DROPS / 203 / 36

Tippy Toe by DROPS Design

Strikkede sokker i DROPS Nepal. Arbejdet strikkes ovenfra og ned med rib, glatstrik og gammeldags hæl. Størrelse 35-43.

Tags: nybegynder, sokker,
DROPS Design: Model ne-303
Garngruppe C eller A + A
-------------------------------------------------------

STØRRELSE:
35/37 – 38/40 – 41/43
Fodens længde: 22-24-27 cm
Højden på skaftet: 15-15-15 cm.

MATERIALER:
DROPS NEPAL fra Garnstudio (tilhører garngruppe C)
100-150-150 g farve 0618, kamel
50-50-50 g farve 8909, koral

STRIKKEFASTHED:
21 masker i bredden og 28 pinde i højden med glatstrik = 10 x 10 cm.

PINDE:
DROPS STRØMPEPINDE NR 4.
DROPS STRØMPEPINDE NR 3,5 til ribben øverst.
Pinde nr er kun vejledende. Får du for mange masker på 10 cm, skift til tykkere pinde. Får du for få masker på 10 cm, skift til tyndere pinde.

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.

65% Uld, 35% Alpaca
fra 15.95 kr /50g
DROPS Nepal uni colour DROPS Nepal uni colour 15.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Nepal mix DROPS Nepal mix 16.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
Pinde & Hæklenåle
Garnet til denne opskrift koster fra 47.85kr. Læs mere.

Instruktioner

-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

UDTAGNINGSTIPS:
Der tages 1 maske ud ved at løfte tråden op mellem 2 masker, sæt tråden på venstre pind og strik den drejet ret.

RETSTRIK (frem og tilbage på pinden):
Strik ret på hver pind

-------------------------------------------------------

START ARBEJDET HER:

-------------------------------------------------------

SOKKER – KORT OVERSIGT OVER SOKKEN:
Arbejdet strikkes rundt på strømpepinde nedad skaftet, hælen strikkes frem og tilbage før den strikkes sammen midt under. Derefter strikkes foden rundt på strømpepinde.

SKAFT:
Slå 40-42-46 masker op med kamel på strømpepinde 3,5. Strik 1 omgang ret. Strik rib (1 ret, 1 vrang) i 3 cm. Skift til strømpepinde 4, strik glatstrik og tag 0-2-2 masker ud på først omgang = 40-44-48 masker. Strik glatstrik til arbejdet måler ca 15 cm. HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN!
Strik glatstrik over de første 20-22-24 masker på omgangen (= oversiden af foden) og sæt disse masker på en tråd. Strik ret og tag samtidig 4-4-4 masker ud jævnt fordelt over de resterende masker på pinden – læs UDTAGNINGSTIPS! = 24-26-28 masker (= hæl-masker). Skift til koral, vend arbejdet og strik 1 pind vrang fra vrangen.

HÆL:
Fortsæt frem og tilbage over hæl-maskerne således: 1 maske RETSTRIK – se forklaring over, * 1 maske ret, 1 maske vrang *, strik fra *-* til der er 1 maske tilbage og strik 1 maske retstrik. Strik ret over ret og vrang over vrang med 1 maske retstrik i hver side til hælen måler 5-5½-6 cm. Sæt et mærke midt på pinden (bruges til at måle fra senere). På næste pind fra retsiden strikkes der glatstrik og tages 4-4-4 masker ind jævnt fordelt = 20-22-24 masker.
Strik 1 pind vrang fra vrangen og strik 1 pind ret fra retsiden.
Nu skal der strikkes frem og tilbage fra vrangen for at strikke hæl-maskerne sammen.

SAMMENSTRIKKING AF HÆL-MASKER:
Alle pinde strikkes fra vrangen. Vend og strik de første 10-11-12 masker vrang fra vrangen. Sørg for at tråden er på bagsiden af arbejdet (= ligger mod retsiden af arbejdet) og strik således:

VENSTRE PINDE: Strik 2 masker drejet ret sammen, løft derefter den sammenstrikkede maske tilbage på venstre pind og stram tråden. Vend ikke arbejdet.

HØJRE PINDE: Stik venstre pind ind i de 2 næste masker på højre pind (stik den ind fra venstre mod højre og sørg for at pinden ligger på bagsiden af højre pind), hent tråden og læg den rundt om venstre pinde, træk derefter tråden gennem disse 2 masker (fra højre mod venstre) og slip de 2 masker af højre pind. Løft derefter den sammenstrikkede maske tilbage på højre pind og stram tråden. Ven ikke arbejdet.

Gentag VENSTRE og HØJRE PIND således til der er 2 masker tilbage. Nu er hæl-maskerne strikket sammen. Sæt de 2 masker som er tilbage på den højre pind og vend arbejdet til retsiden.

