Snow Slippers by DROPS Design

Strikkede og tovede tøfler i 2 tråder DROPS Alpaca. Størrelse 35 - 44. Tema: Jul

Søkeord: jul, tøfler
DROPS Extra 0-517
DROPS design: Modell nr Z-384
--------------------------------------------------------

Størrelse: 35/37 - 38/40 - 42/44
Fotens lengde: ca 23 - 26 - 29 cm
Materialer: DROPS ALPACA
150-200-200 gr f.nr 0100, natur

DROPS PINNE NR 5,5 - eller det p.nr du må ha for å få 16 m x 20 p glstrikk med 2 tråder Alpaca på 10 x 10 cm før toving. Etter toving blir det ca 24 m x 29 p på 10 x 10 cm.
DROPS PERLEMORKNAPP NR 540: 2 stk.

-------------------------------------------------------

Strikkefasthet – Se hvordan og hvorfor du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her

-------------------------------------------------------


100% Alpakka
fra 39.95 kr /50g
DROPS Alpaca uni colour DROPS Alpaca uni colour 39.95 kr /50g
LindeHobby
Bestill
DROPS Alpaca mix DROPS Alpaca mix 39.95 kr /50g
LindeHobby
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 119.85kr. Les mer.

Instruksjoner

TØFFEL: Arb strikkes i ett stykke med søm midt foran oppå foten og midt bak, det startes midt bak – SE MÅLSKISSE.
Legg løst opp 76-80-86 m på p 5,5 med 2 tråder Alpaca og strikk glstrikk.
HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN!
Når arb måler 6-7-7 cm strikkes det kun over de ytterste 16 m i venstre side – de resterende m settes på en tråd. Strikk over disse 16 m i 7 cm, fell av. Sett m på tråden tilbake p og legg opp 16 nye m i venstre side. Videre strikkes det over alle m. Når arb måler 8-9-9 cm (fra oppleggskanten helt i starten av arb) strikkes neste p slik fra vrangen: strikk 4 m, fell 9 m, strikk p ut. På neste p legges det opp 9 nye m over de felte. Når arb måler 18-19½-21½ cm felles det 4-4-5 m i hver side = 68-72-76 m. Videre felles det på beg av hver p i hver side: 4 m 2 ganger, deretter på beg av hver 2.p i hver side: 1 m 8-9-10 ganger = 36-38-40 m. Strikk til arb måler 34-38-42 cm, fell løst av.
Strikk en tøffel til men motsatt, dvs at når arb måler 6-7-7 cm strikkes det kun over de ytterste 16 m i høyre side.

MONTERING: Brett tøffelen sammen og sy midt bak i ytterste ledd av ytterste m. Sy på samme måte foran oppå foten.
Tov tøflene i vaskemaskinen – SE FORKL UNDER. For at tøffelen skal bli mest mulig behagelig på foten er det lurt å ta den på mens den ennå er fuktig slik at den blir formet i riktig størrelse. Etter toving sys det på 1 knapp på klaffen på tøffelen slik at den passer med knapphullet.

TOVING: Fest en liten plastpose på innsiden av tuppen på tøffelen med en sikkerhetsnål, dette gjøres for at tuppen ikke skal toves sammen. Legg tøflene i vaskemaskinen med et vaskemiddel uten enzymer og optiske blekemidler. Vask på 40 grader med vanlig sentrifugering og uten forvask. Dersom tøflene ikke blir tovet nok kan de toves en gang til. Skulle tøflene bli for små legges de i vann til de er gjennomvåte og deretter strekkes de i rett størrelse. Senere vaskes tøflene som et ullplagg.

Diagram

symbols = helen midt bak, skal syes til B
symbols = helen midt bak, skal syes til A
symbols = midt under foten
symbols = strikkeretning
diagram

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

signature-image signature

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

Vi har også steg-for-steg instruksjoner for ulike teknikker som du finner her.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (35)

country flag Liliana Fossmo wrote:

Hei, har lyst å strikke den toffler i drops snow, men jeg er helt nybegynner, trenger hjelp for å finne ut str på pinner og hvor mange masker jeg må ha for str 38.

09.03.2023 - 09:42

DROPS Design answered:

Hej Liliana, her ser du hvordan du følger en DROPS opskrift: Hvordan følge en DROPS oppskrift Er det første gang, så kan du også vælge tøfler som vi har lavet video til: Tøfler

09.03.2023 kl. 11:12

country flag Carina wrote:

Hallo Liebes Team. ich bin emrwas verzweifelt. Ich habe alles gmacht wie angegeben und es sieht auch aus wie ein Schuh aber für Bigfoot! Auch nach dem Waschen ist er weiter riesig! Was mach ich falsch? Und wie bekomm ich den so schön geformt? Danke schon mal

02.01.2023 - 07:27

DROPS Design answered:

Liebe Carina, am besten zeigen Sie ihr DROPS Händler Ihr Strickstück, so kann man dort am besten mit Ihnen mal schauen, warum die Hausschuhen nicht filzen. Danke im voraus!

