DROPS Nepal
DROPS Nepal
65% Villaa, 35% Alpakkaa
alkaen 1.95 € /50g
DROPS Vienna
DROPS Vienna
91% Mohairia, 9% Polyesteriä
Poistunut
find alternatives
DROPS Super Sale

Veronica

Neulotut DROPS käsineet, myssy ja huivi ”Nepal”-langasta, ”Vienna”-langasta tehdyillä tupsuilla.

DROPS 141-23
DROPS Design: Malli nro ne-100
Lankaryhmä C
-----------------------------------------------------------
MYSSY:
Koko: Yksi koko
Langanmenekki: Garnstudion
DROPS NEPAL:
100 g nro 0500, vaaleanharmaa
Sekä: Garnstudion DROPS VIENNA:
50 g nro 21, luonnonvalkoinen

DROPS SUKKAPUIKOT ja PYÖRÖPUIKKO (40 cm) NRO 4,5 tai käsialan mukaan.
DROPS PYÖRÖPUIKKO (40 cm) NRO 3,5 (joustinneuleeseen).
NEULETIHEYS: 18 s x 23 krs sileää neuletta puikoilla nro 4,5 = 10 x 10 cm.

HUIVI:
Mitat: n. 26 cm leveä x 150 cm pitkä.
Langanmenekki: Garnstudion
DROPS NEPAL:
300 g nro 0500, vaaleanharmaa
Sekä: Garnstudion DROPS VIENNA:
50 g nro 21, luonnonvalkoinen

DROPS PUIKOT NRO 5,5 tai käsialan mukaan.
NEULETIHEYS: 16 s x 20 krs sileää neuletta puikoilla nro 5,5 = 10 x 10 cm.

KÄSINEET:
Koko: Yksi koko
Langanmenekki: Garnstudion
DROPS NEPAL:
100 g nro 0500, vaaleanharmaa

DROPS SUKKAPUIKOT NRO 4,5 tai käsialan mukaan.
DROPS SUKKAPUIKOT NRO 3,5 (joustinneuleeseen).
NEULETIHEYS: 18 s x 23 krs sileää neuletta Nepal-langalla, puikoilla nro 4,5 = 10 x 10 cm.

-------------------------------------------------------

Lankavaihtoehto – Katso miten vaihdat toiseen lankaan tässä
Lankaryhmät A-F – Tee sama ohje ja vaihda toiseen lankaan tässä
Langanmenekki toista lankaa käytettäessä – Käytä lankamuunnintamme tässä

-------------------------------------------------------

DROPS Nepal
DROPS Nepal
65% Villaa, 35% Alpakkaa
alkaen 1.95 € /50g
DROPS Vienna
DROPS Vienna
91% Mohairia, 9% Polyesteriä
Poistunut
find alternatives

Mallin ohjeet

MALLINEULE:
Katso ruutupiirrokset A-1 (myssy ja käsineet) ja A-2 ja A-3 (huivi). Piirrokset näyttävät 1 mallikertaa.
----------------------------------------------------------

MYSSY:
Neulotaan suljettuna neuleena.
Luo 84 s pyöröpuikolle nro 3,5 Nepal-langalla. Neulo 1 krs oikein ja sitten 6 krs 2 o/2 n -joustinneuletta. Vaihda pyöröpuikkoon nro 4,5 ja jatka neulomalla mallineuletta piirroksen A-1 mukaisesti (työhön tulee 7 mallikertaa). TARKISTA NEULETIHEYS! Kun olet neulonut piirroksen A-1 loppuun, työssä on jäljellä 28 s. Neulo seuraavalla krs:lla kaikki s:t pareittain oikein yhteen = 14 s. Katkaise lanka, vedä se jäljellä olevien silmukoiden läpi ja kiristä aukko umpeen.

