DROPS Karisma
DROPS Karisma
100% Villaa
alkaen 2.70 € /50g
Saat tämän mallin langat alkaen 16.20€.

Lankojen hinta lasketaan ohjeen pienimmän koon ja eri värihintojen edullisimman hinnan mukaan. Etsitkö vieläkin edullisempaa hintaa? Käy tarkistamassa DROPS Diilejä!DROPS SS24

Lumisade

Kuviolliset DROPS sukat ”Karisma”-langasta. Nämä voidaan neuloa myös ”Merino Extrafine” -langasta.

DROPS 110-43
Koko: 38/40 - 41/44
Jalkapohjan pituus: 23 - 26 cm
Sukan pituus: 58 - 65 cm
Langanmenekki: Garnstudion DROPS Karisma:
200-200 g nro 16, tummanharmaa
100-100 g nro 01, luonnonvalkoinen

DROPS Sukkapuikot nro 3,5.
DROPS Sukkapuikot nro 3 (joustinneuleeseen).
Neuletiheys: 22 s x 30 krs sileää neuletta puikoilla nro 3,5 = 10 x 10 cm.

-------------------------------------------------------

Lankavaihtoehto – Katso miten vaihdat toiseen lankaan tässä
Lankaryhmät A-F – Tee sama ohje ja vaihda toiseen lankaan tässä
Langanmenekki toista lankaa käytettäessä – Käytä lankamuunnintamme tässä

-------------------------------------------------------

DROPS Karisma
DROPS Karisma
100% Villaa
alkaen 2.70 € /50g
Saat tämän mallin langat alkaen 16.20€.

Lankojen hinta lasketaan ohjeen pienimmän koon ja eri värihintojen edullisimman hinnan mukaan. Etsitkö vieläkin edullisempaa hintaa? Käy tarkistamassa DROPS Diilejä!Mallin ohjeet

Mallineule: Katso ruutupiirrokset M.1 ja M.2. Piirrokset näyttävät mallineuletta oikealta puolelta katsottuna. Koko mallineule neulotaan sileänä neuleena.

Kavennusvinkki (pohje ja jalkaosa):
Kavenna näin ennen merkkilankaa: Neulo 2 s oikein yhteen.
Kavenna näin merkkilangan jälkeen: Ylivetokavennus: nosta 1 s oikein neulomatta, 1 o, vedä nostettu s neulotun yli.

Kantapääkavennukset:
1. krs (= oikea puoli): Neulo kunnes jäljellä on 7-7 s, nosta seuraava s neulomatta, neulo 1 o, vedä nostettu s neulotun yli, käännä työ.
2. krs (= nurja puoli): Neulo kunnes jäljellä on 7-7 s, nosta seuraava s neulomatta, neulo 1 n, vedä nostettu s neulotun yli, käännä työ.
3. krs (= oikea puoli): Neulo kunnes jäljellä on 6-6 s, nosta seuraava s neulomatta, neulo 1 o, vedä nostettu s neulotun yli, käännä työ.
4. krs (= nurja puoli): Neulo kunnes jäljellä on 6-6 s, nosta seuraava s neulomatta, neulo 1 n, vedä nostettu s neulotun yli, käännä työ.
Jatka kaventamista samalla tavalla, ja neulo niin että joka toisella kerroksella jäljellä olevien silmukoiden määrä vähenee yhdellä, ennen kuin nostat s. Kavenna kunnes puikoilla on 12-14 s jäljellä.

Sukka: Neulotaan suljettuna neuleena sukkapuikoilla. Luo sukkapuikoille nro 3 tummanharmaalla langalla 72-80 s. Neulo 2 o/2 n -joustinta kunnes työn pituus on 13-16 cm. Vaihda sukkapuikkoihin nro 3,5 ja neulo 2 krs sileää neuletta. Neulo sitten kaikilla silmukoilla M.1:n mukaisesti 1 mallikerta. Jatka neulomalla kaikilla silmukoilla M.2:n mukaisesti. Samanaikaisesti kun työn pituus on 30-32 cm, kiinnitä 1 merkkilanka krs:n alkuun (= keskitaka). Kavenna nyt merkkilangan molemmin puolin (ks. kavennusvinkki) 5-4 krs välein: 12-14 x 1 s = 48-52 s. Kun työn pituus on 50-56 cm, jätä ensimmäiset 12-13 s puikoille, siirrä seuraavat 24-26 s apulangalle (= keskellä jalan päällä) ja jätä loput 12-13 s puikoille = 24-26 s kantapäätä varten. Jatka neulomista tummanharmaalla langalla lopulliseen mittaan asti. Neulo 5-6 cm sileää neuletta kantapään silmukoilla. Tee sitten kantapääkavennukset - lue ”kantapääkavennukset” yllä.

