Hvordan følger man en DROPS opskrift?

Tags: nybegynder,

Er det første gang du strikker efter en DROPS opskrift og er du i tvivl om hvordan du skal komme i gang? Følg denne lektion, her viser vi dig, hvordan du læser og følger vores opskrifter.

Først vælger du hvilken opskrift du ønsker at lave.

Er du nybegynder? Så er det en god ide at vælge en let opskrift til dit første projekt. Vi har valgt et par tøfler, Side Step (DROPS Extra 0-1279) som eksempel i denne lektion. Men nederst på siden, kan du finde andre lette opskrifter, som er gode at starte med for dig som nybegynder.

Alle vores opskrifter har et DROPS nummer, en informerende titel, tags som kan guide dig til andre lignende opskrifter og et navn - for det meste – men har den ikke noget navn, så kom gerne med et forslag!

Hvis du allerede har fundet en opskrift, som du vil lave, er det næste du skal gøre at vælge den størrelse du vil lave tøjet i og sidst skal du vælge garn.

For at gøre det, hopper du ned til næste sektion i opskriften (som kommer lige efter billedet af modellen på mobilen). Her finder du information om opskriftens garngruppe, modelnummer, tilgængelige størrelser, garnforbrug for hver størrelse i den kvalitet du skal bruge, og hvilke pinde du skal bruge.


DROPS design: Opskrift nummer de-121
Garngruppe A + A + A + A eller C + C eller E

Hvis du har tænkt at bruge et andet garn end hvad der står i opskriften, er det lettest at vælge et garn fra samme garngruppe. Læs om DROPS Garngrupper her.

Du kan også enkelt erstatte garnet, ved at bruge vores Garnomregner, den finder du sammen med denne tekst i selve opskriften:

“Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!”


Størrelse

Når det er tøfler, finder du gerne 2 linjer med størrelser, både skostørrelse og fodlængde (i cm). Vælg den størrelse du vil lave og markere størrelsen med en highlighter igennem hele opskriften. Vi har valgt som eksempel størrelse 35/37.

Størrelse: 29/31 - 32/34 - 35/37 - 38/40 - 41/43 - 44/46
som passer til fodlængde: 17 - 19 - 21 - 23 - 26 - 29 cm

Lige under størrelsen, finder du materialer. Her finder du navnet på det garn som er brugt i opskriften og garnforbruget i antal gram som du behøver (i hver af de farver som er brugt i opskriften). Nogle gange – som i denne opskrift – finder du forslag til andre garner og farver, dem finder du efter

Eller brug:

Da vi har valgt størrelse 35/37, betyder det at vi følger 3. tal i hver farve, talt fra venstre.


Materialer:
DROPS DELIGHT fra Garnstudio
100-100- 100 -100-100-150 g f.nr 12, regnbue
Eller brug:
100-100- 100 -100-100-150 g f.nr 17, hindbærkage
Eller brug:
50-50- 50 -50-50-100 g f.nr 08, grøn/beige
50-50- 50 -50-50-100 g f.nr 07, beige/blå

For at være sikker på at få samme mål som der står i opskriften, er det vigtigt at din strikkefasthed stemmer med den strikkefasthed som står i opskriften!

Derfor vil vi altid anbefale at lave en lille strikkeprøve – I denne opskrift skal du have 14 masker retstrik med 4 tråde DROPS Delight på 10 cm i bredden. Du finder denne information sammen med anbefalet pind/hæklenål.

DROPS PINDE nr 5,5 – eller det pinde nr du skal bruge for at få 14 m retstrik med 4 tråde på 10 cm i bredden.


Vi starter altid med at beskrive de forskellige teknikker vi bruger i den aktuelle opskrift.

Nederst i alle vore opskrifter finder du instruktionsvideoer og lektioner som forklarer de aktuelle teknikker; de er lette at følge og beskriver tydeligt fremgangsmåden, hvis du skulle være usikker på en speciel teknik.

