Spring Flip by DROPS Design

Heklet DROPS hatt med stor brem og heklet blomst i ”Lin” elelr "Belle".

DROPS 127-46
DROPS design: Modell nr LN-020
--------------------------------------------------------
Størrelse: S/M - M/L
Passer hodemål: ca 54/56 - 56/58 cm
Materialer: DROPS LIN fra Garnstudio
150-150 gr f.nr 105, ceris

Eller bruk:
Materialer: DROPS BELLE fra Garnstudio
150-150 gr f.nr 12, kirsebær

DROPS HEKLENÅL NR 3 - eller den nålen du må bruke for å få 6 st-grupper i bredden og 8 rader i høyden på 10 x 10 cm.
Og 22 fm på 10 cm i bredden.

-------------------------------------------------------

Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her

-------------------------------------------------------

Instruksjoner

HEKLEINFO:
På beg av hver omg med st-grupper erstattes første st gruppe med: 1 kjm om første lm-bue, 3 lm (= 1 st), hekle de 3 neste st sammen - som forkl under 1 st-gruppe (men hekle 1 st mindre). Omg avsluttes med 1 kjm i toppen av første st-gruppe.
På beg av hver omg med fm erstattes første fm med 1 lm og omg avsluttes med 1 kjm i lm på beg av omg.
1 ST-GRUPPE (4 ST SAMMEN):
4 st hekles sammen til 1 st slik: Hekle 1 st, men vent med siste gjennomtrekning (= 2 m på nålen), hekle 1 st til, men vent med siste gjennomtrekking (= 3 m på nålen), hekle 1 st til, men vent med siste gjennomtrekking (= 4 m på nålen), hekle 1 st til, men når siste gjennomtrekning gjøres trekkes tråden gjennom alle 5 m på nålen.
FELLETIPS:
Det felles 1 fm ved å hekle 2 fm sammen slik: Hekle 1 fm, men vent med siste gjennomtrekning (= 2 m på nålen), hekle deretter neste fm, men siste kast trekkes nå gjennom alle 3 m på nålen = 1 fm felt.
--------------------------------------------------------

