DROPS / 115 / 32

Twine Love by DROPS Design

DROPS basker och löskrage med fläta, stickad från sida till sida i ”Alpaca” och ”Kid-Silk”.

DROPS design: Modell nr Z-433
-----------------------------------------------------------
Storlek: S/M – L/XL
Mössan passar huvudmått: 52/56 – 57/60 cm
Garnåtgång: DROPS ALPACA från Garnstudio
Färg nr 100, natur:
MÖSSA: 100 g i båda strl.
KRAGE: 100 g i båda strl.
Och använd: DROPS KID-SILK
Färg nr 01, natur:
MÖSSA: 50 g i båda strl.
KRAGE: 50 g i båda strl.

DROPS ST nr 3,5 – eller det st.nr du måste använda för att få 20 m x 40 v rätst på 10 x 10 cm med 1 tråd av varje kvalitet.
-----------------------------------------------------------

Har du stickat/virkat detta mönster, eller några av våra andra designs? Dela dina bilder i sociala medier och använd taggen #dropsdesign så vi också kan se dem!

Vill du använda ett annat garn? Testa vår konverterare!
Är du osäker på vilken storlek du skall välja? Då kanske det kan hjälpa dig att veta, att modellen på bilden är ca 170 cm lång och använder storlek S eller M. Om du gör en tröja, kofta, klänning eller liknande, hittar du plaggets mått i måttskissen nederst i mönstret.

100% Alpacka
från 36.95 kr /50g
DROPS Alpaca uni colour DROPS Alpaca uni colour 36.95 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
DROPS Alpaca mix DROPS Alpaca mix 36.95 kr /50g
LindeHobby
Beställ 

75% Mohair, 25% Silke
från 49.95 kr /25g
DROPS Kid-Silk uni colour DROPS Kid-Silk uni colour 49.95 kr /25g
LindeHobby
Beställ 
DROPS Kid-Silk long print DROPS Kid-Silk long print 49.95 kr /25g
LindeHobby
Beställ 
Stickor och virknålar
Garnet till detta mönstret kostar 421.5kr. Läs mer.

Instruktioner

RÄTST (fram och tillbaka på st):
Maskorna stickas räta på varje varv.
MÖNSTER:
Se diagr M.1 och M.2 – Diagr visar mönstret sett från rätsidan och visar 1 rapport av mönstret (varv 1 i mönstret = avigsidan).
----------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------
BASKER:
FÖRKORTADE VARV: För att mössan ska få baskerform måste den vara bredare på mitten. Varje gång man vänder mitt i arb är det viktigt att strama tråden.
Sticka så här – se också Fig-1 (starta vid A):
* sticka till 4:e markören, vänd, sticka till 1:a markören, vänd, sticka till 3:e markören, vänd, sticka till 2:a markören, vänd, sticka till 5:e markören, vänd, sticka hela varvet ut (= till A), vänd, sticka till 4:e markören, vänd, sticka till 1:a markören, vänd, sticka till 3:e markören, vänd, sticka till 2:a markören, vänd, sticka varvet ut (= till B), vänd, sticka varvet ut (= till A) *, upprepa *-*.
Dvs 1 rapport = 12 v mitt på arb, 4 v i höger sida och 2 v i vänster sida.

MÖSSA: Arb stickas fram och tillbaka på st från sida till sida. Lägg löst upp 58-62 m med 1 tråd av varje kvalitet på st 3,5. Sätt 5 markörer i arb från nederkanten:
1:a markör efter 32-32 m,
2:a efter totalt 40-40 m,
3:e efter totalt 46-48 m,
4:e efter totalt 52-56 m och
5:e efter totalt 56-60 m.
Det är då 2 m kvar efter sista markören. Sticka första v så här (från rätsidan): 12 rm, 2 am, 2 rm, 4 am, 4 rm, 4 am, 2 rm, 2 am och 26-30 rm. Sticka nästa v så här (på avigsidan): 26-30 m rätst, M.1 (= 20 m), M.2 (= 6 m), 5 m slätst och 1 rätst m (de nedersta 6 m = vikkant).
Fortsätt mönstret – SAMTIDIGT stickas det FÖRKORTADE VARV – se förkl ovan.
Sticka tills mössan mäter ca 48-54 cm i nederkanten (vid A) – avpassa så att sista v som stickas är v markerat med 1 pil i diag. Maska av löst med rm över rm och am över am.

MONTERING: Sy ihop mössan mitt bak kant i kant. Tråckla 1 tråd genom alla m i toppen av mössan, drag åt och fäst ordentligt. Vik in de 6 nedersta m mot avigan och sy fast fint – se till att sömmen inte stramar.
----------------------------------------------------------
LÖSKRAGE:
FÖRKORTADE VARV:
För att kragen ska bli bredare i nederkanten stickas det förkortade varv så här (starta från rätsidan): OBS: varje gång man vänder mitt i arb är det viktig att strama tråden.
* Sticka 2 v över alla m, sticka till 2:a markören, vänd, sticka tillbaka, sticka till 1:a markören, vänd, sticka tillbaka, *, upprepa *-*.
Dvs 1 rapport = 6 v nederst och 2 v överst.

