DROPS Extra 0-60 by DROPS Design

DROPS jakke i Muskat med raglanindtagning og broderier

  • DROPS Extra 0-60 - DROPS jakke i Muskat med raglanindtagning og broderier
Denne model har endnu ikke noget navn. Har du et godt forslag?
DROPS design: Model nr R-369
----------------------------------------------------------

Størrelse: S/M - M/L
Materialer: DROPS Muskat fra Garnstudio
600-650 gr f.nr 61, lys beige.
Til broderiet bruges restegarn eller:
DROPS Cotton Viscose fra Garnstudio
50-50 gr f.nr 17, lys beige.
50-50 gr f.nr 18, perlegrå.

DROPS Rundp og Strømpep 2,5 og 4.
Perlemor-knap nr 521: 6 stk.
Strikkefasthed: 21 m x 28 p på p 4 med Muskat og glatstrik = 10 x 10 cm. Husk pindenr er kun vejledende!

Ribkant: * 2 r, 2 vr *. Gentag fra *-*.

Retstrik (frem og tilbage på p):
Strik ret på hver p.

Figur 1 og 2: Se diagram

-------------------------------------------------------

Strikkefasthed – Se hvorfor og hvordan du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du bytter garn her
Garngruppe A til F – Brug samme opskrift og byt garn her
Garnforbrug ved alternativt garn – Brug vores garn-omregner her

-------------------------------------------------------


100% Bomuld
fra 14.95 kr /50g
DROPS Muskat uni colour DROPS Muskat uni colour 14.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Cotton Viscose DROPS Cotton Viscose
54% Bomuld, 46% Viskose
Udgået
find alternativ
needles Pinde & Hæklenåle Bestil

Instruktioner

Ryg- og forstykke: Jakken strikkes frem og tilbage på rundp fra midt foran. Slå 204-224 m op (inkl 1 kantm i hver side mod midt foran) på rundp 2,5 med Muskat. Strik Ribkant - se forkl over - i 3 cm, men 1 kantm i hver side mod midt foran strikkes i retstrik. Skift til rundp 4 og fortsæt i glatstrik samtidig med at der tages 2-2 m ud jævnt fordelt på 1.p = 206-226 m. Husk på strikkefastheden! Når arb måler 33-35 cm strikkes næste p således: 48-53 m forstk, sæt 8-8 m på en tråd til ærmegab, 94-104 m rygstk, sæt 8-8 m på en tråd til ærmegab, 48-53 m forstk. Læg arb til side.

Ærme: Slå 52-52 m op på strømpep 2,5 med Muskat, strik Rib i 4 cm. Skift til strømpep 4 og fortsæt i glatstrik. Samtidig efter Ribben tages der 2 m ud midt under ærmet 12-14 gange på: Str. S/M: Skiftevis hver 9. og 10. omg. Str. M/L: Hver 8. omg = 76-80 m. Når arb måler 45-45 cm sættes der 8-8 m midt under ærmet på en tråd = 68-72 m tilbage på p. Læg arb til side.

Bærestk: Sæt ærmerne ind på samme rundp som ryg- og forstykke hvor der er sat 8-8 m på en tråd til ærmegab =326-354 m på p. Sæt 1 mærketråd i alle overgangene mellem ærmerne og ryg- og forstykke = 4 mærketråde. Fortsæt i glatstrik samtidig med at der tages ind til raglan og efterhånden til V-hals. Læs hele næste afsnit før det strikkes.

Raglanindtagning: Der tages kun ind fra retsiden af arb. Strik 4-4 p før indtagningen starter. Der tages ind på hver side af alle mærketråde, dvs at der er 8 indtagninger pr p. Der er 4 m glatstrik mellem indtagningerne (= 2 m på hver side af mærketrådene). Der tages ind på hver 4.p: 2 m på hver side af mærketrådene til arb måler ca 54-57 cm -der er ca 60-70 m tilbage på p. (Raglanindtagningen på forstk går efterhånden ind i halslukningen).

Tag ind således:
Efter mærketråden: Sæt 1 m på hj.p bag arb, 3 r sammen, 1 r fra hj.p.
Før mærketråden: Sæt 3 m på hj.p foran arb, 1 r, strik m fra hj.p således: Tag 1 m løs af p, strik 2 drejet r sammen, løft den løse m over.
Halslukning: Når arb måler 36-38 cm tages der 1 m ind i hver side mod midt foran til V-hals. Der tages ind indenfor 1 kantm på hver 2.p 19-20 gange.
Tag ind således:
Efter 1 kantm: 2 r sammen. Før 1 kantm: Tag 1 m løs af p, 1 r, træk den løse m over.
Efter alle indtagninger til raglan og hals foran sættes 30-30 m midt bagpå på en tråd til hals. Videre sættes 2 m på tråden på næste p mod halsen. Luk af når arb måler 55-58 cm.

