DROPS / 186 / 10

Summer Treasure by DROPS Design

Heklet veske med striper, heklet rundt fra midten og utover. Arbeidet er heklet i DROPS Paris

Stikkord: sirkel, vesker,
DROPS Design: Modell w-720
Garngruppe C eller A + A
-----------------------------------------------------------
Mål:
Diameter sirkel (etter montering): ca 20 cm.
Bredde siden (etter montering): ca 4 cm.
Materialer:
DROPS PARIS fra Garnstudio (tilhører garngruppe C)
100 g farge 06, sterk rosa
50 g farge 01, aprikos
50 g farge 38, korall
50 g farge 17, naturhvit
50 g farge 58, støvrosa
50 g farge 07, lyng
50 g farge 103, dark wash
50 g farge 41, sennep
50 g farge 102, spray blå
NB: Dersom vesken hekles ensfarget vil det gå med 200 g Paris.

Arbeidet kan også hekles med garn fra:
"Alternative garn (Garngruppe C)" – se linken under.

DROPS HEKLENÅL NR 3,5 – eller den nålen du må bruke for å få 18 staver og 10,5 rader på 10 cm i bredden og 10 cm i høyden.

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!

Vil du bruke et alternativt garn? Prøv vår garnkalkulator!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal velge? Da hjelper det kanskje å vite at modellen på bildet er ca 170 cm høy og bruker størrelse S eller M. Om du lager en genser, jakke, kjole eller lignende, kan du finne en målskisse av det ferdige plagget (i cm) nederst i oppskriften.

100% Bomull
fra 16.00 kr /50g
DROPS Paris uni colour DROPS Paris uni colour 18.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Paris recycled denim DROPS Paris recycled denim 16.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
Pinner & Heklenåler
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 160kr. Les mer.

Instruksjoner

INFORMASJON TIL OPPSKRIFT:

MØNSTER:
Se diagram A.1 og A.2. (A.2 viser hvordan omgangen starter og slutter).

FARGEMØNSTER:
Når det byttes farge på starten av en omgang hekles kjedemasken på slutten av forrige omgang med den nye fargen.
Når det hekles med 2 farger på en rad hekles det slik: Hekle siste stav med første farge, men vent med siste gjennomtrekking, bytt til neste farge og hekle siste gjennomtrekking, deretter hekles neste stav. Når det hekles med to farger på en omgang legges tråden på den fargen det ikke hekles med over maskene fra forrige omgang, det hekles rundt tråden slik at den blir skjult og følger med rundt.

STRIPER (sirkel):
Opplegg + 1.OMGANG: aprikos
2.OMGANG: korall
3.OMGANG: naturhvit
4.OMGANG: korall
5.OMGANG: aprikos
6.OMGANG: sterk rosa
7.OMGANG: støvrosa
8.OMGANG: lyng
9.OMGANG: dark wash
10.OMGANG: sennep
11.OMGANG: aprikos
12.OMGANG: dark wash
13.OMGANG: * 1 stav med dark wash, 1 stav med naturhvit *, hekle fra *-*. rundt hele omgangen.
14.OMGANG: spray blå
----------------------------------------------------------

VESKE:
Vesken hekles rundt fra midten og utover. Det hekles 2 sirkler, deretter hekles
siden på vesken frem og tilbake. Til slutt hekles siden og sirklene sammen.

SIRKEL:
Hekle 6 luftmasker på nål 3,5 og aprikos og sett dem til en ring med 1 kjedemaske i første luftmaske som ble heklet. Hekle STRIPER (sirkel) og FARGEMØNSTER – se forklaring over, og mønster A.1 totalt 6 ganger rundt på omgangen (A.2 viser hvordan omgangen starter og slutter). HUSK PÅ HEKLEFASTHETEN!
På 7.og 9.omgang hekles det slik:
7.OMGANG: Hekle 1 luftmaske, 1 fastmaske i hver av de første 2 stavene, 1
FIREDOBBELSTAV - se symbolforklaringen - rundt SISTE fastmaske fra
4.omgang, 1 fastmaske i hver av de neste 5 stavene, 1 firedobbelstav rundt
første fastmaske fra 4.omgang, * 1 fastmaske i hver av de neste 5 stavene, 1
firedobbelstav rundt samme fastmaske som forrige firedobbelstav, 1 fastmaske i hver av de neste 5 stavene, hekle 1 firedobbelstav rundt neste fastmaske fra
4.omgang, *, hekle fra *-* totalt 4 ganger, hekle 1 fastmaske i hver av de neste
5 stavene, 1 firedobbelstav rundt samme fastmaske som forrige firedobbelstav,
1 fastmaske i hver av de neste 5 stavene, 1 firedobbelstav rundt samme
fastmaske som FØRSTE firedobbelstav på omgangen, 1 fastmaske i hver av de neste 3 stavene, avslutt med 1 kjedemaske i 1.luftmaske på begynnelsen av
omgangen = 12 firedobbelstaver og 5 fastmasker mellom hver av dem.
9.OMGANG: Hekle 1 luftmaske, * 1 fastmaske i hver av de første/neste 14 stavene, 2 TRIPPELSTAVER SAMMEN - se symbolforklaringen *, hekle fra *-* totalt 6 ganger (siste trippelstav hekles rundt første firedobbelstav på omgangen), avslutt med 1 kjedemaske i 1.luftmaske på begynnelsen av omgangen = 6 trippelstaver sammen og 14 fastmasker mellom hver sammenhekling.
Når hele diagram A.1 og A.2 er heklet ferdig er det 120 fastmasker på omgangen og arbeidet måler ca 20 cm i diameter. Klipp og fest trådene. Hekle 1 sirkel til på samme måte.

