DROPS / 141 / 23

Veronica by DROPS Design

Stickad DROPS mössa, halsduk och vantar i ”Nepal” med strukturmönster, garnbollar i ”Vienna”.

  • Veronica / DROPS 141-23 - Stickad DROPS mössa, halsduk och vantar i ”Nepal” med strukturmönster, garnbollar i ”Vienna”.
  • Veronica / DROPS 141-23 - Stickad DROPS mössa, halsduk och vantar i ”Nepal” med strukturmönster, garnbollar i ”Vienna”.
  • Veronica / DROPS 141-23 - Stickad DROPS mössa, halsduk och vantar i ”Nepal” med strukturmönster, garnbollar i ”Vienna”.
DROPS Design: Modell nr ne-100
Garngrupp C
-----------------------------------------------------------
MÖSSA:
Storlek: One-size
Garnåtgång:
DROPS NEPAL från Garnstudio
100 g nr 0500, ljusgrå
Och använd:
DROPS VIENNA från Garnstudio
50 g nr 21, natur

DROPS STRUMPST och RUNDST (40 cm) NR 4,5 – eller det st.nr du måste använda för att få 18 m x 23 v slätst på 10 x 10 cm.
DROPS RUNDST (40 cm) NR 3,5 – till resår.

HALSDUK:
Mått: Ca 26 cm bred x 150 cm lång.
Garnåtgång:
DROPS NEPAL från Garnstudio
300 g nr 0500, ljusgrå
Och använd:
DROPS VIENNA från Garnstudio
50 g nr 21, natur

DROPS ST NR 5,5 - eller det st.nr du måste använda för att få 16 m x 20 v slätst på 10 x 10 cm.

VANTAR:
Storlek: One-size
Garnåtgång:
DROPS NEPAL från Garnstudio
100 g nr 0500, ljus grå

DROPS STRUMPST NR 4,5 – eller det st.nr du måste använda för att få 18 m x 23 v slätst med Nepal på 10 x 10 cm.
DROPS STRUMPST NR 3,5 – till resår.

----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------
Stickfasthet – Se hur och varför du mäter här
Alternativt garn – Se hur du kan byta garn här
Garngrupp A till F – Använd samma mönster och byt garn här
Garnåtgång vid alternativt garn – Använd vår garn-konverterare här
-------------------------------------------------------


65% Ull, 35% Alpacka
från 24.95 kr /50g
DROPS Nepal uni colour DROPS Nepal uni colour 24.95 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
DROPS Nepal mix DROPS Nepal mix 24.95 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
DROPS Vienna DROPS Vienna
91% Mohair, 9% Polyester
Utgått
se alternativ
needles Stickor och virknålar Beställ 

Instruktioner

MÖNSTER:
Se diag A-1 till mössan och vantene och A-2 och A-3 till halsduken. Diag visar 1 rapport av mönstret.
----------------------------------------------------------

MÖSSA:
Arb stickas runt.
Lägg upp 84 m på rundst 3,5 med Nepal. Sticka 1 v rätt och sedan 6 v resår = 2 rm, 2 am. Byt till rundst 4,5 och fortsätt med diag A-1 (= 7 rapporter runt). KONTROLLERA STICKFASHETEN! När A-1 är färdigstickat är det 28 m kvar på st, sticka 1 v där alla m stickas räta tills 2 och 2 = 14 m. Klipp av tråden, drag den genom de resterande m och drag åt.

