DROPS / 122 / 17

Oh Deer Socks! by DROPS Design

Strikkede DROPS strømper med reinsdyr i ”Fabel” og ”Alpaca”.

Stikkord: jul, nordisk, sokker,
  • Oh Deer Socks! / DROPS 122-17 - Strikkede DROPS strømper med reinsdyr i ”Fabel” og ”Alpaca”.
DROPS design: Modell nr FA-130
--------------------------------------------------------

Størrelse: 35/37 - 38/40 - 41/43
Fotens lengde: 22 - 24 - 27 cm
Sokkens høyde: 48 - 50 - 52 cm
Materialer: DROPS FABEL fra Garnstudio
150 gr i alle str f.nr 100, natur
Og bruk: DROPS ALPACA fra Garnstudio
100 gr i alle str f.nr 618m eco, lys beige mix

DROPS SETTP nr 2,5 – eller det p.nr du må bruke for å få 26 m x 34 p glstrikk på 10 x 10 cm.

-------------------------------------------------------
Strikkefasthet – Se hvordan og hvorfor du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her
-------------------------------------------------------


75% Ull, 25% Polyamid
fra 29.00 kr /50g
DROPS Fabel uni colour DROPS Fabel uni colour 29.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Fabel print DROPS Fabel print 31.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Fabel long print DROPS Fabel long print 33.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill

100% Alpakka
fra 28.70 kr /50g
DROPS Alpaca uni colour DROPS Alpaca uni colour 29.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Alpaca mix DROPS Alpaca mix 28.70 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 144.4kr. Les mer.

Instruksjoner

MØNSTER:
Se diag M.1 og M.2 - diag strikkes i glstrikk.
FELLETIPS:
Fell slik før merket: 2 r sm.
Fell slik etter merket: 2 vridd r sm (dvs strikk i bakre m-bue istedenfor i fremre).

HÆLFELLING:
1.p (= retten): Strikk til det gjenstår 9-10-10 m, 2 vridd r sm (dvs strikk i bakre m-buer istedenfor i fremre), snu arb.
2.p (= vrangen): Strikk til det gjenstår 9-10-10 m, 2 vr sm, snu arb.
3.p (= retten): Strikk til det gjenstår 8-9-9 m, 2 vridd r sm, snu arb.
4.p (= vrangen): Strikk til det gjenstår 8-9-9 m, 2 vr sm, snu arb.
Fortsett fellingen på samme måte ved å strikke til det gjenstår 1 m mindre for hver gang før det strikkes 2 sm til det gjenstår 14-14-16 m på p.
--------------------------------------------------------

