DROPS / 186 / 21

Bazar by DROPS Design

Heklet veske med flerfarget mønster. Arbeidet er heklet i DROPS Paris.

Stikkord: flerfarget, vesker,
DROPS Design: Modell w-714
Garngruppe C eller A + A
-----------------------------------------------------------
Mål:
Omkrets: ca 80 cm
Høyde: ca 38 cm (inkludert bunnen)
Materialer:
DROPS PARIS fra Garnstudio (tilhører garngruppe C)
150 g farge 27, fersken
150 g farge 38, korall
100 g farge 29, lys isblå
100 g farge 28, marineblå
50 g farge 10, mørk turkis
50 g farge 07, lyng
50 g farge 37, rustrød

Arbeidet kan også hekles med garn fra:
"Alternative garn (Garngruppe C)" – se linken under.

DROPS HEKLENÅL NR 3,5 – eller den nålen du må bruke for å få 18 staver og 10,5 rader på 10 cm i bredden og 10 cm i høyden.

TREPERLER: 4 stk.
----------------------------------------------------------

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!

Vil du bruke et alternativt garn? Prøv vår garnkalkulator!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal velge? Da hjelper det kanskje å vite at modellen på bildet er ca 170 cm høy og bruker størrelse S eller M. Om du lager en genser, jakke, kjole eller lignende, kan du finne en målskisse av det ferdige plagget (i cm) nederst i oppskriften.

100% Bomull
fra 16.00 kr /50g
DROPS Paris uni colour DROPS Paris uni colour 18.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Paris recycled denim DROPS Paris recycled denim 16.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
Pinner & Heklenåler
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 208kr. Les mer.

Instruksjoner

INFORMASJON TIL OPPSKRIFT:

MØNSTER:
Se diagram A.1 til A.6.

HEKLEINFO:
Hver omgang med staver starter med 3 luftmasker (erstatter første stav) og avslutter med 1 kjedemaske i 3.luftmaske på starten av omgangen.
Hver omgang med fastmasker starter med 1 luftmaske (erstatter ikke første fastmaske) og avslutter med 1 kjedemaske i første fastmaske på omgangen (dette gjelder ikke i diagram A.5).
Hver omgang som starter med å hekle 3 staver sammen, starter med 3 luftmasker (ertsatter første stav), hopp over 1 stav på forrige omgang, hekle 1 stav i neste stav, men vent med siste gjennomtrekning, hekle 1 stav i neste stav, dra tråden gjennom alle 3 løkkene på nålen, omgangen avslutter med 1 kjedemaske i de 3 stavene som ble heklet sammen.
Noe av mønsteret vil forskyve omgangens start og slutt.
Noen av omgangene hekles i bakre ledd av maskene fra forrige omgang, se stjerne ved diagrammene.

FARGEMØNSTER:
Når det byttes farge på starten av en omgang hekles kjedemasken på slutten av forrige omgang med den nye fargen.
Når det hekles med flere farger på en omgang hekles det slik:
Når det byttes farge hekles det slik: Hekle siste stav/fastmaske med første farge, men vent med siste gjennomtrekning, bytt til neste farge og hekle siste gjennomtrekning, deretter hekles neste stav/fastmaske.
Når det hekles med to farger legges tråden på den fargen det ikke hekles med over maskene fra forrige omgang, det hekles rundt tråden slik at den blir skjult og følger med. Pass på at følgetrådene ikke strammer arbeidet og at tråden ikke strammer når den hentes opp fra forrige omgang.
----------------------------------------------------------

VESKE:
Arbeidet hekles rundt. Først hekles bunnen med mønster og økninger. Så hekles det oppover uten økninger. Øverst hekles det en hullrad til snorlukning. Hanken hekles løst og sys på vesken. Det tvinnes en snor, snoren tres opp og ned gjennom hullraden øverst på vesken og det festes på dusker tilslutt.

Hekle 4 luftmasker på nål 3,5 med korall og sett de sammen til en ring med 1 kjedemaske i første luftmaske. Videre hekles A.1 totalt 6 ganger rundt – les HEKLEINFO og FARGEMØNSTER.
Når A.1 er heklet ferdig er det 36 staver på siste omgang. HUSK PÅ HEKLEFASTHETEN!
Hekle A.2 totalt 12 ganger rundt. Når A.2 er heklet ferdig er det 144 fastmasker på siste omgang. Økningene er nå ferdig. Arbeidet måler ca 22 cm i diameter
Hekle A.3 totalt 36 ganger rundt. Deretter hekles A.4 totalt 12 ganger rundt. Klipp og fest trådene når A.4 er heklet 1 gang i høyden.

