DROPS / 214 / 14

Scotch Mist by DROPS Design

Stickad sjal i DROPS Sky. Arbetet stickas med rätstickning och helpatent.

Tags: patent, sjalar,
  • Scotch Mist / DROPS 214-14 - Stickad sjal i DROPS Sky. Arbetet stickas med rätstickning och helpatent.
  • Scotch Mist / DROPS 214-14 - Stickad sjal i DROPS Sky. Arbetet stickas med rätstickning och helpatent.
  • Scotch Mist / DROPS 214-14 - Stickad sjal i DROPS Sky. Arbetet stickas med rätstickning och helpatent.
DROPS Design: Modell sk-114
Garngrupp B
-------------------------------------------------------

STORLEK:
Höjd: Mätt längs mitten = ca 43 cm.
Bredd: Mätt längs översidan från sida till sida = ca 176 cm.

GARNÅTGÅNG:
DROPS SKY från Garnstudio (tillhör garngrupp B)
200 g färg 08, lavendel

STICKFASTHET:
20 maskor på bredden och 39 varv på höjden med rätstickning = 10 x 10 cm.
16 maskor på bredden och 40 varv på höjden med helpatent = 10 x 10 cm.

STICKOR:
DROPS RUNDSTICKA NR 4,5: Längd på 80 cm.
Sticknumret är endast rekommenderat. Får du för många maskor på 10 cm, byt till tjockare stickor. Får du för få maskor på 10 cm, byt till tunnare stickor.

-------------------------------------------------------
Stickfasthet – Se hur och varför du mäter här
Alternativt garn – Se hur du kan byta garn här
Garngrupp A till F – Använd samma mönster och byt garn här
Garnåtgång vid alternativt garn – Använd vår garn-konverterare här
-------------------------------------------------------


74% Alpacka, 18% Polyamid, 8% Ull
från 43.00 kr /50g
DROPS Sky uni colour DROPS Sky uni colour 43.00 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
DROPS Sky mix DROPS Sky mix 43.00 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
needles Stickor och virknålar Beställ 
Garnet till detta mönstret kostar 172kr. Läs mer.

Instruktioner

-------------------------------------------------------

FÖRKLARING TILL BESKRIVNINGEN:

-------------------------------------------------------

RÄTSTICKNING (stickas fram och tillbaka):
Alla varv stickas räta.

ÖKNINGSTIPS:
Alla ökningar görs från rätsidan!
Öka 2 maskor i den yttersta rätmaskan i varje sida så här:
Sticka 3 maskor i en maska så här: Sticka omslaget och maskan räta tillsammans, men släpp inte omslaget av vänster sticka, gör 1 omslag om stickan, sticka omslaget och maskan räta tillsammans igen, släpp maskan av vänster sticka (= 2 maskor ökade).
På nästa varv stickas de ökade maskorna utan omslag, eftersom det inte finns några omslag där.

Öka 4 maskor i mittmaskan så här:
Sticka 5 maskor i en maska så här: Sticka omslaget och maskan räta tillsammans, men släpp inte omslaget av vänster sticka. * Gör 1 omslag om stickan, sticka omslaget och maskan räta tillsammans igen *, sticka *-* totalt 2 gånger, och släpp sedan maskan och omslaget av vänster sticka (= 4 maskor ökade).
På nästa varv stickas de ökade maskorna utan omslag, eftersom det inte finns några omslag där.

-------------------------------------------------------

BÖRJA ARBETET HÄR:

-------------------------------------------------------

SJAL – KORT ÖVERSIKT ÖVER ARBETET:
Arbetet stickas fram och tillbaka på rundsticka för att få plats med alla maskorna. Det stickas ränder med rätstickning och patent.

