DROPS / 110 / 43

Lumisade by DROPS Design

DROPS sokker til herre med nordisk mønster i ”Karisma”. Kan også strikkes i ”Merino Extrafine”.

Tags: nordisk, sokker,
Størrelse: 38/40 - 41/44
Fodens længde: 23 - 26 cm.
Sokkens længde: 58 - 65 cm.
Materialer: DROPS Karisma fra Garnstudio
200-200 gr f.nr 16, mørkegrå
100-100 gr f.nr 01, naturhvid

DROPS Strømpep nr 3,5 - eller den p du skal bruge for at få 22 m x 30 p glatstrik på 10 x 10 cm.
DROPS Strømpep nr 3 - til Rib.

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.

100% Uld
fra 16.95 kr /50g
DROPS Karisma uni colour DROPS Karisma uni colour 16.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Karisma mix DROPS Karisma mix 16.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
Pinde & Hæklenåle
Garnet til denne opskrift koster fra 101.7kr. Læs mere.

Instruktioner

Mønster: Se diag M.1 og M.2. Diag viser mønsteret set fra retsiden.

Hele mønsteret strikkes i glatstrik.
Indtagningstips (gælder ben og fod):

Før mærketråden: Strik 2 m r sm.

Efter mærketråden: 1 m løs af p, 1 ret, løft den løse m over.

Hælindtagning:
1.p (= retsiden): Strik til der er 7-7 m tilbage, tag næste m løs af p, 1 r, løft den løse m over, vend arb.
2.p (= vrangen): Strik til der er 7-7 m tilbage, tag næste m løs af p, 1 vr, løft den løse m over, vend arb.
3.p (= retsiden): Strik til der er 6-6 m tilbage, tag næste m løs af p, 1 r, løft den løse m over, vend arb.
4.p (= vrangen): Strik til der er 6-6 m tilbage, tag næste m løs af p, 1 vr, løft den løse m over, vend arb.
Fortsæt indtagningen på samme måde ved at strikke til der er 1 m mindre tilbage før der tages 1 m løs af p, til der er 12-14 m tilbage på p.

Sok: Arb strikkes rundt på Strømpep.
Slå 72-80 m op på Strømpep 3 med mørkegrå og strik Rib 2 r / 2 vr til arb måler 13-16 cm. Skift til Strømpep 3,5 og strik 2 omg glatstrik. Videre strikkes M.1 over alle m. Efter M.1 er strikket 1 gang i højden fortsættes der med M.2 over alle m. Samtidig når arb måler 30-32 cm sættes der 1 mærketråd i beg af omg (= midt bagpå på sokken) og der tages ind på hver side af mærketråden - se Indtagningstips! på hver 5.-4.omg totalt 12-14 gange = 48-52 m. Når arb måler 50-56 cm beholdes de første 12-13 m på p, sæt de næste 24-26 m på 1 tråd (= midt ovenpå foden) og behold de sidste 12-13 m på p = 24-26 m til hæl. Sokken strikkes færdig i mørkegrå. Strik 5-6 cm glatstrik over de 24-26 hæl-m. Derefter tages der ind til hæl – se Hælindtagning. Nu strikkes der 12-13 m op på hver side af hælen og alle m sættes på samme p = 60-66 m. Sæt 1 mærketråd på hver side af de 24-26 m midt ovenpå foden. Tag 1 m ind i hver side af de 24-26 m midt ovenpå foden - se Indtagningstips - på hver 2.omg totalt 6 gange = 48-54 m.
Strik til foden måler ca 19-21,5 cm (ca 4-4½ cm tilbage til færdig mål). Tag derefter ind til tå. Tag 1 m ind på hver side af hver mærketråd således: Strik de 2 m før r sm og de 2 m efter r sm (= 4 indtagninger). Fortsæt indtagningen på hver 2.omg totalt 3 gange = 36-42 m. Derefter tages der ind på hver omg totalt 7-9 gange = 8-6 m. Klip tråden og træk den igennem de resterende m, sy godt fast.

Diagram

= naturhvid
= mørkegrå

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 110-43) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

Vi har også skridt-for-skridt instruktioner til forskellige tekninkker som du finder her.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (23)

Stina Nilsson 02.12.2019 - 16:02:

Hej igen mönster går upp utan problem men den vita linjen i mönstret går inte lika utan det är som att det kommer en rad ovanför. Som det är stickat ett varv högre upp Varför gör det så?? Mvh Stina

Stina Nilsson 01.12.2019 - 21:34:

Jag undrar varför mönstret inte går ihop när varvet är slut det blir förskjutet ? Tacksam för hjälp

DROPS Design 02.12.2019 kl. 13:24:

Hei Stina! Når det strikkes mønster og felles samtidig vil mønsteret ikke alltid gå opp. Fortsett med å strikke M.2, men for hver gang det felles èn maske vil det være viktig å huske på at det skal strikkes èn maske mindre i M.2 på starten og slutten av omgangen. Lykke til!

