DROPS / 122 / 17

Oh Deer Socks! by DROPS Design

Stickade DROPS sockar med renar i ”Fabel” och ”Alpaca”.

Tags: jul, nordisk, sockor,
  • Oh Deer Socks! / DROPS 122-17 - Stickade DROPS sockar med renar i ”Fabel” och ”Alpaca”.
DROPS design: Modell nr FA-130
--------------------------------------------------------
Storlek: 35/37 - 38/40 - 41/43
Fotens längd: 22 - 24 - 27 cm
Skaftets längd: 48 - 50 - 52 cm
Garnåtgång: DROPS FABEL från Garnstudio
150 g i alla strl nr 100, natur
Och använd: DROPS ALPACA från Garnstudio
100 g i alla strl nr 618m eco, ljusbeige mix

DROPS STRUMPST NR 2,5 – eller det st.nr du måste ha för att få 26 m x 34 v i slätst på 10 x 10 cm.

Har du stickat/virkat detta mönster, eller några av våra andra designs? Dela dina bilder i sociala medier och använd taggen #dropsdesign så vi också kan se dem!

Vill du använda ett annat garn? Testa vår konverterare!
Är du osäker på vilken storlek du skall välja? Då kanske det kan hjälpa dig att veta, att modellen på bilden är ca 170 cm lång och använder storlek S eller M. Om du gör en tröja, kofta, klänning eller liknande, hittar du plaggets mått i måttskissen nederst i mönstret.

75% Ull, 25% Polyamid
från 28.00 kr /50g
DROPS Fabel uni colour DROPS Fabel uni colour 28.00 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
DROPS Fabel print DROPS Fabel print 31.00 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
DROPS Fabel long print DROPS Fabel long print 34.00 kr /50g
LindeHobby
Beställ 

100% Alpacka
från 42.00 kr /50g
DROPS Alpaca uni colour DROPS Alpaca uni colour 42.00 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
DROPS Alpaca mix DROPS Alpaca mix 44.00 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
needles Stickor och virknålar Beställ 
Garnet till detta mönstret kostar 168kr. Läs mer.

Instruktioner

MÖNSTER:
Se diagr M.1 och M.2 – diagr slätstickas.
MINSKNINGSTIPS:
Minska så här före markören: 2 rm tills.
Minska så här efter markören: 2 vridna räta tills (dvs. sticka i de bakre m-bågarna i stället för i de främre).
HÄLAVM:
Varv 1 (= rätsidan): Sticka tills det återstår 9-10-10 m, sticka 2 vridna räta tills (dvs. sticka i de bakre m-bågarna i stället för i de främre), vänd arb.
Varv 2 (= avigsidan): Sticka tills det återstår 9-10-10 m, 2 am tills, vänd arb.
Varv 3 (= rätsidan): Sticka tills det återstår 8-9-9 m, sticka 2 vridna räta tills, vänd arb.
Varv 4 (= avigsidan): Sticka tills det återstår 8-9-9 m, 2 am tills, vänd arb.
Fortsätt på samma sätt tills det återstår 14-14-16 m på st genom att sticka tills det återstår 1 m mindre innan det stickas 2 m tills.
--------------------------------------------------------

SOCKA:
Arb stickas runt på strumpst.
Lägg upp 112-116-120 m på strumpst nr 2,5 med ljusbeige mix. Sticka resår = 2 rm/2 am i 8 cm. Byt till natur, sticka 1 v slätst – SAMTIDIGT som det minskas 16-20-24 m jämnt fördelat = 96 m i alla strl. Sticka sedan M.1. KONTROLLERA STICKFASTHETEN!
När M.1 är färdigt mäter arb ca 24 cm.
Sticka 1 v med slätst och natur – SAMTIDIGT minskas 8 m jämnt fördelat = 88 m. Sätt en markör i början på v (= mitt bak). Fortsätt med M.2 tre ggr på höjden. Sticka sedan färdigt med natur. SAMTIDIGT när arb mäter 26 cm minskas 1 m på båda sidor om markören – SE MINSKNINGSTIPS. Upprepa minskningen på vart 4:e-5:e-6:e v totalt 14-12-10 ggr = 60-64-68 m på st (se till så att mönstret i M.2 inte förskjuts under minskningarna). När arb mäter 43-44-46 cm behålls de första 15-16-17 m på st till häl. Sätt de nästföljande 30-32-34 m på en tråd restgarn (= fotens ovansida) och behåll de sista 15-16-17 m på st till häl. Fortsätt med slätst fram och tillbaka över de 30-32-34 häl-m i 5-5½-6 cm. Sätt sedan en markör. Sticka sedan HÄLAVM – se förkl ovan.
Efter hälavm plockas det upp 13-14-16 m på båda sidor av hälen och de 30-32-34 m från restgarnstråden sätts tillbaka på st = 70-74-82 m. Sätt en markör på båda sidor av de 30-32-34 m på fotens ovansida. Sticka sedan runt med slätst SAMTIDIGT som det minskas i varje sida så här: Sticka de 2 sista m FÖRE den första markören ovanpå foten vridet räta tills (dvs. sticka i de bakre m-bågarna i stället för i de främre) och sticka de 2 första m EFTER den sista markören ovanpå foten räta tills. Upprepa minskningen på vartannat v totalt 9-9-11 ggr = 52-56-60 m. Fortsätt sticka tills arb mäter 18-19-22 cm från markören på hälen (= ca 4-5-5 cm kvar). Sätt sedan en markör i varje sida så att det blir 26-28-30 m både ovanpå och under foten. Fortsätt med slätst SAMTIDIGT som det minskas för tå på varje sida av de båda markörerna så här: Sticka tills det återstår 3 m före markören, 2 räta tills, 2 rm (markören sitter mitt emellan dessa 2 m), 2 vridna räta tills.
Upprepa minskningen på vartannat v totalt 4-5-5 ggr och sedan på varje v 7-7-8 ggr = 8 m kvar på st.
Klipp av tråden, drag den genom de resterande m, drag åt och fäst tråden ordentligt.