SJAL:
Lägg upp 5 maskor på rundsticka 4,5 med Sky. Sticka 1 varv rätt från avigsidan. Nästa varv stickas så här från rätsidan: Sticka 2 rätmaskor, 1 omslag, 1 rätmaska, 1 omslag, och sticka rätmaskor varvet ut = 7 maskor.
Sticka 1 varv rätt, omslagen stickas vridna för att undvika hål.
Sticka 1 rätmaska, 1 omslag, 2 rätmaskor, 1 omslag, 1 rätmaska, 1 omslag, sticka 2 rätmaskor, 1 omslag och 1 rätmaska = 11 maskor.
Sticka 1 varv rätt, omslagen stickas vridna. Sätt 1 markör i den mittersta maskan och låt markören följa med i arbetet (= mittmaskan).
Fortsätt med att öka 4 maskor på vartannat varv så här (innanför 1 kantmaska och på varje sida av den mittersta maskan) till det är totalt 35 maskor på varvet – omslagen stickas alltid vridna. KONTROLLERA STICKFASTHETEN!
Nu stickas det så här:

RAND MED HELPATENT:
VARV 1 (= rätsidan): Sticka 1 kantmaska rätstickning, * sticka 1 rätmaska, gör 1 omslag om stickan, lyft 1 maska av stickan som om den skulle stickas avig *, sticka *-* tills det återstår 2 maskor, avsluta med 1 rätmaska och 1 kantmaska rätstickning.
VARV 2 (avigsidan): Sticka 1 kantmaska rätstickning, * gör 1 omslag om stickan, lyft 1 maska av stickan som om den skulle stickas avig, sticka omslaget och den lyfta maskan räta tillsammans *, sticka *-* tills det återstår 2 maskor, avsluta med 1 omslag, lyft 1 maska av stickan som om den skulle stickas avig, sticka 1 maska rätstickning.
VARV 3: Sticka 1 kantmaska rätstickning, * sticka omslaget och den lyfta maskan räta tillsammans, gör 1 omslag om stickan, lyft 1 maska av stickan som om den skulle stickas avig*, sticka *-* tills det återstår 2 maskor, sticka omslaget och den lyfta maskan räta tillsammans, sticka 1 maska rätstickning.
Upprepa varv 2 och 3 till det har stickats totalt 16 varv med helpatent, SAMTIDIGT på 5: och 11:e varvet ökas det 2 maskor i varje sida av sjalen och 4 maskor mitt på sjalen - läs ÖKNINGSTIPS (= 8 maskor ökade på varje varv med ökning = 51 maskor. När 16:e varvet är färdigstickat, stickas nästa varv från rätsidan som förklarat nedan.

RAND MED RÄTSTICKNING:
Sticka så här från rätsidan:
VARV 1: Sticka 1 kantmaska rätstickning, * sticka 1 rätmaska i omslaget som hör till rätmaskan, sticka 1 rätmaska i rätmaskan, sticka 1 rätmaska i avigmaskan *, sticka *-* totalt 10 gånger (det har nu ökats 10 maskor över de yttersta 21 maskorna).
Sticka rätmaskor tills det återstår 21 maskor i slutet av varvet, ** sticka 1 rätmaska i avigmaskan, sticka 1 rätmaska i omslaget som tillhör rätmaskan, och sticka 1 rätmaska i rätmaskan **, sticka från **-** totalt 10 gånger, och sticka 1 rät kantmaska (det har ökats 10 maskor över de yttersta 21 maskorna) = 71 maskor.
VARV 2 (= avigsidan): 1 rätmaska, 1 omslag, sticka rätmaskor till det är 1 maska kvar, 1 omslag och 1 rätmaska = 2 ökade maskor.
VARV 3 (rätsidan): Sticka 1 rätmaska, 1 omslag, sticka rätmaskor fram till mittmaskan, 1 omslag, 1 rätmaska (= mittmaskan), 1 omslag, sticka rätmaskor till det är 1 maska kvar, 1 omslag och 1 rätmaska = 4 ökade maskor.
Upprepa varv 2 och 3 totalt 12 gånger = 143 maskor. Vänd och sticka rätmaskor över alla maskor (utan att det ökas). Partiet med rätstickning ska nu mäta ca 6 cm.