TUPSU:
Tee Vienna-langasta iso, tiheä tupsu, jonka halkaisija on n. 10 cm. Kiinnitä tupsu myssyn päälaelle.
----------------------------------------------------------

HUIVI:
Neulotaan tasona kahtena osana ja ommellaan lopuksi yhteen keskeltä.
Luo 5 s puikoille nro 5,5 Nepal-langalla. Neulo mallineuletta piirroksen A-2 mukaisesti ja tee myös lisäykset piirroksen mukaisesti (1. krs = nurja puoli). Kun olet neulonut piirroksen A-2 loppuun, työssä on 43 s ja työn pituus on n. 20 cm. Jatka neulomalla seuraavasti (1. krs = nurja puoli): 3 s ainaoikeaa, toista piirroksen A-3 mallikertaa kolme kertaa, neulo sitten piirroksen A-3 ensimmäinen s vielä kerran ja neulo lopuksi 3 s ainaoikeaa. TARKISTA NEULETIHEYS! Jatka mallineuletta tähän tapaan, kunnes työn pituus on n. 75 cm ja olet neulonut kokonaisen mallikerran loppuun. Neulo sitten kaikilla silmukoilla 2 krs oikein. Jätä työ odottamaan ja neulo toinen osa samoin.

VIIMEISTELY:
Ompele osat yhteen.

TUPSUT:
Tee Vienna-langasta 2 isoa, tiheää tupsua, joiden halkaisija on n. 8 cm. Kiinnitä 1 tupsu huivin kumpaankin päähän.
----------------------------------------------------------

KÄSINE:
Neulotaan suljettuna neuleena sukkapuikoilla.
Luo 36 s sukkapuikoille nro 3,5 Nepal-langalla. Neulo 1 krs oikein. Neulo sitten 10 cm 2 o/2 n -joustinneuletta. Seuraava krs neulotaan näin: *2 s oikein yhteen, 1 langankierto*, toista *-* koko krs:n ajan. Vaihda sukkapuikkoihin nro 4,5 ja jatka neulomalla mallineuletta piirroksen A-1 mukaisesti (työhön tulee 3 mallikertaa). TARKISTA NEULETIHEYS! Kiinnitä 1 merkkilanka krs:n ensimmäiseen s:aan (= peukalokiilan ensimmäinen s). Kun olet neulonut 2 cm piirroksen A-1 mukaisesti, aloita peukalokiilan lisäykset. Lisää peukalokiilan ensimmäisen s:n molemmin puolin 1 s, tekemällä 1 langankierto puikolle. Seuraavalla krs:lla langankierrot neulotaan kiertäen oikein. Toista tällaiset lisäykset joka 2. krs vielä 3 kertaa (lisäykset tehdään aina aiemmin lisättyjen silmukoiden molemmin puolin). Lisätyillä silmukoilla neulotaan sileää neuletta. Kun kaikki lisäykset on tehty, peukalokiilassa on 9 s ja työssä on yht. 44 s. Kun olet neulonut 6 cm piirroksen A-1 mukaisesti, siirrä peukalokiilan 9 s apulangalle. Luo seuraavalla krs:lla apulangan silmukoiden tilalle 1 s = 36 s. Neulo piirros A-1 loppuun. Työssä on nyt jäljellä 12 s. Neulo seuraavalla krs:lla kaikki s:t pareittain oikein yhteen = 6 s. Katkaise lanka, vedä se jäljellä olevien silmukoiden läpi ja kiristä aukko umpeen.

PEUKALO:
Ota apulangalla odottavat s:t sukkapuikoille nro 4,5 ja poimi peukalokiilan takareunasta 3 s = 12 s. Neulo 5 cm sileää neuletta suljettuna neuleena. Neulo sitten kaikki s:t pareittain oikein yhteen = 6 s. Katkaise lanka, vedä se jäljellä olevien silmukoiden läpi ja kiristä aukko umpeen.

Neulo toinen käsine samoin.