Ria 08.01.2019 - 10:15:

Did someone notice that socks pattern pictured on a model doesn't match with the pattern on a M1 chart below?

DROPS Design 08.01.2019 kl. 15:28:

Dear Ria, diagrams are matching pattern, socks are worked top down but diagrams are read bottom up, starting on the bottom corner on the right side read all rounds from the right towards the left. Happy knitting!

Stefanie Kuboth 24.09.2018 - 14:38:

Liebes drops-team vielen Dank für ihre schnellen Antworten....bei meiner letzten Frage meinte ich eigentlich die abnahmen am Bein wo ich erst auf 48M.komme...nun meine Frage nehme ich auf alle 4 Nadeln ab sodass ich in einer Runde 4 abnahmen habe? Vielen Dank für eine Antwort...Mfg

DROPS Design 24.09.2018 kl. 14:47:

Liebe Frau Kuboth, die Abnahmen am Bein sind nur hinten gestrickt = am Ende der Runde nehmen Sie 1 Masche ab (= am Ende 4. Nadel) und am Ende der Runde nehmen Sie 1 M ab (= am Anfang 1. Nadel) = 2 Maschen werden pro Runde abgenommen. Diese Abnahme in jeder 5. Runde wiederholen total 12 M = es sind dann 72 M - (2 Abnahme x 12) = 48 M bleiben. Viel Spaß beim stricken!

Stefanie Kuboth 23.09.2018 - 08:22:

Hallo liebes Drops team, damit ich sie richtig verstehe mache ich diese abnahmen auf allen 4 Nadeln sprich 1te und 3te Nadel eine M.abheben und die 2M.rüber heben und bei der 4ten und 2ten Nadel 2M.rechts zusammen stricken? Weil wenn ich nur die 1te und 4te Nadel abnehme komm ich nicht auf 48M. sitzt mein markierer auch zwischen der 2ten und 3ten Nadel? Ich hoffe sie verstehen mich was ich meine...vielen Dank für ihre Antwort

DROPS Design 24.09.2018 kl. 10:25:

Liebe Frau Kuboth, auf die 1. und 4. Nadel haben Sie die Maschen für die Ferse + die 12 aufgenommenen Maschen - auf die 2. und 3. Nadel haben Sie die 24 stillgelegten Maschen. Es wird dann für den Fuß am Ende 1. Nadel und am Anfang 4. Nadel = beidseitig der 24 M für den oberen Teil für den Fuß. 60 M - 2 Abnahme x 6 = 60-12=48 M. Viel Spaß beim stricken!

Stefanie Kuboth 21.09.2018 - 08:11:

Hallo...nach 30-32cm.soll am Anfang der Runde ein M.faden gesetzt werden und danach auf beiden Seiten je Masche abnehmen...Tipp VOR dem M.faden 2M Zusam.stricken ABER wie nehme ich denn HINTER dem M.faden 2M ab...?Mfg und vielen Dank für ihre Antwort

DROPS Design 21.09.2018 kl. 08:18:

Liebe Frau Kuboth, stricken Sie bis 2 Maschen vor der Markierung (= Anfang der Rd) bleiben, dann stricken Sie 2 M re zusammen, (Markierung), 1 M abheben, 1 M re, die abgehobene Maschen über die gestrickte M ziehen = 2 Abnahme. Viel Spaß beim stricken!

Denise 10.12.2015 - 15:09:

Karismacouleur moutarde magnifique mais un peu déçue par la qualité, pas idéale pour des chaussettes: j'ai préféré Népal et Fabel. la laine s'effiloche facilement et semble peu solide pour cette utilisation.

Ninna 04.01.2015 - 10:32:

Super elegant model - glæder mig til at blive den stolte ejer af dem :D

Satu Säynäjäaho 05.11.2014 - 20:00:

Hei, minä ei saa kyseisessä sukassa onnistumaan keskimmäistä kuviota ollenkaan,monta kertaa yrittänyt.Taitaa olla ohjeessa virhe?

Gitte Damsgaard 25.02.2014 - 19:07:

Ja måtte så ha et ekstra nøgle grå, og brugte ikke en gang 1 nøgle hvid.. Meget trals at opskriften ikke passer med virkeligheden. Måtte af sted igen for at få byttet et nøgle Hvidt til et grå. Det er en str 38/40 jeg har strikket.

Kommentere opskrift DROPS 110-43

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.