FOD:
Brug kamel og strik 9-10-11 masker op langs første side af hælen (indenfor 1 maske retstrik), sæt maskerne fra tråden tilbage på pindene og strik glatstrik over disse masker som før, strik 9-10-11 masker op langs med den anden side af hælen (indenfor 1 maske retstrik) = 40-44-48 masker. Fortsæt rundt i glatstrik til arbejdet måler 19-20-23 cm fra mærket på hælen (der er 3-4-4 cm tilbage til færdigt mål). Sæt 1 mærke i hver side af foden (så der er 20-22-24 masker både over og under foden). Skift til koral, strik glatstrik og luk af til tå på hver side af hver mærketråd således:
Strik til 3 masker før mærketråden, strik 2 masker drejet ret sammen, strik 2 masker (mærketråden sidder midt mellem disse masker) og strik 2 masker ret sammen, strik på samme måde ved det andet mærke.
Tag ind således på hver omgang til der er 8 masker tilbage, strik derefter maskerne ret sammen 2 og 2 på næste omgang = 4 masker. Klip tråden og træk den gennem maskerne et par gange og hæft godt.

Strik 1 sok til på samme måde.

Denne opskrift er blevet rettet. .

Opdateret online: 04.02.2020
SKAFT:
Slå 40-42-46 masker op med kamel på strømpepinde 3,5. Strik 1 omgang ret. Strik rib (1 ret, 1 vrang) i 3 cm. Skift til strømpepinde 4, strik glatstrik og tag 0-2-2 masker ud på først omgang = 40-44-48 masker
Opdateret online: 21.02.2020
Rettelse: FOD:
Brug kamel og strik 9-10-11 masker op langs første side af hælen (indenfor 1 maske retstrik), sæt maskerne fra tråden tilbage på pindene og strik glatstrik over disse masker som før, strik 9-10-11 masker op langs med den anden side af hælen (indenfor 1 maske retstrik) = 40-44-48 masker.

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 203-36) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (5)

Force 19.02.2020 - 15:12:

I think I don't understand. There are 2 stitches from heel, I pick up 22 stitches in total and I have 22 stitches on thread = 46 stitches not 44.

DROPS Design 21.02.2020 kl. 15:18:

Dear Mrs Force, pattern will be here edited, you will have to pick up only 10 sts in 2nd size (=9-10-11 sts) on each side of heel so that the total number of stitches will be 44 stitches together with the stitches from thread + the 2 remaining sts from heel. Happy knitting!

Force 19.02.2020 - 10:25:

Hi again, I would like to follow up on my question you answered with video, the problem is the video ends exactly in situation in which i am at this moment and i don't know how to continue. What do I do with the two stitches left after the heel is done (right at tvé end of the video)? Thank you

DROPS Design 19.02.2020 kl. 11:53:

Dear Force, the 2 remaining stitches are slipped on the right needle, turn piece so that you will continue from RS, then follow pattern under FOOT: pick up 11 sts along first side of heel, knit stitches from thread and pick up 11 sts along last side of heel and continue now in the round over the 44 stitches. Happy knitting!

Force 18.02.2020 - 17:36:

Hi I do not quite understand what to do with the two remaining stitches after WORKING TOGETHER THE HEEL-STITCHES. I am doing the 38/40 size. You say:"Place the 2 stitches on the right needle and turn the piece to the right side. " Then I am supposed to pick up 11 stitches, then knit the threaded stitches and then pick up another 11 = 44 but what do I do with the two remaining from the heel? Thank you

DROPS Design 19.02.2020 kl. 08:50:

Dear Mrs Force, this video shows how to work such a heel - to time code 08.41 you see how to work the first part of heel, than you work half of the stitches (11 sts in your size) and work now the decreases from WS as shown from 10:10. Happy knitting!

Maria Holm 16.01.2020 - 23:21:

Når det er oddetall i vrangborden, hvordan fungerer det? Blir det to like etter hverandre på et punkt? 1 r og 1 v går vel i togangen, men 39 masker er ikke i togangen.

DROPS Design 04.02.2020 kl. 08:39:

Hej Maria, jo det stemmer, vi retter og slår 1 maske mere op - tak for info :)

Fauchier Gaëlle 13.11.2019 - 22:17:

Bonjour, Ce modèle peut-il se faire avec des aiguilles circulaires ?Merci beaucoup Gaëlle

DROPS Design 14.11.2019 kl. 09:44:

Bonjour Mme Fauchier, tout à fait, vous pouvez utiliser une aiguille circulaire de 80 cm pour les tricoter en rond, en utilisant la technique dite du magic loop. Bon tricot!

Kommentere opskrift DROPS 203-36

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.