HANK:
Hanken hekles rundt med fersken. Det hekles fra midten av hanken og ut, dvs det hekles først en luftmaske rad, deretter hekles det rundt på begge sider av denne raden. A.5 og A.6 = endene på hanken, dvs det starter og slutter med A.5 og A.6 hekles i andre ende av hanken.
Hekle 93 luftmasker (inkludert 3 luftmasker til å snu med = 1 stav) på nål 3,5 med fersken.
1.OMGANG: Hekle A.5 slik: I 4.luftmaske fra nålen hekles det slik: Hekle 1 stav (= 2 staver), 1 luftmaske, 2 staver, hekle 1 stav i hver luftmaske til det gjenstår 1 luftmaske, i neste luftmaske hekles A.6 slik: Hekle 2 staver, 1 luftmaske, 2 staver, roter luftmaskene slik at det hekles på motsatt side, hekle videre i samme luftmaske: 2 staver, 1 luftmaske, 2 staver, hekle 1 stav i hver luftmaske til det gjenstår 1 luftmaske i motsatt side (dvs den samme luftmaskene det ble heklet i på starten av omgangen), hekle A.5 slik: 2 staver, 1 luftmaske og 2 staver i siste luftmaske = 104 staver og 4 luftmasker.
2.OMGANG: Hekle A.5, 1 stav i hver stav til A.6, hekle A.6, hekle 1 stav i hver stav til siste del av A.5, hekle A.5 = 120 staver og 4 luftmasker.
3.OMGANG: Hekle A.5, 1 fastmaske i bakre ledd av hver hver stav til A.6, hekle A.6, 1 fastmaske i bakre ledd av hver hver stav til siste del av A.5, hekle A.5 = 136 fastmasker og 4 luftmasker.
Klipp og fest tråden. Fest hanken på innsiden i hver side av vesken.

TVUNNET SNOR:
Klipp 2 tråd med marineblå à ca 2 meter. Tvinn de sammen til de gjør motstand, legg snoren dobbelt og den vil tvinne seg igjen. Knyt en knute i den enden som ikke henger sammen, fest trådene i denne enden opp i den tvunnede snoren. Tre snoren opp og ned i hullene i vesken.

DUSKER:
Det lages 1 stor og 3 små dusker som festes på endene på den tvunnede snoren slik:
1 STOR DUSK: Lag en dusk på ca 12 cm med marineblå, tre 1 treperle på tråden dusken ble festet sammen med på toppen og fest dusken til den ene enden av snoren.
3 SMÅ DUSKER: Lag 1 dusk på ca 7 cm med hver av fargene rustrød, lyng og korall, tre 1 treperle på tråden hver av duskene ble festet sammen med på toppen og fest duskene til den andre enden av snoren.

Diagram

= hekle 4 luftmasker med korall og sett de sammen til en ring med 1 kjedemaske i første luftmaske
= denne omgang hekles i bakre ledd av maskene på forrige omgang
= siste omgang på forrige diagram, denne omgangen viser bare hvordan neste omgang hekles i maskene fra forrige omgang - Start på neste omgang
= stav i maske og om den luftmaskeringen med korall
= stav i maske med mørk turkis
= stav i maske med lys isblå
= stav i maske med lyng
= stav i maske med fersken
= stav i maske med marineblå
= stav i maske med rustrød
= fastmaske i maske med marineblå
= fastmaske i maske med korall
= fastmaske i maske med rustrød
= fastmaske i bakre ledd av masken med fersken
= fastmaske om luftmasken med fersken
= luftmaske med fersken
= hekle 2 staver sammen med fersken slik: Hekle 1 stav i første maske, men vent med siste gjennomtrekning, hekle 1 stav i neste maske, dra tråden gjennom alle 3 løkkene på nålen.
= hekle 2 staver sammen med lys isblå
= hekle 3 staver sammen med fersken slik: Hekle 1 stav i første maske, men vent med siste gjennomtrekning, hekle 1 stav til i hver av de 2 neste maskene, men vent med siste gjennomtrekning, dra tråden gjennom alle 4 løkkene på nålen.
= hekle 3 staver sammen med marineblå
= hekle 3 staver sammen med rustrød
= hekle 3 staver sammen med lys isblå
= hekle med fersken: Omgangen starter med 3 luftmasker, hekle 1 stav (= 2 staver), omgangen avslutter med 1 kjedemaske i 3.luftmaske
= hekle 2 staver om luftmasken
= hekle med fersken: Omgangen starter med 3 luftmasker (erstatter første stav) og avslutter med 1 kjedemaske i 3.luftmaske på starten av omgangen
= hekle med fersken: Omgangen starter med 1 luftmaske (ertstatter første fastmaske) og avslutter med 1 kjedemaske i første luftmaske på starten av omgangen


Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (15)

Evelyne 13.04.2020 - 16:20:

Je suis arrivée au crochet de la poignée. pas de souci pour le 1er rang Pourriez vous m expliquer pour les 2eme et 3eme rangs? Je ne comprends pas les diagrammes 5et6 merci beaucoup

DROPS Design 14.04.2020 kl. 13:03:

Bonjour Evelyne, croch. le tour 2 de A.5 ainsi: 3 ml en pêche, puis 2 b, 1 ml, 2 b autour de la ml suivante, 1 b dans chacune des 2 b suivantes (A.5 est fini, continuez en b) et crochetez ensuite A.6 de droite à gauche: 1 b dans les 2 premières b , 2 b, 1 ml, 2 b dans la ml, 1 b dans les 4 b suivantes, 2 b, 1 ml, 2 b dans la ml, 1 b dans les 2 b suivantes.... puis A.5 de nouveau: 1 b dans les 2 premières b, 2 b, 1 ml, 2 b dans la ml, 1 b dans les 2 premières b et 1 mc dans la 3ème ml. Lisez le dernier rang de la même façon de gauche à droite: la fin de A.5, puis A.6 en entier et terminez A.5 en lisant de bas en haut en remontant sur la ml du début du tour. Bon crochet!