-------------------------------------------------------
FORKLARING TIL OPSKRIFTEN:
-------------------------------------------------------
RETSTRIK (frem og tilbage på pinden):
Strik ret på hver pind.
FARVEALTERNATIV:
Brug 4 tråde regnbue eller 4 tråde hindbærkage eller 2 tråde grøn/beige + 2 tråde beige/blå (= i alt 4 tråde).
OBS: Brug garnet fra både indersiden og ydersiden af nøglet.
STRIKKETIPS:
Stram tråden godt når der strikkes 2 ret sammen, så der ikke bliver store huller.


Nu er vi kommet til der hvor vi starter med selve strikketøjet.

-------------------------------------------------------
START ARBEJDET HER:
-------------------------------------------------------
TØFFEL:

Først informerer vi om hvordan vi starter arbejdet og i hvilken retning arbejdet strikkes!

Arbejdet strikkes frem og tilbage fra hælen og mod tåen.

Nu er vi klar til at komme i gang. Man starter altid med at slå det antal masker op, som står i opskrifter for valgt størrelse (se efter det antal masker som er markeret med fed stil).

Slå 23-23- 27 -27-29-29 m op på pind 5.5 med 4 tråde Delight - læs FARVEALTERNATIV (lad tråd-enden være ca 20 cm lang, den bruges til montering).
Strik RETSTRIK – se forkl over, til arb måler 13½-15½- 17½ -19½-22½-25½ cm

Hvis du her har glemt hvordan man strikker RETSTRIK , så er det bare at hoppe tilbage til forklaringen på RETSTRIK under FORKLARING TIL OPSKRIFTEN.

Selv om du allerede har lavet en strikkeprøve, er det en god ide at tjekke strikkefastheden efterhånden som du strikker, da ved du at du får den rigtige størrelse – derfor skriver vi altid;

- HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN!

Næste pind fra retsiden strikkes således: 1 ret, derefter strikkes maskerne ret sammen 2 og 2 = 12-12-14-14-15-15 m – LÆS STRIKKETIPS! Strik 3 pinde retstrik.
På næste pind fra retsiden strikkes der således: * 4-4-5-5-3-3 masker ret, de næste 2 masker strikkes ret sammen *, gentag fra *-* totalt 2-2-2-2-3-3 gange = 10-10-12-12-12-12 masker på pinden.

Når vi bruger *-* i teksten, strikker man det som står imellem stjernerne og strikker denne repetition det antal gange som står i opskriften. Her strikkes 5 masker ret, de næste 2 strikkes ret sammen, så strikkes 5 ret og sidst 2 ret sammen igen. På denne måde har du taget 2 masker ind og har nu 12 masker tilbage.

Strik 1 pind ret.
På næste pind strikkes maskerne ret sammen 2 og 2 = 5-5-6-6-6-6 masker tilbage.
Arbejdet måler ca 17-19-21-23-26-29 cm. Klip trådene (lad tråd-enderne være ca 20 cm lange, de bruges til montering) og trækkes igennem de sidste masker, træk sammen og hæft.

Til sidst skal vi sy tøflerne sammen.

MONTERING:
Buk opslåningskanten dobbelt og sy sammen midt bagpå. Sy sammen i kanten fra tåen og op lidt over 1/3 af tøflen. Sy i yderste maske så sømmen ikke bliver for tyk.


Nederst i opskriften finder du en hel sektion med hjælp. Her finder du information om alt fra; hvordan man slår op, strikker retmasker, tager masker ind, lukker af, montering af tøflerne og meget meget mere. Du finder også en liste med ofte stillede spørgsmål (FAQ), samt et formular hvor du selv kan stille dit spørgsmål. Vi håber at denne lektion vil hjælpe dig med at forstår hvordan vi skriver vores DROPS opskrifter. Husk at når du strikker eller hækler nogle af vores modeller, elsker vi at se nogle flotte billeder af dit projekt her kan du sende dem til vores #dropsfan gallery!

Inspiration til begyndere


Find flere opskrifter til nybegyndere her

Kommentarer (1)

Carmen Ahuja Vilchis 23.05.2020 - 15:44:

Su página es maravillosa...es lo mejor en tejidos...felicidades

Skriv en kommentar eller stil et spørgsmål til denne lektion

Din mailadresse vil ikke synes. Obligatoriske felter er markeret med *