Poimi tämän jälkeen kantalapun kummastakin reunasta 12-13 s ja siirrä apulangan s:t takaisin puikoille = 60-66 s. Kiinnitä 1 merkkilanka jalan päällä olevien 24-26 s:n molemmin puolin ja kavenna sitten näiden silmukoiden molemmin puolin joka 2. krs (ks. kavennusvinkki): 6 x 1 s = 48-54 s. Jatka neulomista kunnes jalkapohjan pituus on n. 19-21½ cm (= n. 4-4½ cm jäljellä). Tee sitten kärkikavennukset, eli kavenna kummankin merkkilangan molemmin puolin näin: neulo 2 viimeistä s ennen merkkilankaa oikein yhteen ja neulo 2 ensimmäistä s merkkilangan jälkeen oikein yhteen (= 4 kavennusta). Kavenna tällä tavoin joka 2. krs yht. 3 kertaa = 36-42 s. Kavenna sitten vielä jokaisella krs:lla yht. 7-9 kertaa = 8-6 s. Katkaise lanka ja vedä se jäljellä olevien silmukoiden läpi, kiristä ja päättele langanpäät huolellisesti.

Piirros

symbols = luonnonvalkoinen
symbols = tummanharmaa
diagram
Onko sinulla kysymyksiä? Katso listaus usein esitetyistä kysymyksistä (FAQ)

Neuletiheys on tärkeä, koska se vaikuttaa valmiin neuleen mittoihin. Neuletiheys mitataan mallitilkun avulla (10 x 10 cm). Neuletiheys annetaan ohjeessa seuraavalla tavalla: Leveyssuunnassa olevat silmukat x korkeussuunnassa olevat kerrokset. Esimerkiksi: 19 silmukkaa x 26 kerrosta sileää neuletta = 10 x 10 cm.

Neuletiheys vaihtelee henkilöstä toiseen, jotkut neulovat löyhästi ja toiset neulovat tiukemmin. Neuletiheys muuttuu, kun vaihdat ohuempiin tai paksumpiin puikkoihin. Tästä syystä annettu puikkokoko on ainoastaan suositus! Sinun tulee ITSE tarkistaa, että saavutat ohjeessa annetun tiheyden. Jos neuletiheys ei ole sama kuin ohjeessa annettu tiheys, langanmenekki muuttuu ja neuleesta tulee väärän kokoinen.

Neuletiheyden avulla voit myös tarkistaa, mitkä langat vastaavat toisiaan. Jos saat saman neuletiheyden jollakin toisella langalla, voit huoletta käyttää sitä.

Katso DROPS oppitunti: Näin tarkistat neuletiheyttä

Katso DROPS video: Neuletiheys - Mallitilkku

Langanmenekki annetaan grammoina, esim.: 450 g. Laskeaksesi kuinka monta kerää tarvitset, sinun tulee aluksi tietää kuinka monta grammaa yhdessä kerässä on (25g, 50g vai 100g). Nämä tiedot löytyvät, kun klikkaat sivujemme tiettyä lankaa. Jaa tarvittava määrä kerän määrän kanssa. Esimerkkinä, jos kukin kerä painaa 50 g (yleisin paino), laske seuraavasti: 450 / 50 = 9 kerää.

