DROPS / 201 / 24

Lamella by DROPS Design

Strikket sjal i DROPS Delight og DROPS Kid-Silk. Hele arbeidet strikkes i riller med forkortede pinner.

Stikkord: sjal,
DROPS Design: Modell de-196
Garngruppe A + A eller C
-------------------------------------------------------

STØRRELSE:
Mål: Høyde midt på: ca 50 cm. Lengde overside: ca 176 -192 cm – les INFORMASJON OM MÅL i forklaringen under.

MATERIALER:
DROPS DELIGHT fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
200 g farge 19, midnatt sjø
Og bruk:
DROPS KID-SILK fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
75 g farge 06, blå tåke

STRIKKEFASTHET:
16 masker i bredden og 30 pinner i høyden med rillestrikk og 1 tråd i hver kvalitet = 10 x 10 cm. 1 blad er ca 22 cm langt og ca 11 cm høyt målt på midten.

PINNER:
DROPS RUNDPINNER NR 5,5: lengde på 80 cm.
Pinne nr er kun veiledende. Får du for mange masker på 10 cm, bytt til tykkere pinner. Får du for få masker på 10 cm, bytt til tynnere pinner.

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!

Vil du bruke et alternativt garn? Prøv vår garnkalkulator!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal velge? Da hjelper det kanskje å vite at modellen på bildet er ca 170 cm høy og bruker størrelse S eller M. Om du lager en genser, jakke, kjole eller lignende, kan du finne en målskisse av det ferdige plagget (i cm) nederst i oppskriften.

75% Ull, 25% Polyamid
fra 38.00 kr /50g
DROPS Delight print DROPS Delight print 38.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill

75% Mohair, 25% Silke
fra 59.00 kr /25g
DROPS Kid-Silk uni colour DROPS Kid-Silk uni colour 59.00 kr /25g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Kid-Silk long print DROPS Kid-Silk long print 59.00 kr /25g
Strikkenett.no
Bestill
Pinner & Heklenåler
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 329kr. Les mer.

Instruksjoner

-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

RILLE (strikkes frem og tilbake):
1 rille = Strikk 2 pinner rett.

INFORMASJON OM MÅL:
Det er 8 blader på den 8./siste raden av sjalet. Siden det ikke kommer en rad over denne, kan lengden på bladene bli lenger enn angitt i oppskriften. Lengden på 1 blad er ca 22 cm, men kan bli opp mot 24 cm når det er felt av på den siste raden.

-------------------------------------------------------

START ARBEIDET HER:

-------------------------------------------------------

SJAL - KORT OVERSIKT OVER ARBEIDET:
Arbeidet strikkes frem og tilbake på rundpinne, det strikkes fra spissen nederst og oppover i rader med forskjellig antall blader. Det strikkes forkortede pinner over et blad om gangen, hele arbeidet strikkes i RILLER – les forklaring over. Det brukes merker i arbeidet, disse merkene settes mellom og midt i bladene underveis. Merkene sitter på pinnen og vil følge med underveis i arbeidet. Merkene gjør det lettere å se hvor bladene skal strikkes.

1.RAD:
Legg opp 36 masker med 1 tråd Delight og 1 tråd Kid-Silk på rundpinne 5,5. Deretter strikkes det slik:

BLAD A: Strikk diagram A.1, første pinne i diagrammet er fra vrangen. Strikk diagrammet 1 gang i høyden = 1 blad.
Den 1.raden med blader er nå ferdig (= 1 blad), ikke snu arbeidet. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN!

I overgangen mellom 1. og 2.rad med blader strikkes det START-PINNE 1.

START-PINNE 1:
Legg opp 18 nye masker på slutten av pinnen. Snu og strikk 18 masker rett, sett 1 merke på pinnen her, strikk 36 masker rett. Sett 1 merke på pinnen her, ikke snu arbeidet, men legg opp 18 nye masker på slutten av pinnen. Nå er det lagt opp til den 2.raden med blader, og det er 72 masker på pinnen. Snu arbeidet.

2.RAD:
BLAD B: Strikk A.1 over de første 36 maskene på pinnen. Siste pinne er fra vrangen, sett 1 merke her. Ikke snu arbeidet, neste blad strikke herfra.

BLAD C: Strikk A.1 over de siste 36 maskene på pinnen. Siste pinne er fra vrangen. Den 2.raden med blader er nå ferdig (= 2 blader), ikke snu arbeidet.

I overgangen mellom 2. og 3.rad med blader strikkes det START-PINNE 2.

START-PINNE 2:
Legg opp 18 nye masker på slutten av pinnen. Snu og strikk over 18 masker rett, sett 1 merke på pinnen her, strikk 72 masker rett. Sett 1 merke på pinnen her, ikke snu arbeidet, men legg opp 18 nye masker på slutten av pinnen. Nå er det lagt opp til den 3.raden med blader, og det er 108 masker på pinnen. Snu arbeidet.