HATT:
Hekle 8 lm på nål 3 med Lin eller Belle og sett dem til en ring med 1 kjm i første lm.
1.OMG: LES HEKLEINFO! * 1 st-gruppe - se forkl over - om ringen, 2 lm *, gjenta fra *-* totalt 8 ganger = 8 st-grupper med 2 lm mellom hver.
2.OMG: Hekle 2 st-grupper om hver lm-bue og 2 lm mellom hver st-gruppe = 16 st-grupper med 2 lm mellom hver.
3.OMG: Hekle 1 st-gruppe om hver lm-bue og 2 lm mellom hver st-gruppe = 16 st-grupper med 2 lm mellom hver.
4.OMG: 2 st-grupper om første lm-bue, * 2 lm, 1 st-gruppe om neste lm-bue, 2 lm, 2 st-grupper om neste lm-bue *, gjenta fra *-* totalt 7 ganger, 2 lm, 1 st-gruppe om neste lm-bue, 2 lm og 1 kjm i toppen av første st-gruppe på beg av omg = 24 st-grupper med 2 lm mellom hver.
5.OMG: Hekle 1 st-gruppe om hver lm-bue og 2 lm mellom hver st-gruppe = 24 st-grupper med 2 lm mellom hver.
6.OMG: 2 st-grupper om første lm-bue, * 2 lm, 1 st-gruppe om neste lm-bue, 2 lm, 1 st-gruppe om neste lm-bue, 2 lm, 2 st-grupper om neste lm-bue *, gjenta fra *-* totalt 7 ganger, 2 lm, 1 st-gruppe om neste lm-bue, 2 lm, 1 st-gruppe om neste lm-bue, 2 lm og 1 kjm i toppen av første st-gruppe på beg av omg = 32 st-grupper med 2 lm mellom hver.
7.OMG: Hekle 1 st-gruppe om hver lm-bue og 2 lm mellom hver = 32 st-grupper med 2 lm mellom hver.
STR M/L - 8.OMG: Hekle 1 st-gruppe om hver lm-bue og 2 lm mellom hver st-gruppe omg rundt, men om hver 16.lm-bue hekles det 2 st-grupper (med 2 lm mellom hver) = 34 st-grupper med 2 lm mellom hver.
BEGGE STR: = 32-34 st-grupper. Fortsett rundt med 1 st-gruppe om hver lm-bue og 2 lm mellom hver st-gruppe til arb måler 16-18 cm fra midten og ned.
NESTE OMG HEKLES SLIK – HUSK HEKLEINFO:
Hekle 2 fm om hver lm-bue og 1 fm i toppen av hver st-gruppe omg rundt = 96-102 fm. Hekle 1 omg fm SAMTIDIG som det økes 0-2 fm jevnt fordelt = 96-104 fm.
Videre hekles det brem slik:
NB! HUSK PÅ HEKLEFASTHETEN!
1.OMG: Hekle 1 fm i hver fm samtidig som det økes 8 fm jevnt fordelt, dvs hekle 2 fm i hver 12.-13.fm = 104-112 fm.
2.OMG: Hekle 1 fm i hver fm samtidig som det økes 4 fm jevnt fordelt, dvs hekle 2 fm i hver 26.-28.fm = 108-116 fm.
3.-5.OMG: Hekle 1 fm i hver fm samtidig som det økes 4 fm jevnt fordelt på hver omg = 120-128 fm - NB: Økningene kommer over hverandre på hver omg, dvs at for hver omg hekles det 1 fm mer før det økes 1 fm.
6.-13.OMG: Hekle 1 fm i hver fm = 120-128 fm.
14.OMG: Hekle 1 fm i hver fm samtidig som det økes 15-16 fm jevnt fordelt, dvs hekle 2 fm i hver 8.-8.fm = 135-144 fm.
15. og 16.OMG: Hekle 1 fm i hver fm = 135-144 fm.
17.OMG: Hekle 1 fm i hver fm samtidig som det felles 5-4 fm jevnt fordelt, dvs hekle hver 26. og 27.fm sammen i Str S/M og hver 35. og 36.fm sammen i Str M/L – SE FORKL OVER = 130-140 fm.
18.-22.OMG: Hekle 1 fm i hver fm = 130-140 fm. Klipp og fest tråden.

HEKLET BLOMST TIL PYNT:
Hekle 7 lm på nål 3 med Lin og sett dem til en ring med 1 kjm i første lm.
1.OMG: 3 lm (= 1 st), 2 st om ringen, * 6 lm, 1 fm i den siste st som ble heklet, 3 st om ringen *, gjenta fra *-* totalt 6 ganger og avslutt med 6 lm og 1 kjm i 3.lm på beg av omg = 7 lm-buer med 3 st mellom hver. Klipp og fest tråden.
2.OMG: Hekle 1 fm i første fm, * 12 st om lm-buen, hopp over 1 st, 1 fm i neste st, hopp over 1 st *, gjenta fra *-* og rundt og avslutt med 1 kjm i første fm på beg av omg. Klipp og fest tråden.
Brett bremmen dobbel og sy fast blomsten gjennom begge lagene.

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

signature-image signature

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

Vi har også steg-for-steg instruksjoner for ulike teknikker som du finner her.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (28)

country flag André Marie Lise wrote:

Bonjour par quel fil puis je remplacer le drop lin pour crocheter un chapeau ?merci

09.05.2020 - 09:08

DROPS Design answered:

Bonjour Mme André, nous vous proposons DROPS Belle dans les explications, vous pouvez utiliser notre convertisseur pour trouver une autre alternative. Bon crochet!

