DROPS Baby / 33 / 2

Golden Slumber by DROPS Design

Strikket teppe til baby i DROPS BabyMerino. Arbeidet er strikket med bladmønster fra midten og ut i en firkant.

  • Golden Slumber / DROPS Baby 33-2 - Strikket teppe til baby i DROPS BabyMerino. Arbeidet er strikket med bladmønster fra midten og ut i en firkant.
  • Golden Slumber / DROPS Baby 33-2 - Strikket teppe til baby i DROPS BabyMerino. Arbeidet er strikket med bladmønster fra midten og ut i en firkant.
  • Golden Slumber / DROPS Baby 33-2 - Strikket teppe til baby i DROPS BabyMerino. Arbeidet er strikket med bladmønster fra midten og ut i en firkant.
DROPS Design: Modell bm-109-by
Garngruppe A
-------------------------------------------------------

Mål: ca 100 x 100 cm
Materialer:
DROPS BABYMERINO fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
450 g farge 44, pudder

-------------------------------------------------------
TILBEHØR TIL ARBEIDET:

STRIKKEFASTHET:
23 masker i bredden og 30 pinner i høyden med glattstrikk = 10 x 10 cm.

PINNER:
DROPS SETTPINNER NR 3,5.
DROPS RUNDPINNER NR 3,5: lengde på 40 cm, 60 cm og 80 cm.
Pinne nr er kun veiledende. Får du for mange masker på 10 cm, bytt til tykkere pinner. Får du for få masker på 10 cm, bytt til tynnere pinner.

-------------------------------------------------------
Strikkefasthet – Se hvordan og hvorfor du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her
-------------------------------------------------------


100% Ull
fra 33.00 kr /50g
DROPS Baby Merino uni colour DROPS Baby Merino uni colour 33.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Baby Merino mix DROPS Baby Merino mix 33.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 297kr. Les mer.

Instruksjoner

-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

MØNSTER:
Se diagram A.1 til A.7. Diagrammene viser alle pinnene i mønsteret sett fra retten.

-------------------------------------------------------

START ARBEIDET HER:

-------------------------------------------------------

TEPPE - KORT OVERSIKT OVER ARBEIDET:
Arbeidet strikkes rundt på settpinner / rundpinne fra midten og ut i en firkant. Bytt til større rundpinne etter hvert som det økes.

TEPPE:
Legg opp 8 masker på settpinner 3,5 med BabyMerino. Fordel maskene slik at det er 2 masker på hver pinne. Strikk 1 omgang rett. Neste omgang strikkes slik: * A.1 (= 1 maske), 1 rett (= hjørnemaske – for lettere å se hjørnemasken kan det settes 1 merketråd i denne masken) *, strikk fra *-* totalt 4 ganger. Fortsett A.1 slik med 1 hjørnemaske rett mellom hver rapport A.1. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN!
Når A.1 er strikket ferdig er det 39 masker mellom hver hjørnemaske og totalt 160 masker på pinnen.
Neste omgang strikkes slik: * Strikk A.2 (= 9 masker), strikk A.3 (= 18 masker), strikk A.4 (= 12 masker) og strikk hjørnemasken rett *, strikk fra *-* totalt 4 ganger. Fortsett A.2 til A.4 slik. Når A.2 til A.4 er strikket 1 gang i høyden er det 232 masker på pinnen (57 masker mellom hver hjørnemaske).
Fortsett med å gjenta A.2, A.3 og A.4 videre oppover i høyden. For hver repetisjon i høyden strikkes A.3 en gang mer mellom A.2 og A.4.
Strikk diagrammene A.2 til A.4. totalt 9 ganger i høyden (eller til ønsket lengde) = 808 masker på pinnen (201 masker mellom hver hjørnemaske).
Neste omgang strikkes slik: * Strikk A.5 (= 9 masker), strikk A.6 til det gjenstår 12 masker før hjørnemasken (dvs strikk 10 rapporter à 18 masker dersom A.2 til A.4 ble strikket 9 ganger i høyden), strikk A.7 (= 12 masker) og strikk hjørnemasken rett * strikk fra *-* totalt 4 ganger. Når A.5 til A.7 er strikket ferdig er det 920 masker på pinnen (229 masker mellom hver hjørnemaske) og arbeidet måler ca 100 cm mellom hver hjørnemaske.

AVFELLING:
Fell av, men for å unngå at avfellingskanten strammer lages det 1 kast om pinnen etter hvert kast fra forrige omgang samtidig som det felles av. Kastene felles av som vanlige masker.
Tråkle en tråd opp og ned rundt hullet midt på teppet (ved oppleggskanten). Stram tråden slik at hullet lukkes og fest tråden godt.

Diagram

symbols = rett
symbols = vrang
symbols = 2 rett sammen
symbols = ta 1 maske løst av pinnen som om den skulle strikkes rett, strikk 1 rett, løft den løse masken over masken som ble strikket
symbols = mellom 2 masker lages det 1 kast om pinnen, på neste pinne strikkes kastet slik at det blir hull
symbols = ta 1 maske løst av pinnen som om den skulle strikkes rett, strikk 2 rett sammen, løft den løse masken over maskene som ble strikket sammen
diagram
diagram
diagram
signature

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (38)

country flag Hatice Duzcu 13.10.2021 - 14:21:

Hei, har dere mulighet til å legge bilde av hele pleddet?

user icon DROPS Design 14.10.2021 kl. 13:32:

Hej Hatice, det har vi desværre ikke, men hvis du logger ind på Ravelry og klikker her: Golden Slumber så finder du masser af fine billeder :)

country flag Max 08.08.2021 - 22:58:

Hello, i am having an issue with A5, A6 and A7. On row 20 of A5 I count 21 stitches (2purls and 19 knit) but I am getting 22 stitches. Even when I count row 19 with the increase/decrease I get 22. Can you please explain to me why I get the difference? How can row 19 be 22 stitches but row 20 only 21 stitches? Thank you!

user icon DROPS Design 09.08.2021 kl. 08:32:

Dear Max, you are right, A.5 will be fixed, I guess the last yarn over in A.5 should be removed. Happy knitting!

country flag Susanne Preisler 14.07.2021 - 09:09:

Hej. Jeg vil gerne strikke babytæppet. Det ser så fint ud. Er der et billed af hele tæppet et sted? Det ville hjælpe mig meget. På forhånd tak Vh Susanne

user icon DROPS Design 14.07.2021 kl. 10:48:

Hej Susanne, det har vi desværre ikke, vi må nøjes med de 3 billeder der ligger her på opskriften :)

country flag Sherry Goldbecker 05.07.2021 - 23:53:

450 grams of Drops Baby Merino was not enough for me to finish this blanket. I didn't have enough yarn to bind off the fourth edge of the blanket - yet I followed all the directions for needle size and gauge. It's a beautiful blanket but it was disappointing not to be able to give it to my granddaughter when I planned to because I had to wait for another ball of yarn.

country flag Linn 25.02.2021 - 15:39:

Det står «for hver repetisjon i høyden strikkes A3 en gang mer mellom A2 og A4». Skal jeg da strikke den første masken i diagrammet også (1 løst av, 2 rett sammen, løs over) i repetisjonene? For jeg får ikke det til å gå opp

user icon DROPS Design 10.03.2021 kl. 09:44:

Hei Linn. Litt usikker på hvorfor det ikke går opp hos deg, men ja, hele diagrammet strikkes. Har du husket å strikke hjørnemaskene? Etter A.1 er ferdig strikket skal man ha 39 x 4 + 4 (hjørnemasker)= 160 masker på pinnen. mvh DROPS design

country flag Sophie 27.01.2021 - 11:07:

Bonjour, Je suis debutante et je ne suis pas sure de comprendre cette partie:\r\n * A.1 (= 1 maille), 1 maille endroit (= maille du coin – pour mieux repérer la maille du coin plus facilement, on peut mettre un fil marqueur dans cette maille) *, répéter de *-* 4 fois au total. Je dois tricoter A1 quatre fois plus une maille de coin a chaque fois? Ensuite, est ce-qu’il faut faire A1 en entier + 1 maille ou bien le premier rang de A1 x4 ensuite rang 2 x4, rang 3 x4etc?Merci

user icon DROPS Design 27.01.2021 kl. 13:28:

Bonjour Sophie, effectivement, vous tricotez *A.1 (le nombre de mailles va augmenter tous les 2 rangs) puis 1 maille endroit (celle-ci ne va pas augmenter, elle sépare chaque diagramme)* et vous répétez de *-* tout le tour, autrement dit au 1er tour, tricotez: *A.1 (= 1 jeté, 1 m end, 1 jeté,) 1 m end*, et 4 fois au total de *-* = vous avez 16 m à la fin de ce 1er tour. Retrouvez plus d'infos sur les diagrammes ici. Bon tricot!

country flag Marie 21.01.2021 - 22:19:

Bonjour, est-il possible de tricoter cela avec aiguilles circulaires? Si oui, le patron est-il adapté ou bien dois-je changer certaines choses? Merci beaucoup

user icon DROPS Design 22.01.2021 kl. 08:06:

Bonjour Marie, pour commencer ce modèle sur aiguille circulaire, vous pouvez utiliser la technique dite du magic loop. Bon tricot!

country flag Conja Van Den Heerik 21.01.2021 - 20:26:

Ik krijg dit patroon niet opgestart. Hoe kan ik nou met 4 pennen starten, het wordt toch geen sok? Ik begrijp er niets van.

user icon DROPS Design 23.01.2021 kl. 11:41:

Dag Conja,

Nee, het wordt geen sok, want door het meerderen in de telpatroon, wordt het steeds wijder naar buiten toe. In een van de video's bij het patroon wordt uitgelegd hoe je opzet in een cirkel met vier naalden.

country flag Christina Marker Olsen 29.08.2020 - 16:06:

Jeg har problemer med starten med de 8 masker, er det meningen at jeg skal slutte af med at slå om ? Når jeg skal starte på anden pind?

user icon DROPS Design 01.09.2020 kl. 15:57:

Hej Christina, du strikker rundt på settpindene, og ja du tager ud på hver side af retmasken i A.1. Sæt gerne et mærke i hjørnemasken som vi forklarer i opskriften. Så bliver det lettere at se hvor man skal starte på diagrammet. God fornøjelse!

country flag Eliana 15.08.2020 - 00:22:

My apologies! My earlier comment refers to A5 and my later comment refers to A7. Sorry for the confusion.

user icon DROPS Design 19.08.2020 kl. 10:50:

Dear Eliana, diagrams have been checked and are correct - you should increase 1 stitch in A.5 and A.7 on every round as shown in diagram - keep the correct number of sts as shown in diagrams A.5, A.6 and A.7 - you will get the correct number of sts in total - Any differences in A.5/A.7 are compensated on the row with .A6 too. Happy knitting!

Kommentér oppskrift DROPS Baby 33-2

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.

Fra #dropsfan galleriet

Golden Slumber

Amy Haddock, United Kingdom

Golden Slumber

Sofia, Finland

Vauvanpeitto

Milja, Finland