GARNBOLL:
Gör 1 stor, tät garnboll med Vienna på ca 10 cm i diameter. Fäst den längst upp på mössan.
----------------------------------------------------------

HALSDUK:
Arb stickas i 2 delar fram och tillbaka på st, och sys tills på mitten till slut.
Lägg upp 5 m på st 5,5 med Nepal. Sticka och öka efter diag A-2 (1:a v = avigsidan). När A-2 är färdigstickat är det 43 m på st och arb mäter ca 20 cm. Fortsätt så här (1:a v = avigsidan): 3 rätst m, A-3 tre ggr på bredden, sedan stickas första m av A-3 en gång till och de 3 sista m stickas i rätst. KONTROLLERA STICKFASTHETEN! Upprepa A-3 tills arb mäter ca 75 cm – avsluta efter en hel mönsterbård, sticka sedan 2 räta v över alla m. Lägg arb åt sidan och sticka 1 likadan del till.

MONTERING:
Sy ihop de 2 delarna med maskstygn.

GARNBOLLAR:
Gör 2 stora, täta garnbollar med Vienna på ca 8 cm i diameter. Fäst 1 i varje ände av halsduken.
----------------------------------------------------------

VANTE:
Arb stickas runt på strumpst.
Lägg upp 36 m på strumpst 3,5 med Nepal, sticka 1 v rätt, forsett med resår = 2 rm, 2 am i 10 cm. Nästa v stickas så här: * 2 rm tills, 1 omslag *, upprepa *-* v ut. Byt till strumpst 4,5 och fortsätt med diag A-1 (= 3 rapporter runt). KONTROLLERA STICKFASTHETEN! Sätt 1 markör i första m på v (= tum-m). När det har stickats 2 cm av A-1, börjar ökningen till tumkil. Det ökas på varje sida av tum-m genom att göra 1 omslag, på nästa v stickas omslagen vridet räta. Upprepa ökningen på vartannat v 3 ggr till - öka på varje sida av alla tum-m varje gång, dvs att nästa gång ökas det på varje sida av 3 m, sedan 5 m osv – de ökade m stickas i slätst. Efter alla ökningar är det 9 tum-m och 44 m totalt på st. När det har stickats 6 cm av A-1, sätts de 9 tum-m på 1 tråd, på nästa v läggs det upp 1 ny m över tråden = 36 m. Sticka tills A-1 är färdigt, det är nu 12 m kvar på st. Sticka 1 v där alla m stickas räta tills 2 och 2 = 6 m. Klipp av tråden, drag den genom de resterande m och drag åt.

TUMME:
Sätt m från tråden över tumkilen på strumpst 4,5 och plocka dessutom upp 3 m i kanten på baksidan av tummen = 12 m. Sticka slätst runt i 5 cm, sedan stickas alla m räta tills 2 och 2 = 6 m. Klipp av tråden, drag den genom de resterande m och drag åt.

Sticka 1 likadan vante till.

----------------------------------------------------------
Poncho – se DROPS: 141-22
----------------------------------------------------------

Diagram

symbols = am från rätsidan, rm från avigsidan
symbols = rm från rätsidan, am från avigsidan
symbols = 2 rm tills
symbols = 1 omslag mellan 2 m
symbols = Musch: Sticka 4 m i 1 m genom att sticka varannan gång fram och bak i maskbågen, sticka 4 v slätst med avigsidan ut fram och tillbaka över de 4 m, m sitter nu på höger st, lyft andra m över första, tredje m över första och till slut fjärde m över första.
diagram
diagram
signature

Behöver du hjälp med mönstret?

Tack för att du väljer ett mönster från DROPS Design. Vi arbetar hårt för att ge ut mönster som är korrekta och enkla att förstå. Alla mönster är översatta från norska och du kan alltid se originalmönstret (DROPS 141-23) för mått och uträkningar.

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

1) Varför är stickfasthet/virkfasthet viktig?

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

till toppen

2) Vad är garngrupper?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

till toppen

3) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

till toppen

4) Hur använder man konverteraren för garn?

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

till toppen

5) Varför får jag fel stickfasthet med rekommenderad sticka?

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

till toppen

6) Varför är arbetet skrivit uppifrån och ner?

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

till toppen

7) Varför är ärmarna kortare i större storlekar?

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

till toppen

8) Vad är 1 rapport?