------------------------------------------------------
Poncho: ks. DROPS 141-22
------------------------------------------------------

Piirros

symbols = nurja s oikealta puolelta, oikea s nurjalta puolelta
symbols = oikea s oikealta puolelta, nurja s nurjalta puolelta
symbols = 2 s oikein yhteen
symbols = 1 langankierto 2 silmukan väliin
symbols = Nyppy: Neulo samaan s:aan 4 s, neulomalla s vuorotellen etu- ja takakautta, neulo näillä 4 s:lla tasona 4 krs sileää nurjaa neuletta, s:t ovat nyt oikean käden puikolla, vedä toinen s ensimmäisen s:n yli, vedä sitten kolmas s ensimmäisen s:n yli ja vedä lopuksi neljäs s ensimmäisen s:n yli.
diagram
diagram
Onko sinulla kysymyksiä? Katso listaus usein esitetyistä kysymyksistä (FAQ)

Neuletiheys on tärkeä, koska se vaikuttaa valmiin neuleen mittoihin. Neuletiheys mitataan mallitilkun avulla (10 x 10 cm). Neuletiheys annetaan ohjeessa seuraavalla tavalla: Leveyssuunnassa olevat silmukat x korkeussuunnassa olevat kerrokset. Esimerkiksi: 19 silmukkaa x 26 kerrosta sileää neuletta = 10 x 10 cm.

Neuletiheys vaihtelee henkilöstä toiseen, jotkut neulovat löyhästi ja toiset neulovat tiukemmin. Neuletiheys muuttuu, kun vaihdat ohuempiin tai paksumpiin puikkoihin. Tästä syystä annettu puikkokoko on ainoastaan suositus! Sinun tulee ITSE tarkistaa, että saavutat ohjeessa annetun tiheyden. Jos neuletiheys ei ole sama kuin ohjeessa annettu tiheys, langanmenekki muuttuu ja neuleesta tulee väärän kokoinen.

Neuletiheyden avulla voit myös tarkistaa, mitkä langat vastaavat toisiaan. Jos saat saman neuletiheyden jollakin toisella langalla, voit huoletta käyttää sitä.

Katso DROPS oppitunti: Näin tarkistat neuletiheyttä

Katso DROPS video: Neuletiheys - Mallitilkku

Langanmenekki annetaan grammoina, esim.: 450 g. Laskeaksesi kuinka monta kerää tarvitset, sinun tulee aluksi tietää kuinka monta grammaa yhdessä kerässä on (25g, 50g vai 100g). Nämä tiedot löytyvät, kun klikkaat sivujemme tiettyä lankaa. Jaa tarvittava määrä kerän määrän kanssa. Esimerkkinä, jos kukin kerä painaa 50 g (yleisin paino), laske seuraavasti: 450 / 50 = 9 kerää.

Kun käytät lankavaihtoehtoa, kaikkein tärkeintä on, että neuletiheys/virkkuutiheys pysyy samana. Kunhan neuletiheytesi on sama kuin ohjeessa annettu tiheys, neuleesta tulee oikean kokoinen. Oikean neuletiheyden saavuttaminen onnistuu parhaiten, jos käytät samaan lankaryhmään kuuluvaa lankaa. Voit myös neuloa ohuemmalla langalla (esim. 2-kertaisena), jolloin saat saman neuletiheyden kuin paksummalla langalla neulottaessa. Kokeile lankamuunnintamme. Suosittelemme, että teet mallitilkun.

HUOM:Jos käytät lankavaihtoehtoa, neuleesta voi tulla erinäköinen kuin kuvassa, koska eri lankojen rakenteet ja ominaisuudet antavat neuleelle erilaiset pinnat.

Katso DROPS oppitunti: Voinko käyttää lankavaihtoehtoja?

Kaikki lankamme jaetaan lankaryhmiin (A-F) niiden paksuuden ja neuletiheyden mukaan - ryhmään A kuuluvat kaikkein ohuimmat langat ja ryhmään F kuuluvat kaikkein paksuimmat langat. Tällä tavoin löydät helpommin ohjeisiimme korvaavia lankoja, mikäli haluat neuloa työn jollakin toisella langalla. Kaikilla samaan ryhmään kuuluvilla langoilla on lähes sama neuletiheys ja niitä voidaan vaihtaa keskenään. Eri langoilla on kuitenkin eri ominaisuuksia ja pintoja, joten lopputuloksesta tulee ainutlaatuinen.

