DROPS / 126 / 5

Circle Dance by DROPS Design

DROPS vantar med mönster i ”Delight” och ”Fabel”.

DROPS design: Modell nr DE-010
----------------------------------------------------------
Storlek: one-size
Garnåtgång: DROPS FABEL från Garnstudio
50 g nr 400, svart
Och använd: DROPS DELIGHT från Garnstudio
50 g nr 11, syren/grön mix

DROPS STRUMPST NR 3 - eller det st.nr du måste använda för att få 24 m x 32 v i slätst på 10 x 10 cm.

(Gå vidare till mönster...)

Tags:

mönster typ: vantar, tema: blomma,

Tips & Hjälp

Alla våra mönster har instruktionsvideor som hjälper dig att göra klart ditt projekt på nolltid!

Se dem här!

Du hittar även steg för steg instruktioner för de vanligaste stick- och virk-teknikerna i DROPS Lektioner!

MÖNSTER:
Se diagr M.1 till M.5. Diagr visar mönstret sett från rätsidan.
--------------------------------------------------------

VÄNSTER VANTE:
Arb stickas runt på strumpst. Lägg upp 64 m på strumpst 3 med Fabel. Sticka 1 rätt v, sedan stickas det 4 v resår 1 rm, 1 am. Sedan stickas M.1 SAMTIDIGT som det ökas 2 m jämnt fördelat på första v i M.1 = 66 m. När M.1 är stickat 1 gång på höjden stickas M.2 SAMTIDIGT som det minskas 1 m på första v i M.2 = 65 m.
När M.2 är stickat 1 gång på höjden stickas M.3 SAMTIDIGT som det minskas 1 m på första v i M.3 = 64 m.
När M.3 är stickat 1 gång på höjden stickas M.4. KONTROLLERA STICKFASTHETEN!
När det är stickat upp till de 3 svarta rutorna i M.4 stickas sedan M.5 över dessa 3 rutorna (de övriga m fortsätts med M.4 som förut). Öka i M.5 med 1 omslag på varje sida av mittmaskan, på nästa v stickas omslagen vridet räta (dvs i bakre maskbågarna i stället för i främre) för att slippa hål. När det är ökat 6 ggr (det är nu 15 m i tummkilen) stickas det 4 v utan ökning (som visat i M.5), sedan sätts de 15 tummaskorna på 1 tråd. Lägg upp 3 nya m bakom m på tråden = 64 m. Sticka sedan efter M.4. När det börjas med minskn till fingrar, minskas det på varje sida av (Fabel, Delight, Fabel) i varje sida genom att sticka 2 m tills med Delight. Minska så här före de 3 m: 2 rm tills. Minska så här efter de 3 m: lyft 1 m, 1 rm, drag den lyfta m över. Efter alla minskn är det 16 m kvar på st. Klipp av tråden och drag den genom de resterande m, drag åt och fäst ordentligt.

TUMME:
Sätt tillbaka de 15 tummaskorna på strumpst 3. Sticka upp 9 m i kanten bakom tummen = 24 m. Fortsätt runt och runt efter M.5. När det börjas med minskn, minskas det på varje sida av 1 m Fabel i varje sida genom att sticka 2 m tills med Delight. Minska så här före 1 m Fabel: 2 rm tills. Minska så här efter 1 m Fabel: lyft 1 m, 1 rm, drag den lyfta m över. Efter alla minskn är det 8 m kvar på st. Klipp av tråden och drag den genom de resterande m, drag åt och fäst ordentligt.

HÖGER VANTE:
Lägg upp och sticka som vänster vante, men de 3 svarta m till tumme stickas i 6:e, 7:e och 8:e m från höger sida på diagr M.4.

Diagram

= Delight
= Fabel


Relaterade mönster

Behöver du hjälp? Här finns instruktionsvideor som kan hjälpa dig!

För att få hjälp med ett mönster ber vi dig att ta kontakt med butiken där du har köpt ditt garn. Har du köpt DROPS garn är du garanterad att få kvalificerad hjälp från våra duktiga DROPS återförsäljare som är specialiserade inom DROPS mönster.

Alla våra mönster är noggrant genomgångna och korrekturlästa, men vi måste ta förbehåll för eventuella felaktigheter. Alla mönster är översatta från Norska beskrivningar och du kan alltid gå in på originalmönstret för mått och beräkningar.

Om du anser att du funnit ett fel i mönstret, skriv gärna en kommentar eller fråga i vårt kommentarsfält. Gå till originalmönstret för modell DROPS 126-5.