DROPS / 193 / 8

Harvest Dance by DROPS Design

Strikkede sokker i DROPS Fabel. Arbejdet er strikket ovenfra og ned i rib. Størrelse 35 - 43.

DROPS Design: Model fa-422
Garngruppe A
-------------------------------------------------------

Størrelse: 35/37 – 38/40 – 41/43
Fodens længde: 22 - 24 - 27 cm
Skaftets højde: 15-16-17 cm
Materialer:
DROPS FABEL Garnstudio (tilhører garngruppe A)
100-100-100 g farve 111, sennepsgul

-------------------------------------------------------
TILBEHØR TIL ARBEJDET:

STRIKKEFASTHED:
26 masker i bredden og 34 pinde i højden med glatstrik = 10 x 10 cm.
33 masker i bredden og 40 pinde i højden med rib (= 1 ret/1 vrang) = 10 x 10 cm.

PINDE:
DROPS STRØMPEPINDE NR 2,5.
Pinde nr er kun vejledende. Får du for mange masker på 10 cm, skift til tykkere pinde. Får du for få masker på 10 cm, skift til tyndere pinde.

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.

75% Uld, 25% Polyamid
fra 16.95 kr /50g
DROPS Fabel uni colour DROPS Fabel uni colour 16.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Fabel print DROPS Fabel print 17.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Fabel long print DROPS Fabel long print 19.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
Pinde & Hæklenåle
Garnet til denne opskrift koster fra 33.9kr. Læs mere.

Instruktioner

-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

MØNSTER:
Se diagram A.1 og A.2. Vælg diagram for din størrelse.

HÆLINDTAGNING:
1.PIND (= retsiden): Strik ret til der er 7-8-8 masker tilbage, tag næste maske løs af pinden som om den skulle strikkes ret, 1 ret, løft den løse maske over masken som blev strikket ret, vend arbejdet.
2.PIND (= vrangen): Strik vrang til der er 7-8-8 masker tilbage, tag næste maske løs af pinden som om den skulle strikkes vrang, 1 vrang, løft den løse maske over masken som blev strikket vrang, vend arbejdet.
3.PIND (= retsiden): Strik ret til der er 6-7-7 masker tilbage, tag næste maske løs af pinden som om den skulle strikkes ret, 1 ret, løft den løse maske over masken som blev strikket ret, vend arbejdet.
4.PIND (= vrangen): Strik vrang til der er 6-7-7 masker tilbage, tag næste maske løs af pinden som om den skulle strikkes vrang, 1 vrang, løft den løse maske over masken som blev strikket vrang, vend arbejdet.
Fortsæt indtagningen på samme måde ved at strikke til der er 1 maske mindre tilbage, før der tages 1 maske løs af, til der er 14-14-16 masker tilbage på pindene.

-------------------------------------------------------

START ARBEJDET HER:

-------------------------------------------------------

SOKKER - KORT OVERSIGT OVER ARBEJDET:
Arbejdet strikkes rundt på strømpepinde ovenfra og ned

SOKKER:
Slå 64-72-80 masker op på strømpepinde 2,5 med Fabel. Strik 1 omgang ret. Fortsæt med rib (= 1 vrang / 1 ret) i 2-3-4 cm. Nu strikkes der mønster således (vælg diagram for din størrelse): A.1 (= 16-18-20 masker), 1 ret, A.2 (= 16-18-20 masker), fortsæt i vrangbord som før over de resterende masker. Gentag mønsteret i højden. HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN! Når arbejdet måler 15-16-17 cm strikkes der således: Strik A.1, 1 maske ret og A.2 som før over de første 33-37-41 masker og sæt disse masker på en tråd (= ovenpå foden), derefter strikkes der 1 pind ret over de 31-35-39 hælmasker hvor der tages 5-7-9 masker ind jævnt fordelt = 26-28-30 masker til hæl. Strik glatstrik frem og tilbage i 5-5½-6 cm. Sæt 1 mærke midt på pinden - HERFRA MÅLES ARBEJDET VIDERE! Nu strikkes HÆLINDTAGNING - Læs forklaring over. Når hælindtagningen er færdig strikkes der 13-15-16 masker op på hver side af hælen og de 33-37-41 masker fra tråden sættes tilbage på pinden = 73-81-89 masker. Sæt 1 mærke på hver side af de 33-37-41 masker ovenpå foden. Fortsæt A.1, 1 maske ret og A.2 over maskerne ovenpå foden og strik ret over maskerne under foden. SAMTIDIG på første omgang tages der ind i hver side således: Strik de 2 sidste masker før første mærke ovenpå foden drejet ret sammen og strik de 2 første masker efter sidste mærke ovenpå foden ret sammen (= 2 masker taget ind). Tag ind således på hver 2.omgang totalt 9-10-12 gange = 55-61-65 masker. Fortsæt til arbejdet måler 18-19-21 cm fra mærket på hælen (der er nu ca 4-5-6 cm tilbage før færdig mål). Sæt 1 mærke i hver side på sokken så der bliver 27-31-33 masker ovenpå foden og 28-30-32 masker under foden. Nu fortsættes der med ret til færdig mål og der tages ind til tå på hver side af mærkerne således: Før mærkerne: 2 ret sammen. Efter mærkerne: 2 drejet ret sammen (= 4 masker taget ind pr omgang). Tag ind således på hver 2.omgang totalt 4-7-9 gange og derefter på hver omgang totalt 6-3-2 gange = 15-21-21 masker tilbage på pinden. På næste omgang strikkes alle masker ret sammen 2 og 2 til der er 1 maske tilbage, 1 ret = 8-11-11 masker. Klip tråden, træk den gennem de resterende masker, stram tråden og hæft godt. Strik den anden sok på samme måde.