11.05.2020 kl. 09:16

country flag Laura wrote:

Buona sera. Non mi e chiaro come fare il fiore.dopo il primo giro mi trovo 7 archetti da 6 far al fldi sopra delle 3 m.a. tra ogni archetto. Taglio il filo. Ora se faccio una m.b.nella prima m.b. mi trovo a sx dell' archetto..come faccio a fare 12 m.a all' indietro se l arco si trova a dx ?Grazie laura

18.08.2017 - 23:38

DROPS Design answered:

Buongiorno Laura. Potrebbe provare a lavorare la maglia bassa in una delle maglie alte, oppure iniziare subito con le 12 maglie alte nell'arco. Buon lavoro!

20.08.2017 kl. 09:53

country flag Laura wrote:

Buon giorno. Sto facendo il mofello con belle e vorrei sapere..essendo cm 56..56 e mezzo se non tirato il cm e meglio seguire la taglia s/m o la più grande? Non ho idea se e meglio che aderisca alla testa o se deve restare morbido. Grazie. Laura

17.08.2017 - 14:29

DROPS Design answered:

Buongiorno Laura, se la circonferenza supera i 56 cm proceda con la taglia più grande, ma si assicuri che il campione corrisponda a quello indicato! Buon lavoro!

17.08.2017 kl. 14:32

country flag Eva wrote:

How can I recalculate the pattern so it can be made for my 2y-old? :-) I love the hat but her head is bit smaller than 54cm.. TIA!

17.04.2016 - 10:38

DROPS Design answered:

Dear Eva, you can get help from any other pattern for 2-years-old - for any further personnal assistance you are welcome to contact your DROPS store. Happy crocheting! Milá Evo, zde najdete velmi podobný klobouček v dětské verzi a v češtině, snad vám přijde vhod! Hodně zdaru! Hana

18.04.2016 kl. 10:49

country flag Emma wrote:

Pattern 127-46 and other hats does not state how much yarn to make. Thank you

29.07.2015 - 20:05

Knut answered:

It does state: 150 gr.

29.07.2015 kl. 20:46

country flag Jessica wrote:

Klasse Hut! Habe ihn mit einem anderen Garn nachgehäkelt. Ist bequem und schön! Danke, für die tolle Anleitung!

15.04.2015 - 15:21

country flag Hanne wrote:

Jeg ser at det opprinnelige garnet i denne oppskriften er utgått. De alternative garntypene foreslår stort sett pinne 4 mm mens i den opprinnelige oppskriften er det foreslått str 3. Er litt usikker hvordan jeg forholder meg til dette..?

04.04.2013 - 22:02

DROPS Design answered:

Kaere Hanne. Du skal holde dig til heklefastheden i mönstret. Standard var Lin ogsaa til p 4, men denne hatt bliver heklet noget fastere ellers bliver bremmen for slap. Saa du kan sagtens bruge alternativet som vi foreslaar og hekl een prövelap og tjek heklefastheden. God fornöjelse

05.04.2013 kl. 12:57

country flag Natalia wrote:

En la VUELTA 4 y la 6 dice: «2 grupos de p.a. en el bucle de cad sig»; pero cuando termina el párrafo dice «= 24 grupos de p.a. CON 2 CAD ENTE CADA UNO.» (!!!) Por lo tanto mi pregunta es: ¿Debe haber 2 cad entre cada grupo de p.a. o no? Gracias por vuestra atención

13.07.2012 - 11:06

DROPS Design answered:

Hola Natalia! Estás en lo correcto; 2 cad entre cada grupo de p.a.

14.07.2012 kl. 05:34

country flag Jkline wrote:

Tres tres joli ! j'adore ! en attende des explications ... merci !

11.01.2011 - 22:07

country flag Brit Eriksen wrote:

Lige den jeg er på udkig efter til sommerferien...

10.01.2011 - 13:09

Kommentér oppskrift DROPS 127-46

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.