Kun käytät lankavaihtoehtoa, kaikkein tärkeintä on, että neuletiheys/virkkuutiheys pysyy samana. Kunhan neuletiheytesi on sama kuin ohjeessa annettu tiheys, neuleesta tulee oikean kokoinen. Oikean neuletiheyden saavuttaminen onnistuu parhaiten, jos käytät samaan lankaryhmään kuuluvaa lankaa. Voit myös neuloa ohuemmalla langalla (esim. 2-kertaisena), jolloin saat saman neuletiheyden kuin paksummalla langalla neulottaessa. Kokeile lankamuunnintamme. Suosittelemme, että teet mallitilkun.

HUOM:Jos käytät lankavaihtoehtoa, neuleesta voi tulla erinäköinen kuin kuvassa, koska eri lankojen rakenteet ja ominaisuudet antavat neuleelle erilaiset pinnat.

Katso DROPS oppitunti: Voinko käyttää lankavaihtoehtoja?

Kaikki lankamme jaetaan lankaryhmiin (A-F) niiden paksuuden ja neuletiheyden mukaan - ryhmään A kuuluvat kaikkein ohuimmat langat ja ryhmään F kuuluvat kaikkein paksuimmat langat. Tällä tavoin löydät helpommin ohjeisiimme korvaavia lankoja, mikäli haluat neuloa työn jollakin toisella langalla. Kaikilla samaan ryhmään kuuluvilla langoilla on lähes sama neuletiheys ja niitä voidaan vaihtaa keskenään. Eri langoilla on kuitenkin eri ominaisuuksia ja pintoja, joten lopputuloksesta tulee ainutlaatuinen.

Klikkaa tästä nähdäksesi jokaisen lankaryhmän langat

Jokaisen ohjeemme yläkulmasta löydät linkin lankamuuntimeemme. Tämä lankamuunnin on hyvä apuväline, kun haluat käyttää lankavaihtoehtoja. Täytä kenttiin seuraavat tiedot: Korvattavan langan nimi, langanmenekki (koossasi) ja lankojen määrä (esim. 1-kertainen tai 2-kertainen lanka). Saat esille lankavaihtoehtoja, joiden neuletiheys on sama. Lisäksi saat tietoja siitä, kuinka paljon lankaa tarvitset ja siitä, tarvitsetko useampia lankoja. Useimmissa kerissä on 50 g (joissakin kerissä voi olla 25 g tai 100 g).

Mikäli ohjeessa käytetään useita värejä, sinun tulee muuntaa jokainen väri erikseen. Jos malli neulotaan tai virkataan usealla eri langalla (esim. 1-kertainen Alpaca ja 1-kertainen Kid-Silk), sinun tulee muuntaa jokainen lanka erikseen.

Klikkaa tästä nähdäksesi lankamuuntimemme

p>Eri langoilla on eri ominaisuuksia ja rakenteita ja tämän vuoksi olemme jättäneet alkuperäiset langat ohjeisiin. Lankamuuntimemme avulla löydät kuitenkin helposti nykyisestä valikoimastamme vastaavia lankoja, tai valitse joku muu samaan lankaryhmään kuuluva lanka.

Joillakin jälleenmyyjillä saattaa olla valikoimastamme poistuneita lankoja vielä varastossaan, jotkut asiakkaat etsivät ehkä sopivaa neuletyötä aiemmin ostamilleen langoille.

Lankamuunnin hakee lankavaihtoehtoja ja laskee uuden langan metrimäärän.

Mikäli koon valitseminen on vaikeaa, voit tarkistaa lempipuserosi mitat. Etsi tämän jälkeen mittapiirroksesta oikea koko, joka vastaa mittaamasi puseron kokoa.

Mittapiirros löytyy ohjeen alareunasta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Ohjeessa annettu puikkokoko on ainoastaan ehdotus. Tärkeintä on, että neuletiheys on oikea. Neuletiheys on kuitenkin hyvin henkilökohtainen ja tästä syystä sinun tulee käyttää puikkokokoa, jolla saat SAMAN neuletiheyden kuin ohjeessa mainitaan. Sinun tulee ehkä vaihtaa yhtä tai kahta numeroa paksumpiin tai ohuempiin puikkoihin, jotta tiheydestä tulisi oikea. Tämä tehdään neulomalla koetilkkuja.

Mikäli neulot tiheydellä, joka ei vastaa ohjeen antamaa tiheyttä, valmiin vaatteen mitat voivat poiketa mittapiirroksen mitoista.

