Diamond Seas by DROPS Design

Stickad socka med flerfärgat mönster i DROPS Fabel. Storlek 35 - 43

Keywords: flerfärgat, nordisk, sockor
DROPS 209-21
DROPS Design: Modell fa-451
Garngrupp A
-------------------------------------------------------

Storlek: 35/37 - 38/40 - 41/43
Fotens längd: ca 22 - 24 - 27 cm
Sockans höjd: ca 25 - 25 - 25 cm

GARNÅTGÅNG:
DROPS FABEL från Garnstudio (tillhör garngrupp A)
50-50-100 g färg 340, blå lagun
50-50-100 g färg 100, natur

STICKFASTHET:
24 maskor på bredden och 32 varv på höjden med slätstickning = 10 x 10 cm.

STICKOR:
DROPS STRUMPSTICKOR NR 3.
DROPS STRUMPSTICKOR NR 2,5: till resår
Sticknumren är endast rekommenderade. Får du för många maskor på 10 cm, byt till tjockare stickor. Får du för få maskor på 10 cm, byt till tunnare stickor.

-------------------------------------------------------

Stickfasthet – Se hur och varför du mäter här
Alternativt garn – Se hur du kan byta garn här
Garngrupp A till F – Använd samma mönster och byt garn här
Garnåtgång vid alternativt garn – Använd vår garn-konverterare här

-------------------------------------------------------


75% Ull, 25% Polyamid
från 24.95 kr /50g
DROPS Fabel uni colour DROPS Fabel uni colour 24.95 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
DROPS Fabel print DROPS Fabel print 27.95 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
DROPS Fabel long print DROPS Fabel long print 29.95 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
needles Stickor och virknålar Beställ 
Garnet till detta mönstret kostar 49.9kr. Läs mer.

Instruktioner

-------------------------------------------------------

FÖRKLARING TILL BESKRIVNINGEN:

-------------------------------------------------------

MÖNSTER:
Se diagram A.1 till A.6. Välj diagram för din storlek i A.6.

HÄLMINSKNING:
VARV 1 (= rätsidan): Sticka rätmaskor tills det återstår 10 maskor, lyft nästa maska som om den skulle stickas rät, 1 rätmaska, drag den lyfta maskan över, vänd arbetet.
VARV 2 (= avigsidan): Sticka avigmaskor tills det återstår 10 maskor, lyft nästa maska som om den skulle stickas avig, 1 avigmaska, drag den lyfta maskan över, vänd arbetet.
VARV 3 (= rätsidan): Sticka rätmaskor tills det återstår 9 maskor, lyft nästa maska som om den skulle stickas rät, 1 rätmaska, drag den lyfta maskan över, vänd arbetet.
VARV 4 (= avigsidan): Sticka avigmaskor tills det återstår 9 maskor, lyft nästa maska som om den skulle stickas avig, 1 avigmaska, drag den lyfta maskan över, vänd arbetet.
Fortsätt minskningen på samma sätt genom att sticka tills det återstår 1 maska mindre innan det lyfts 1 maska, tills det återstår 15 maskor på stickan.
--------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------

BÖRJA ARBETET HÄR:

-------------------------------------------------------


SOCKOR - KORT ÖVERSIKT ÖVER ARBETET:
Arbetet stickas runt på strumpstickor.

