DROPS / 77 / 22

Oceana by DROPS Design

DROPS top med ribmønster i "Safran" og "Cotton Viscose"

Tags: halterneck, toppe,
Størrelse: XS/S - S/M - M/L - XL - XXL
Materialer: DROPS Safran fra Garnstudio
100-150-150-150-200 gr f.nr 30, turkis
og brug: DROPS Cotton Viscose fra Garnstudio
150-200-200-250-250 gr f.nr 11, kakigrøn

DROPS Rundp nr 5 og Lille rundp nr 4

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.

100% Bomuld
fra 15.00 kr /50g
DROPS Safran uni colour DROPS Safran uni colour 15.00 kr /50g
Bestil
DROPS Cotton Viscose DROPS Cotton Viscose
54% Bomuld, 46% Viskose
Udgået
find alternativ
Pinde & Hæklenåle

Instruktioner

Strikkefasthed: 16 m x 22 p = 10 x 10 cm på p 5 og mønster. Husk pindenr er kun vejledende!

Mønster: Se diag M.1, mønsteret i diag ses fra retsiden.

Lukketips (gælder ærmegab): Der lukkes på indersiden af 4 m som strikkes således fra kanten: 1 m retstrik, 1 r, 1 vr og 1 r.
Alle aflukninger sker fra retsiden!
Luk således efter 4 m: 2 drejet vrang sammen. Luk således før 4 m: 2 vrang sammen.

Ryg- og forstykke: Slå 100-116-132-144-160 m op på rundp 5 med 1 tråd Safran + 1 tråd Cotton Viscose. Strik Mønster således: * 1 m som 1.m i M.1 (= m midt i siden), 4-4-4-5-5 vrang, M.1 over 41-49-57-61-69 m, 4-4-4-5-5 vrang, * (= forstk), gentag fra *-* over rygstk. Fortsæt mønsteret. Husk på strikke-fastheden! Når arb måler 12 cm tages der 1 m ud på hver side af midt-m i hver side. Der tages ud på hver 2.-2.-2,5.-2,5.-2,5. cm totalt 7 gange - de nye m strikkes i vrang = 128-144-160-172-188 m. Når arb måler 28-29-30-31-32 cm strikkes der Rib (= 1 r, 1 vr) over 17 m i hver side (dvs midt-m + 8 m på hver side af denne - de øvrige m strikkes som før). Når arb måler ca 29-30-31-32-33 cm lukkes de midterste 9 m i hver side af til ærmegab – luk med r over r og vr over vr. Hver del strikkes færdig for sig – sørg for at p med omslag kommer på vrangen.

Forstk: = 55-63-71-77-85 m.
Læs hele næste afsnit før det strikkes! Luk derefter af til ærmegab i hver side - se Lukketips – på hver 2.p: 1 m 0-4-11-14-19 gange og derefter på hver 4.p: 1 m 8-7-4-3-1 gange. Samtidig når arb måler 40-42-43-45-47 cm sættes de midterste 13-15-15-17-17 m på 1 tråd til hals. Videre lukkes der mod halsen på hver 2.p: 2 m 1 gang og 1 m 3 gange. Efter alle aflukninger til ærmegab og hals er der 8-8-8-8-9 m tilbage på hver skulder. Luk af når arb måler 46-48-50-52-54 cm.

Rygstk: = 55-63-71-77-85 m. Luk derefter af til ærmegab som på forstk. Samtidig når arb måler 44-46-48-50-52 cm sættes de midterste 21-23-23-25-25 m på 1 tråd til hals. Videre lukkes der 1 m på næste p mod halsen. Luk de resterende 8-8-8-8-9 m af når arb måler 46-48-50-52-54 cm.

Montering: Sy skuldersømmene.

Hals: Saml ca 68 til 76 m op rundt i halsen (delbart med 4 inkl m på trådene foran og bagpå) på en lille rundp 4 og strik M.1 – sørg for at mønsteret stemmer over hinanden midt foran og midt bagpå. Når halskanten måler 3 cm lukkes der løst af med r over r og vr over vr.

= vrang fra retsiden, ret fra vrangen
= slå om + tag 1 m løs af p
= fra retsiden: Strik omslaget og den løse
m ret sammen.

Diagram

= vrang fra retsiden, ret fra vrangen
= 1 oms + tag 1 m løs af p
= Fra retsiden: Strik omslaget og den løse m ret sammen.

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 77-22) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (15)

Julia 28.04.2020 - 18:28:

Hi there! Can you please confirm that as this pattern is knitted in the round that the pattern chart is read from left to right for every row? I'm a little confused as this would make the first side stitch yo, slip 1. Is this correct? Many thanks.

DROPS Design 28.04.2020 kl. 23:35:

Dear Julia, the pattern is knitted in the round but it's read from right to left always (since you are working in the right side all the time). Happy knitting!