Katso DROPS oppitunti: Neuletiheyden mittaaminen

Katso DROPS oppitunti: Koetilkun tekeminen

Kun neule neulotaan ylhäältä alas, työhön voidaan helpommin tehdä henkilökohtaisia muutoksia. Neuletta on esimerkiksi helpompi sovittaa työn aikana, lisäksi kaarrokkeen ja hihojen pituutta voidaan säätää paremmin.

Ohjeessa käydään huolellisesti läpi kaikki vaiheet, oikeassa järjestyksessä. Piirrokset on säädetty neulesuunnan mukaan ja niiden mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan.

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle. 1 ruuturivi piirroksessa = 1 silmukka.

Kun neulotaan tasoneuletta, joka toinen kerros neulotaan työn oikealta puolelta ja joka toinen kerros neulotaan työn nurjalta puolelta. Kun neulotaan nurjan puolen kerros, piirros luetaan päinvastaiseen suuntaan, eli vasemmalta oikealle, oikeat silmukat neulotaan nurin, nurjat silmukat neulotaan oikein, jne.

Kun neulotaan suljettua neuletta, kaikki kerrokset neulotaan työn oikealta puolelta ja kaikki kerrokset neulotaan oikealta vasemmalle.

Katso DROPS oppitunti: Ruutupiirrosten lukeminen

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle.

Kun virkataan tasona, joka toinen kerros virkataan työn oikealta puolelta: oikealta vasemmalle ja joka toinen kerros virkataan työn nurjalta puolelta: vasemmalta oikealle.

Kun virkataan suljettua virkkausta, kaikki piirroksen kerrokset virkataan työn oikealta puolelta, oikealta vasemmalle.

Kun virkkaat pyöreän piirroksen mukaisesti, aloitat keskeltä ja virkkaat ulospäin, vastapäivään, yksi kerros kerrallaan.

Kerros alkaa useimmiten tietyllä määrällä ketjusilmukoita (tämä määrä vastaa seuraavan silmukan korkeutta), tämä määrä näkyy piirroksesta tai se annetaan ohjeessa.

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Kun samalla kerroksella neulotaan useamman piirroksen mukaisesti, ohjeessa lukee usein näin: *neulo mallineuletta piirroksen A.1 mukaisesti, A.2, toista piirroksen A.3 mallikertaa yhteensä 0-0-2-3-4 kertaa*. Tällöin neulot piirroksen A.1 mallikerran kerran, tämän jälkeen neulot piirroksen A.2 mallikerran kerran ja sitten toistat piirroksen A.3 mallikertaa (kerroksella) kokosi annetun luvun mukaisesti (tässä tapauksessa: S = 0 kertaa, M = 0 kertaa, L = 2 kertaa, XL = 3 kertaa, XXL = 4 kertaa.

Piirrosten mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan: Aloita piirroksen A.1 ensimmäisestä kerroksesta, neulo sitten piirroksen A.2 ensimmäinen kerros jne.

Katso DROPS oppitunti: Neuleohjeen ruutupiirrosten lukeminen

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Suuremmassa koossa neuleen leveys (ranteesta ranteeseen) on suurempi, vaikka hihat ovat lyhyemmät. Suuremman koon hihanpyöriöt ovat pidemmät ja olat ovat leveämmät. Tällä tavoin neule on istuva riippumatta siitä, minkä koon mukaisesti neulot/virkkaat.

Mittapiirroksesta löydät tiedot neuleen koko pituudesta. Mikäli kyseessä on pusero tai jakku, pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta, pääntien vierestä, ja suoraan alas neuleen alareunaan. Työtä ei mitata olan kärjestä. Samoin kaarrokkeen pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta alas kohtaan, jossa kaarroke jaetaan miehustaa ja hihoja varten.

