DROPS Paris
DROPS Paris
100% Bomuld
fra 12.00 kr /50g
Garnet til denne opskrift koster fra 84.00kr.

Prisen på garnet er udregnet efter den mindste størrelse og garnets billigste produkttype. Leder du efter endnu bedre pris? Det kan være du finder det her på DROPS Deals!

DROPS Super Sale
DROPS 120-5
DROPS design: Model nr W-380
--------------------------------------------------------
Mål: Ca 30 cm bred x 25 cm høj
Materialer: DROPS PARIS fra Garnstudio
300 gr f.nr 17, natur.
50 gr f.nr 30, jeansblå

DROPS RUNDP (80 cm) nr 5 – eller det p.nr du skal bruge for at få 17 m x 22 p glatstrik på 10 x 10 cm.
DROPS PINDE OG RUNDP (60 cm) nr 3,5 – eller det p.nr du skal bruge for at få 19 m perlestrik på 10 cm i bredden – 2 rundp nr 3,5 gør sammenstrikningen enklere.

-------------------------------------------------------

Alternativt garn – Se hvordan du bytter garn her
Garngruppe A til F – Brug samme opskrift og byt garn her
Garnforbrug ved alternativt garn – Brug vores garn-omregner her

-------------------------------------------------------

DROPS Paris
DROPS Paris
100% Bomuld
fra 12.00 kr /50g
Garnet til denne opskrift koster fra 84.00kr.

Prisen på garnet er udregnet efter den mindste størrelse og garnets billigste produkttype. Leder du efter endnu bedre pris? Det kan være du finder det her på DROPS Deals!

Instruktioner

PERLESTRIK:
1.OMG: * 1 r, 1 vr *, gentag fra *-*.
2.OMG: vr over r og r over vr. Gentag 2.omg.
--------------------------------------------------------
NEDERSTE DEL AF TASKEN:
Arb strikkes rundtrundp.
Slå 112 m op på rundp 3,5 med natur og strik PERLESTRIK – se forkl over – i 5 cm. Slut af med 1 omg vrang, læg arb til side.

1.FLÆSE: Slå 168 m op på rundp 5 med jeansblå, strik 1 omg vrang. Skift til natur og strik 8 omg ret. Skift til rundp 3,5 og strik næste omg således: * 1 r, 2 r sm *, gentag fra *-* omg rundt = 112 m. Strik 1 omg vrang.

SAMMENSTRIKNING:
Læg 1.flæse udenpå nederste del af tasken og strik delene sammen, dvs at 1 m fra hver del strikkes r sm til alle m er strikket = 112 m. Fortsæt i perlestrik og natur i 5 cm, læg arb til side.

2.FLÆSE: Strik som 1.flæse og strik 1.flæse og 2.flæse sammen på samme måde som ved forrige sammenstrikning. Fortsæt med 5 cm perlestrik i natur - tæl så der er lige mange omg efter 2.flæse som mellem 1.og 2.flæse.

3.FLÆSE: Strik som 2.flæse.

4.FLÆSE: Strik som 2.flæse men når 4.flæse er strikket sammen med resten af tasken strikkes 1 omg vrang, derefter strikkes næste omg således: * 2 r, 2 r sm *, gentag fra *-* omg rundt = 84 m. Fortsæt med perlestrik i 5 cm, strik 1 omg ret og 1 omg vrang, luk af med ret.

MONTERING:
Læg tasken dobbelt og sy den sammen i bunden.

HANK:
Slå 6 m op med natur på p 3,5 og strik perlestrik i 35 cm, luk af.
Strik 2 ens hanke og sy dem fast øverst på hver side af tasken – ca 3 cm ind fra hver side - sy yderst i kanten så der ikke bliver en tyk søm.
Har du et spørgsmål? Se listen over ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

Synes du det er svært at vælge hvilken størrelse du skal lave, så kan det være en god ide at måle et stykke tøj hvor du synes om størrelsen og synes om at have på. Sammenlign målene med målene i måleskitsen og vælg den størrelse som passer dig bedst.

Du finder måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektionen: Hvordan man læser en måleskitse

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

Når du strikker/hækler et arbejde oppefra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

Pilling eller fnuller eller nopper er en naturlig proces som sker, på til og med de mest fine og eksklusive fibre. Det sker helt enkelt ved almindelig brug og slidtage og er svært at undgå. Det bliver mest tydeligt, der hvor der er mest friction på tøjet, som under armene og på manchetterne.

Du kan få dit tøj til at se ud som nyt igen, ved at fjerne fnulleret/fnuggene/nopperne med en elektrisk fnugfjerner / lint remover.

Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage.
Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Du synes måske også om...

Kommentere opskrift DROPS 120-5

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.

Kommentarer / Spørgsmål (32)

country flag Annette wrote:

Liebes Drops-Team, ich habe gerade einen Träger der Tasche gestrickt. Bei den angegebenen 35 cm Länge ist der Träger allerdings wesentlich kürzer als auf dem Foto zu sehen…Es wird dann eher eine Handtasche…Wisst ihr vielleicht wie lang der Träger, der auf dem Foto zu sehen ist, ist? Außerdem habe ich noch fast 2 Knäuel der cremefarbenen Wolle übrig? LG, Annette

05.05.2024 - 11:37

DROPS Design answered:

Liebe Annette, wenn man etwas in die Tasche hat, werden die Träger etwas länger sein, beachten Sie das, wenn Sie die. Träger länger stricken, damit sie auch nicht zu lang werden. Viel Spaß beim Stricken!

06.05.2024 - 08:23

country flag Annette wrote:

Hallo liebes Dropsteam, ich habe eine Frage, sind die Volants dieser wunderschönen Tasche in Runden oder in Reihen gestrickt und dann bei Fertigstellung zusammengenäht ( wenn in Reihen gestrickt wurde, oder einfach offen gelassen? Ganz liebe Grüße, Annette

11.04.2024 - 12:07

DROPS Design answered:

Liebe Annette, die Volants sind in Runden gestrickt, siehe dieses Video . Viel Spaß beim Stricken!

11.04.2024 - 14:06

country flag Vanessa wrote:

Si può usare un ferro normale invece che circolare? Se si come lavorarlo? Grazie

26.04.2022 - 20:17

DROPS Design answered:

Buonasera Vanessa, questa borsa è lavorata in tondo. Se preferisce può lavorarls in piano riadattando le spiegazioni. Buon lavoro!

29.04.2022 - 17:34

country flag Helen wrote:

Hi, what a gorgeous bag. I'm going to make it for my sister for Christmas. So glad I can get the wool in the UK. Do I change back to 5mm needles when knitting between the flounces? Sorry if I've missed that piece of information.

15.06.2020 - 13:53

DROPS Design answered:

Dear Helen, work the flounces together with needle size 3,5 mm. Happy knitting!

15.06.2020 - 16:18

country flag Francoiserolland wrote:

Bjr je ne comprends pas l'assemblage avant les anses. Pouvez vous expliquer. Merci

31.05.2020 - 14:42

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Francoiserolland, pour fermer le sac, on va assembler le fond = plier le sac en double et assembler les mailles du rang de montage entre elles. Bon tricot!

02.06.2020 - 10:01

country flag Lonna Timm wrote:

Need a replacement yarn for Drops Paris. Can you help?

20.03.2019 - 14:08

DROPS Design answered:

Dear Mrs Timm, please try our yarn converter to see different alternatives. Read more about alternatives here. Happy knitting!

20.03.2019 - 15:49

country flag Nicole wrote:

Bei der fertigen Tasche rollen sich die Rüschen hoch und dadurch sieht das Ganze unschön aus. Was kann ich da machen? LG

11.07.2017 - 09:24

DROPS Design answered:

Liebe Nicole, die Tasche können Sie waschen und flach trocken lassen, damit die Rüschen flach liegen. Viel Spaß beim stricken!

11.07.2017 - 09:37

country flag Ja wrote:

Please ignore my question - I must be tired! I got it now. Thanks!

30.06.2016 - 02:00

country flag Jan Jeffries wrote:

I am making the first flounce and the numbers are not adding up for me. I cast on 168 stitches, worked 8 rounds and then K1, K2tog (repeating that) for a round. I end up with 126 stitches on my needle and not 112. When I do the math - 168 stitches, half of them will be knit (84) and half (84) will be knit in pairs (42); 84+42 = 168. What am I doing wrong? Thanks so much for your help!!

30.06.2016 - 01:28

DROPS Design answered:

Dear Mrs Jeffries, there were 168 sts, then work a total of 56 times (K1, K2tog) to decrease, so that it remain 56 times 2 sts = 112 sts. Happy knitting!

30.06.2016 - 08:47

Kim Angus wrote:

I found that the amount of stitches to start with did not work out for me when knitting in the round to do moss st. I had to add 1 stitch to make 113 to make the spiral at the join not be 2 knits together or 2 purls together when going to the second round. I hope that makes sense. Also Im having trouble with the flounces curling is anyone else having that trouble? Kim

30.03.2016 - 15:39