Klikkaa tästä nähdäksesi jokaisen lankaryhmän langat

Jokaisen ohjeemme yläkulmasta löydät linkin lankamuuntimeemme. Tämä lankamuunnin on hyvä apuväline, kun haluat käyttää lankavaihtoehtoja. Täytä kenttiin seuraavat tiedot: Korvattavan langan nimi, langanmenekki (koossasi) ja lankojen määrä (esim. 1-kertainen tai 2-kertainen lanka). Saat esille lankavaihtoehtoja, joiden neuletiheys on sama. Lisäksi saat tietoja siitä, kuinka paljon lankaa tarvitset ja siitä, tarvitsetko useampia lankoja. Useimmissa kerissä on 50 g (joissakin kerissä voi olla 25 g tai 100 g).

Mikäli ohjeessa käytetään useita värejä, sinun tulee muuntaa jokainen väri erikseen. Jos malli neulotaan tai virkataan usealla eri langalla (esim. 1-kertainen Alpaca ja 1-kertainen Kid-Silk), sinun tulee muuntaa jokainen lanka erikseen.

Klikkaa tästä nähdäksesi lankamuuntimemme

p>Eri langoilla on eri ominaisuuksia ja rakenteita ja tämän vuoksi olemme jättäneet alkuperäiset langat ohjeisiin. Lankamuuntimemme avulla löydät kuitenkin helposti nykyisestä valikoimastamme vastaavia lankoja, tai valitse joku muu samaan lankaryhmään kuuluva lanka.

Joillakin jälleenmyyjillä saattaa olla valikoimastamme poistuneita lankoja vielä varastossaan, jotkut asiakkaat etsivät ehkä sopivaa neuletyötä aiemmin ostamilleen langoille.

Lankamuunnin hakee lankavaihtoehtoja ja laskee uuden langan metrimäärän.

Mikäli koon valitseminen on vaikeaa, voit tarkistaa lempipuserosi mitat. Etsi tämän jälkeen mittapiirroksesta oikea koko, joka vastaa mittaamasi puseron kokoa.

Mittapiirros löytyy ohjeen alareunasta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Ohjeessa annettu puikkokoko on ainoastaan ehdotus. Tärkeintä on, että neuletiheys on oikea. Neuletiheys on kuitenkin hyvin henkilökohtainen ja tästä syystä sinun tulee käyttää puikkokokoa, jolla saat SAMAN neuletiheyden kuin ohjeessa mainitaan. Sinun tulee ehkä vaihtaa yhtä tai kahta numeroa paksumpiin tai ohuempiin puikkoihin, jotta tiheydestä tulisi oikea. Tämä tehdään neulomalla koetilkkuja.

Mikäli neulot tiheydellä, joka ei vastaa ohjeen antamaa tiheyttä, valmiin vaatteen mitat voivat poiketa mittapiirroksen mitoista.

Katso DROPS oppitunti: Neuletiheyden mittaaminen

Katso DROPS oppitunti: Koetilkun tekeminen

Kun neule neulotaan ylhäältä alas, työhön voidaan helpommin tehdä henkilökohtaisia muutoksia. Neuletta on esimerkiksi helpompi sovittaa työn aikana, lisäksi kaarrokkeen ja hihojen pituutta voidaan säätää paremmin.

Ohjeessa käydään huolellisesti läpi kaikki vaiheet, oikeassa järjestyksessä. Piirrokset on säädetty neulesuunnan mukaan ja niiden mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan.

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle. 1 ruuturivi piirroksessa = 1 silmukka.

Kun neulotaan tasoneuletta, joka toinen kerros neulotaan työn oikealta puolelta ja joka toinen kerros neulotaan työn nurjalta puolelta. Kun neulotaan nurjan puolen kerros, piirros luetaan päinvastaiseen suuntaan, eli vasemmalta oikealle, oikeat silmukat neulotaan nurin, nurjat silmukat neulotaan oikein, jne.

Kun neulotaan suljettua neuletta, kaikki kerrokset neulotaan työn oikealta puolelta ja kaikki kerrokset neulotaan oikealta vasemmalle.