Jakun mittoja ei oteta reunusten kohdalta, ellei ohjeessa muuta mainita. Mittaa aina pituus reunasilmukoiden sisäpuolelta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Mallikertoja toistetaan usein kerroksella tai korkeussuunnassa. Yksi piirros sisältää useimmiten yhden mallikerran. Mikäli ohjeessa lukee, että piirroksen (esim. A.1) mallikertaa toistetaan 5 kertaa kerroksella, tee seuraavasti: Neulo piirroksen mallikerran silmukat ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta. Jatka neulomista tähän tapaan, kunnes kerroksella on 5 mallikertaa. Jos ohjeessa lukee, että sinun tulee neuloa 2 piirroksen A.1 mallikertaa korkeussuunnassa, neulo seuraavasti: Neulo piirroksen A.1 mallikerta kokonaisuudessaan ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta.

Ketjusilmukka on muita silmukoita hieman kapeampi. Työn aloitusreunaan tehdään ylimääräisiä ketjusilmukoita, jotta aloitusreunasta tulisi tarpeeksi joustava. Silmukkalukua säädetään jo seuraavalla kerroksella.

Joustinneule on sileää neuletta joustavampi neulos ja tästä syystä siitä tulee muuta neuletta kapeampi. Kun työhön lisätään silmukoita ennen joustinneuleen neulomista, joustinneuleesta tulee melkein yhtä leveä kuin miehustasta muuten.

Kun päätät silmukat, päätösreunasta voi helposti tulla liian kireä. Kun teet työhön langankiertoja samalla kun päätät silmukat, päätösreunasta tulee tarpeeksi joustava.

Katso DROPS video: Silmukoiden päättäminen langankierroilla

Kun haluat tehdä esim. puseron lisäykset (tai kavennukset) tasaisin välein, esim. vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella, neulo seuraavasti: Neulo 2 kerrosta ja tee 3. kerroksella lisäykset, neulo 3 kerrosta ja tee sitten 4. kerroksella lisäykset. Toista kunnes kaikki tarvittavat lisäykset on tehty.

Katso DROPS oppitunti: Lisääminen/Kaventaminen vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella

Jakut neulotaan useimmiten tasona. Voit kuitenkin halutessasi neuloa jakun suljettuna neuleena. Tällöin sinun on lisättävä leikkaussilmukoita (useimmiten 5 silmukkaa) keskelle eteen. Seuraa muuten ohjetta, mutta älä käännä työtä neulottujen kerrosten jälkeen, vaan neulo leikkaussilmukat ja jatka neulomista suljettuna neuleena. Leikkaa lopuksi neule auki leikkaussilmukoiden kohdalta.

Katso DROPS video: Kädenteiden aukileikkaaminen

p>Mikäli neulot suljetun neuleen sijaan mieluummin tasoneuletta, voit tietysti muuttaa ohjetta siten, että neulot osat erikseen ja ompelet ne lopuksi yhteen. Jaa miehustan silmukkaluku kahdella, lisää 1 reunasilmukka kumpaankin reunaan (saumaa varten) ja neulo etukappale ja takakappale erikseen.

Katso DROPS oppitunti: Voinko neuloa pyöröpuikolla neulottavan työn paripuikoilla?

Mallineuleen mallikerrat voivat poiketa toisistaan eri koissa, jotta saataisiin neuleeseen oikeat mittasuhteet. Mikäli et neulo samaa kokoa kuin kuvan neuleessa, sinun mallineuleesi voi poiketa hieman kuvan mallineuleesta. Tätä on kehitetty tarkasti ja otettu huomioon siten, että valmiin neuleen ulkonäkö on kaikissa koissa sama.

Seuraa oman kokosi ohjeet ja piirrokset!

Mikäli olet löytänyt mieluisan ohjeen naisten puseroon, voit melko helposti muuttaa sen mittoja siten, että pusero sopii miehelle. Miehen puseron miehusta ja hihat ovat usein pidemmät kuin naisen puseron miehusta ja hihat. Valitse aluksi koko, jonka rinnanympärys on sopiva. Ylimääräinen pituus lisätään juuri ennen kuin päätät kädentien/hihanpyöriön silmukat. Jos työ neulotaan ylhäältä alas, voit lisätä pituutta heti kädentien jälkeen tai ennen kuin teet hihan ensimmäisen kavennuskerroksen.

Tarvitset myös enemmän lankaa kuin ohjeessa mainitaan. Langanmenekki riippuu siitä, kuinka paljon pituutta lisäät. On kuitenkin aina parempi hankkia yksi kerä liikaa kuin yksi kerä liian vähän.

