Hvordan følger man en DROPS opskrift?

Er det første gang du strikker efter en DROPS opskrift og er du i tvivl om hvordan du skal komme i gang? Følg denne lektion, her viser vi dig, hvordan du læser og følger vores opskrifter. Først... (Læs mere)

kategori: Kom i gang!

Placere et diagram midt på!

Således placeres midten af diagrammet (masken med pil) midt på forstykket/rygstykket eller midt på ærmet. Der står i opskriften at du skal fortsætte med at strikke forstykket ifølge et diagram.... (Læs mere)

kategori: Kom i gang!

Således tager du ud/ind på skiftevis hver 3. og 4.p/omg

For at få en jævn ud- eller indtagning feks i en raglanlinie, i en V-hals eller om man vil forme arbejdet, så skriver vi nogle gange: Tag 1 m ud/ind på skiftevis hver 3. og 4. p/omg/cm i alt 10... (Læs mere)

kategori: Kom i gang!

Hvordan måles strikkefastheden og regnes opskriften ud?

Forklaringen gælder både når der strikkes og hækles. Således regnes en opskrift ud efter strikkefastheden: Se altid på måleskitsen nederst i opskriften og vælg den størrelse som passer dig.... (Læs mere)

kategori: Kom i gang!

Således læser du måleskitsen!

Måleskitsen finder du nederst under hver opskrift. Den indeholder målene på de størrelser vi præsenterer i opskriften. Hvis du følger opskriften og overholder strikke-/hæklefastheden får dit tøj... (Læs mere)

kategori: Kom i gang!

Hvordan kan jeg få hjælp med en DROPS opskrift?

Hver af vore opskrifter har sin egen sektion med Kommentarer hvor du enten kan skrive generelle kommentarer eller stille et spørgsmål og du vil få svar på dit sprog. Her kan du også læse hvad andre... (Læs mere)

kategori: Kom i gang!

Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

Mange DROPS opskrifter skrives og strikkes på rundpinde. Denne teknik er meget populær i mange Nordeuropeiske lande, Storbritannien og USA. Metoden er enkel i og med at alle pinde/omgange strikkes fra... (Læs mere)

kategori: Kom i gang!

Hvordan man tager ind/ud jævnt fordelt!

Hvordan man regner ud-/indtagningerne ud, når vi skriver "tag et antal masker ud eller ind jævnt fordelt på pinden/omgangen" - Dette tips kan bruge både til strikke og hækleopskrifter: Tag ud... (Læs mere)

kategori: Kom i gang!