Katso DROPS oppitunti: Ruutupiirrosten lukeminen

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle.

Kun virkataan tasona, joka toinen kerros virkataan työn oikealta puolelta: oikealta vasemmalle ja joka toinen kerros virkataan työn nurjalta puolelta: vasemmalta oikealle.

Kun virkataan suljettua virkkausta, kaikki piirroksen kerrokset virkataan työn oikealta puolelta, oikealta vasemmalle.

Kun virkkaat pyöreän piirroksen mukaisesti, aloitat keskeltä ja virkkaat ulospäin, vastapäivään, yksi kerros kerrallaan.

Kerros alkaa useimmiten tietyllä määrällä ketjusilmukoita (tämä määrä vastaa seuraavan silmukan korkeutta), tämä määrä näkyy piirroksesta tai se annetaan ohjeessa.

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Kun samalla kerroksella neulotaan useamman piirroksen mukaisesti, ohjeessa lukee usein näin: *neulo mallineuletta piirroksen A.1 mukaisesti, A.2, toista piirroksen A.3 mallikertaa yhteensä 0-0-2-3-4 kertaa*. Tällöin neulot piirroksen A.1 mallikerran kerran, tämän jälkeen neulot piirroksen A.2 mallikerran kerran ja sitten toistat piirroksen A.3 mallikertaa (kerroksella) kokosi annetun luvun mukaisesti (tässä tapauksessa: S = 0 kertaa, M = 0 kertaa, L = 2 kertaa, XL = 3 kertaa, XXL = 4 kertaa.

Piirrosten mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan: Aloita piirroksen A.1 ensimmäisestä kerroksesta, neulo sitten piirroksen A.2 ensimmäinen kerros jne.

Katso DROPS oppitunti: Neuleohjeen ruutupiirrosten lukeminen

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Suuremmassa koossa neuleen leveys (ranteesta ranteeseen) on suurempi, vaikka hihat ovat lyhyemmät. Suuremman koon hihanpyöriöt ovat pidemmät ja olat ovat leveämmät. Tällä tavoin neule on istuva riippumatta siitä, minkä koon mukaisesti neulot/virkkaat.

Mittapiirroksesta löydät tiedot neuleen koko pituudesta. Mikäli kyseessä on pusero tai jakku, pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta, pääntien vierestä, ja suoraan alas neuleen alareunaan. Työtä ei mitata olan kärjestä. Samoin kaarrokkeen pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta alas kohtaan, jossa kaarroke jaetaan miehustaa ja hihoja varten.

Jakun mittoja ei oteta reunusten kohdalta, ellei ohjeessa muuta mainita. Mittaa aina pituus reunasilmukoiden sisäpuolelta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Mallikertoja toistetaan usein kerroksella tai korkeussuunnassa. Yksi piirros sisältää useimmiten yhden mallikerran. Mikäli ohjeessa lukee, että piirroksen (esim. A.1) mallikertaa toistetaan 5 kertaa kerroksella, tee seuraavasti: Neulo piirroksen mallikerran silmukat ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta. Jatka neulomista tähän tapaan, kunnes kerroksella on 5 mallikertaa. Jos ohjeessa lukee, että sinun tulee neuloa 2 piirroksen A.1 mallikertaa korkeussuunnassa, neulo seuraavasti: Neulo piirroksen A.1 mallikerta kokonaisuudessaan ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta.

Ketjusilmukka on muita silmukoita hieman kapeampi. Työn aloitusreunaan tehdään ylimääräisiä ketjusilmukoita, jotta aloitusreunasta tulisi tarpeeksi joustava. Silmukkalukua säädetään jo seuraavalla kerroksella.

Joustinneule on sileää neuletta joustavampi neulos ja tästä syystä siitä tulee muuta neuletta kapeampi. Kun työhön lisätään silmukoita ennen joustinneuleen neulomista, joustinneuleesta tulee melkein yhtä leveä kuin miehustasta muuten.

Kun päätät silmukat, päätösreunasta voi helposti tulla liian kireä. Kun teet työhön langankiertoja samalla kun päätät silmukat, päätösreunasta tulee tarpeeksi joustava.