KRAGE: Sticka fram och tillbaka på st från sida till sida. Lägg löst upp 52-56 m på st 3,5 med 1 tråd av varje kvalitet. Sätt 2 markörer i arb så här (från rätsidan): 1:a markören efter 27-27 m, 2:a markören efter totalt 37-39 m, det är då 15-17 m kvar överst vid halsen efter sista markören. Låt markörerna följa med uppåt. Sticka FÖRKORTADE VARV - se förkl ovan (de nedersta 4 m stickas hela tiden i 2 trådar Alpaca + 1 tråd Kid-Silk, dvs 3 trådar) - SAMTIDIGT som det stickas mönster -
Varv 1 på rätsidan: 4 rm, 2 am, 2 rm, 4 am, 4 rm, 4 am, 2 rm, 2 am och 28-32 rm.
Varv 2 på avigsidan: 28-32 m rätst, M.1 (= 20 m) och 4 m rätst. Fortsätt mönstret tills arb mäter 35-40 cm överst i halsen (arb kommer då mäta ca 105-120 cm i den andra sidan (= nederst) – avpassa så att sista v som stickas är v markerat med 1 pil i diag. OBS: Mätt arb när det ligger platt på bordet. Maska av löst med rm över rm och am över am.
Sy ihop kragen kant i kant mitt bak.

Diagram

= rm på rätsidan, am på avigsidan
= am på rätsidan, rm på avigsidan
= sätt 2 m på hj.st framför arb, 2 am, 2 rm från hj.st.
= sätt 2 m på hj.st bakom arb, 2 rm, 2 am från hj.st.
= sätt 2 m på hj.st bakom arb, 2 rm, 2 rm från hj.st
= sätt 2 m på hj.st framför arb, 2 rm, 2 rm från hj.st.


Behöver du hjälp med mönstret?

Tack för att du väljer ett mönster från DROPS Design. Vi arbetar hårt för att ge ut mönster som är korrekta och enkla att förstå. Alla mönster är översatta från norska och du kan alltid se originalmönstret (DROPS 115-32) för mått och uträkningar.

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

1) Varför är stickfasthet/virkfasthet viktig?

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

till toppen

2) Vad är garngrupper?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

till toppen

3) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

till toppen

4) Hur använder man konverteraren för garn?

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

till toppen

5) Varför får jag fel stickfasthet med rekommenderad sticka?

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

till toppen

6) Varför är arbetet skrivit uppifrån och ner?

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

till toppen

7) Varför är ärmarna kortare i större storlekar?

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

till toppen

8) Vad är 1 rapport?

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

till toppen

9) Hur stickar man enligt ett stickdiagram?

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

till toppen

10) Hur virkar jag enligt ett virkdiagram?

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

till toppen

11) Hur stickas/virkas flera diagram efter varandra på ett varv?

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

till toppen

12) Varför börjar man med fler luftmaskor än det ska virkas med?

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

till toppen

13) Varför ökas det maskor innan resåren när plagget stickas ovanifrån och ner?

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

till toppen

14) Varför ökas det i avmaskningskanten?

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

till toppen

15) Hur ökar man växelvis på var 3:e och 4:e varv?

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

till toppen

16) Varför är mönstret lite annorlunda än det man ser på bilden?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

till toppen

17) Hur kan jag sticka en kofta runt istället för fram och tillbaka?

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

till toppen

18) Kan man sticka tröjan fram och tillbaka istället för att sticka runt?

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

till toppen

19) Varför visar ni garn i era mönster som har utgått?

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

till toppen

20) Hur gör jag om en damstorlek till en herrstorlek?

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

till toppen

21) Hur undviker jag att långhårigt garn fäller?

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

till toppen

22) Var på plagget mäts längden?

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

till toppen

23) Hur vet jag hur många nystan jag behöver?

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

till toppen

Har du köpt DROPS garn för att göra detta mönster? Då kan du få hjälp av butiken där du köpte garnet. Hitta en lista på DROPS återförsäljare här!
Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar.. Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!

Kommentarer / Frågor (46)

MaryJean Walker 17.02.2020 - 17:09:

Understand shortened rows but not last sentence - 12 rows in middle of piece, 4rows on right, 2 rows on left?

DROPS Design 18.02.2020 kl. 09:15:

Dear Mrs Walker, when you have worked the short rows 1 time from * to * you have worked a total of 12 rows in the middle of piece, 4 rows on the right side of piece and 2 rows on the left side of piece (seen from RS). Happy knitting!

