Hvordan følge en DROPS oppskrift

Tags: nybegynnere,

Er det første gang du strikker etter en DROPS oppskrift og er du usikker på  hvordan du skal komme i gang? Følg gjerne denne leksjonen hvor vi viser deg hvordan man leser og følger våre oppskrifter.

Først velger du hvilken oppskrift du ønsker å lage.

Er du nybegynner? I såfall er det en god idé å velge en enkel oppskrift til ditt første prosjekt. Vi har valgt et par tøfler, Side Step (DROPS Extra 0-1279) som eksempel i denne leksjonen. Men nederst på siden kan du også finne andre lette opskrifter som er fine å starte med for deg som er nybegynner.

Alle våre oppskrifter har et DROPS nummer, en informerende tittel, tags som kan guide deg til andre lignende oppskrifter og et navn - for det meste - men har den ikke noe navn, så kom gjerne med et forslag!

Hvis du allerede har funnet en oppskrift som du vil lage, så er neste steg å velge den størrelsen du vil lage plagget i og til slutt skal du velge garn.

For å gjøre det, hopper du ned til neste seksjon i oppskriften (som kommer rett etter bildet av modellen på mobilen). Her finner du informasjon om oppskriftens garngruppe, modellnummer, tilgjengelige størrelser, garnforbruk for hver størrelse i den kvaliteten du skal bruke, og hvilke pinner du skal bruke.


DROPS design: Oppskrift nummer de-121
Garngruppe A + A + A + A eller C + C eller E

Hvis du har tenkt å bruke et annet garn enn det som står i oppskriften, er det lettest å velge et garn fra samme garngruppe. Les om DROPS Garngrupper her.

Du kan også enkelt erstatte garnet, ved å bruke vår Garnkalkulator, den finner du sammen med denne teksten i selve oppskriften:

“Vil du bruke et alternativt garn? Prøv vår garnkalkulator!”


Størrelse

Når det er tøfler, finner du gjerne 2 linjer med størrelser, både skostørrelse og fotlengde (i cm). Velg den størrelsen du vil lage og marker størrelsen med en highlighter gjennom hele oppskriften. Vi har i dette eksempelet valgt størrelse 35/37.

Størrelse: 29/31 - 32/34 - 35/37 - 38/40 - 41/43 - 44/46
som passer til fotlengde: 17 - 19 - 21 - 23 - 26 - 29 cm

Rett under størrelsen finner du materialer. Her finner du navnet på garnet som er brukt i oppskriften og garnforbruket i antall gram som du trenger (av hver farge som brukes i oppskriften). Noen ganger – som i denne oppskriften – finner du forslag til andre garn og farger, de finner du etter

Eller bruk:

Da vi har valgt størrelse 35/37, betyr det at vi følger det tredje tallet i hver farge, regnet fra venstre.


Materialer:
    DROPS DELIGHT fra Garnstudio
    100-100- 100 -100-100-150 g f.nr 12, regnbue
    Eller bruk:
    100-100- 100 -100-100-150 g f.nr 17, bringebærkake
    Eller bruk:
    50-50- 50 -50-50-100 g f.nr 08, grønn/beige
    50-50- 50 -50-50-100 g f.nr 07, beige/blå    

For å være sikker på å få samme mål som det står i oppskriften er det viktig at din strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten som står i oppskriften!

Derfor anbefaler vi å alltid lage en liten strikkeprøve. I denne oppskriften skal du ha 14 masker rillestrikk med 4 tråder DROPS Delight på 10 cm i bredden. Du finner denne informasjonen sammen med anbefalt pinne/heklenål.

DROPS PINNE nr 5,5 – eller det p.nr du må bruke for å få 14 m rillestrikk med 4 tråder på 10 cm i bredden.


Vi starter alltid med å beskrive de forskjellige teknikkene vi bruker i den aktuelle oppskriften.

Nederst i alle våre oppskrifter finner du instruksjonsvideoer og leksjoner som forklarer de aktuelle teknikkene. De er enkle å følge og beskriver tydelig hvordan man skal gjøre det hvis du er usikker på en spesiell teknikk.