Vivian Walmsley 22.03.2020 - 15:41:

I love this bag but I need a written pattern , is there one available , thanks for your time

DROPS Design 22.03.2020 kl. 18:33:

Dear Vivian we are sorry, but there is no written out pattern for this piece. However it is well worth the effort to learn how to make sense of diagrams, as they not only show you the very next step, but also that how the other stitches and rows relate to each other. we do have a lesson on how to read crochet patterns here, and don't forget, you can always ask for help either in person or over the phone in teh store where you bought your DROPS yarn from. Happy Knitting!

Evelyne 17.03.2020 - 23:53:

Bonsoir, pourriez vous m indiquer comment on crochète le rang 2 de A3 ?

DROPS Design 18.03.2020 kl. 08:34:

Bonjour Evelyne, bien sûr, crochetez: *en pêche, crocheter 3 brides ensemble ainsi: Crocheter 1 bride dans la première maille, mais ne pas faire le dernier jeté, crocheter 1 bride dans chacune des 2 mailles suivantes, mais ne pas faire le dernier jeté, écouler les 4 boucles sur le crochet. (= 19ème symbole) puis en bleu marine : écouler 3 brides ensemble (= 20ème symbole)*, Répétez de *-* tout le tour 36 fois au total. Bon crochet!

Silvia 03.04.2019 - 21:30:

Hallo, ich würde gerne die Wolle für diese Tasche bestellen, kann aber die Farben Koralle und Erika nicht finden. LG

DROPS Design 04.04.2019 kl. 09:25:

Liebe Silvia, alle Farben sind immer noch lieferbach, nur die Namen wurde angepasst, schauen Sie mal nach der Farbennumer, bzw Farbe 38 und 07. Viel Spaß beim häkeln!

Elena 13.03.2019 - 12:22:

Como puedo conseguir el patrón del bolso. Me gustaría tener el gráfico. Gracias

DROPS Design 16.03.2019 kl. 16:06:

Hola Elena. Tienes el diagrama del bolso con todas las abreviaturas bajo el patrón.

Jette Lund 28.06.2018 - 18:38:

Hej med jer Jeg er nu kommet i gang og r nået til A3. Jeg har for mange masker, men det betyder vel bare, at tasken bliver større: Det er en meget forvirrende opskrift. F.eks. at A3 skal hækles rundt 36 gange?, men på fotoet er det a kun en gang, at mønsteret er?

Jette Lund 28.06.2018 - 00:37:

Hej med jer Nu har jeg forsøgt at stare 8 gange og hver gang får jeg åbenbart for få stm på omg for det (huler) med det samme. Hvor mange stm starter man med i de 4 lm, som er samlet i en ring? På forhånd tak Venligst Jette

DROPS Design 29.06.2018 kl. 09:12:

Hej Jette, du hækler A.1 (2 st på første omgang) 6 gange, det vil sige at du har 12 st på første omgang. Næste omgang har du 24 st og 3.omgang har du 36 stangmasker. God fornøjelse!

Jana 31.05.2018 - 19:28:

I saw in your spring/summer 2018 models a small round bag (two circles with multicolour pattern crocheted together) with one long handle and tassels. Are you going to publish the pattern as well, please ? I liked it very much. I can not find it among your patterns so far. Many thanks for your answer.

DROPS Design 01.06.2018 kl. 08:30:

Dear Jana, some more of the patterns from the spring summer collection will be published until July, stay tunes!

Corry Helmond 30.05.2018 - 11:30:

Een foto van de bodem van de tas zou handig zijn ter ondersteuning van het telpatroon. Wel drie foto's, maar de belangrijkste ontbreekt m.i. Vast dank voor de moeite!

Reix Francoise 16.05.2018 - 18:47:

Bonjour, j'aimerais savoir que veux dire l'étoile: piquer le crochet dans le brin arrière des mailles du tour précèdent. Merci de votre réponse. Françoise

DROPS Design 17.05.2018 kl. 08:21:

Bonjour Mme Reix, la vidéo ci-dessous montre (à partir du time code 3:20) comment crocheter dans le brin arrière des mailles. Bon crochet!

Kommentér oppskrift DROPS 186-21

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.

Fra #dropsfan galleriet

Bazar

Marie Hézard, France