Fresh Rain by DROPS Design

Strikket sjal i DROPS Flora. Arbejdet strikkes oppefra og ned med bikubemønster / reliefmønster.

DROPS 234-35
DROPS Design: Model fl-076
Garngruppe A
-------------------------------------------------------

STØRRELSE:
Højde: Målt langs midten = ca 29 cm.
Bredde: Målt langs oversiden fra side til side = 87 cm.

MATERIALER:
DROPS FLORA fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
50 g farve 22, hvid tåge

PINDE:
DROPS RUNDPIND NR 3: Længde 80 cm.
DROPS SNONINGSPIND.

STRIKKEFASTHED:
26 masker i bredden og 51 pinde i højden med retstrik = 10 x 10 cm.
34 masker i bredden med bikubemønster = 10 cm.
OBS: Husk at pinde nr kun er vejledende. Får du for mange masker på 10 cm, skift til tykkere pinde. Får du for få masker på 10 cm, skift til tyndere pinde.

-------------------------------------------------------

Strikkefasthed – Se hvorfor og hvordan du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du bytter garn her
Garngruppe A til F – Brug samme opskrift og byt garn her
Garnforbrug ved alternativt garn – Brug vores garn-omregner her

-------------------------------------------------------


65% Uld, 35% Alpaca
fra 16.95 kr /50g
DROPS Flora uni colour DROPS Flora uni colour 16.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Flora mix DROPS Flora mix 17.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
needles Pinde & Hæklenåle Bestil
Garnet til denne opskrift koster fra 16.95kr. Læs mere.

Instruktioner

-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

RETSTRIK (strikkes frem og tilbage):
Strik ret på hver pind.

MØNSTER:
Se diagram A.1 og A.2. Diagrammerne viser alle pinde i mønsteret set fra retsiden.

-------------------------------------------------------

START ARBEJDET HER:

-------------------------------------------------------

SJAL – KORT OVERSIGT OVER ARBEJDET:
Arbejdet strikkes frem og tilbage på rundpind, oppefra og ned.

SJAL:
Slå 7 masker op på rundpind 3 med DROPS Flora. Strik 1 pind ret fra vrangen. Fortsæt med retstrik og tag ud som forklaret nedenfor: OBS: Omslagene fra udtagningerne strikkes altid drejet, så der ikke bliver hul.

PARTI I RETSTRIK:
1.PIND (retsiden):
1 maske RETSTRIK – læs forklaring over, slå om, 2 masker ret, slå om, 1 maske ret (midterste maske – den strikkes altid i glatstrik), slå om, 2 masker ret, slå om, afslut med 1 maske retstrik (= 4 masker taget ud).
2.PIND (vrangen):
1 maske retstrik, slå om, strik ret frem til midterste maske, strik midterste maske vrang, strik ret til der er 1 maske tilbage på pinden, slå om, afslut med 1 maske retstrik (= 2 masker taget ud).
3.PIND (retsiden):
1 maske retstrik, slå om, strik ret frem til midterste maske, slå om, strik 1 maske ret (midterste maske), slå om, strik ret til der er 1 maske tilbage på pinden, slå om, afslut med 1 maske retstrik (= 4 masker taget ud).
4.PIND (vrangen):
1 maske retstrik, slå om, strik ret frem til midterste maske, strik den vrang, strik ret til der er 1 maske tilbage på pinden, slå om, afslut med 1 maske retstrik (= 2 masker taget ud).

Gentag 3. og 4.pind til arbejdet måler 11 cm i strikkeretningen. HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN! Arbejdet måler nu ca 16 cm langs med midterste maske og det er ca 175 masker på pinden.
Næste pind strikkes således fra retsiden: 1 maske retstrik, slå om, strik ret frem til midterste maske og tag samtidig 28 masker ud jævnt fordelt over disse masker, slå om, strik 1 maske ret (midterste maske), slå om, strik ret til der er 1 maske tilbage på pinden og tag samtidig 28 masker ud jævnt fordelt over disse masker, slå om, afslut med 1 maske retstrik (= 4 masker taget ud) = ca 235 masker på pinden.
Næste pind strikkes således fra vrangen: 1 maske retstrik, slå om, strik vrang til der er 1 maske tilbage på pinden, slå om, afslut med 1 maske retstrik (= 2 masker taget ud) = ca 237 masker på pinden.
Videre strikkes bikubemønster og der tages ud således:

BIKUBEMØNSTER:
1.PIND (retsiden):
1 maske retstrik, slå om, 1 maske ret, strik A.1 så langt det går frem til midterste maske, strik de resterende masker før midterste maske ret, slå om, strik 1 maske ret (midterste maske), slå om, strik lige så mange masker ret efter midterste maske som før midterste maske, strik A.1 til der er 2 masker tilbage på pinden, 1 maske ret, slå om, 1 maske i retstrik (= 4 masker taget ud).
2.PIND (vrangen):
1 maske retstrik, slå om, strik vrang til der er 1 maske tilbage på pinden, slå om, afslut med 1 maske retstrik (= 2 masker taget ud).

