DROPS / 211 / 10

Pink Shell by DROPS Design

Strikket topp i DROPS Paris. Arbeidet strikkes med strukturmønster. Størrelse XS - XXL.

DROPS Design: Modell w-798
Garngruppe C eller A + A
-------------------------------------------------------

STØRRELSE:
XS - S - M - L - XL - XXL

MATERIALER:
DROPS PARIS fra Garnstudio (tilhører garngruppe C)
250-250-250-300-350-400 g farge 63, ørkenrose

STRIKKEFASTHET:
16 masker i bredden og 24 pinner i høyden med strukturmønster = 10 x 10 cm.

PINNER:
DROPS RUNDPINNE NR 5,5: Lengde på 80 cm til strukturmønster.
DROPS RUNDPINNE NR 4,5: Lengde på 40 cm til vrangbord.
Pinne nr er kun veiledende. Får du for mange masker på 10 cm, bytt til tykkere pinner. Får du for få masker på 10 cm, bytt til tynnere pinner.

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!

Vil du bruke et alternativt garn? Prøv vår garnkalkulator!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal velge? Da hjelper det kanskje å vite at modellen på bildet er ca 170 cm høy og bruker størrelse S eller M. Om du lager en genser, jakke, kjole eller lignende, kan du finne en målskisse av det ferdige plagget (i cm) nederst i oppskriften.

100% Bomull
fra 9.00 kr /50g
DROPS Paris uni colour DROPS Paris uni colour 9.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Paris recycled denim DROPS Paris recycled denim 9.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
Pinner & Heklenåler
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 45kr. Les mer.

Instruksjoner

-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

RILLE (strikkes frem og tilbake):
Strikk rett på alle pinner.
1 rille i høyden = Strikk 2 pinner rett.

MØNSTER:
Se diagram A.1 til A.3. Diagrammene viser alle pinnene i mønsteret sett fra retten.

FELLETIPS:
Alle fellinger gjøres fra retten:
Fell 1 maske i hver side slik:
Strikk de første 6 maskene, ta 1 maske løs av pinnen som om den skulle strikkes rett, strikk 1 rett, løft den løse masken over masken som ble strikket (= 1 maske felt), strikk til det gjenstår 8 masker på pinnen, strikk 2 masker rett sammen (= 1 maske felt), strikk de resterende maskene på pinnen.
Fell 2 masker i hver side slik:
Strikk de første 6 maskene, ta 1 maske løs av pinnen som om den skulle strikkes rett, strikk 2 rett sammen, løft den løse masken over maskene som ble strikket sammen (= 2 maske felt), strikk til det gjenstår 9 masker på pinnen, strikk 3 masker rett sammen (= 2 maske felt), strikk de resterende maskene på pinnen.

-------------------------------------------------------

START ARBEIDET HER:

-------------------------------------------------------

TOPP - KORT OVERSIKT OVER ARBEIDET:
Toppen strikkes rundt på rundpinne opp til ermehullet. Det felles av masker i hver side til ermehull og videre strikkes forstykket og bakstykket frem og tilbake for seg. Til slutt strikkes halskanten rundt på rundpinne.

BOL:
Legg opp 120-132-144-150-168-192 masker på rundpinne 5,5 med Paris. Strikk 1 omgang rett. Sett en merketråd på begynnelsen av omgangen og 1 merketråd etter 60-66-72-75-84-96 masker (= i sidene). La merketrådene følge med videre oppover i arbeidet.
Strikk A.1 rundt på omgangen. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN! Fortsett slik til arbeidet måler 30-32-33-34-35-36 cm – avpass at neste omgang som blir strikket er en omgang med (2 rett +1 maske vrang).
Nå strikkes neste omgang slik: Fell av de første 4-4-7-7-7-10 maskene, strikk mønster som før over de neste 51-57-60-60-69-78 maskene, fell av de neste 9-9-12-15-15-18 maskene (dvs 5-5-5-8-8-8 masker før merketråden og 4-4-7-7-7-10 masker etter merketråden), strikk mønster som før over de neste 51-57-60-60-69-78 maskene, fell av de siste 5-5-5-8-8-8 maskene. Klipp tråden. Videre strikkes forstykket og bakstykket frem og tilbake hver for seg.

FORSTYKKET:
= 51-57-60-60-69-78 masker. Start fra retten og strikk mønster slik: 1 kantmaske RILLE – les forklaring over, strikk mønster som før til det gjenstår 1 maske, 1 kantmaske rille. SAMTIDIG på første pinne starter fellingen i hver side – les FELLETIPS. Fell 1 maske i hver side på hver 4.pinne 4-1-2-3-2-1 ganger, deretter på hver 2.pinne 4-10-9-8-10-12 ganger og til slutt felles det 2 masker i hver side på hver 2.pinne 2-2-2-2-3-4 ganger (= 12-15-15-15-18-21 masker felt i hver side) = 27-27-30-30-33-36 masker. Sett maskene på en tråd og strikk bakstykket.

BAKSTYKKET:
= 51-57-60-60-69-78 masker. Strikk på samme måte som forstykket. Når bakstykket er strikket ferdig, strikkes halskanten.

HALSKANT:
Bytt til rundpinne 4,5 Strikk rett fra retten over de 27-27-30-30-33-36 maskene på bakstykket, legg opp 12-12-12-15-15-15 nye masker på pinnen (= stropp), strikk rett fra retten over de 27-27-30-30-33-36 maskene på forstykket (sett maskene tilbake på pinnen før de strikkes), legg opp 12-12-12-15-15-15 nye masker på pinnen = 78-78-84-90-96-102 masker. Nå strikkes det mønster slik: * Strikk A.2 over de første 27-27-30-30-33-36 maskene, strikk A.3 over de neste 12-12-12-15-15-15 maskene *, strikk fra *-* 1 gang til på omgangen. Når diagrammene er ferdig i høyden, fortsettes det med rett over rett og vrang over vrang til vrangborden måler 4 cm fra der det ble lagt opp masker til stropp. Fell av med rett over rett og vrang over vrang.