SOCKA:
Lägg upp 72 maskor i alla storlekar på strumpstickor 2,5 med blå lagun. Sticka 1 varv rätt, sedan stickas det 10 varv resår (= 1 rätmaska, 1 avigmaska). Byt till strumpstickor 3 och sticka mönster runt efter diagram A.1 (= 6 rapporter på varvet). KONTROLLERA STICKFASTHETEN! När A.1 är färdigt, stickas det 1 varv rätt med blå lagun där det minskas 8-0-0 maskor jämnt fördelat = 64-72-72 maskor. Sedan stickas A.2 över alla maskor (= 8-9-9 rapporter av A.2). Fortsätt till A.2 har stickats 3 gånger på höjden. Behåll de första 0-2-5 maskorna på varvet på stickan, sätt de följande 29-33-35 maskorna på en tråd, behåll de sista maskorna på varvet på stickan = 35-39-37 maskor kvar på stickan till häl. Sticka A.3 över maskorna på hälen, SAMTIDIGT minskas det 2-6-4 maskor jämnt fördelat på första varvet = 33 maskor till häl i alla storlekar. När A.3 har stickats, fortsätts det med A.4. Sticka A.4 över hälmaskorna till hälen mäter i 5-5½-6 cm, sätt 1 markör. Sedan stickas det HÄLMINSKNING – se förklaring ovan (A.4 fortsätts). Efter hälminskningen stickas det upp 13-13-14 maskor på varje sida av hälen med blå lagun, och de 29-33-35 maskorna från tråden på foten sätts tillbaka på stickan = 70-74-78 maskor. De 29-33-35 maskorna på foten stickas så här: A.5, A.6 (se diagram för din storlek), A.5, maskorna under foten fortsätter i A.4.
SAMTIDIGT minskas det nu på varje sida av de 29-33-35 maskorna på foten så här: Sticka de 2 maskorna före de 29-33-35 maskorna på foten räta tillsammans med färgen i nuvarande rand, och de 2 maskorna efter de 29-33-35 maskorna på foten vridet räta tillsammans med färgen i nuvarande rand (= 2 maskor minskade). Upprepa minskningen på vartannat varv totalt 6 gånger i alla storlekar = 58-62-66 maskor. Fortsätt mönstret till arbetet mäter 18-19-22 cm från markören på hälen (det återstår nu ca 4-5-5 cm till färdigt mått). Sedan stickas det så här: Sticka A.5 som förut över de 3 maskorna i varje sida, och sticka A.6 och A.4 som förut. SAMTIDIGT minskas det till tå på varje sida av A.5 i varje sida så här: Sticka tills det återstår 2 maskor före A.5, sticka 2 maskor räta tillsammans med natur, sticka A.5, lyft 1 maska som om den skulle stickas rät, 1 rätmaska med natur, drag den lyfta maskan över (= 4 maskor minskade).
Upprepa minskningen i varje sida på vartannat varv totalt 4-7-7 gånger, och sedan på varje varv totalt 5-3-3 gånger = 22-22-26 maskor kvar på varvet. På nästa varv stickas alla maskor räta tillsammans 2 och 2 med natur = 11-11-13 maskor kvar på varvet. Klipp av tråden och drag den genom de resterande maskorna, drag åt och fäst ordentligt. Sticka en socka till på samma sätt.

Diagram

symbols = natur
symbols = blå lagun
diagram
diagram

Behöver du hjälp med mönstret?

Tack för att du väljer ett mönster från DROPS Design. Vi arbetar hårt för att ge ut mönster som är korrekta och enkla att förstå. Alla mönster är översatta från norska och du kan alltid se originalmönstret (DROPS 209-21) för mått och uträkningar.

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

signature-image signature

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

Alla våra mönster har instruktionsvideor som kan vara till hjälp.

Vi har också steg-för-steg guider för olika tekniker som du hittar här.

1) Varför är stickfasthet/virkfasthet viktig?

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

till toppen

2) Vad är garngrupper?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

till toppen

3) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

till toppen

4) Hur använder man konverteraren för garn?

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

till toppen

5) Varför får jag fel stickfasthet med rekommenderad sticka?

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

till toppen

6) Varför är arbetet skrivit uppifrån och ner?

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

till toppen

7) Varför är ärmarna kortare i större storlekar?

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

till toppen

8) Vad är 1 rapport?

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

till toppen

9) Hur stickar man enligt ett stickdiagram?

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

till toppen

10) Hur virkar jag enligt ett virkdiagram?

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

till toppen

11) Hur stickas/virkas flera diagram efter varandra på ett varv?

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

till toppen

12) Varför börjar man med fler luftmaskor än det ska virkas med?

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

till toppen

13) Varför ökas det maskor innan resåren när plagget stickas ovanifrån och ner?

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

till toppen

14) Varför ökas det i avmaskningskanten?

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

till toppen

15) Hur ökar man växelvis på var 3:e och 4:e varv?

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

till toppen

16) Varför är mönstret lite annorlunda än det man ser på bilden?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

till toppen

17) Hur kan jag sticka en kofta runt istället för fram och tillbaka?

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

till toppen

18) Kan man sticka tröjan fram och tillbaka istället för att sticka runt?

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

till toppen

19) Varför visar ni garn i era mönster som har utgått?

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

till toppen

20) Hur gör jag om en damstorlek till en herrstorlek?

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

till toppen

21) Hur undviker jag att långhårigt garn fäller?

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

till toppen

22) Var på plagget mäts längden?

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

till toppen

23) Hur vet jag hur många nystan jag behöver?

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

till toppen

Har du köpt DROPS garn för att göra detta mönster? Då kan du få hjälp av butiken där du köpte garnet. Hitta en lista på DROPS återförsäljare här!
Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar.. Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!

Kommentarer / Frågor (26)

country flag Diana wrote:

Wenn ich den Fuss mit 66 M. stricke und dann 7x4 maschen abnehme, habe ich noch 38 M. ? und was dann die Beschreibung "in jeder Runde insgesamt 3x26 übrig" bedeutet, ergibt für mich keinen Sinn. Mit freundlichen Grüßen

25.09.2021 - 18:42

DROPS Design answered:

Liebe Diana, wenn Sie 4 Maschen in jeder 2. Runde 7 Mal abnehmen, werden 28 Maschen abgenommen, und so bleiben 38 Maschen, dann nehmen Sie in jeder Runde 3 Mal ab: 12 M werden abgenommen = 38-12=26 Maschen sind noch übrig. Viel Spaß beim stricken!