SIDEN PÅ VESKEN:
Hekle 78 luftmasker på nål 3,5 og spray blå. Luftmaskeraden skal måle 43 cm. Videre hekles det striper og mønster slik:
1.RAD: Hekle med spray blå: 1 luftmaske til å snu med, hekle 1 fastmaske i hver luftmaske (= 78 fastmasker + 1 luftmaske).
2.RAD: Hekle med dark wash: 1 luftmaske til å snu med, hekle 1 fastmaske i hver fastmaske.
3.RAD: Hekle med lyng: 3 luftmasker til å snu med, hekle 1 stav i neste fastmaske, 1 luftmaske, hopp over 1 maske, * hekle 1 stav med sennep i neste fastmaske, 1 stav med lyng i neste fastmaske *, hekle fra *-* til det gjenstår 2 fastmasker på raden. Bytt til sennep og hekle 1 luftmaske, hopp over 1 fastmaske, 1 stav i siste fastmaske. Senere skal den tvinnede snoren tres gjennom hullet i hver side.
4.RAD: Hekle med lyng: 3 luftmasker til å snu med, hekle 1 stav i neste stav, 1 luftmaske, hopp over 1 luftmaske, * hekle 1 stav med sennep i neste stav, 1 stav med lyng i neste stav *, hekle fra *-* frem til neste luftmaske på raden. Bytt til sennep og hekle 1 luftmaske, hopp over 1 luftmaske, 1 stav i siste stav. Senere skal den tvinnede snoren tres gjennom hullet i hver side.
5.RAD: Hekle med dark wash: 1 luftmaske til å snu med, 1 fastmaske i hver maske (hekle 1 fastmaske om de 2 luftmaskene på raden).
6.RAD: Hekle med spray blå: 1 luftmaske til å snu med, 1 fastmaske i hver fastmaske. Klipp tråden.

Hekle langs den ene kortsiden med spray blå slik fra retten: Fest tråden med 1 fastmaske, hekle 3 luftmasker, hekle 7 staver langs kanten. Hekle på samme måte lang den andre kortsiden. Klipp og fest trådene.

SAMMENHEKLING:
Sammenheklingen gjøres med spray blå. Nå hekles delene sammen gjennom begge lag i siste omgang på sirkelen og siste rad på siden på vesken. Legg de 2 delene med vrangen mot hverandre. Hekle fra retten og start med sirkelen mot deg:

* Hekle 1 fastmaske i første/neste fastmaske på sirkelen og om siden på ytterste stav (som ble heklet i den ene enden på siden på vesken) *, hekle fra *-* totalt 3 ganger (dvs det er heklet 3 fastmasker om samme stav og 1 fastmaske i de første 3 fastmaskene på sirkelen), deretter hekles det 1 fastmaske i neste fastmaske på sirkelen og første/neste fastmaske på siden av vesken. Hekle slik frem til neste stav i den andre enden på siden på vesken. * Hekle 1 fastmaske i neste fastmaske på sirkelen og om siden på ytterste stav (som ble heklet i den andre enden på siden på vesken) *, hekle fra *-* totalt 3 ganger (dvs det er heklet 3 fastmasker om samme stav og 1 fastmaske i hver av de neste 3 fastmaskene på sirkelen). Det er nå heklet i alle maskene langs siden på vesken og det gjenstår 36 fastmasker på sirkelen. Fortsett videre med 1 fastmaske i hver av de resterende 36 fastmaskene på sirkelen. Klipp og fest tråden.

