per side

Placere et diagram midt på!

Således placeres midten af diagrammet (masken med pil) midt på forstykket/rygstykket eller midt på ærmet. Der står i opskriften at du skal fortsætte med at strikke forstykket ifølge et diagr... (Læs mere)

Lagt ud 08.12.2015 under Kom i gang!

Således tager du ud/ind på skiftevis hver 3. og 4.p/omg

For at få en jævn ud- eller indtagning feks i en raglanlinie, i en V-hals eller om man vil forme arbejdet, så skriver vi nogle gange: Tag 1 m ud/ind på skiftevis hver 3. og 4. p/omg/cm i alt 10... (Læs mere)

Lagt ud 09.10.2015 under Kom i gang!

Når man vælger garn!

Alle garner/fibre har forskellige naturlige egenskaber, i øvrigt samme egenskaber som går igen når man køber færdigstrik. Inden man vælger garn til en bestemt model, er det vigtigt at kende til ... (Læs mere)

Lagt ud 01.10.2015 under Kom i gang!

Således måler du strikkefastheden!

Vigtigt at overholde strikkefastheden: For at være sikker på at målene på dit arbejde kommer til at stemme med de mål der står i opskriften, skal du altid starte med at strikke en lille gla... (Læs mere)

Lagt ud 24.08.2015 under Kom i gang!

Således læser du måleskitsen!

Måleskitsen finder du nederst under hver opskrift. Den indeholder målene på de størrelser vi præsenterer i opskriften. Hvis du følger opskriften og overholder strikke-/hæklefastheden får dit t... (Læs mere)

Lagt ud 24.08.2015 under Kom i gang!

Hvordan kan jeg få hjælp med en DROPS opskrift?

Hver af vore opskrifter har sin egen sektion med Kommentarer hvor du enten kan skrive generelle kommentarer eller stille et spørgsmål og du vil få svar på dit sprog. Her kan du også læse hvad a... (Læs mere)

Lagt ud 00.00.0000 under Kom i gang!

Hvordan læser jeg diagrammerne som følger med opskriften?

Læs og strik ifølge diagrammet således: Begynd nederst i højre hjørne og strik mod venstre. I nogle opskrifter findes der en pil under diagrammet som markerer starten på mønsteret eller hvilken... (Læs mere)

Lagt ud 00.00.0000 under Kom i gang!

Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

Mange DROPS opskrifter skrives og strikkes på rundpinde. Denne teknik er meget populær i mange Nordeuropeiske lande, Storbritannien og USA. Metoden er enkel i og med at alle pinde/omgange strikkes f... (Læs mere)

Lagt ud 00.00.0000 under Kom i gang!

Hvordan man tager ind/ud jævnt fordelt!

Hvordan man regner ud-/indtagningerne ud, når vi skriver "tag et antal masker ud eller ind jævnt fordelt på pinden/omgangen" - Dette tips kan bruge både til strikke og hækleopskrifter: Tag u... (Læs mere)

Lagt ud 00.00.0000 under Kom i gang!