Katso DROPS video: Silmukoiden päättäminen langankierroilla

Kun haluat tehdä esim. puseron lisäykset (tai kavennukset) tasaisin välein, esim. vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella, neulo seuraavasti: Neulo 2 kerrosta ja tee 3. kerroksella lisäykset, neulo 3 kerrosta ja tee sitten 4. kerroksella lisäykset. Toista kunnes kaikki tarvittavat lisäykset on tehty.

Katso DROPS oppitunti: Lisääminen/Kaventaminen vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella

Jakut neulotaan useimmiten tasona. Voit kuitenkin halutessasi neuloa jakun suljettuna neuleena. Tällöin sinun on lisättävä leikkaussilmukoita (useimmiten 5 silmukkaa) keskelle eteen. Seuraa muuten ohjetta, mutta älä käännä työtä neulottujen kerrosten jälkeen, vaan neulo leikkaussilmukat ja jatka neulomista suljettuna neuleena. Leikkaa lopuksi neule auki leikkaussilmukoiden kohdalta.

Katso DROPS video: Kädenteiden aukileikkaaminen

p>Mikäli neulot suljetun neuleen sijaan mieluummin tasoneuletta, voit tietysti muuttaa ohjetta siten, että neulot osat erikseen ja ompelet ne lopuksi yhteen. Jaa miehustan silmukkaluku kahdella, lisää 1 reunasilmukka kumpaankin reunaan (saumaa varten) ja neulo etukappale ja takakappale erikseen.

Katso DROPS oppitunti: Voinko neuloa pyöröpuikolla neulottavan työn paripuikoilla?

Mallineuleen mallikerrat voivat poiketa toisistaan eri koissa, jotta saataisiin neuleeseen oikeat mittasuhteet. Mikäli et neulo samaa kokoa kuin kuvan neuleessa, sinun mallineuleesi voi poiketa hieman kuvan mallineuleesta. Tätä on kehitetty tarkasti ja otettu huomioon siten, että valmiin neuleen ulkonäkö on kaikissa koissa sama.

Seuraa oman kokosi ohjeet ja piirrokset!

Mikäli olet löytänyt mieluisan ohjeen naisten puseroon, voit melko helposti muuttaa sen mittoja siten, että pusero sopii miehelle. Miehen puseron miehusta ja hihat ovat usein pidemmät kuin naisen puseron miehusta ja hihat. Valitse aluksi koko, jonka rinnanympärys on sopiva. Ylimääräinen pituus lisätään juuri ennen kuin päätät kädentien/hihanpyöriön silmukat. Jos työ neulotaan ylhäältä alas, voit lisätä pituutta heti kädentien jälkeen tai ennen kuin teet hihan ensimmäisen kavennuskerroksen.

Tarvitset myös enemmän lankaa kuin ohjeessa mainitaan. Langanmenekki riippuu siitä, kuinka paljon pituutta lisäät. On kuitenkin aina parempi hankkia yksi kerä liikaa kuin yksi kerä liian vähän.

Kaikissa langoissa voi esiintyä ylimääräisiä kuituja (muodostuvat tuotannon aikana), jotka voivat irrota nukkana. Harjatuissa langoissa (eli karvaisemmissa langoissa) näitä irtonaisia, ylimääräisiä kuituja on enemmän ja tällöin langasta myös irtoaa enemmän karvaa.

Karvojen irtoaminen riippuu myös siitä, mitä neuleen alla tai yllä on, ja hankaako tämä langan kuituja vasten. Tästä syystä emme voi taata, ettei langasta irtoaisi nukkaa.

Alla muutama vinkki siitä, miten saat parhaimman tuloksen, kun työskentelet karvaisilla langoilla:

1. Kun neule on valmis (ennen kuin peset sen), ravistele se kunnolla, jotta irtonaiset karvat poistuvat. HUOM ÄLÄ käytä nukanpoistorullaa, harjaa tai muuta keinoa, joka hankaa lankaa.