3.RAD:
BLAD B: Strikk A.1 over de første 36 maskene på pinnen, pass på at det sitter 1 merke etter de første 36 maskene. Siste pinne er fra vrangen, ikke snu arbeidet, neste blad strikkes herfra.

BLAD D: Strikk A.1 over de neste 36 maskene på pinnen, pass på at det sitter 1 merke etter disse 36 maskene. Siste pinne er fra vrangen, ikke snu arbeidet, neste blad strikkes herfra.
BLAD C: Strikk A.1 over de siste 36 maskene på pinnen. Siste pinne er fra vrangen. Den 3.raden med blader er nå ferdig (= 3 blader), ikke snu arbeidet.

I overgangen mellom 3. og 4.rad med blader strikkes det NY START-PINNE.

NY START-PINNE:
Legg opp 18 nye masker på slutten av pinnen. Snu og strikke 18 masker rett, sett 1 merke på pinnen her, strikk rett ut pinnen, sett 1 nytt merke her og legg opp 18 nye masker på slutten av pinnen. Nå er det lagt opp til neste rad med blader. Snu arbeidet.

4.RAD:
Strikk BLAD B over de første 36 maskene, strikk BLAD D over de neste 72 maskene (= 2 ganger i bredden), strikk BLAD C over de siste 36 maskene. Den 4.raden med blader er nå ferdig (= 4 blader), ikke snu arbeidet.

Strikk NY START-PINNE.

5.RAD: Strikk BLAD B over de første 36 maskene, strikk BLAD D over de neste 108 maskene (= 3 ganger i bredden), strikk BLAD C over de siste 36 maskene. Den 5.raden med blader er nå ferdig (= 5 blader), ikke snu arbeidet.

Strikk NY START-PINNE.

6.RAD: Strikk BLAD B over de første 36 maskene, strikk BLAD D over de neste 144 maskene (= 4 ganger i bredden), strikk BLAD C over de siste 36 maskene. Den 6.raden med blader er nå ferdig (= 6 blader), ikke snu arbeidet.

Strikk NY START-PINNE.

7.RAD: Strikk BLAD B over de første 36 maskene, strikk BLAD D over de neste 180 maskene (= 5 ganger i bredden), strikk BLAD C over de siste 36 maskene. Den 7.raden med blader er nå ferdig (= 7 blader), ikke snu arbeidet.

Strikk NY START-PINNE.

8.RAD: Strikk BLAD B over de første 36 maskene, strikk BLAD D over de neste 216 maskene (= 6 ganger i bredden), strikk BLAD C over de siste 36 maskene. Den 8.raden med blader er nå ferdig (= 8 blader).

AVSLUTNING:
Snu arbeidet slik at neste pinne kan strikkes fra retten. Strikk 1 pinne rett over alle masker, snu og fell av løst med rette masker på neste pinne fra vrangen. Klipp og fest trådene.

Diagram

= rett fra vrangen
= rett fra retten
= mellom 2 masker lages 1 kast om pinnen. Kastet strikkes rett på neste pinne, det skal lage hull.
= strikk 2 masker rett sammen
= radene, med nummer som viser radnummeret
= viser retningen/rekkefølgen bladene strikkes i (dvs. B, D og C etc)


Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (23)

Andrea Hennegriff 03.05.2020 - 12:40:

Guten Tag, ich hätte eine Frage gleich zum Anfang. Wenn ich Blatt A gestrickt habe, dann habe ich noch 18 Maschen auf der Nadel. Wenn ich dann weiter stricke nach Anleing habe ich nach Startreihe 1 dann insgesamt 54 Maschen auf dern Nadel. Wenn ich dann das Blatt B weiter nach Anleitung stricke fehlen mir dann ja 18 Maschen für das Blatt. Was habe ich denn falsch verstanden bzw. wo nehme ich die fehlenen 18 Maschen her?

DROPS Design 04.05.2020 kl. 12:45:

Liebe Frau Hennegriff, nach 1. Streifen haben Sie 1 Blatt (Blatt-A) + 18 neuen Maschen beideseitig = 72 Maschen auf der Nadel (siehe START-REIHE-1); dann stricken Sie 2. Streifen: Blatt B über die ersten 36 Maschen, Blatt C über die nächsten 36 Reihen. Dann stricken Sie START-REIHE-2 = 108 M. Und jetzt 3. Reihe : Blatt B, Blatt D, Blatt C, NEUE START REIHE = (18 M beidseitig anschlagen). Und so weiter stricken. Viel Spaß beim stricken!

Accard 13.01.2020 - 08:58:

Votre réponse a une autre tricoteuse[ Bonjour Mme Ignaszak, pour réaliser une feuille, suivez bien le diagramme: le 1er rang se tricote sur l'envers, puis tricotez: 16 m end, 1 jeté, 2 m ens à l'end, tournez, tricotez 16 m end, répétez ces 2 rangs 10 fois au total mais au dernier rang ] après le jeté , 2 mailles ens tournez , tricotez 16 m ( que faites vous des 2 dernieres mailles qu'il reste sur l'aiguille puisque nous avons 18 mailles ????? Merci

DROPS Design 13.01.2020 kl. 10:54:

Bonjour Mme Accard, chaque feuille (= diagramme A.1) se fait avec des rangs raccourcis, autrement dit, on ne va tricoter que le nombre de mailles indiqué par les cases de A.1. Cette vidéo montre un motif semblable, mais sans jours (= sans le jeté et les 2 m ens à l'end), mais pourra vous donner une idée de la façon dont on tricote A.1. Bon tricot!