Diagram

= ret fra retsiden, vrang fra vrangen
= vrang fra retsiden, ret fra vrangen
= lav 1 omslag mellem 2 masker
= 2 vrang sammen

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 193-8) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (7)

Kati 24.09.2019 - 18:36:

Miten päin mallikuvioitanne on tarkoitus yleensä lukea ylhäälta alas ja vasemmalta oikealle vai alhaalta ylös, oikealta vasemmalle? En tunnu saavan vinoraitaa menemään oikein.

DROPS Design 19.12.2019 kl. 12:46:

Hei, piirrokset luetaan alhaalta ylös. Suljettua neuletta neulottaessa piirros luetaan oikealta vasemmalle. Kun neulotaan tasoneuletta, oikean puolen kerrokset luetaan oikealta vasemmalle ja nurjan puolen kerrokset luetaan vasemmalta oikealle.

Helena 10.10.2018 - 14:54:

3. zu Antwort 10.10.2018 kl. 14:31: Es müssen 82 Maschen angeschlagen werden (eine gerade Zahl, damit der Wechsel re-li stimmt) und das Rippenmusster mit einer rechten und NICHT mit einer linken wie in der Anleitung beginnen. Auf der ersten Nadel für A.1 müssen dann 21 Maschen und auf der Nadel für A.2 20 Maschen sein. Ihre Antwort kam sehr schnell, hat mir aber leider nicht weitergeholfen. Werden die Muster/Anleitungen bei Ihnen denn probegestrickt? Mit freundlichen Grüßen Helena

DROPS Design 11.10.2018 kl. 10:06:

Liebe Helena, damit die Diagramme stimmen werden die Bündchen mit 1 M links anfangen, dann stricken Sie die 2 ersten Maschen im A.1 li wie gezeigt, die nächste 18 M wie zuvor (wie im Bündchen zuvor) und 1 Umschlag vor der mitlleren Masche (= 20 M), die nächste M rechts stricken, dann A.2: 1 Umschlag, Bündchen wie zuvor (mit 1 M rechts anfangen) über die nächste 18 M (= letzte M li), und 2 M li zs stricken. Ich habe die Maschen angeschlagen und das 1. Rapport in der Höhe gestrickt und es hat schön geklappt. Viel Spaß beim stricken!

Helena 10.10.2018 - 14:51:

2. zu Antwort 10.10.2018 kl. 14:31: Dann muss ich bei jeder 2. Reihe (also immer dann, wenn der Rapport mit 2 li Maschen beginnt) die letzten beiden Maschen in A.1 folgend abstricken: auf dem Umschlag eine li Masche, dann die mittlere re Masche (die im Rapport fehlt). Dann Wechsel zu A.2 und zur nä Nadel: Hier wieder auf den Umschlag eine li Masche und dann im Muster weitergestrickt. Leider ist Ihr Diagramm und schon der Anschlag falsch!

DROPS Design 11.10.2018 kl. 10:03:

Bei der 2. Runde stricken Sie dann A.1 mit 1 M li (die Abnahme), dann Bündchen wie im Diagram (= 1 M li/1 M re im wechsel) und der Umschlag am Ende A.1 stricken Sie links (= 20 M), dann die mittlere Masche stricken Sie rechts, und jetzt A.2: der Umschlag stricken Sie links, dann Bündchen (1 M re, 1 M li im wechsel) und mit 1 M li enden (= die Abnahme)., dh genau wie im Diagram.