2. Aseta neule muovipussin sisään ja laita se pakastimeen - lämpötila saa aikaan sen, että kuidut eivät sitoudu niin lujasti toisiinsa, ja ylimääräiset kuidut irtoavat paremmin.

3. Jätä neule pakastimeen muutamaksi tunniksi ennen kuin poistat sen ja ravistelet sen uudestaan.

4. Pese neule vyötteen ohjeiden mukaisesti.

Lähes kaikki neuleet nyppyyntyvät, vaikka ne olisi tehty kaikkein laadukkaimmista kuiduista. Tämä on merkki vaatteen luonnollisesta kulumisesta ja sitä on vaikea välttää. Vaate nyppyyntyy eniten kohdissa, joihin kohdistuu hankausta (esim. puseron hihat ja kalvosimet).

Saat kuitenkin vaatteesta uuden näköisen, kun poistat nypyt tekstiilikamman tai nypynpoistajan avulla.

Etkö vieläkään saanut vastausta kysymykseesi? Vieritä alaspäin ja näppäile kysymyksesi, niin asiantuntijamme yrittävät auttaa sinua. Tavallisesti saat vastauksen 5-10 päivän sisällä..
Sillä aikaa voit lukea tämän ohjeen aiempia kysymyksiä ja vastauksia tai liittyä DROPS Työpajaan Facebookissa, jossa muut neulojat/virkkaajat voivat auttaa sinua!

Pidät ehkä myös näistä...

Lisää kommentti ohjeeseen DROPS 141-23

Haluamme mielellämme kuulla mielipiteesi tästä ohjeesta!

Mikäli haluat esittää kysymyksen, valitse oikea kategoria alla olevasta valikosta - tällä tavoin saat vastauksen nopeammin. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä *.

Kommentit / Kysymykset (26)

country flag Anne wrote:

Bonjour, pourriez-vous préciser quelle est la forme générale de l'écharpe ? Est-ce que c'est un losange ? J'aimerais ajouter le fil de Kid-Silk au fil de Nepal et tricoter l'écharpe avec ces deux fils. Combien il en faut à peu près (Kid-Silk) ? Merci beaucoup pour tous vos jolis modèles.

27.12.2022 - 12:12

DROPS Design answered:

Bonjour Anne, l'écharpe commence par un triangle (on passe de 5 à 43 mailles), puis on continue sans augmenter jusqu'à la moitié de la longueur de l'écharpe - on fait une 2ème partie identique et on assemble ces 2 pièces entre elles, vous avez ainsi un long rectangle se terminant en point de chaque côté. Bon tricot!

02.01.2023 - 09:53

country flag Agnes wrote:

Hej! När jag stickat 6 cm av A1 och ska sätta tummaskorna på en tråd, då är ju tråden vid startmaskan som är mitt på tummen . Vart ska jag göra av tråden? Ska jag avbryta mitt i och börja med ny tråd 5 maskor fram eller hur gör jag? Det blir ju ojämnt om den ena sidan av startmaskan stickas en gång till.

27.04.2022 - 19:13

country flag Hetty Stok wrote:

I have made one mitten, which is much too short for my hand. I don’t believe I have exceptionally long fingers. I unpicked down to the start of the decrease and added 11 rows! Can this be a mistake of the pattern?

11.04.2020 - 13:25

DROPS Design answered:

Dear Mrs Stok, did your tension in height also match? You should have 23 rows stocking stitch = 10 cm. Happy knitting!

14.04.2020 - 11:03

country flag Michèle Bourdin.D wrote:

MERCI JE VAIS CHERCHER POUR LES COLORIS ET ESSAYER - BRAVO A VOUS ET L EQUIPE

25.02.2019 - 13:36

country flag Ida wrote:

Hej, jeg har svært ved at forstå hvad i mener med at jeg skal fortsætte med diag A-1 (=3 rapporter rundt). Mvh Ida

26.11.2018 - 18:42

DROPS Design answered:

Hei Ida. Du skal gjenta diagrammet rundt hele omgangen (= 3 ganger) slik at du får det samme mønsteret rundt hele votten. Antall rapporter betyr hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. 1 rapport = diagrammet strikkes 1 gang. God fornøyelse

03.12.2018 - 08:44

country flag Myriam wrote:

Ik heb de muts volgens patroon gebreid maar die is wel heel kort! De breedte is wel goed,maar de hoogte is die van een kindermuts. Klopt het patroon wel?