Diagram

symbols = natur
symbols = ljusbeige mix
diagram
diagram
signature

Behöver du hjälp med mönstret?

Tack för att du väljer ett mönster från DROPS Design. Vi arbetar hårt för att ge ut mönster som är korrekta och enkla att förstå. Alla mönster är översatta från norska och du kan alltid se originalmönstret (DROPS 122-17) för mått och uträkningar.

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

1) Varför är stickfasthet/virkfasthet viktig?

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

till toppen

2) Vad är garngrupper?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

till toppen

3) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

till toppen

4) Hur använder man konverteraren för garn?

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

till toppen

5) Varför får jag fel stickfasthet med rekommenderad sticka?

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

till toppen

6) Varför är arbetet skrivit uppifrån och ner?

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

till toppen

7) Varför är ärmarna kortare i större storlekar?

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

till toppen

8) Vad är 1 rapport?

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

till toppen

9) Hur stickar man enligt ett stickdiagram?

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

till toppen

10) Hur virkar jag enligt ett virkdiagram?

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

till toppen

11) Hur stickas/virkas flera diagram efter varandra på ett varv?

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

till toppen

12) Varför börjar man med fler luftmaskor än det ska virkas med?

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

till toppen

13) Varför ökas det maskor innan resåren när plagget stickas ovanifrån och ner?

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

till toppen

14) Varför ökas det i avmaskningskanten?

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

till toppen

15) Hur ökar man växelvis på var 3:e och 4:e varv?

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

till toppen

16) Varför är mönstret lite annorlunda än det man ser på bilden?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

till toppen

17) Hur kan jag sticka en kofta runt istället för fram och tillbaka?

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

till toppen

18) Kan man sticka tröjan fram och tillbaka istället för att sticka runt?

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

till toppen

19) Varför visar ni garn i era mönster som har utgått?

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

till toppen

20) Hur gör jag om en damstorlek till en herrstorlek?

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

till toppen

21) Hur undviker jag att långhårigt garn fäller?

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

till toppen

22) Var på plagget mäts längden?

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

till toppen

23) Hur vet jag hur många nystan jag behöver?

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

till toppen

Har du köpt DROPS garn för att göra detta mönster? Då kan du få hjälp av butiken där du köpte garnet. Hitta en lista på DROPS återförsäljare här!
Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar.. Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!

Kommentarer / Frågor (28)

country flag Karina 31.10.2020 - 10:35:

Hej, Bliver strømpen ikke væsentligt tyndere forneden end foroven når strikkes færdig med een tråd?

user icon DROPS Design 02.11.2020 kl. 13:01:

Hei Karina. Hele strømpen strikkes med 1 tråd. Skal ikke være vesentlig forskjell på tykkelsen der det strikkes mønster, men litt forskjell vil det jo så klart være. mvh DROPS design

country flag Susanne 20.03.2020 - 11:26:

Lite fundersam. Efter att första mönstrets stickats så ska man minska till 88 m. Men mönster 2 är ju anpassat efter 16 m. Men man har ju efter 22 m på varje sticka. Stickar man på och upprepar mönster 2 över alla maskor resulterar det ju att det blir bara 5, 5.

user icon DROPS Design 25.03.2020 kl. 09:29:

Hej Susanne, själva rapporten går över 8 maskor, så det går bra att sticka halva M.2. Du vill se att du har samma antal maskor imellan varje mönster hela varvet runt :)

country flag Tina Dahlin 06.11.2019 - 09:19:

Hej! Underbart mönster som jag gärna skulle vilja sticka till en 10-årig tjej! Kan man anpassa mönstret på ngt sätt för jag misstänker att benlängd/bredd på vaden inte kommer att stämma även om jag stickar rätt fotstorlek? Mvh, Tina

user icon DROPS Design 11.11.2019 kl. 10:27:

Hei Tina. Det er ingen lett måte å gjøre det på ettersom mønstret må passe med maskeantallet, både i M.1, M.2 og når man starter med hælfellingen. Jeg vil ikke si at det er umulig, men vi har dessverre ikke muligheten til å skrive en "barnestørrelse" til denne sokken nå. mvh DROPS design

country flag Val 23.04.2018 - 01:51:

Thank you so very much for the pattern. I can't wait to start.

country flag Susanne Hesselberg 01.02.2017 - 22:04:

Hei, har et spørsmål vedr mønster M 1, skal hjorten strikkes oppned? Slik jeg leser oppskriften blir dyret oppned på strømpen. Min mann har funnet oppskriften på nettet og nå er jeg igang med strikkingen, men har stoppet opp ved M1. Mvh Susanne Hesselberg

user icon DROPS Design 02.02.2017 kl. 13:49:

Hej Susanne. Du strikker diagrammet nedefra og op (se her hvordan du laeser vores diagrammer) og siden du strikker sokken oppefra og ned, kommer rensdyret til at staa paa sokken som paa billedet

country flag Daniela 12.11.2015 - 11:59:

Hallo zusammen, bin gerade bei den M2 Muster, da ist mir aufgefallen das es in der Breite 16 Maschen pro Nadel sind!! ich habe aber nach der Anleitung ( GLEICHZEITIG gleichmässig verteilt 8 M. abn. = 88 M. also /4 = 22 Maschen pro nadel!!!) Stricke Größe 38-40. jetzt weis ich nicht wo mein Fehler ist, könnt ihr mir bitte weiterhelfen? lg daniela

user icon DROPS Design 13.11.2015 kl. 21:12:

Es ist richtig, dass Sie 88 M haben und damit 22 M pro Nadel, wenn Sie sie gleichmäßig verteilen. Das Muster ist ja unabhängig davon, wie viele M Sie auf den einzelnen Nadeln haben. Das Muster passt 5,5x pro Runde in die 88 M, Sie stricken also 5x alle 16 M und dann noch 1x die ersten 8 M des Musters. Sie könnten die M wie folgt aufteilen: auf der ersten Nadel 16 M und auf den letzten 3 Nadeln je 24 M, dann haben Sie immer eine durch 8 teilbare M-Zahl auf den Nadeln.

country flag Marco 29.12.2014 - 09:49:

M1 steht auf dem Kopf, das ist so nicht richtig, oder??

user icon DROPS Design 29.12.2014 kl. 10:35:

Doch, das ist richtig, denn Sie stricken die Socken ja von oben nach unten, ab dem Schaft. Wenn Sie das Diagramm umdrehen würden, würde dann hinterher das arme Rentier am Socken auf dem Kopf stehen. :-)

country flag Kate 27.10.2014 - 20:27:

Hi, Love the pattern and I just have a question regarding the first set of decreasing stitches. The problem I am having is this: for the US size 7½/9, that on four needles there are 29 stitches from the total 116 sts. When I am decreasing from 116 to 96 stitches or on each needle 29 stitches to 24 stitches, it never comes out right. Any guidance would be very appreciative.

user icon DROPS Design 28.10.2014 kl. 08:45:

Dear Kate, in 2nd size, you have 29 sts on 4 needle = 116 sts, to dec a total of 20 sts you dec 5 sts per needle, 24 sts remain on each needle (24x 4 sts = 96 sts), then continue working M.1. Happy knitting!

country flag Tesca 28.02.2014 - 10:28:

I've read through the pattern, but could not spot where the DROPS ALPACA from Garnstudio 100 g for all sizes colour no 618m eco light beige listed in the requirements is used.... Am I missing something obvious?

user icon DROPS Design 28.02.2014 kl. 10:58:

Dear Tesca, Alpaca light beige is used instead of "dark beige" written in pattern. Typo will be corrected soon. Thank you. Happy knitting!

country flag Sara 22.01.2014 - 01:44:

Hallo ihr Lieben, eine wirklih sehr schöne Anleitung und M1 ging auch sehr einfach von der Hand. Leider kann ich mir überhaupt nicht vorstellen, wie die Abnahmen in M2 aussehen, ohne dass sich das Muster verschiebt. Heißt das, dass es hinten auch schön bleibt oder wird es einfach hinten "krumm"? Gibt es dazu vllt noch eine detailliertere Anleitung, in der man die Abnahmen, so wie in anderen Anleitungen aufgezeigt bekommt? Danke für die Hilfe.

user icon DROPS Design 22.01.2014 kl. 08:11:

Liebe Sara, das Muster in M2 darf sich nicht verschieben, es sitzt übereinander wie gehabt, lediglich hinten trifft es anders aufeinander. Die Abnahmen werden durch rechts bzw. verschränkt rechts zusammenstricken gemacht, das sind die beiden ersten Videos in der Liste.

Kommentér oppskrift DROPS 122-17

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.