Helena 10.10.2018 - 14:41:

1. zu Antwort vom 10.10.2018 kl. 14:31: Ich habe den Rapport schon verstanden. Nur taucht diese mittlere Masche zwischen A.1 und A.2 nicht im Rapport auf. Wenn ich diese also einfach zwischenrein stricke, stimmt der Wechsel zwischen rechter und linker Masche in A.2 nicht mehr. Ergo: Ich muss im Anschlag schon eine (bzw. 2 Maschen) mehr anschlagen, damit ich in A.1 eine Masche mehr auf der Nadel habe.

DROPS Design 11.10.2018 kl. 10:00:

Liebe Helena, nach dem Bündchen sollen Sie immer so stricken: A.1 (= 20 M in der 3. Größe), 1 M rechts (= war zuvor eine linke M in den Bündchen aber wird jetzt immer rechts gestrickt), A.2 (= 20 M) und im Bündchen wie zuvor (mit 1 M re anfangen und 1 M re enden). Die mittlere Masche zwischen A.1 und A.2 wird ab jetzt immer rechts gestrickt, der Umschlag am Ende A.1 wird vor dieser re. M gestrickt und der Umschlag am Anfang A.2 wird nach dieser re. M gestrickt (= es sind immer 20 M in jedem Diagram und 1 M rechts dazwischen).

Helena 10.10.2018 - 13:48:

Hallo! Wenn dich die Umschläge in A.1 und A.2 und die zusätzlichen rechten Masche dazwischen stricke, habe ich zu Beginn des Diagramms A.2 eine Masche mehr auf der Nadel und das Muster wäre nicht mehr gleichmäßig, sondern immer eine Masche (links-rechts) versetzt. Was mache ich also in der Mitte zwischen A.1 und A.2?

DROPS Design 10.10.2018 kl. 14:31:

Liebe Helena, zwischen A.1 und A.2 stricken Sie 1 Masche rechts, dh so: A.1, 1 Masche rechts, A.2. In jede 2. Runde wird 1 Masche am Anfang in A.1 abgenommen und 1 Masche am Anfang in A.2 zugenommne und gleichzeitg wird 1 Masche am Ende A.1 zugenommen und 1 Masche am Ende in A.2 abgenommen. Die neuen Maschen stricken Sie im Bündchen wie im Diagram gezeigt, damit die Bündchen immer noch passen (1 Re, 1 Li). Viel Spaß beim stricken!

Antje 10.10.2018 - 13:04:

Hallo! Ihr gebt in eurem Muster an, dass man mit Rippenmuster starten soll und dabei mit einer linken und einer rechten Masche abwechselnd. Allerdings stimmt dann das Diagramm A.1 und damit folgend auch Diagramm A.2 nicht mehr. Das Diagramm A.1 gibt vor, dass ich die ersten 2 Maschen links zusammenstricken muss. Nach eurer Vorgabe damit eine linke und eine rechte Masche. Darauf würde wieder eine linke Masche folgen und nicht wie in eurem Diagramm eine rechte. Es muss umgekehrt beginnen.

DROPS Design 11.10.2018 kl. 10:26:

Liebe Antje, Bündchen muss mit 1 M li / 1 M re im wechsel gestrickt werden, so daß die erste Masche im A.1 immer 1 M li wird (jede 4. Reihe werden Sie mit 2 li M A.1 anfangen). Viel Spaß beim stricken!

Ingrid Nordbø 19.09.2018 - 09:51:

Det er ikke samsvar mellom symbolene i diagrammet og den nederste symbolforklaringen (2 vrang sammen). Skal man regne med at tekstforklaringen er korrekt selv om symbolene er forskjellige?

DROPS Design 20.09.2018 kl. 09:19:

Hei Ingrid. Litt usikker på om jeg skjønner spørsmålet ditt. Det nederste symbolet (= 2 vrang sammen) finnes i starten av A.1 og i slutten av A.2 på hver omgang fra retten. De skal strikkes 2 vrang sammen som forklart, og symbolet er det samme (en sort rettvinklet trekant som går over 2 masker og dekker nederste, høyre del av de 2 rutene). God fornøyelse.

Kommentere opskrift DROPS 193-8

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.