27.05.2017 - 14:53

DROPS Design answered:

Hallo Myriam, Het patroon klopt. Vanaf hier kan ik helaas niet goed kijken wat er eventueel mis is gegaan tijdens het breien. Heb je een proeflapje gemaakt? En komt de stekenverhouding overeen? Lees eventueel nog eens goed de beschrijving door; misschien ontdek je waar het evt. mis is gegaan.

29.05.2017 - 13:23

country flag Lina Thorne wrote:

Bonjour, Pour les moufles, pour les augmentations du pouce, sa dit de placer un marqueur dans la 1ère maille du tour. Est-ce avant et après cette maille qu'on fait les augmentations ? Qu'en est-il avec le dessin A1, il me manque 1 maille pour arrivé... Est-ce que vous auriez une vidéo explicative ? Est-ce la même procédure pour les 2 mains ? Merci de votre aide Lina

21.01.2017 - 14:19

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Thorne, on augmente pour le pouce de chaque côté de la 1ère m du pouce (= avant la 1ère m du tour et après cette maille). Les augmentations pour le pouce se tricotent en jersey. La vidéo ci-dessous montre comment faire les augmentations standard pour un pouce. Les 2 moufles sont ici identiques. Bon tricot!

23.01.2017 - 09:36

country flag Lina Thorne wrote:

Bonjour, je viens de commencer le bonnet donc je suis dans le motif A1... Si je me fis au patron, ça ne vas pas avec la photo... À partir de la ligne 13 c'est comme si la 14 et la 15e se tricotais aussi à l'envers mais sur la photo c'est à l'endroit... et ça semble être une erreur dans les motifs A3 aussi. Est-ce que vous pourriez vérifier ? Merci beaucoup :)

19.12.2016 - 03:05

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Thorne, le bonnet se tricote en rond, ainsi au rang 13 de A.1, on tricote toutes les mailles à l'envers (= cases noires), et aux 2 rangs suivants, on tricote toutes les mailles à l'endroit (= cases blanches), puis on continue par un petit damier de 2 m end/2 m env sur 2 rangs 3 fois au total. Les 2 diagrammes sont tout à fait correct. Bon tricot!

19.12.2016 - 10:01

country flag Carpentier Fanny wrote:

Bonjour, pouvez vous m'aider svp. Le 1er dessin du diagramme A3 ne fonctionne pas , j'ai des lignes diagonale à la place des carrés étant donné qu'il faut tricoter la 1 ère m de A3 encore une fois. Donc à chaque rang ça décale le dessin vu que l'on tricote une maille en plus.

08.12.2016 - 12:03

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Carpentier, vous répétez 3 fois en largeur les 12 m de A.3 puis vous tricotez la 1ère m de A.3 (= 1 m jersey end aux rangs 1-3, puis 1 m end aux rangs 4-5, 1 m env aux rangs 5-6 etc). Sur l'envers, tricotez d'abord la 1ère m de A.3 puis lisez le diagramme A.3 de gauche à droite. Bon tricot!

08.12.2016 - 13:21

country flag Birgitte Heen wrote:

Hej. Jeg kan desværre ikke printe selve mønstret korrekt ud. Side 4 og 5 volder mig problemer. Har prøvet flere gange. Det bliver kun lidt af topppen og lidt nederst på A-2 og kun 13 rækker af mønster A-1 og A-3. Hvad gør jeg? Kan I hjælpe mig? Mønstret er jo så sødt og jeg vil gerne strikke sættet. Mvh Birgitte

04.11.2016 - 10:34

DROPS Design answered:

Hej Birgitte. Jeg kan printe uden problemer, saa jeg tror det kan vaere din printindstillinger der gör det. Pröv evt fra en anden browser eller pc.

04.11.2016 - 14:54