Hekle den andre sirkelen til vesken på samme måte, men nå hekles det i den første luftmaskeraden som ble heklet på siden av vesken.
NB: Pass på at de 2 sirklene er plassert symmetrisk i forhold til hverandre, slik at mønsteret blir likt på begge sider av vesken.

TVUNNET SNOR OG DUSKER:
Klipp 4 tråder á 2 meter. Tvinn dem sammen til de gjør motstand, legg snoren dobbelt og den vil tvinne seg igjen. Knyt en knute i hver ende. Lag 3 tvinnede snorer til = 4 tvinnede snorer.
Tre 2 snorer fra utsiden og gjennom et av hullene på den ene siden på vesken. Knyt en stor knute for å feste snorene på innsiden av vesken. Gjenta i den andre siden, og fest de 2 siste tvinnede trådene på samme måte i de 2 andre hullene.

Lag 1 stor og tykk dusk i hver av fargene sterk rosa og lyng.
Klipp 60 tråder á 18 cm lange, knyt en tråd (ca 20 cm lang) rundt midten og brett alle trådene doble ved knuten, surr en ny tråd (ca 20 cm lang) 3 ganger rundt alle trådene ca 2 cm ned fra midten. Knyt tråden og stikk tråden ned i dusken, klipp av. Hekle med 2 tråder slik: Fest 2 tråder med en fastmaske om tråden på toppen av dusken, hekle luftmasker i 6 cm. Klipp tråden.
Lag den andre dusken på samme måte. Fest duskene til den ene siden på vesken ved å tre den heklede luftmaskeraden gjennom vesken og knyt en knute.

Diagram

= hekle 6 luftmasker og sett dem til en ring med 1 kjedemaske i første luftmaske som ble heklet
= 1 luftmaske
= 1 fastmaske i masken
= 1 fastmaske i masken (sett et merke i denne masken slik at den er lett å se når det hekles i denne fastmasken på 4.omgang).
= 1 fastmaske i masken (sett et merke i denne masken slik at det er lett å se den når det hekles rundt denne fastmasken på 7.omgang)
= 1 stav i maske/om luftmaske/luftmaskeringen
= hekle FIREDOBBELSTAV: Lag 4 kast på nålen, stikk nålen ned og under fastmasken det skal hekles rundt, hent tråden, * 1 kast på nålen, trekk tråden igjennom de 2 neste løkkene på nålen *, hekle fra *-* totalt 5 ganger = 1 løkke på nålen
= Hekle 2 TRIPPELSTAVER SAMMEN: Hekle 1 trippel-stav rundt den første/neste firedobbelstaven fra 7.omgang, men vent med siste kast og gjennomtrekk, hekle 1 trippelstav rundt neste firedobbelstav på samme måte, men nå trekkes siste kast gjennom alle løkkene på nålen = 1 trippel-stav. 1 TRIPPELSTAV: Lag 3 kast på nålen, stikk nålen ned og under første/neste firedobbelstav på 7.omgang, det skal hekles rundt, hent tråden, * 1 kast på nålen, trekk tråden igjennom de 2 neste løkkene på nålen *, hekle fra *-* totalt 4 ganger = 1 løkke på nålen.
= hekle BOBLE: Hekle 2 dobbel-staver og 1 fastmaske sammen til 1 maske slik: Hekle 1 dobbel-stav men vent med siste kast og gjennomtrekk, hekle 1 dobbel-stav til på samme måte i samme maske, hekle 1 fastmaske i samme maske, men nå trekkes siste kast gjennom alle løkkene på nålen = 1 maske.
= (1 dobbel-stav, 3 staver, 1 dobbel-stav) i fastmasken som er tegnet som et kryss i 2.omgang (det hekles rundt luftmasken fra 3.omgang)
= viser retning på masken som er heklet rundt en annen maske
= omgangen starter med 1 luftmaske og avsluttes med 1 kjedemaske i 1.luftmaske på starten av omgangen
= omgangen starter med 3 luftmasker og avsluttes med 1 kjedemaske i 3.luftmaske på starten av omgangen
= omgangen starter med 4 luftmasker og avsluttes med 1 kjedemaske i 4.luftmaske på starten av omgangen

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (21)

Myr 10.07.2020 - 06:34:

I don’t understand roe 3 and four pattern 720 Summer Treasure

DROPS Design 10.07.2020 kl. 08:26:

Dear Myr, on 3rd round start the round with 1 chain; then (1 chain, skip next 2 sc, 5 dc in next dc, skip 1 dc) repeat from (to) and finish with a slip st in first ch from round. Round 4 is started with 4 chains, then *(1 treble crochet, 3 dc, 1 treble crochet) in the sc marked as a cross in 2nd round (work around chain stitch from 3rd round), skip 2 dc, 1 sc in next dc (insert a marker in this sc to make it easier to see when this is worked in this st on 7th round) skip next 2 dc* repeat from *-* and finish with 1 sl st in 4th ch from beg of roudn. Happy crocheting!