02.01.2023 kl. 16:38

country flag Angela wrote:

Hallo, kann ich Ihnen ein Foto senden? Ich habe beide Schuhe fertig gestrickt und kann nicht erkennen wie ich den Schuh zusammennähen muss. Herzliche Grüße Angela

05.12.2021 - 21:01

DROPS Design answered:

Liebe Angela, legen Sie die Schuhen wie in der Skizze - folden Sie dann die Arbeit in der Mitte (gestrichte Linie = mitten unter dem Fuss = C ) und nähen Sie A + B zusammen (= hinten Fersen). Dann nähen Sie die Zähne flach zusammen und die letzte Naht: von der Zähne bis zur Öffnung zusammennähen. Hoffentlich kann es Ihnen helfen!

06.12.2021 kl. 08:55

country flag Harriet Sigrid Martinussen wrote:

Hei. Jeg skjønner ikke dette med de 16 maskene. Når jeg feller av de 16 og legger opp 16 nye masker, da blir det en flik hengende under de opplakte 16 m. Er dette riktig?

02.10.2021 - 23:30

DROPS Design answered:

Hei Harriet, Dette blir klaffen hvor knappen skal kneppes. God fornøyelse!

04.10.2021 kl. 09:39

country flag Mette wrote:

Strikkes denne i rillestrikk? Eller skal det strikkes rett på retten og vrangt på vrangen?

17.01.2021 - 19:03

DROPS Design answered:

Hej Mette, tøflerne strikkes i glatstrik. God fornøjelse!

18.01.2021 kl. 15:58

country flag Anke wrote:

Ik ben voor het eerst sloffen aan het breien het deel . Waar het knoopsgat komt is dit pas na 8 cm? Omdat de flap maar 6 cm is en hoe bevestig je een plastic zakje, is daar ook een filmpje van?

08.01.2021 - 18:49

DROPS Design answered:

Dag Anke,

Ja, het klopt dat het knoopsgat pas bij 8 cm is, omdat het werk nadien gevilt wordt en dus ook dat stuk korter wordt. De plastic zak stop je gewoon in de slof (net als de papieren proppen die je in nieuwe schoenen aantreft).

09.01.2021 kl. 09:18

country flag Minika wrote:

Heej.. jeg har strikket over de 16 m i v side og lukket dem af.. men kan simpelthen ikke finde ud af hvor de 16 nye masker skal slåes op henne.. Ser nu ud som her hvis der giver mening ........ ........ ............................... ...............................

07.01.2021 - 16:07

DROPS Design answered:

Hej Minika, hvis du kigger på måleskitsen nederst i opskriften, så er stregen i venstre side der hvor du lukker de 16 masker af og når du starter på alle de "hvilende" masker igen, så starter du med at slå 16 nye masker op igen (ved stregen). God fornøjelse!

08.01.2021 kl. 12:09

country flag Úna wrote:

Thank you for getting back to me. I worked it out. The slippers worked out lovely. I am on a second pair but I will make the buttonhole a bit smaller. Lovely pattern. I knit them in Drops Nepal with one strand of yarn.

22.11.2020 - 18:07

country flag Una wrote:

I do not understand where I cast on the extra stitches (which side of the work) after putting the stitches on the holder back on needles. Is the first row picked up knit on the right side or the wrong side? Which end of it are the extra stitches added? It is not clear from the diagram as I cannot see them in it!

19.11.2020 - 02:39

DROPS Design answered:

Dear Una, you can cast off the 16 sts from RS (just make sure to have the same number of rows on the 2nd slipper), and cut the yarn - Slip then all stitches back on needle and work these stitches then cast on 16 sts at the end of the row from RS (= over the 16 sts worked alone for 7 cm and cast off). Hope this helps. Happy knitting!

19.11.2020 kl. 10:26

country flag Anne-Karin Hyvärinen wrote:

Hei igjen! Vil fortelle at jeg fulgte oppskrifta til punkt og prikke. At knappestolpen og knapphullet var på samme side under strikkingen og at de ble helt perfekt. Tusen takk for at dere tok dere tid til å overbevise meg. Tips til de som blir å strikke disse: Når du skal sy sammen forran ved tærne så er den sømmen vannrett.

24.09.2020 - 00:53

Kommentér oppskrift DROPS Extra 0-517

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.