27.09.2021 kl. 08:12

country flag Silke wrote:

... oder man muss die letzten 2 Maschen der Runde für den Fussrücken stillegen, statt wie beschrieben die ersten 2 Maschen der Runde für die Ferse auf der Nadel zu lassen, dann stimmt das Muster mit dem Bild überein.

24.12.2020 - 08:57

DROPS Design answered:

Siehe Unten - bei der Verteilung sind die 2 ersten Maschen der Runde für die Ferse behalten. Viel Spaß beim stricken!

04.01.2021 kl. 07:44

country flag Silke wrote:

Hallo! Kann das sein, dass A6 für 38/40 auf dem Kopf steht? Ich meine, ich hätte alles genau nach Anleitung gemacht, aber dann muss man A6 andersrum nehmen. Meine Socken sind toll geworden, danke für die Anleitung!

23.12.2020 - 18:08

DROPS Design answered:

Liebe Silke, wenn Sie die 33 Maschen stilllegen, haben Sie die ersten 2 Maschen für den Fersen behalten? Dann ist die erste von diesen 33 M die 3. Masche in A.2, und später stricken Sie A.5 (= 3 Maschen) dann A.6 und so muss das Muster übereinander stimmen (und A.5 nochmal nach A.6 stricken). Viel Spaß beim stricken!

04.01.2021 kl. 07:43

country flag Patricia Olivia Fuchs wrote:

Okay, gut, danke, ich werde das jetzt einfach mal versuchen, ob es als Hebemaschenmuster funktioniert. Vielen Dank und einen schönen Tag!

05.12.2020 - 17:24

country flag Patricia Olivia Fuchs wrote:

Leider beantwortet das meine Frage nicht :-), mir ist klar, dass es sich bei der Anleitung um fair-isle-Isle-Technik handelt. Meine Frage war: Kann ich das prinzipiell auch als Mosaik stricken, oder ändert sich dadurch etwas beim Musterrapport?

04.12.2020 - 12:18

DROPS Design answered:

Liebe Frau Fuchs, prinzipiell lassen sich Norwegermuster auch als Hebemaschenmuster arbeiten - allerdings könnte es bei diesem Muster schwierig werden, z.b. weil die blaue Raute eine weiße Mittelmasche hat. Besser ist ein regelmäßigerer Wechsel der Farben. Außerdem müssten Sie beachten, dass Sie in der Höhe mehr Reihen brauchen - bei Socken, die passgenau werden müssen, könnte das auch etwas problematischer werden. Stricken Sie doch aber einfach mal einen kleinen Probelappen und probieren es aus, dann merken Sie auch, wie sich die Maschenprobe in der Höhe ändert. Viel Spaß beim Stricken!

05.12.2020 kl. 10:25

country flag Patricia Olivia Fuchs wrote:

Leider beantwortet das meine Frage nicht :-), mir ist klar, dass es sich bei der Anleitung um fair-isle-Isle-Technik handelt. Meine Frage war: Kann ich das prinzipiell auch als Mosaik stricken, oder ändert sich dadurch etwas beim Musterrapport?

04.12.2020 - 12:18

country flag Patricia Olivia Fuchs wrote:

Lassen sich generell fair isle muster eigentlich auch mit der Hebemaschen-Technik stricken (Mosaik-stricken)? Ich tue mir extrem schwer mit der Fadenhaltung bei der fair-isle-technik.

04.12.2020 - 09:04

DROPS Design answered:

Liebe Frau Fuchs, wir haben 2 Videos für das fair-isle stricken: mit den Arbeitsfäden auf der linken Hand und mit den Arbeitsfäden auf der rechten Hand dh alle Maschen werden gestrickt, nicht wie beim Mozaïck abgehoben. Viel Spaß beim stricken!

04.12.2020 kl. 11:57

country flag Leanne wrote:

I just dont understand a cast on of 72 m. I Will drown in then, and when you have a pattern there goes from size 35 - 43 it makes no sense that the cast on are the same, and even after taken in 8 m. There are still 64 m on they will still be huge Both on needle no 3 and 2 1/5. Is it just me or are all your sock pattern very large.

01.06.2020 - 01:04

country flag Mimi Routh wrote:

Love and prayers from south end of Lake Tahoe, California! I will make these pretty socks with yarn on hand. It is 6 April, under quarantine. I look at the numbers world-wide and send extra prayers to your designers, the animal herders, the bosses, and the folks who carry boxes. BE WELL! SEE YOU ON THE OTHER SIDE!

06.04.2020 - 17:59

country flag Joannelauer wrote:

L like the patterns a lot

28.03.2020 - 00:29

Kommentér oppskrift DROPS 209-21

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.