Gentag 1. og 2.pind. OBS: De nye masker strikkes løbende ind i bikubemønsteret efterhånden som det er plads til en hel eller halv rapport i bredden.
SAMTIDIG på pinden markeret med pil i A.1 tages der 60 masker ind jævnt fordelt (30 masker på hver side af midterste maske). Når A.1 er strikket færdig, er det ca 231 masker på pinden. Fortsæt med kant således:

KANT:
1.PIND (retsiden):
1 maske retstrik, slå om, strik A.2 så langt det går frem til midterste maske, slå om, strik 1 maske ret (midterste maske), slå om, strik A.2 til der er 1 maske tilbage på pinden, men start mønsteret efter midterste maske så mønsteret bliver spejlvendt på hver side af midterste maske, slå om, 1 maske retstrik (= 4 masker taget ud).
2.PIND (vrangen):
1 maske retstrik, slå om, strik vrang til der er 1 maske tilbage på pinden, slå om, afslut med 1 maske retstrik (= 2 masker taget ud).

Gentag 1. og 2.pind til A.2 måler ca 3 cm. OBS: De nye masker strikkes løbende ind i mønsteret.
Arbejdet måler nu ca 28 cm langs med midterste maske, og det er ca 273 masker på pinden.
Strik 2 pinde retstrik frem og tilbage over alle masker (tag ud som før fra retsiden og fra vrangen).
Luk lidt løst af med ret fra retsiden.

Diagram

symbols = ret fra retsiden, vrang fra vrangen
symbols = ret fra vrangen
symbols = sæt 2 masker på snoningspind bag arbejdet, strik 1 ret, strik 2 ret fra snoningspinden
symbols = sæt 1 maske på snoningspind foran arbejdet, strik 2 ret, strik 1 ret fra snoningspinden
symbols = indtagningspind
diagram

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 234-35) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

signature-image signature

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

Vi har også skridt-for-skridt instruktioner til forskellige tekninkker som du finder her.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (6)

country flag Marion wrote:

Hallo, ik snap de rand niet helemaal. Het geschrevene en telpatroon. Is naald 1 van de rand 1 recht 2 averecht? En naald 2 telkens helemaal averechts? (De meerderingen komen er uiteraard bij) Dit, omdat bij het telpatroon bij het symbool met kruisje enkel gesproken wordt over recht breien aan de verkeerde kant. Terwijl in de patroontekening de kruisjes aan de goede zijde zijn ingetekend. Alvast hartelijk dank. En wat een mooi patroon overigens!

26.11.2022 - 11:28

DROPS Design answered:

Dag Marion,

Er is denk ik vanuit gegaan dat je de kruisjes niet op de verkeerde kant breit, maar de kruisjes zijn inderdaad averecht op de goede kant en recht op de verkeerde kant. De lege hokjes zijn recht op de goede kant en averecht op de verkeerde kant.

27.11.2022 kl. 14:06

country flag Claudia S wrote:

Hallo! Ist in den Diagrammen A1 und A2 auch die Rückreihe jeweils eingezeichnet oder kommen die zu den Reihen noch dazu? Vielen Dank für Ihre Antwort. LG Claudia

17.10.2022 - 11:11

DROPS Design answered:

Liebe Claudia S, alle Reihen sind im Diagram gezeichnet, dh die Hin- sowie die Rückreihen. Viel Spaß beim stricken!

17.10.2022 kl. 11:46

country flag Marion wrote:

Bonjour, comment l'ouvrage peut mesurer "11 cm dans le sens du tricot" et "16 cm le long de la maille centrale"? Qu'appelez vous le sens du tricot par rapport à la mesure le long de la maille centrale ? Merci pour votre aide. Marion

25.09.2022 - 10:32

DROPS Design answered:

Bonjour Marion, on va tricoter en forme de triangle en augmentant de chaque côté de la maille centrale (hauteur du triangle); le sens du tricot va se faire à partir du rang de montage le long des mailles tricotées (le long d'un des côtés); la hauteur sera donc différente si elle est mesurée le long de la maille centrale ou à partir de l'un des côtés jusqu'aux mailles sur l'aiguille. Bon tricot!

26.09.2022 kl. 09:21

country flag Helga wrote:

Unter dem Hinweis „Bitte beachten“ muss bei der eigenen kleineren Maschenprobe eine dickere Nadel genommen werden und bei der größeren eine kleinere Nadel.

21.09.2022 - 08:39

DROPS Design answered:

Liebe Helga, ja genau so stimmt es auch: wenn Sie mehr als 26 Maschen kraus rechts haben, dann sind Ihre Maschen zu klein so brauchen Sie grösseren Nadeln; wenn Sie weniger als 26 Maschen kraus rechts haben, dann sind Ihre Maschen zu groß und hier brauchen Sie kleinere Nadeln. Viel Spaß beim stricken!

21.09.2022 kl. 09:27

country flag Sandra Gauder wrote:

Very pretty ,delicate look to this pattern, nice for gifting to someone special

05.08.2022 - 21:18

country flag Purlyplatypus wrote:

Dewdrops shawl

05.08.2022 - 07:42

Kommentere opskrift DROPS 234-35

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.