Orsola Fabrizio 06.01.2020 - 19:22:

Can I please get the written instructions not jut the graft. Thank you.

DROPS Design 06.01.2020 kl. 20:54:

Dear Ms. Orsola, unfortunately we are not able to provide both wrtitten and grafic version of pattern. But you can find a lesson on how to read a knitting diagram here. And don't forget, you can always ask for help in person in the store where you bought your DROPS yarn from. Happy Knitting!

Isabelle Montigny 14.12.2019 - 16:20:

Bonjour j'ai compris pour faire la feuille A mais apres je ne comprends pas pouvez-vous m'aider pour la feuille B merci d'avance une video ça serait sympa isabelle

DROPS Design 16.12.2019 kl. 08:02:

Bonjour Mme Montigny, à la fin de la feuille A, vous tricotez DÉBUT DE RANG-1 (= transition): montez 18 m à la fin du dernier rang de de la feuille-A, tournez, tricotez ces 18 m, mettez 1 marqueur, tricotez 36 m, mettez 1 marqueur, montez 18 m = 72 m sur l'aiguille. Tournez et tricotez la feuille-B sur les 36 premières m. Bon tricot!

Brigitte 04.11.2019 - 16:22:

Grandioses Design - ein Hoch der Erfinderin dieses Musters !

Elfa 24.09.2019 - 15:20:

Wenn ich das erste Blatt nach Anleitung stricke , bleiben bei mir 18 Maschen umgestrickt auf der Nadel. Das kann doch nicht richtig sein! Habe ja 36 Maschen aufgenommen und stricke nur über 18 Maschen? Verstehe ich nicht. Bitte helfen.

DROPS Design 24.09.2019 kl. 16:30:

Liebe Elfa, ja genau, die erste Reihe wird über nur 18 Maschen gestrickt, dh um das Blatt zu bilden, strickt man verkürzte Reihen - dieses Video zeigt wie man ein ähnliches Blatt strickt, beachten Sie nur, das bei dem Tuch Löcher werden dazugestrickt. Viel Spaß beim stricken!

Pam Paine 06.08.2019 - 20:01:

Would this lovely pattern work to knit it in finer yarn using a size 8 (4mm) circular needle? Thanks

DROPS Design 07.08.2019 kl. 12:25:

Dear Mrs Paine, the measurements would be different since you won't get the same tension. For any further individual assistance, please contact the store where you bought the yarn, even per mail or telephone. Happy knitting!

Lamella Tuch 29.07.2019 - 19:52:

Wer es nicht möglich zu diesem Modell ein Lernvideo zu drehen. Ich stricke sehr viel auch komplizierte Modelle . Diese Anleitung ist sehr schlecht zu verstehen.

DROPS Design 29.07.2019 kl. 21:26:

Ihr Vorschlag für ein Videotutorial wird gerne weitergeleitet. Die Anleitung wurde so geschrieben, um die einzelnen Schritte möglichst ausführlich zu beschreiben. Wo genau verstehen Sie denn etwas nicht?

Gudrun 05.07.2019 - 10:31:

Ich scheitere leider schon beim ersten Blatt. Ich schlage 36 Maschen an und stricke nur über die ersten 18?? Was passiert mit den restlichen 18 Maschen?

DROPS Design 05.07.2019 kl. 11:46:

Liebe Gudrun, Sie schlagen 36 M an, und stricken jetzt A.1: 1 Reihe über alle 36 Maschen, dann 1 Reihe über die ersten 18 M (= 16 M re, 1 Umschlag, 2 M re zs), wenden, 16 M re stricken, wenden, 16 M re, 1 Umschlag, 2 M re zs, wenden, 16 M re stricken, usw wie im Diagram gezeigt. Viel Spaß beim stricken!

Alessandra 27.06.2019 - 13:00:

Buongiorno, sto eseguendo il modello DROPS 201-24 ma non riesco a capire come inizia il lavoro. Dice di iniziare dalla punta in basso e di procedere verso l'alto, però fa avviare 36 maglie. Mi può aiutare? Grazie

DROPS Design 27.06.2019 kl. 13:36:

Buongiorno Alessandra. La prima foglia che lavora è la foglia A che vede indicata nel diagramma alla fine delle spiegazioni. Quella foglia si trova nella punta in basso dello scialle. Una volta che avrà lavorato anche la seconda riga di foglie (quindi la riga con una foglia C e una foglia B) sarà più chiara la dispozione del lavoro. Buon lavoro!

Kommentér oppskrift DROPS 201-24

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.