Montering: Sy sammen under ærmerne så sømmen bliver elastisk. Forkant + halskant: Venstre forkant + halskant og højre forkant + halskant strikkes for sig og syes sammen midt bagpå bagefter. Saml ca 157 til 173 m op (delbart med 4 + 1) med Muskat på rundp 2,5 indenfor 1 kantm langs venstre forkant og videre op langs halskanten til midt bagpå. Strik Rib i 2,5 cm - 1 m mod midt bagpå strikkes i retstrik (denne er til at sy sammen i) - luk af. Gentag langs højre forstk, men efter 1 cm lukkes der af til 6 knaphuller jævnt fordelt på forkanten. et knaphul = luk 2 m af, slå 2 nye m op over de aflukkede på næste p. Sy halskanten sammen midt bagpå indenfor 1 kantm. Sy knapperne i.

Broderier: Hækl en luftm snor på 26 cm på nål nr 3,5 med perlemor Cotton Viscose, klip tråden. Start 10 cm ind fra enden af snoren og hækl en ny luftm snor på 8 cm, klip tråden. (Du har nu hæklet en snor med 2 ender). Sy snoren fast med lys beige Cotton Viscose øverst på venstre forstk efter Fig.1. Sy blomster og blade på med lys beige efter fig.1. Hækl en ny luftm snor på 22 cm, klip tråden. Start 6 cm ind fra enden af snoren og hækl en ny luftm snor på 5 cm, klip tråden. Sy snoren fast med lys beige Cotton Viscose nederst på højre ærme efter Fig.2. Sy blomster og blader på med lys beige efter fig.2.
________________________________________

Diagram

diagram measurements
diagram measurements
signature-image signature

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS Extra 0-60) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (9)

country flag Huguette Meunier wrote:

Bonjour, pour relever les mailles de l'encolure et du dos , voulez-vous dire 170 mailles sur un coté ou les deux? Doit-on relever toutes les mailles ou 2 sur 3? Le dos aussi? Merci beaucoup

11.06.2021 - 20:13

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Meunier, relevez les mailles de la bordure devant sur l'endroit, en commençant soit en bas du devant jusqu'au milieu dos soit en commençant au milieu dos jusqu'en bas de la bordure devant; les 2 bordures seront assemblées au milieu dos à la fin. Cette vidéo montre comment relever les mailles. Ajustez le nombre de mailles au 1er rang si nécessaire. Bon tricot!

14.06.2021 kl. 07:50

country flag Huguette Meunier wrote:

Est-ce que je fais les diminutions de l'encolure en V tous les 4 rangs ou tous les 2 rangs? Je fais la taille M/L . Est-ce qu'il doit me rester 58 mailles avant de glisser 30 mailles du milieu du des sur un arrêt de maille? Merci beaucoup

27.05.2021 - 00:37

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Meunier, tout dépend de votre tension (nombre de rangs en hauteur), vous devez diminuer pour le raglan 16 mailles tous les 4 rangs jusqu'à ce que l'ouvrage mesure 57 cm; puis 2 x 20 mailles pour l'encolure V et enfin, après les diminutions du raglan: placer en attente 30 mailles pour l'encolure dos + 2 m de chaque côté (= 34 m en attente pour l'encolure dos). Rabattez toutes les mailles restantes à 58 cm. Bon tricot!

27.05.2021 kl. 09:36

country flag Huguette Meunier wrote:

J'aimerais avoir des explications plus claire pour terminer l'encolure j'ai terminé les diminutions du raglan , il me reste 5 diminutions pour l'encolure et la suite je ne comprend pas. Merci

08.02.2021 - 16:18

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Meunier, quand toutes les diminutions du raglan et de l'encolure devant sont faites, glissez en attente sur un fil ou un arrêt de mailles les 30 mailles du milieu dos, terminez chaque côté séparément, et, au rang suivant à partir de l'encolure dos, rabattez 2 mailles. Continuez à tricoter jusqu'à ce que l'ouvrage mesure 55-58 cm et rabattez les mailles restantes. Reprenez les mailles de l'autre côté et terminez de la même façon. Bon tricot!