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

till toppen

9) Hur stickar man enligt ett stickdiagram?

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

till toppen

10) Hur virkar jag enligt ett virkdiagram?

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

till toppen

11) Hur stickas/virkas flera diagram efter varandra på ett varv?

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

till toppen

12) Varför börjar man med fler luftmaskor än det ska virkas med?

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

till toppen

13) Varför ökas det maskor innan resåren när plagget stickas ovanifrån och ner?

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

till toppen

14) Varför ökas det i avmaskningskanten?

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

till toppen

15) Hur ökar man växelvis på var 3:e och 4:e varv?

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

till toppen

16) Varför är mönstret lite annorlunda än det man ser på bilden?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

till toppen

17) Hur kan jag sticka en kofta runt istället för fram och tillbaka?

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

till toppen

18) Kan man sticka tröjan fram och tillbaka istället för att sticka runt?

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

till toppen

19) Varför visar ni garn i era mönster som har utgått?

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

till toppen

20) Hur gör jag om en damstorlek till en herrstorlek?

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

till toppen

21) Hur undviker jag att långhårigt garn fäller?

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

till toppen

22) Var på plagget mäts längden?

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

till toppen

23) Hur vet jag hur många nystan jag behöver?

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

till toppen

Har du köpt DROPS garn för att göra detta mönster? Då kan du få hjälp av butiken där du köpte garnet. Hitta en lista på DROPS återförsäljare här!
Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar.. Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!

Kommentarer / Frågor (24)

country flag Hetty Stok 11.04.2020 - 13:25:

I have made one mitten, which is much too short for my hand. I don’t believe I have exceptionally long fingers. I unpicked down to the start of the decrease and added 11 rows! Can this be a mistake of the pattern?

user icon DROPS Design 14.04.2020 kl. 11:03:

Dear Mrs Stok, did your tension in height also match? You should have 23 rows stocking stitch = 10 cm. Happy knitting!

country flag Michèle Bourdin.D 25.02.2019 - 13:36:

MERCI JE VAIS CHERCHER POUR LES COLORIS ET ESSAYER - BRAVO A VOUS ET L EQUIPE

country flag Ida 26.11.2018 - 18:42:

Hej, jeg har svært ved at forstå hvad i mener med at jeg skal fortsætte med diag A-1 (=3 rapporter rundt). Mvh Ida

user icon DROPS Design 03.12.2018 kl. 08:44:

Hei Ida. Du skal gjenta diagrammet rundt hele omgangen (= 3 ganger) slik at du får det samme mønsteret rundt hele votten. Antall rapporter betyr hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. 1 rapport = diagrammet strikkes 1 gang. God fornøyelse

country flag Myriam 27.05.2017 - 14:53:

Ik heb de muts volgens patroon gebreid maar die is wel heel kort! De breedte is wel goed,maar de hoogte is die van een kindermuts. Klopt het patroon wel?

user icon DROPS Design 29.05.2017 kl. 13:23:

Hallo Myriam, Het patroon klopt. Vanaf hier kan ik helaas niet goed kijken wat er eventueel mis is gegaan tijdens het breien. Heb je een proeflapje gemaakt? En komt de stekenverhouding overeen? Lees eventueel nog eens goed de beschrijving door; misschien ontdek je waar het evt. mis is gegaan.

country flag Lina Thorne 21.01.2017 - 14:19:

Bonjour, Pour les moufles, pour les augmentations du pouce, sa dit de placer un marqueur dans la 1ère maille du tour. Est-ce avant et après cette maille qu'on fait les augmentations ? Qu'en est-il avec le dessin A1, il me manque 1 maille pour arrivé... Est-ce que vous auriez une vidéo explicative ? Est-ce la même procédure pour les 2 mains ? Merci de votre aide Lina

user icon DROPS Design 23.01.2017 kl. 09:36:

Bonjour Mme Thorne, on augmente pour le pouce de chaque côté de la 1ère m du pouce (= avant la 1ère m du tour et après cette maille). Les augmentations pour le pouce se tricotent en jersey. La vidéo ci-dessous montre comment faire les augmentations standard pour un pouce. Les 2 moufles sont ici identiques. Bon tricot!

country flag Lina Thorne 19.12.2016 - 03:05:

Bonjour, je viens de commencer le bonnet donc je suis dans le motif A1... Si je me fis au patron, ça ne vas pas avec la photo... À partir de la ligne 13 c'est comme si la 14 et la 15e se tricotais aussi à l'envers mais sur la photo c'est à l'endroit... et ça semble être une erreur dans les motifs A3 aussi. Est-ce que vous pourriez vérifier ? Merci beaucoup :)

user icon DROPS Design 19.12.2016 kl. 10:01:

Bonjour Mme Thorne, le bonnet se tricote en rond, ainsi au rang 13 de A.1, on tricote toutes les mailles à l'envers (= cases noires), et aux 2 rangs suivants, on tricote toutes les mailles à l'endroit (= cases blanches), puis on continue par un petit damier de 2 m end/2 m env sur 2 rangs 3 fois au total. Les 2 diagrammes sont tout à fait correct. Bon tricot!

country flag Carpentier Fanny 08.12.2016 - 12:03:

Bonjour, pouvez vous m'aider svp. Le 1er dessin du diagramme A3 ne fonctionne pas , j'ai des lignes diagonale à la place des carrés étant donné qu'il faut tricoter la 1 ère m de A3 encore une fois. Donc à chaque rang ça décale le dessin vu que l'on tricote une maille en plus.

user icon DROPS Design 08.12.2016 kl. 13:21:

Bonjour Mme Carpentier, vous répétez 3 fois en largeur les 12 m de A.3 puis vous tricotez la 1ère m de A.3 (= 1 m jersey end aux rangs 1-3, puis 1 m end aux rangs 4-5, 1 m env aux rangs 5-6 etc). Sur l'envers, tricotez d'abord la 1ère m de A.3 puis lisez le diagramme A.3 de gauche à droite. Bon tricot!

country flag Birgitte Heen 04.11.2016 - 10:34:

Hej. Jeg kan desværre ikke printe selve mønstret korrekt ud. Side 4 og 5 volder mig problemer. Har prøvet flere gange. Det bliver kun lidt af topppen og lidt nederst på A-2 og kun 13 rækker af mønster A-1 og A-3. Hvad gør jeg? Kan I hjælpe mig? Mønstret er jo så sødt og jeg vil gerne strikke sættet. Mvh Birgitte

user icon DROPS Design 04.11.2016 kl. 14:54:

Hej Birgitte. Jeg kan printe uden problemer, saa jeg tror det kan vaere din printindstillinger der gör det. Pröv evt fra en anden browser eller pc.

country flag Margaret 02.11.2016 - 14:12:

Please help me with A3. I have watched the video several times and correlated the stitches writing them on my printed pattern, but I can't seem to get past Row 4. Your video indicates ending row 4 with P2, K2. However, row 4 on my piece ends with P2 and 3 remaining stitches. I have looked at the previous comments regarding the 43 stitches, but it doesn't make sense.

user icon DROPS Design 02.11.2016 kl. 15:49:

Dear Margaret, when working A.3 you will work the white squares in stocking st = K from RS and P from WS and the black dot in reverse stocking st = P from RS and K from WS. 1st row in A.3 is worked from WS = P from Ws, then row 2 = K from RS, row 3 P from WS, row4: K2,P2,K2,P2 ..., row5: K over K and P over P, row 6: P2,K2... Row 7: K over K and P over P etc... Happy knitting!

country flag Margaret 01.11.2016 - 10:05:

Thank you so much, I can stop practising now. It makes perfect sense. I'm learning all the time.

Kommentér oppskrift DROPS 141-23

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.