STRØMPE:
Arb strikkes rundt på settp.
Legg opp 112-116-120 m på settp 2,5 med lys beige mix. Strikk vrbord = 2 r / 2 vr i 8 cm. Bytt til natur, strikk 1 omg glstrikk – SAMTIDIG som det felles 16-20-24 m jevnt fordelt = 96 m i alle str. Videre strikkes M.1. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN!
Når M.1 er ferdig måler arb ca 24 cm.
Strikk 1 omg med glstrikk og natur – SAMTIDIG felles det 8 m jevnt fordelt = 88 m. Sett 1 merke på beg av omg (= midt bak). Fortsett med M.2 tre ganger i høyden, deretter strikkes det ferdig med natur. SAMTIDIG når arb måler 26 cm felles det 1 m på hver side av merket – SE FELLETIPS, gjenta fellingen på hver 4.-5.-6.omg totalt 14-12-10 ganger = 60-64-68 m på p (pass på at mønsteret i M.2 ikke forskyver seg i det fellingene pågår). Når arb måler 43-44-46 cm beholdes de første 15-16-17 m på p til hæl, sett de neste 30-32-34 m på 1 tråd (= midt oppå foten) og behold de siste 15-16-17 m på p til hæl. Fortsett med glstrikk frem og tilbake over de 30-32-34 hæl-m i 5-5½-6 cm - sett 1 merke. Videre strikkes HÆLFELLING – se forkl over.
Etter hælfellingen strikkes det opp 13-14-16 m på hver side av hælen og de 30-32-34 m fra tråden settes tilbake på p = 70-74-82 m. Sett 1 merke på hver side av de 30-32-34 m oppå foten. Videre strikkes glstrikk rundt SAMTIDIG som det felles i hver side slik: Strikk de 2 siste m FØR første merket oppå foten vridd r sm (dvs strikk i bakre m-buer istedenfor i fremre) og strikk de 2 første m ETTER siste merket oppå foten r sm. Gjenta fellingen på hver 2.omg totalt 9-9-11 ganger = 52-56-60 m. Strikk videre til arb måler 18-19-22 cm fra merket på hælen (= ca 4-5-5 cm igjen). Sett 1 merke i hver side slik at det blir 26-28-30 m både oppå og under foten. Fortsett med glstrikk SAMTIDIG som det felles til tå på hver side av begge merkene slik: Strikk til det gjenstår 3 m før merket, 2 r sm, 2 r (merket sitter midt mellom disse 2 m), 2 vridd r sm.
Gjenta fellingen på hver 2.omg totalt 4-5-5 ganger og deretter på hver omg 7-7-8 ganger = 8 m tilbake på p.
Klipp tråden, trekk den gjennom de resterende m, snurp sammen og fest godt.

Diagram

symbols = natur
symbols = lys beige mix
diagram
diagram
signature

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (28)

country flag Karina 31.10.2020 - 10:35:

Hej, Bliver strømpen ikke væsentligt tyndere forneden end foroven når strikkes færdig med een tråd?

user icon DROPS Design 02.11.2020 kl. 13:01:

Hei Karina. Hele strømpen strikkes med 1 tråd. Skal ikke være vesentlig forskjell på tykkelsen der det strikkes mønster, men litt forskjell vil det jo så klart være. mvh DROPS design

country flag Susanne 20.03.2020 - 11:26:

Lite fundersam. Efter att första mönstrets stickats så ska man minska till 88 m. Men mönster 2 är ju anpassat efter 16 m. Men man har ju efter 22 m på varje sticka. Stickar man på och upprepar mönster 2 över alla maskor resulterar det ju att det blir bara 5, 5.

user icon DROPS Design 25.03.2020 kl. 09:29:

Hej Susanne, själva rapporten går över 8 maskor, så det går bra att sticka halva M.2. Du vill se att du har samma antal maskor imellan varje mönster hela varvet runt :)

country flag Tina Dahlin 06.11.2019 - 09:19:

Hej! Underbart mönster som jag gärna skulle vilja sticka till en 10-årig tjej! Kan man anpassa mönstret på ngt sätt för jag misstänker att benlängd/bredd på vaden inte kommer att stämma även om jag stickar rätt fotstorlek? Mvh, Tina

user icon DROPS Design 11.11.2019 kl. 10:27:

Hei Tina. Det er ingen lett måte å gjøre det på ettersom mønstret må passe med maskeantallet, både i M.1, M.2 og når man starter med hælfellingen. Jeg vil ikke si at det er umulig, men vi har dessverre ikke muligheten til å skrive en "barnestørrelse" til denne sokken nå. mvh DROPS design

country flag Val 23.04.2018 - 01:51:

Thank you so very much for the pattern. I can't wait to start.

country flag Susanne Hesselberg 01.02.2017 - 22:04:

Hei, har et spørsmål vedr mønster M 1, skal hjorten strikkes oppned? Slik jeg leser oppskriften blir dyret oppned på strømpen. Min mann har funnet oppskriften på nettet og nå er jeg igang med strikkingen, men har stoppet opp ved M1. Mvh Susanne Hesselberg

user icon DROPS Design 02.02.2017 kl. 13:49:

Hej Susanne. Du strikker diagrammet nedefra og op (se her hvordan du laeser vores diagrammer) og siden du strikker sokken oppefra og ned, kommer rensdyret til at staa paa sokken som paa billedet

country flag Daniela 12.11.2015 - 11:59:

Hallo zusammen, bin gerade bei den M2 Muster, da ist mir aufgefallen das es in der Breite 16 Maschen pro Nadel sind!! ich habe aber nach der Anleitung ( GLEICHZEITIG gleichmässig verteilt 8 M. abn. = 88 M. also /4 = 22 Maschen pro nadel!!!) Stricke Größe 38-40. jetzt weis ich nicht wo mein Fehler ist, könnt ihr mir bitte weiterhelfen? lg daniela

user icon DROPS Design 13.11.2015 kl. 21:12:

Es ist richtig, dass Sie 88 M haben und damit 22 M pro Nadel, wenn Sie sie gleichmäßig verteilen. Das Muster ist ja unabhängig davon, wie viele M Sie auf den einzelnen Nadeln haben. Das Muster passt 5,5x pro Runde in die 88 M, Sie stricken also 5x alle 16 M und dann noch 1x die ersten 8 M des Musters. Sie könnten die M wie folgt aufteilen: auf der ersten Nadel 16 M und auf den letzten 3 Nadeln je 24 M, dann haben Sie immer eine durch 8 teilbare M-Zahl auf den Nadeln.

country flag Marco 29.12.2014 - 09:49:

M1 steht auf dem Kopf, das ist so nicht richtig, oder??

user icon DROPS Design 29.12.2014 kl. 10:35:

Doch, das ist richtig, denn Sie stricken die Socken ja von oben nach unten, ab dem Schaft. Wenn Sie das Diagramm umdrehen würden, würde dann hinterher das arme Rentier am Socken auf dem Kopf stehen. :-)

country flag Kate 27.10.2014 - 20:27:

Hi, Love the pattern and I just have a question regarding the first set of decreasing stitches. The problem I am having is this: for the US size 7½/9, that on four needles there are 29 stitches from the total 116 sts. When I am decreasing from 116 to 96 stitches or on each needle 29 stitches to 24 stitches, it never comes out right. Any guidance would be very appreciative.

user icon DROPS Design 28.10.2014 kl. 08:45:

Dear Kate, in 2nd size, you have 29 sts on 4 needle = 116 sts, to dec a total of 20 sts you dec 5 sts per needle, 24 sts remain on each needle (24x 4 sts = 96 sts), then continue working M.1. Happy knitting!

country flag Tesca 28.02.2014 - 10:28:

I've read through the pattern, but could not spot where the DROPS ALPACA from Garnstudio 100 g for all sizes colour no 618m eco light beige listed in the requirements is used.... Am I missing something obvious?

user icon DROPS Design 28.02.2014 kl. 10:58:

Dear Tesca, Alpaca light beige is used instead of "dark beige" written in pattern. Typo will be corrected soon. Thank you. Happy knitting!

country flag Sara 22.01.2014 - 01:44:

Hallo ihr Lieben, eine wirklih sehr schöne Anleitung und M1 ging auch sehr einfach von der Hand. Leider kann ich mir überhaupt nicht vorstellen, wie die Abnahmen in M2 aussehen, ohne dass sich das Muster verschiebt. Heißt das, dass es hinten auch schön bleibt oder wird es einfach hinten "krumm"? Gibt es dazu vllt noch eine detailliertere Anleitung, in der man die Abnahmen, so wie in anderen Anleitungen aufgezeigt bekommt? Danke für die Hilfe.

user icon DROPS Design 22.01.2014 kl. 08:11:

Liebe Sara, das Muster in M2 darf sich nicht verschieben, es sitzt übereinander wie gehabt, lediglich hinten trifft es anders aufeinander. Die Abnahmen werden durch rechts bzw. verschränkt rechts zusammenstricken gemacht, das sind die beiden ersten Videos in der Liste.

Kommentér oppskrift DROPS 122-17

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.