vous avez trop de mailles pour 10 cm, il vous faudra essayer à nouveau avec des aiguilles plus grosses, donc effectivement, essayez votre échantillon à nouveau avec des aiguilles 3. Bon tricot!

country flag Natt 04.11.2016 - 22:16:

Bonsoir peut-On réaliser ce modèle aux aiguilles circulaires ?

user icon DROPS Design 07.11.2016 kl. 08:49:

Bonjour Natt, tout à fait, mais comme il y aura peu de mailles, la méthode dite magic loop est conseillée. Bon tricot!

country flag Moni 03.11.2016 - 17:04:

Die "Gesamtlänge" vor der Stilllegung der Daumen-Maschen ist leider vollkommen daneben! Vor allem ist auch nicht klar, was mit der Gesamtlänge gemeint ist: Ab Bündchen oder inkl.? (Schließlich wurde ja auch schon davor bereits von 1 cm ab Bündchen gesprochen!) Ich habe mich daher Reihe um Reihe vorgetastet und habe gleich die Hand meiner Tochter als Maß genommen! Für den 2. Handschuh gehe ich immer per Reihen (und nicht cm) vor, ... so wird´s am genausten.

user icon DROPS Design 04.11.2016 kl. 09:41:

Liebe Moni, die Gesamtlänge wird von Anschlagskante gemessen.

country flag Emmanuelle 03.06.2015 - 11:34:

Bonjour, Je réalise ces gants et j'ai une petite question. La première maille du rang est-elle toujours la même ? A savoir, quand je sépare la paume et le dos de la main, les 14 premières mailles (paume main droite) commencent bien 1 mailles avant le pouce ? Ou doit-on partir du milieu de la barre au dessus du pouce ? j'espère être claire... Merci d'avance

user icon DROPS Design 03.06.2015 kl. 14:18:

Bonjour Emmanuelle, quand on met les mailles du pouce en attente, on met la 2ème m du tour (avec le marqueur) + les mailles augmentées + 1 m de chaque côté (la 1ère m du tour) - et on monte 3 m au-dessus des m en attente = la 1ère de ces 3 m sera la m du début du tour. Bon tricot!

country flag CLAIRAND Fabienne 17.12.2014 - 06:30:

Bonjour pouvez vous me dire si on utilise 3 ou 4 aiguilles doubles pointes pour les gants d avance merci cordialement Mme F. Clairand

user icon DROPS Design 17.12.2014 kl. 08:58:

Bonjour Mme Clairand, vous pouvez tricoter, au choix, soit avec les mailles sur 4 doubles pointes et tricoter avec la 5e - soit répartir les mailles sur 3 doubles pointes et tricoter avec la 4e, choisissez la méthode avec laquelle vous êtes le plus à l'aise (plus d'aiguilles = moins de mailles sur chaque aiguille). Bon tricot!

country flag Olivia 16.12.2014 - 19:38:

Bonjour, je tricote la taille 6/9 ans. Quand il faut augmenter tous les 3 tours pour le pouce, est-ce que ça vaux dire qu'il y a 3 tours tricotés normalement entre chaque tours d'augmentation ou 2 tours? Merci.

user icon DROPS Design 17.12.2014 kl. 08:38:

Bonjour Olivia, quand on augmente tous les 3 tours, on tricote 2 tours sans augmenter, puis on augmente au tour suivant. Bon tricot!

country flag Gerti L. 27.11.2014 - 15:26:

Beim Mittelfinger stimmt es nicht ganz .... jeweils 5 Maschen, die 3 aufgefassten vom Ringfinger und nochmal 2 neu angeschlagen sind 15 Maschen nicht 13

user icon DROPS Design 03.12.2014 kl. 15:13:

Sie haben Recht, da ist wohl die Maschenzahl des Ringfingers versehentlich beim Mittelfinger gelandet. Der Fehler wird umgehend behoben. Weiterhin gutes Gelingen!

country flag Helena 26.12.2012 - 16:41:

När man ska sticka fingrarna står det att man ska plocka upp nya maskor. Men det står att man ska plocka upp från ringfingret när man ska sticka ringfingret och att man ska plocka upp från lillfingret när man stickar långfingret. Det ska väl vara tvärtom?

Kommentér oppskrift DROPS Children 23-13

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.