DROPS / 111 / 37

River Peace by DROPS Design

DROPS sjal med hulmønster i ”Merino Ekstra Fine”, strikket sidelæns.

DROPS design: Model nr ME-002
--------------------------------------------------------
MÅL
Længde: ca 112 cm.
Bredde: ca 40 cm.

Materialer: DROPS MERINO EKSTRA FINE fra Garnstudio
350 gr f.nr 15, lys grågrøn

DROPS PINDE NR 4,5 - eller den p du skal bruge for at få 20 m x 40 p retstrik på 10 x 10 cm.
--------------------------------------------------------

Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.

(Gå videre til opskrift...)

DROPS MerinoExtraFine: Farvekort / Alternative garner (Garngruppe B)

Tips & Hjælp

Tak for at du vælger DROPS Design!

Vi gør alt hvad vi kan, for at det skal være let at følge vores opskrifter.

Af den grund har alle modeller specifikke instruktions-videoer som hjælp. Du finder dem under hver opskrift nederst på siden.

Vi har også maske-for-maske instruktioner, som kan hjælpe dig at forstå nogle af de teknikker, vi bruger i vores opskrifter. Dem finder du her!

MØNSTER:
Se diag M.1. De p i mønsteret som bare går over 3 m, er forkortede p som bare strikkes frem og tilbage over disse 3 m så nederste kant ikke skal stramme.
UDTAGNINGSTIPS:
Der tages 1 m ud ved at slå om. På næste p strikkes omslaget drejet ret (dvs strik i bagerste del af m i stedet for i forreste) for at undgå hul.
INDTAGNINGSTIPS:
Der tages 1 m ind ved at strikke 2 m ret sammen.
--------------------------------------------------------

SJAL:
Slå 29 m op på p 4,5 med Merino. Strik 5 p ret over alle m. Sæt 1 mærketråd efter 28 m. Videre strikkes M.1 (= 28 m) og retstrik p ud. SAMTIDIG på 1.p i M.1 (som strikkes over alle m) startes der med at tage 1 m ud – læs UDTAGNINGSTIPS - efter mærketråden på hver 2.p totalt 18 gange = 47 m, de nye m strikkes ind i retstrik. Der er nu strikket 3 rapp af M.1 i højden. HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN!
Videre strikkes M.1 og retstrik p ud som før. SAMTIDIG på 3.p i M.1 (som strikkes over alle m) tages der 1 m ud efter mærketråden på hver 4.p totalt 18 gange = 65 m. Strik sidste p i M.1. Der er nu strikket ialt 9 rapp af M.1 i højden.
Derefter strikkes M.1 og retstrik p ud som før. SAMTIDIG på 5.p i M.1 (som strikkes over alle m) tages der 1 m ud efter mærketråden på hver 6.p totalt 14 gange = 79 m. Strik sidste p i M.1. Der er nu strikket tot 16 rapp af M.1 i højden.
Videre strikkes M.1 og retstrik p ud som før. Nu strikkes der 5 rapp i højden uden udtagning = totalt 21 rapp.
Derefter fortsættes der med M.1 og retstrik p ud. SAMTIDIG på 5.p i M.1 (som strikkes over alle m) tages der 1 m ind – læs INDTAGNINGSTIPS - efter mærketråden på hver 6.p totalt 14 gange = 65 m. Strik sidste p i M.1. Der er nu strikket 28 rapp af M.1 i højden.
Videre strikkes M.1 og retstrik p ud. SAMTIDIG på 3.p i M.1 (som strikkes over alle m) tages der 1 m ind efter mærketråden på hver 4.p totalt 18 gange = 47 m. Strik sidste p i M.1. Der er nu strikket 34 rapp af M.1 i højden.
Derefter fortsættes der med M.1 og retstrik p ud. SAMTIDIG på 1.p i M.1 (som strikkes over alle m) tages der 1 m ind efter mærketråden på hver 2.p totalt 18 gange = 29 m. Strik sidste p i M.1. Der er nu strikket 37 rapp af M.1 i højden.
Efter sidste rapp strikkes der 5 p ret over alle m. Derefter lukkes der af med ret fra vrangen.

Diagram

= ret fra retsiden, vrang fra vrangen
= vrang fra retsiden, ret fra vrangen
= 1 dbl-omslag mellem 2 m
= slå om mellem 2 m
= 1 m løst af p, 2 ret sm, løft den løse m over.
= drejet ret i det 2.omslag
= luk 1 m af. OBS! m som er tilbage på p efter aflukning regnes som den næste rude i diag.
= 2 m drejet ret sm
= drejet ret
= 1 m løst af p, 2 ret, løft den løse m over de 2 ret.
= 1 ret i det første dbl-omslag, det andet omslag slippes af p.
= denne m er taget ind/lukket af

Behöver du hjälp? Her har du instruktionsvideoer som kan hjælpe dig!

For hjælp med en opskrift vil vi bede dig om at tage kontakt med butikken hvor du har købt dit garn. Har du købt DROPS garn er du garanteret kvalificeret hjælp fra vore dygtige DROPS forhandlere, som er specialiserede på DROPS opskrifter.

Alle vore opskrifter er nøje gennemgået og korrekturlæst, men vi er nødt til at tage forbehold for eventuelle fejl. Alle opskrifter er oversat fra de Norske opskrifter og du kan altid tjekke originalopskriften for mål og udregninger.

Hvis du mener at du har fundet en fejl i opskriften, så skal du skrive din kommentar eller dit spørgsmål ind under Kommentarfeltet øverst i opskriften. Gå til originalopskriften for model DROPS 111-37.