Sosso 05.04.2020 - 10:29:

Questo modello è spiegato veramente male! santo cielo. Ho dovuto leggere tutte le q&a in tre lingue e il modello in tre lingue per capire qualcosa . E ancora lo disfo!! Per la quarta volta! Ricomincio solo perché non mollo mai ma sarebbe da buttare via tutto!!! Mi deludete garnstudio, mi sento tradita 😢

Rene 07.10.2019 - 21:45:

What does 1st the same as the first stitch in pattern don't understand can you explain I would rather do pattern without charts just thought I'd put that in lol

DROPS Design 08.10.2019 kl. 01:55:

Dear Renee, it means that you knit that stitch the same way as you knitted the first stitch in the diagram. We do this so the pattern will be the same (it will be symmetric) on both sides. Using charts is the easiest way to represent a pattern, where you not only see what is coming next after something, but also, how the stitches relate to each other in rows, and above each other as well. So it is well worth to spend a little time and learn how to use these charts. We even have a lesson to help you along the way. Happy Knitting!

Margarida 10.07.2018 - 14:18:

If I make this a size smaller than xs (for a child), can I start with 88 and follow the instructions for xs?

DROPS Design 10.07.2018 kl. 14:43:

Dear Margarida, you will find all finished measurements for each size in the measurement chart at the bottom of the pattern. Compare these to a similar garment the child wears so that you know wich size you can work. Read more about sizing here. Happy knitting!

Bourhy Valérie 23.06.2018 - 12:43:

Bonjour merci pour votre réponse juste que le rang de retour c tout endroit je pense car la vidéo c des fausses cotes anglaises c juste merci à vous 😉

DROPS Design 25.06.2018 kl. 09:38:

Bonjour Mme Bourhy, les cases blanches se tricotent à l'envers sur l'endroit et à l'endroit sur l'envers (= jersey envers). Bon tricot!

Valérie 21.06.2018 - 21:44:

Bonsoir je ne comprends pas du tout le diagramme de ce petit pull merci d’avance de m’expliquer merci 😉

DROPS Design 22.06.2018 kl. 08:09:

Bonjour Valérie, le 1er rang du diagramme se tricote sur l'envers (= on lit de gauche à droite): *3 m end, on glisse 1 m à l'end* et on répète de*-*. Au 2ème rang, *on tricote ensemble à l'end la m glissée et le jeté, 3 m env*, et on répète de *-*. Cette vidéo vous montre comment tricoter ces côtes, veillez à bien respecter le nombre de mailles du modèle. Bon tricot!

Juliet Wischmeyer 20.09.2017 - 02:35:

I am confused about the quantity of yarn needed for this pattern. If I am making it with two strands of sport weight yarn, I believe I would I need around 600 yards for a XS/S; is that correct? Since I am making it in a solid color, what weight yarn and how much yardage would I need for the same size? I assume around 300 yards; is that correct? But what weight would be appropriate? Thank you so much in advance, Juliet

DROPS Design 20.09.2017 kl. 09:18:

Dear Mrs Wischmeyer, please click here to calulate how much yarn you would need if using 1 strand yarn group C instead of 2 strands yarn group A. Happy

Eva Joschky 01.09.2016 - 12:46:

Danke liebes garnstudio-Team für die rasche Antwort! Eine Frage hätte ich aber doch noch: die erste Reihe soll in folgender Weise gestrickt werden: 1M wie die 1.M von M.1 (=mittlere-M auf der Seite). Die erste Masche von M.1 ist aber ein Umschlag und Abheben. Wie fange ich eine Reihe mit Umschlag an? LG

DROPS Design 01.09.2016 kl. 13:41:

Liebe Frau Joschky, nach dem Markierungfaden (= Anfang der Runden) machen Sie sofort den Umschlag, dann die nächste M (= die erste M) abheben, und weiter stricken. Am Anfang nächster Runde, nach dem Markierungsfaden sofort den Umschlag und die abgehobene M. zusammenstricken.

Eva Joschky 31.08.2016 - 16:26:

Was heißt: "auf alle 2.Ndl abketten"??? Oder:"Achten Sie darauf dass Sie die Ndl.mit dem Umschlag auf der linken Seite stricken"? Das M.1 geht über 8 Maschen. M.1 soll aber über 41 Maschen gestrickt werden. Wie geht das auf?

DROPS Design 31.08.2016 kl. 16:36:

Liebe Frau Joschky, sie werden jede 2. R abketten, dh am Anfang jeder R von der Hin- und von der Rückreihe. Wenn mann jeden Teil separat strickt, musst der Reihe mit (1 Umschlag, 1 M abheben) von der Rückseite gestrickt sein, so dass der Umschlag und die abghobene M von der Vorderseite zusammengestrickt wird. Stricken Sie 8 Mal M.1 in der Breite (= 40 M), dann stricken Sie die 1. Masche in M.1 (= 41 M).

Maria 13.02.2016 - 20:02:

Grazie per la spiegazione, ma ho un altro problema. Dato che il lavoro è in tondo sui ferri circolari, non so come fare quando viene indicato (nella prima riga del diagramma) lavorare a rovescio sul diritto e a diritto sul rovescio. La maglia rasata sui ferri circolari non si lavora tutta a diritto? e quindi come devo fare? Grazie per il vostro aiuto. Maria

DROPS Design 16.02.2016 kl. 13:30:

Buongiorno Maria. Il top viene lavorato in tondo fino agli scalfi. Quindi, guardando il diritto del lavoro, le m indicate dai quadrati bianchi vengono lavorate a rov ad ogni giro. Dopo aver intrecciato le m per gli scalfi, lavora avanti e indietro: quindi, sul diritto del lavoro, lavorerà queste m a rov, e sul rovescio, lavorerà queste m a dir. Buon lavoro!

Kommentere opskrift DROPS 77-22

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.