Fanny 16.12.2019 - 22:12:

Bonjour, Il manque une explication sur où commence A et où est B Le bas est A et le B est le haut du béret Le 1er marqueur est donc positionné après le point fantaisies ( 1 point mousse, 5 jersey, M2 ( 6), M1(20) )= 32 mailles lors du 1er rang endroit du diagramme, Le reste des marqueurs de place dans les points mousses suivants Pouvez-vous me le confirmer ? Merci d'avance

DROPS Design 17.12.2019 kl. 09:24:

Bonjour Fanny, tout à fait, le bas du béret est bien A et donc B est le haut, la flèche start indique le 1er rang sur l'endroit - et les chiffres du haut indiquent les marqueurs, donc effectivement, le 1er marqueur se trouve après les 32 premières m = après M.2 vu sur l'endroit et les autres sont répartis dans la partie du bonnet qui sera tricotée au point mousse. Bon tricot!

Mrs D 01.12.2019 - 16:05:

IF someone wanted the TWINE Love hat but can\'t follow the free instructions so they could make one for themselves, WOULD you make this hat and sell the finished hat? Also, what would it cost in USA dollars?\r\nThank you

DROPS Design 02.12.2019 kl. 10:30:

Dear Mrs D, we only provide the free patterns to make our garments & patterns. You are welcome to contact a DROPS store and ask them, or join the DROPS Workshop to ask your question there. Happy knitting!

Janique Gallant 18.10.2018 - 10:18:

Bonjour, pour les diagrammes, je sais que je dois commencer la lecture par le bas mais comme ils ne sont pas chiffrés sur les côtés, je dois commencer par la gauche ou la droite? Merci à l’avance.

DROPS Design 18.10.2018 kl. 10:36:

Bonjour, verrez la lecon intitulee Comment lire les diagrammes des points fantaisie dans les explications?. Bon travail!

Lisa 13.10.2018 - 06:32:

Can someone please help me with some simple knitting language for knitting this hat, I don’t understand diagram 1 or the short rows, Brenda if you still visit this site, please send me your written instructions or anyone else who can help. Thanks very much.

DROPS Design 13.10.2018 kl. 09:10:

Dear Lisa, unfortunately we cannot provide written out instructions for this pattern. However, there are detailed desciptions for each symbol of the diagram, and there are videos to help you along (you can find the links just below th picture): Also,if you still need help, you can ask fo personal assistance in the store you bought your DROPS yarn from. Happy Knitting.

Mona Dumouchel 28.12.2017 - 17:08:

Bonnet: Dans la version française, il y a une erreur au 1er rang: 12 m end,...2 m end, 2 m end (au lieu de 2 m env), 23-30 m end. Bonnet: On indique 100 g de Alpaca et 50 g (au lieu de 100 g) de Kid-silk.

DROPS Design 04.01.2018 kl. 15:17:

Bonjour Mme Dumouchel, merci pour votre retour, le bonnet a été corrigé. La quantité en revanche est juste, il faut bien 100 g en Alpaca (= 2 pelotes de 50 g) et 50 g Kid-Silk (= 2 pelotes de 25 g). Bon tricot!

Brenda 24.06.2017 - 22:22:

I wrote out the directions to this pattern. I also added some help ideas with a picture. Not sure how to down load it in here. Can we download pictures? If not if any one wants the pattern please write me.

DROPS Design 26.06.2017 kl. 09:00:

Dear Brenda, you can print both picture and pattern, to download them you can use a virtual printer. Happy knitting!

Arleen Wetmore 19.05.2017 - 02:36:

Where can I buy these address?

DROPS Design 19.05.2017 kl. 09:21:

Dear Mrs Wetmore, please click here to find a list of DROPS retailers. Happy knitting!

Elena 01.02.2017 - 16:33:

Salve! Bellissimo modello, mi sta venendo molto bene, ma nelle spiegazioni dice di lavorare insieme i due tipi di filato, ma di uno dice che ne servono 50 gr e dell'altro 100gr , se li lavoro insieme uno mi finisce prima dell'altro... Ho capito male?

DROPS Design 01.02.2017 kl. 16:49:

Buongiorno Elena. Deve guardare la quantità di metri nel gomitolo. Alpaca si presenta in gomitoli di 167 metri per 50 gr; kid Silk in gomitoli di 200 metri per 25 gr. Quindi 100 gr di alpaca corrispondono a 167x2= 334 metri e per avere abbastanza Kid Silk deve usare 2 gomitoli. Le avanzerà un po’ di Kid Silk. Buon lavoro!

Zarkout 11.01.2017 - 22:24:

Bonjour, j'aime beaucoup ce beret mais j'ai du mal que les mailles où il faut réaliser le raccourci soit les mêmes que pour les torsades... Merci

DROPS Design 12.01.2017 kl. 11:32:

Bonjour Mme Zarkout, les torsades se tricotent en début de rang sur l'endroit, et les rangs raccourcis se font en même temps comme indiqué dans les explications et le schéma (1er rang = sur l'endroit). Bon tricot!

Kommentér oppskrift DROPS 115-32

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.