Lyonne 27.04.2020 - 22:06:

Bonjour, combien y a t'il de brides au 1 er tour A1 dans le cercles de 6 mailles? merci!

DROPS Design 28.04.2020 kl. 10:27:

Bonjour Lyonne, il y a 2 brides au 1er rang de A.1 et vous répétez 6 fois A.1 en largeur = vous aurez donc 12 brides à la fin du 1er rang + les 3 ml de A.2. Bon crochet!

Luz Laguerre 14.02.2020 - 10:40:

Buenos días , Gracias por este lindo patrón. Quisiera saber cuantos puntos altos van el anillo del círculo? Esta escrito « 6 veces en total en la vuelta » Es qué hay que multiplicar 6 por los dos puntos altos que están en el diagrama A1? Gracias por su amable respuesta

DROPS Design 16.02.2020 kl. 21:32:

Hola Luz. Exacto, comenzamos la vuelta con 3 puntos de cadeneta y después repetimos el diagrama A.1 (= 2 puntos) un total de 6 veces en la vuelta.

Sarah C 30.11.2019 - 21:44:

Hi, I can't find where it says how many stitches are in the first 6 rounds? The chart it is not indicating how many stitches are in each round?

DROPS Design 02.12.2019 kl. 09:48:

Dear Sarah, you are working 6 times the diagram A.1 in the round. On 6th round in A.1, there are 10 sts in each A.1 x 6 = 60 sts on the round - read more here about crochet diagrams. Happy crocheting!

María-Victoria 05.08.2019 - 01:49:

Hola, con los 500gr totales para este bolso alcanzaré a realizar 2? Porque dice que para bolso monocolor se necesitan 200gr.

DROPS Design 06.08.2019 kl. 19:32:

Hola Maria-Victoria. Como no se utiliza el ovillo completo de cada color para elaborar este bolso, en total tienes suficiente hilo para hacer otro bolso ( pero puede ser que tengas que cambiar las combinaciones de colores, porque de un color usamos más cantidad y de otros menos).

Anna 06.05.2019 - 15:43:

Dobrý den, tři ŘO z části A.2 nahrazují první dlouhý sloupek z části A.1? Děkuji, Anna

DROPS Design 06.05.2019 kl. 21:14:

Dobrý den, Anno, ano, je to tak, ale platí to pouze na začátku kruhové řady. Hodně zdaru! Hana

Anja M. 20.09.2018 - 12:04:

Na das ist ja mal ein knuffiges süßes Täschchen. Hatte noch so viel verschiedene Baumwollreste über und habe es daraus gehäkelt. Ein schnelles tolles Projekt mit interessantem Muster!

Diana De Witt 05.09.2018 - 20:48:

Het is een heel leuk patroon, je kunt het makkelijk maken je moet het echt goed lezen en naar de foto kijken, je moet gewoon doen zoals het er staat. Het enige wat ik niet snap is dat van die koorden.

Diana De Witt 05.09.2018 - 20:46:

Een vraag over de koordjes.Je maakt 4 koorden die elk +/- 1 meter lang worden Je maakt aan weerszijden vh tasje 2 koorden vast in elk gaatje 1. Dus de koorden zitten in het midden niet aan elkaar vast , ze lopen niet door tot de overzijde laat maar zeggen of knoop je de 4 koorden in het midden samen ?zoals ik het begrepen heb heb je aan elke kant van het tasje dus 2 koorden hangen , hoe hang je het dan om je schouder?

DROPS Design 19.09.2018 kl. 18:56:

Dag Diana, Dit is inderdaad niet duidelijk aangegeven. Ik vermoed dat het de bedoeling is om de koorden aan de bovenkant (dus bij de schouder) door elkaars lussen te halen, en dat je de uiteinden aan de tas vast maakt. Ik zal de design afdeling even vragen wat de bedoeling is en hopelijk komt er dan binnenkort een verduidelijking op het patroon.

Mariëtte 01.09.2018 - 19:23:

Mijn vraag/opmerking van eerder vandaag heeft betrekking op de cirkel, niet op de zijkant van de tas. Excuus dat ik dat niet eerder wat duidelijker heb aangegeven.

Kommentér oppskrift DROPS 186-10

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.

Fra #dropsfan galleriet

Summer Treasure

opecanci_still_knit, Czech Republic