Bongo the Clown Pillow by DROPS Design

Heklet klovn: rundt putetrekk med pomponger til barn, heklet rundt fra midten og ut. Arbeidet er heklet i DROPS Paris.

Søkeord: leker, puter, sirkel
DROPS Design: w-062-bn
Garngruppe C eller A + A
-----------------------------------------------------------
Mål: Diameter putetrekk (uten pomponger): 42 cm - trekket passer til en pute på ca 50 cm i diameter da det skal strekkes litt for å sitte pent på.
Materialer:
DROPS PARIS fra Garnstudio (tilhører garngruppe C)
300 g farge 27, fersken
50 g farge 38, bringebær
50 g farge 37, vinrød
50 g farge 24, mørk grå
50 g farge 16, hvit

Og bruk, til pompongene:
DROPS Paris fra Garnstudio (tilhører garngruppe C)
50 g farge 14, løvetann
50 g farge13, orange
50 g farge 10, turkis
50 g farge 02, lys turkis
50 g farge 06, cerise
50 g farge 33, rosa

Til 1 pompong på ca 6 cm i diameter går det med ca 10 g garn.

HEKLEFASTHET:
17 staver i bredden 10 rader i høyden = 10 x 10 cm.

DROPS HEKLENÅL NR 4
Nål nr er kun veiledende. Får du for mange masker på 10 cm, bytt til tykkere heklenål. Får du for få masker på 10 cm, bytt til tynnere heklenål.

RUND INNERPUTE ca 50 cm i diameter.

-------------------------------------------------------

Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her

-------------------------------------------------------


100% Bomull
fra 16.00 kr /50g
DROPS Paris uni colour DROPS Paris uni colour 18.00 kr /50g
LindeHobby
Bestill
DROPS Paris recycled denim DROPS Paris recycled denim 16.00 kr /50g
LindeHobby
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 256kr. Les mer.

Instruksjoner

-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

HEKLEINFORMASJON - KLOVNENESE:
På begynnelsen av hver omgang med fastmasker erstattes første fastmaske med 1 luftmaske.
På begynnelsen av hver omgang med staver erstattes første stav med 3 luftmasker.

FARGEBYTTETIPS:
Når det byttes farge hekles det slik: Hekle siste maske på omgangen med første farge, men vent med siste kast og gjennomtrekk, bytt til neste farge og hekle siste kast og gjennomtrekk med denne fargen, deretter hekles neste omgang.

MØNSTER
Øynene hekles etter diagram A1. Diagrammet viser alle pinnene i mønsteret sett fra retten.


-------------------------------------------------------

START ARBEIDET HER:

-------------------------------------------------------

PUTETREKK – KORT OVERSIKT OVER ARBEIDET:
Putetrekket hekles rundt i sirkel fra midten og ut. Det hekles 2 sirkler som hekles sammen tilslutt. Det kan hekles ansikt på den ene siden eller på begge sider. Nesen hekles som en del av sirkelen, mens munn og øyne hekles på i etterkant. Det lages pomponger til hår.

SIRKEL:
Arbeidet hekles rundt. Det hekles først 2 klovneneser som legges oppå hverandre og hekles sammen, før resten av ansiktet hekles videre rundt i spiral.

Klovnenese:
Hekle 4 luftmasker med bringebær og heklenål 4, og sett dem til en ring med 1 kjedemaske i første luftmaske.
1.OMGANG: Hekle 1 luftmaske (= 1 fastmaske) - les HEKLEINFORMASJON - KLOVNENESE, 7 fastmasker om ringen. Avslutt med 1 kjedemaske i første fastmaske = 8 fastmasker.
2.OMGANG: 3 luftmasker (= 1 stav), 2 staver i første fastmaske, 3 staver i hver fastmaske omgangen rundt, avslutt med 1 kjedemaske i 3.luftmaske på begynnelsen av omgangen = 24 staver.
3.OMGANG: 3 luftmasker (= 1 stav) i første stav, 2 staver i neste stav, * 1 stav i neste stav, 2 staver i neste stav *, hekle fra *-* omgangen rundt, avslutt med 1 kjedemaske i 3.luftmaske på begynnelsen av omgangen = 36 staver. Klipp og fest tråden.
Hekle 1 del til på samme måte (= 2 like deler).
Legg de 2 delene med vrangsiden mot hverandre og hekle dem sammen, gjennom begge lag slik: hekle 1 luftmaske (= 1 fastmaske) i første stav, 1 fastmaske i hver av de neste 4 stavene, 2 fastmasker i neste stav, * 1 fastmaske i hver av de neste 5 stavene, 2 fastmasker i neste stav *, hekle fra *-* omgangen rundt, avslutt med 1 kjedemaske i 1.luftmaske på begynnelsen av omgangen = 42 fastmasker. Videre hekles resten av ansiktet.