-------------------------------------------------------
FORKLARING TIL OPPSKRIFTEN:
-------------------------------------------------------
RILLESTRIKK (frem og tilbake på pinnen):
Strikk rett på hver pinne.
FARGEALTERNATIV:
Bruk 4 tråder regnbue eller 4 tråder bringebærkake eller 2 tråder grønn/beige + 2 tråder beige/blå (= i alt 4 tråder).
NB: Bruk tråden fra innsiden og utsiden av nøstet.
STRIKKETIPS:
Stram tråden godt når det strikkes 2 rett sammen, slik at det ikke blir store hull.


Nå har vi kommet til der vi starter med selve plagget.

-------------------------------------------------------
START ARBEIDET HER:
-------------------------------------------------------
TØFFEL:

Først informerer vi om hvordan vi starter arbeidet og i hvilken retning arbeidet strikkes!

Arbeidet strikkes frem og tilbake fra hælen og mot tåen.

Nå er vi klare til å komme i gang. Man starter alltid med å slå opp det antallet masker som står i oppskriften for valgt størrelse (se etter det antallet masker som er markert med fet skrift).

Legg opp 23-23- 27 -27-29-29 m på pinne 5.5 med 4 tråder Delight - LES FARGEALTERNATIV (la tråd-enden være ca 20 cm lang, denne brukes til montering).
Strikk RILLER – se forkl over, til arb måler 13½-15½- 17½ -19½-22½-25½ cm

Hvis du her har glemt hvordan man strikker RILLER , så er det bare å hoppe tilbake til forklaringen på RILLESTRIKK under FORKLARING TIL OPPSKRIFTEN.

Selv om du allerede har laget en strikkeprøve, er det en god idé å kontrollere strikkefastheten mens du strikker, da vet du at du får riktig størrelse - derfor skriver vi alltid;

- HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN!

Neste p fra retten strikkes slik: 1 r, deretter strikkes maskene rett sammen 2 og 2 = 12-12-14-14-15-15 m – LES STRIKKETIPS! Strikk 3 p rett.
På neste p fra retten strikkes det slik: * 4-4-5-5-3-3 m r, de neste 2 m strikkes r sammen *, gjenta fra *-* totalt 2-2-2-2-3-3 ganger = 10-10-12-12-12-12 m på p.

Når vi bruker *-* i teksten, strikker man det som står mellom stjernene og strikker denne repetisjonen det antall ganger som står i oppskriften. Her strikkes 5 masker rett, de neste 2 maskene strikkes rett sammen, så strikkes 5 rett og til slutt strikkes 2 rett sammen igjen. På denne måten har du minsket 2 masker og har nå 12 masker igjen .

Strikk 1 p rett.
Neste p strikkes m rett sammen 2 og 2 = 5-5-6-6-6-6 m.
Arb måler ca 17-19-21-23-26-29 cm. Klipp trådene (lad tråd-enden være ca 20 cm lang, denne brukes til montering) og trekk den gjennom de resterende m, snurp sammen.

Til slutt skal vi sy sammen tøflene.

MONTERING:
Brett oppleggskanten dobbelt og sy sammen midt bak. Sy sammen kant i kant fra tåen og opp litt over 1/3 af tøffelen. Sy i ytterste m så ikke sømmen blir for tykk.


Nederst i oppskriften finner du en hel seksjon med hjelp. Her finner du informasjon om alt fra; hvordan man legger opp, strikker rillemasker, minske masker, montering av tøflene og mye mer. Du finner også en liste med ofte stilte spørsmål (FAQ), samt et skjema hvor du selv kan stille spørsmål. Vi håper at denne leksjonen kan hjelpe deg med å forstå hvordan vi skriver våre DROPS oppskrifter. Husk at når du strikker eller hekler noen av våre modeller, så elsker vi å se noen flotte bilder av ditt prosjekt her kan du sende dem til vårt #dropsfan gallery!

Inspirasjon til nybegynnere


Finn flere oppskrifter for nybegynnere her

Kommentarer (1)

Carmen Ahuja Vilchis 23.05.2020 - 15:44:

Su página es maravillosa...es lo mejor en tejidos...felicidades

Skriv en kommentar eller et spørsmål til denne leksjonen.

Din mailadresse vil ikke synes. Obligatoriske felt er markert med *.