Sedan repeteras växelvis randen med rätstickning och randen med helpatent
2 gånger till (= totalt 3 gånger) så här:
Sticka 2:a randen med helpatent på samma sätt som tidigare. När de 16 varven med helpatent är färdigstickade är det 159 maskor på varvet.
Sticka 2:a randen med rätstickning på samma sätt som tidigare. När 2:a och 3:e varvet har repeterats 12 gånger är det 251 maskor på varvet.
Sticka 3:e randen med helpatent på samma sätt som tidigare. När de 16 varven med helpatent är färdigstickade, är det 267 maskor på varvet.
Nu stickas 3:e randen med rätstickning på samma sätt som tidigare. När 2:a och 3:e varvet har repeterats 12 gånger är det 359 maskor på varvet.
Nu stickas 4:e randen med helpatent på samma sätt som tidigare. Fortsätt så med ökning på vart 6:e varv totalt 5 gånger = 399 maskor. Sticka vidare med helpatent till denna randen mäter 8 cm.
Maska av med rätmaskor. För att avmaskningskanten inte ska bli stram, maskas omslagen av som egna maskor. Klipp av trådarna och fäst dem. Sjalen mäter ca 43 cm mätt längs ökningen mitt på.
signature

Behöver du hjälp med mönstret?

Tack för att du väljer ett mönster från DROPS Design. Vi arbetar hårt för att ge ut mönster som är korrekta och enkla att förstå. Alla mönster är översatta från norska och du kan alltid se originalmönstret (DROPS 214-14) för mått och uträkningar.

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

1) Varför är stickfasthet/virkfasthet viktig?

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

till toppen

2) Vad är garngrupper?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

till toppen

3) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

till toppen

4) Hur använder man konverteraren för garn?

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

till toppen

5) Varför får jag fel stickfasthet med rekommenderad sticka?

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

till toppen

6) Varför är arbetet skrivit uppifrån och ner?

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

till toppen

7) Varför är ärmarna kortare i större storlekar?

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

till toppen

8) Vad är 1 rapport?

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

till toppen

9) Hur stickar man enligt ett stickdiagram?

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

till toppen

10) Hur virkar jag enligt ett virkdiagram?

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

till toppen

11) Hur stickas/virkas flera diagram efter varandra på ett varv?

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

till toppen

12) Varför börjar man med fler luftmaskor än det ska virkas med?

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

till toppen

13) Varför ökas det maskor innan resåren när plagget stickas ovanifrån och ner?

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

till toppen

14) Varför ökas det i avmaskningskanten?

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

till toppen

15) Hur ökar man växelvis på var 3:e och 4:e varv?

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

till toppen

16) Varför är mönstret lite annorlunda än det man ser på bilden?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

till toppen

17) Hur kan jag sticka en kofta runt istället för fram och tillbaka?

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

till toppen

18) Kan man sticka tröjan fram och tillbaka istället för att sticka runt?

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

till toppen

19) Varför visar ni garn i era mönster som har utgått?

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

till toppen

20) Hur gör jag om en damstorlek till en herrstorlek?

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

till toppen

21) Hur undviker jag att långhårigt garn fäller?

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

till toppen

22) Var på plagget mäts längden?

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

till toppen

23) Hur vet jag hur många nystan jag behöver?

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

till toppen

Har du köpt DROPS garn för att göra detta mönster? Då kan du få hjälp av butiken där du köpte garnet. Hitta en lista på DROPS återförsäljare här!
Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar.. Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!

Kommentarer / Frågor (11)

country flag Heike Lieske 01.09.2021 - 15:13:

Ich komme bei dem Kapitel Streifen mit Krausrippen nicht weiter. Wie ich es lese müssen alle Maschen und auch die Umschläge in den äußersten 21 Maschen alle rechts gestrickt werden. Was ist mit den übrigen Maschen in der Mitte? Müssen hier auch alle Maschen rechts gestrickt werden oder müssen die Umschläge mit den dazugehörigen Maschen rechts zusammen gestrickt werden ?

user icon DROPS Design 02.09.2021 kl. 08:10:

Liebe Frau Lieske, diese Maschen werden ganz normal rechts gestrickt dh die abgehobenen Maschen werden zusammen mit ihrem Umschlag gestrickt (= 1 Rand-Masche, von *-* = 21 M mit Zunahmen gestrickt, 7 M rechts, von *-* = 21 M mit Zunahmen gestrickt, 1 Rand-Masche rechts = Sie stricken über 51 Maschen und haben 20 M zugenommen = 71 Maschen). Viel Spaß beim stricken!

country flag Cristina 21.07.2021 - 02:03:

Riferito alla risposta precedente: cioè appena avviati i punti sul ferro, il primo ferro che si fa è sul rovescio? Credevo che il primo ferro fosse sul dritto del lavoro visto che è il primo. Grazie

user icon DROPS Design 23.07.2021 kl. 14:37:

Buongiorno Cristina, se non diversamente indicato si può considerare il primo ferro come diritto del lavoro. In questo caso è il primo ferro è sul rovescio del lavoro. Buon lavoro!

country flag Cristina 16.07.2021 - 02:08:

Ciao, prima riga, cosa vuol dire “Lavorare 1 ferro diritto dal rovescio del lavoro”. Grazie

user icon DROPS Design 20.07.2021 kl. 17:28:

Buongiorno Cristina, deve semplicemente lavorare 1 ferro a diritto sul rovescio del lavoro. Buon lavoro!

country flag Tiina Wires 31.01.2021 - 14:39:

En ymmärrä kumpaakaan lisäysvinkkiä, miten alussa voi neuloa 1. silmukan ja langankierron yhteen ja sama uudelleen, kuinka 3 lisättyä silmukkaa neulotaan seuraavalla kerroksella? Samoin keskisilmukan lisäysten neulominen ja seuraavan kerroksen kohdalla kuinka ne neulotaan? Onko missään videota näistä lisäyksistä , en löydä ainakaan. Kiitos

user icon DROPS Design 12.03.2021 kl. 13:16:

Hei ohjeen tekstin alta löydät linkin videoon, jossa näytetään miten kyseiset lisäykset tehdään: "Patenttineuleen lisäys neulomalla samaan silmukkaan useita silmukoita"

country flag Tina 29.01.2021 - 12:48:

Når jeg har taget ud på pind 5 i helpatenten - hvordan strikker jeg maskerne, når jeg strikker tilbage . Jeg kan ikke få det pænt ,

user icon DROPS Design 29.01.2021 kl. 13:00:

Hej Tina, prøv at se hvordan vi gør ved udtagning i nr 2 video nederst i opskriften. God fornøjelse!

country flag Morat Michelle 17.01.2021 - 12:32:

Il est dit de commencer par du point mousse alors que sur le modèle on voit des côtes anglaises ? Il est dit de faire 1augm chaque côté bords et 1augm ch. côté maille centrale; donc ne pas tenir cpte du paragr. AUGMENT. + haut qui dit augm. 2m ch. côté.... Merci par avance

user icon DROPS Design 18.01.2021 kl. 09:50:

Bonjour Mme Morat, le châle se tricote de haut en bas, en commençant par du point mousse, on augmente jusqu'à ce qu'il y ait 35 m, puis on va tricoter des rayures en côtes anglaises et au point mousse en augmentant comme indiqué pour chaque rayure. Bon tricot!

country flag Monika 04.01.2021 - 13:51:

Utknęłam robiąc szal, mogę prosić o pomoc? Nie rozumiem, jak zrobić pierwszy rząd w pasku ściegiem francuskim, który jest za pierwszym paskiem ściegiem angielskim. Nie rozumiem, jak tam dodawać oczka i przerobić środek robótki. Mogę otrzymać jakiś filmik wspomagający na mój adres mailowy? Albo link, gdzie to jest pokazane?

user icon DROPS Design 04.01.2021 kl. 19:26:

Witaj Moniko, jak dodać 4 o. na środku szala zobacz na filmie TUTAJ. Pozdrawiamy!

country flag Morat 13.12.2020 - 22:20:

Ce modèle ne se tricote pas en rond mais à plat sur les aiguilles circulaires apparemment ? Je débute avec les aiguilles circulaires, je n'ai fait qu'une paire de chaussettes en magic loop. Merci de votre réponse.

user icon DROPS Design 14.12.2020 kl. 09:40:

Bonjour Mme Morat, on tricote effectivement ce modèle en rangs (= allers et retours) avec une aiguille circulaire pour avoir suffisamment de place pour y loger toutes les mailles (on commence avec peu de mailles mais on va augmenter régulièrement). cette vidéo vous montre comment tricoter du jersey, en rangs, sur aiguille circulaire par exemple. Bon tricot!

country flag Thérèse Bordessoules 15.06.2020 - 23:24:

Un trendy chale qui a l'air bien sympa à tricoter, et qui change des chales à trous-trous, très joli modèle

country flag Rosy 05.06.2020 - 09:12:

Ce modèle de châle est très original, il me tarde de pouvoir le tricoter !

Kommentér oppskrift DROPS 214-14

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.