Bytt til fersken – les FARGEBYTTETIPS. Sett en merketråd på starten av omgangen. Merketråden følger med oppover i arbeidet. Nå hekles det videre rundt i spiral slik:
1.OMGANG: Hekle 1 luftmaske (= erstatter ikke første fastmaske på omgangen men hekles i tillegg til fastmaskene), * 2 fastmasker i bakre ledd av første fastmaske, 1 fastmaske i bakre ledd i hver av de neste 6 fastmaskene *, hekle fra *-* rundt omgangen = 48 fastmasker i bakre ledd.
Det er nå heklet 2 fastmasker i 6 av fastmaskene på omgangen. Hver av disse 6 fastmaskene = 1 økemaske. Sett eventuelt et merke i hver av disse maskene og forflytt merket oppover mens det hekles.
2.OMGANG: Hopp over luftmasken og hekle 1 fastmaske i hver maske SAMTIDIG som det hekles 2 fastmasker i hver av de 6 økemaskene på omgangen (= 6 masker økt på omgangen) = 54 fastmasker.
Fortsett videre rundt med 1 fastmaske i hver fastmaske og 2 fastmasker i hver av de 6 økemaskene. Sett eventuelt et merke i hver av disse maskene og forflytt merket oppover mens det hekles. For hver omgang som blir heklet blir det 1 fastmaske mer mellom hver økemaske. Fortsett slik til arbeidet måler totalt 42 cm i diameter (= 21 cm fra midten og ut).
Hekle 1 sirkel til på samme måte, men klovnenesen hekles med fersken, dvs hele den andre sirkelen hekles med fersken (= baksiden). Eventuelt kan det hekles ansikt på begge sider, da hekles 2. sirkel helt likt som 1. sirkel.

MUNN:
Munnen hekles over den 9. omgangen med fersken (= 13. omgang fra midten). Hekle 1 rad med kjedemasker med bringebær, fra rettsiden slik: stikk nålen ned i masken der du vil at munnen skal starte i den 9. omgangen med fersken, hent tråden opp (= 1 løkke på nålen). Stikk nålen ned i neste maske på samme omgang, hent tråden og trekk den gjennom løkken på nålen. Fortsett slik med kjedemasker bortover på 9. omgang til munnen har ønsket lengde. Klipp og fest tråden. Hekle en tilsvarende rad med vinrød, over 10. omgang. Om det hekles ansikt på begge sider, gjentas dette på den andre siden.

ØYNE:
Øynene hekles separat, og sys deretter fast i puten. Hekle 4 luftmasker med mørk grå på nål 4 og sett dem til en ring med 1 kjedemaske i den første luftmasken. Videre hekles det rundt etter diagram A.1. Før siste omgang byttes til hvit – les FARGEBYTTETIPS. Klipp og fest tråden. Hekle 1 øye til på samme måte. Om det hekles ansikt på begge sider hekles det 3 øyne til på samme måte. Sy øynene fast til ansiktet, over klovnenesen - se evt bildet for plassering.

POMPONGER:
Lag 3 pomponger med diameter 6 cm i løvetann, og 2 pomponger i hver av de andre fargene (= totalt 13 pomponger). Klipp de til slik at de blir jevne. Om det lages ansikt på begge sider lages totalt 26 pomponger: 5 pomponger i løvetann, 5 pomponger i annen valgfri farge, og 4 pomponger i hver av de resterende fargene.

MONTERING:
Legg de 2 sirklene med vrangen mot vrangen og hekle gjennom begge lag med fersken slik: Hekle 1 fastmaske i første fastmaske (om begge lag), fortsett videre rundt med 1 fastmaske i hver fastmaske til det gjenstår en åpning på ca 25 cm – ikke klipp tråden. Monter pompongene på toppen av den fremste sirkelen, over ansiktet. Om det hekles ansikt på begge sider, festes 13 pomponger på hver side av puten. Putt innerputen inn i trekket og hekle resten av åpningen igjen. Klipp og fest trådene.

Diagram

symbols = Start her - denne luftmaskeringen er forklart i oppskriften (= 4 luftmasker + 1 kjedemaske i første luftmaske). Fortsett på symbolet over punktet på sirkelen og hekle mot venstre
symbols = 1 luftmaske - dersom du hekler ytterst på heklenålen vil luftmasken ofte bli for stram.1 luftmaske skal være like lang som 1 fastmaske er bred.
symbols = 1 stav om luftmaskeringen
symbols = 1 kjedemaske om den siste luftmasken på starten av omgangen
symbols = 2 fastmasker i masken
symbols = Hekle 2 dobbelstaver sammen slik: Hekle 1 dobbelstav men vent med siste kast og gjennomtrekk, hekle 1 dobbelstav til i samme maske, men ved siste kast trekkes tråden gjennom alle de 3 løkkene på nålen (= 1 maske)
symbols = Hekle 2 staver sammen slik: Hekle 1 stav men vent med siste kast og gjennomtrekk, hekle 1 stav til i samme maske, men ved siste kast trekkes tråden gjennom alle de 3 løkkene på nålen (= 1 maske)
symbols = 2 halvstaver i masken
symbols = 1 fastmaske i masken
diagram

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

signature-image signature

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

Vi har også steg-for-steg instruksjoner for ulike teknikker som du finner her.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentér oppskrift DROPS Children 35-1

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.