Kaikissa langoissa voi esiintyä ylimääräisiä kuituja (muodostuvat tuotannon aikana), jotka voivat irrota nukkana. Harjatuissa langoissa (eli karvaisemmissa langoissa) näitä irtonaisia, ylimääräisiä kuituja on enemmän ja tällöin langasta myös irtoaa enemmän karvaa.

Karvojen irtoaminen riippuu myös siitä, mitä neuleen alla tai yllä on, ja hankaako tämä langan kuituja vasten. Tästä syystä emme voi taata, ettei langasta irtoaisi nukkaa.

Alla muutama vinkki siitä, miten saat parhaimman tuloksen, kun työskentelet karvaisilla langoilla:

1. Kun neule on valmis (ennen kuin peset sen), ravistele se kunnolla, jotta irtonaiset karvat poistuvat. HUOM ÄLÄ käytä nukanpoistorullaa, harjaa tai muuta keinoa, joka hankaa lankaa.

2. Aseta neule muovipussin sisään ja laita se pakastimeen - lämpötila saa aikaan sen, että kuidut eivät sitoudu niin lujasti toisiinsa, ja ylimääräiset kuidut irtoavat paremmin.

3. Jätä neule pakastimeen muutamaksi tunniksi ennen kuin poistat sen ja ravistelet sen uudestaan.

4. Pese neule vyötteen ohjeiden mukaisesti.

Lähes kaikki neuleet nyppyyntyvät, vaikka ne olisi tehty kaikkein laadukkaimmista kuiduista. Tämä on merkki vaatteen luonnollisesta kulumisesta ja sitä on vaikea välttää. Vaate nyppyyntyy eniten kohdissa, joihin kohdistuu hankausta (esim. puseron hihat ja kalvosimet).

Saat kuitenkin vaatteesta uuden näköisen, kun poistat nypyt tekstiilikamman tai nypynpoistajan avulla.

Etkö vieläkään saanut vastausta kysymykseesi? Vieritä alaspäin ja näppäile kysymyksesi, niin asiantuntijamme yrittävät auttaa sinua. Tavallisesti saat vastauksen 5-10 päivän sisällä..
Sillä aikaa voit lukea tämän ohjeen aiempia kysymyksiä ja vastauksia tai liittyä DROPS Työpajaan Facebookissa, jossa muut neulojat/virkkaajat voivat auttaa sinua!

Pidät ehkä myös näistä...

Lisää kommentti ohjeeseen DROPS 110-43

Haluamme mielellämme kuulla mielipiteesi tästä ohjeesta!

Mikäli haluat esittää kysymyksen, valitse oikea kategoria alla olevasta valikosta - tällä tavoin saat vastauksen nopeammin. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä *.

Kommentit / Kysymykset (25)

country flag Jenni wrote:

Jatkuuko kuvio kaavion mukaan myös kavennusten aikana/jälkeen?

21.01.2023 - 14:09

DROPS Design answered:

Kyllä, mallineule jatkuu kavennusten aikana.

23.01.2023 - 18:15

country flag Charlotte Sainsbury Theilgaard wrote:

Jeg vil gerne spørge, om der findes stømpegarn til opskrift 110-45. Der skal bruges pinde nr 3,5. Jeg kan altså ikke finde på at bruge ren uld til skistrømper.

13.02.2021 - 15:49

DROPS Design answered:

Hej Charlotte, vi har 2 strømpegarner og det er DROPS Fabel og DROPS Nord som begge indeholder lidt polyamid MEN begge er tyndere end DROPS Karisma som er brugt i denne opskrift. :)

16.02.2021 - 14:28

country flag Stina Nilsson wrote:

Hej igen mönster går upp utan problem men den vita linjen i mönstret går inte lika utan det är som att det kommer en rad ovanför. Som det är stickat ett varv högre upp Varför gör det så?? Mvh Stina

02.12.2019 - 16:02

country flag Stina Nilsson wrote:

Jag undrar varför mönstret inte går ihop när varvet är slut det blir förskjutet ? Tacksam för hjälp

01.12.2019 - 21:34

DROPS Design answered:

Hei Stina! Når det strikkes mønster og felles samtidig vil mønsteret ikke alltid gå opp. Fortsett med å strikke M.2, men for hver gang det felles èn maske vil det være viktig å huske på at det skal strikkes èn maske mindre i M.2 på starten og slutten av omgangen. Lykke til!