Diagram

= rett fra retten, vrang fra vrangen
= vrang fra retten, rett fra vrangen
= mellom 2 masker lages det 1 kast om pinnen, på neste pinne strikkes kastene vrang - det skal bli hull.
= 2 rett sammen

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (32)

Alma 13.07.2020 - 12:39:

Chiedo scusa forse non mi sono saputa spiegare ma io intendo dire che non riesco ad andare avanti con il lavoro del davanti dovrei forse mettere in sospensione le maglie lavorate precedentemente perché altrimenti non mi trovo più a lavorare con i ferri di andata e ritorno grazie

DROPS Design 13.07.2020 kl. 12:47:

Buongiorno Alma. Dopo aver intrecciato le maglie per gli scalfi, prosegue in ferri di andata e ritorno. Per sua comodità, può mettere in attesa le maglie del dietro così da avere sui ferri solo quelle del davanti. Buon lavoro!

Alma 12.07.2020 - 19:44:

Sono arrivata a lavorare il davanti separatamente dopo aver intrecciato gli scalfi ma le maglie del dietro del lavoro dovrei metterle in sospeso perché mi ritrovo a lavorare con i ferri fi andata e ritorno sul rovescio del lavoro non riesci a proseguire grazie

Amalie 09.07.2020 - 13:41:

Når man strikker A1 rundt, skal man strikke en runde rett, også andre runden to rett og en vrang? Eller hvordan mener dere man skal gjøre det? Tenker på forklaringen helt øverst til Gianna.

DROPS Design 10.07.2020 kl. 08:57:

Hej Amalie. Ja det är så man ska göra. Mvh DROPS Design

Gianna 08.07.2020 - 23:09:

Is this worked round on round? Because if it is, wouldn't you just keep repeating (k2, p1) for the body or do you turn your work somewhere?

DROPS Design 09.07.2020 kl. 09:38:

Dear Gianna, piece is worked in the round from cast on edge to armholes, then you divide work and finish each piece is worked separately back and forth to the end. When working A.1 in the round you will repeat these 2 rounds: Round1: K3, Round2: K2,P1 (= 2 sts in stocking st, 1 stitch in garter stitch). Happy knitting!

Hannah 07.07.2020 - 20:40:

But the A1 shows just 2 different signs and no 0 sign. Cause it looks like it if there are always wholes worked inside each rows. So why is it not shown in the A1 Diagramm.

DROPS Design 08.07.2020 kl. 08:02:

Dear Hannah, the third stitch in A.1 (if it is the one you are thinking on with "holes") is the one worked in garter stitch, you will work it knit on every uneven numbered row (row /round 1, 3,5...) and it will be either purled (2nd symbol) when worked in the round or knit (1st symbol) when worked in rows - all the white squares are knitted from RS and purled from WS (when you work in the round). Happy knitting!

Hannah 07.07.2020 - 16:21:

Where is the full pattern for this top? I just see those little ones with A1 A2 and A3 I feel like there is something missing

DROPS Design 07.07.2020 kl. 16:46:

Dear Hannah, the small diagrams A.1, A.2 and A.3 are worked as explained in the pattern - this lesson might help you to understand how to work them (together with the explanations in the written pattern). Happy knitting!

Gianna 06.07.2020 - 22:20:

Hi, for the diagrams... when it says "purl from right side and knit from wrong side" or "knit from right side and purl from wrong side" are you basically just purling or knitting a row?

DROPS Design 07.07.2020 kl. 09:59:

Dear Gianna, the symbol refers to the way you have to work the stitch with this symbol in the diagram. In other words, A.1 is worked (2 sts in stocking st, 1 st in garter st), which means when you work back and forth you knit all sts from RS and from WS (K1, P2) - in the round you will work the 2nd row with (K2,P1) - read more about diagrams here. Happy knitting!

Alma 02.07.2020 - 21:03:

Chiedo scusa ma non riesco a capire dove dice tagliare il filo e lavorare separatamente il davanti ed il dietro come devo riprendere il lavoro con un altro gomitolo? Grazie

DROPS Design 03.07.2020 kl. 08:31:

Buongiorno Alma. Dopo aver lavorato l'ultimo giro e intrecciato le maglie per gli scalfi, taglia il filo e procede solo sulle maglie del davanti. Lavora quindi in ferri di andata e ritorno e deve diminuire ai lati come indicato. Può usare un nuovo gomitolo, oppure continuare ad usare il gomitolo che ha tagliato. Buon lavoro!

Alma 24.06.2020 - 22:26:

Con il primo giro di A1 dritto del lavoro i ferri dispari vengono lavorati tutti a dritto ma così mi ritrovo metà lavoro a maglia rasata e metà a maglia a costa non capisco dove sbaglio grazie

DROPS Design 25.06.2020 kl. 10:28:

Buongiorno Alma, questo modello è lavorato in tondo fino agli scalfi, per cui è come se lavorasse sempre sul diritto del lavoro, non ci sono ferri di andata e ritorno. Il diagramma A.1 alterna 1 giro a diritto e 1 giro con (2 maglie diritto, 1 maglia rovescio) per tutto il giro. Buon lavoro!

Heidi 08.06.2020 - 01:34:

This is a nice summer top. Thank you for the free pattern. Where can I find diagrams A.1 to A.3, please.

DROPS Design 08.06.2020 kl. 07:18:

Dear Heidi, thank you! Diagrams are down the page, close to scheme. Happy knitting!

Kommentér oppskrift DROPS 211-10

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.