09.02.2021 kl. 08:20

country flag Judy Bruce wrote:

This is my first knitted sweater and I’m totally confused with these instructions. I’ve finished the body and am ready to start the sleeves. My confusion starts with the 8 stitches on a holder for the arm hole. Do I continue to knit across this row closing the space of these eight stitches?? I wish your tutorials covered more details concerning this pattern. It is not beginner friendly. It assumes I know what to do.

12.12.2020 - 00:31

DROPS Design answered:

Dear Mrs Bruce, these 8 stitches mid under arm are slipped on a thread and you just have to cut the yarn, sleeve is now done, slip the remaining stitches (=68 or 72 sts) on a another thread or on another needle and work now the 2nd sleeve. For yoke, slip stitches on sleeve back on needle between front/back piece, the 8 sts on a thread on body should be towards the 8 sts on a thread on sleeve (these 8 sts will be then sewn together). And work yoke as explained. Happy knitting!

14.12.2020 kl. 07:27

country flag Isabelle wrote:

Dommage que vos instructions ne soient jamais claires. On ne sait pas si les manches sont tricotées en rond ou a plat et aucune video pour nous montrer les etapes pour joindre les manches au corps.

09.04.2020 - 23:50

DROPS Design answered:

Bonjour Isabelle, ce modèle est relativement ancien, raison pour laquelle les explications sont écrites différemment. Les manches se tricotent ici en rond sur les aiguilles doubles pointes jusqu'à ce que l'on rabatte les mailles des emmanchures, on les met ensuite en attente pour tricoter la 2ème et on termine l'empiècement - cette vidéo montre comment mettre les manches et le dos/les devants sur la même aiguille - vous trouverez d'autres vidéos dans la rubrique du même nom à la fin des explications. Bon tricot!

14.04.2020 kl. 15:00

country flag Shiona Dawson wrote:

Thank you for the pattern. Can you clarify the instructions on completing the neck? After putting 30 stitches mid back onto a stitch holder, are these stitches worked at all, or are they just cast off?

05.05.2019 - 17:35

DROPS Design answered:

Dear Shiona, sts from stitch holder are worked while working bands - i.e. when you pick up sts for one front band, you continue and put half of stitches from stitch holder back to needle, so you have row from one front bottom edge to mid of back. See "Front bands and neckline" for detailed instructions. Happy knitting!

05.05.2019 kl. 19:52

country flag Ruth wrote:

Hallo Ich würde diese Jacke so gerne stricken......sooooo gerne !!! Aber 53cm ist zu klein! Ich bräuchte wahrscheinlich XL. Wäre es möglich diese Anleitung zu bekommen? Ich würde mich wahnsinnig freuen Ganz lieben Dank

26.04.2019 - 17:39

DROPS Design answered:

Liebe Ruth, leider können wir nicht jede Anleitung nach jeder Anfrage anpassen, aber gerne können Sie sich von ähnlichen Modellen inspirieren. Viel Spaß beim stricken!

29.04.2019 kl. 08:04

country flag Elisabeth wrote:

Hej Skal jeg fortsæl flere raglan indtagninger på ryggen efter der ikke er plads til flere indtagninger på forstykket. Der er stadig for mange masker på pinden.

18.01.2019 - 21:49

DROPS Design answered:

Hei Elisabeth. Ja, du skal fortsette å felle 2 masker på hver side av merkene på hver 4. pinne til arbeidet måler 54-57. Du feller 16 masker per felleomgang = ca 224 masker felt av til raglan. Samtidig felles det totalt 38-40 masker av til V-hals. Som du sier vil fellingene på forstykket etterhvert gå over fellingene til halskant. Når arbeidet måler 54-57 cm vil du ha ca 60-70 masker på pinnen. God fornøyelse

21.01.2019 kl. 10:55

country flag Monica wrote:

Guten Tag! Ich würde dies Jacke sehr gerne stricken in Größe XXXL (wahrscheinlich). Es gibt leider keine Skizze oder Diagramm oder Angaben zu dieser Größe. Ist es möglich, diese Angaben zu bekommen? Ich bin mir beim umrechnen, gerade was den Raglanteil betrifft, überhaupt nicht sicher, ob das hinterher passen wird. Herzlichen Dank schon vorab!

20.03.2018 - 12:36

DROPS Design answered:

Liebe Monica, wir haben eine Maßskizze zu diesem Modell gefunden, damit können Sie die Anleitung an den gewünschten Größe anpasssen. Viel Spaß beim stricken!

21.03.2018 kl. 08:44

Kommentere opskrift DROPS Extra 0-60

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.