02.12.2019 - 13:24

Ria wrote:

Did someone notice that socks pattern pictured on a model doesn't match with the pattern on a M1 chart below?

08.01.2019 - 10:15

DROPS Design answered:

Dear Ria, diagrams are matching pattern, socks are worked top down but diagrams are read bottom up, starting on the bottom corner on the right side read all rounds from the right towards the left. Happy knitting!

08.01.2019 - 15:28

country flag Stefanie Kuboth wrote:

Liebes drops-team vielen Dank für ihre schnellen Antworten....bei meiner letzten Frage meinte ich eigentlich die abnahmen am Bein wo ich erst auf 48M.komme...nun meine Frage nehme ich auf alle 4 Nadeln ab sodass ich in einer Runde 4 abnahmen habe? Vielen Dank für eine Antwort...Mfg

24.09.2018 - 14:38

DROPS Design answered:

Liebe Frau Kuboth, die Abnahmen am Bein sind nur hinten gestrickt = am Ende der Runde nehmen Sie 1 Masche ab (= am Ende 4. Nadel) und am Ende der Runde nehmen Sie 1 M ab (= am Anfang 1. Nadel) = 2 Maschen werden pro Runde abgenommen. Diese Abnahme in jeder 5. Runde wiederholen total 12 M = es sind dann 72 M - (2 Abnahme x 12) = 48 M bleiben. Viel Spaß beim stricken!

24.09.2018 - 14:47

country flag Stefanie Kuboth wrote:

Hallo liebes Drops team, damit ich sie richtig verstehe mache ich diese abnahmen auf allen 4 Nadeln sprich 1te und 3te Nadel eine M.abheben und die 2M.rüber heben und bei der 4ten und 2ten Nadel 2M.rechts zusammen stricken? Weil wenn ich nur die 1te und 4te Nadel abnehme komm ich nicht auf 48M. sitzt mein markierer auch zwischen der 2ten und 3ten Nadel? Ich hoffe sie verstehen mich was ich meine...vielen Dank für ihre Antwort

23.09.2018 - 08:22

DROPS Design answered:

Liebe Frau Kuboth, auf die 1. und 4. Nadel haben Sie die Maschen für die Ferse + die 12 aufgenommenen Maschen - auf die 2. und 3. Nadel haben Sie die 24 stillgelegten Maschen. Es wird dann für den Fuß am Ende 1. Nadel und am Anfang 4. Nadel = beidseitig der 24 M für den oberen Teil für den Fuß. 60 M - 2 Abnahme x 6 = 60-12=48 M. Viel Spaß beim stricken!

24.09.2018 - 10:25

country flag Stefanie Kuboth wrote:

Hallo...nach 30-32cm.soll am Anfang der Runde ein M.faden gesetzt werden und danach auf beiden Seiten je Masche abnehmen...Tipp VOR dem M.faden 2M Zusam.stricken ABER wie nehme ich denn HINTER dem M.faden 2M ab...?Mfg und vielen Dank für ihre Antwort

21.09.2018 - 08:11

DROPS Design answered:

Liebe Frau Kuboth, stricken Sie bis 2 Maschen vor der Markierung (= Anfang der Rd) bleiben, dann stricken Sie 2 M re zusammen, (Markierung), 1 M abheben, 1 M re, die abgehobene Maschen über die gestrickte M ziehen = 2 Abnahme. Viel Spaß beim stricken!

21.09.2018 - 08:18

country flag Denise wrote:

Karismacouleur moutarde magnifique mais un peu déçue par la qualité, pas idéale pour des chaussettes: j'ai préféré Népal et Fabel. la laine s'effiloche facilement et semble peu solide pour cette utilisation.

10.12.2015 - 15:09

country flag Ninna wrote:

Super elegant model - glæder mig til at blive den stolte ejer af dem :D

04.01.2015 - 10:32