DROPS / 193 / 8

Harvest Dance by DROPS Design

Strikkede sokker i DROPS Fabel. Arbeidet er strikket ovenfra og ned i vrangbord. Størrelse 35 - 43.

  • Harvest Dance / DROPS 193-8 - Strikkede sokker i DROPS Fabel. Arbeidet er strikket ovenfra og ned i vrangbord. Størrelse 35 - 43.
  • Harvest Dance / DROPS 193-8 - Strikkede sokker i DROPS Fabel. Arbeidet er strikket ovenfra og ned i vrangbord. Størrelse 35 - 43.
  • Harvest Dance / DROPS 193-8 - Strikkede sokker i DROPS Fabel. Arbeidet er strikket ovenfra og ned i vrangbord. Størrelse 35 - 43.
DROPS Design: Modell fa-422
Garngruppe A
-------------------------------------------------------

Størrelse: 35/37 – 38/40 – 41/43
Fotens lengde: 22 - 24 - 27 cm
Skaftets høyde: 15-16-17 cm
Materialer:
DROPS FABEL Garnstudio (tilhører garngruppe A)
100-100-100 g farge 111, sennepsgul

-------------------------------------------------------
TILBEHØR TIL ARBEIDET:

STRIKKEFASTHET:
26 masker i bredden og 34 pinner i høyden med glattstrikk = 10 x 10 cm.
33 masker i bredden og 40 pinner i høyden med vrangbord (= 1 rett/1 vrang) = 10 x 10 cm.

PINNER:
DROPS SETTPINNER NR 2,5.
Pinne nr er kun veiledende. Får du for mange masker på 10 cm, bytt til tykkere pinner. Får du for få masker på 10 cm, bytt til tynnere pinner.

-------------------------------------------------------
Strikkefasthet – Se hvordan og hvorfor du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her
-------------------------------------------------------


75% Ull, 25% Polyamid
fra 29.00 kr /50g
DROPS Fabel uni colour DROPS Fabel uni colour 29.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Fabel print DROPS Fabel print 31.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Fabel long print DROPS Fabel long print 33.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 58kr. Les mer.

Instruksjoner

-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

MØNSTER:
Se diagram A.1 og A.2. Velg diagram for din størrelse.

HÆLFELLING:
1.PINNE (= retten): Strikk rett til det gjenstår 7-8-8 masker, ta neste maske løs av pinnen som om den skulle strikkes rett, 1 rett, løft den løse masken over masken som ble strikket rett, snu arbeidet.
2.PINNE (= vrangen): Strikk vrang til det gjenstår 7-8-8 masker, ta neste maske løs av pinnen som om den skulle strikkes vrang, 1 vrang, løft den løse masken over masken som ble strikket vrang, snu arbeidet.
3.PINNE (= retten): Strikk rett til det gjenstår 6-7-7 masker, ta neste maske løs av pinnen som om den skulle strikkes rett, 1 rett, løft den løse masken over masken som ble strikket rett, snu arbeidet.
4.PINNE (= vrangen): Strikk vrang til det gjenstår 6-7-7 masker, ta neste maske løs av pinnen som om den skulle strikkes vrang, 1 vrang, løft den løse masken over masken som ble strikket vrang, snu arbeidet.
Fortsett fellingen på samme måte ved å strikke til det gjenstår 1 maske mindre før det tas 1 maske løs av til det gjenstår 14-14-16 masker på pinnene.

-------------------------------------------------------

START ARBEIDET HER:

-------------------------------------------------------

SOKKER - KORT OVERSIKT OVER ARBEIDET:
Arbeidet strikkes rundt på settpinner ovenfra og ned

SOKK:
Legg opp 64-72-80 masker på settpinner 2,5 med Fabel. Strikk 1 omgang rett. Videre strikkes det vrangbord (= 1 vrang / 1 rett) i 2-3-4 cm. Nå strikkes det mønster slik (velg diagram for din størrelse): A.1 (= 16-18-20 masker), 1 rett, A.2 (= 16-18-20 masker), fortsett med vrangbord som før over de resterende maskene. Repeter mønsteret i høyden. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN! Når arbeidet måler 15-16-17 cm strikkes det slik: Strikk A.1, 1 maske rett og A.2 som før over de første 33-37-41 maskene og sett disse maskene på en tråd (= oppå foten), deretter strikkes det 1 pinne rett over de 31-35-39 hælmaskene der det felles 5-7-9 masker jevnt fordelt = 26-28-30 masker til hæl. Strikk glattstrikk frem og tilbake i 5-5½-6 cm. Sett 1 merke midt på pinnen - HERFRA MÅLES ARBEIDET VIDERE! Nå strikkes HÆLFELLING - les forklaring over. Når hælfellingen er ferdig strikkes det opp 13-15-16 masker på hver side av hælen og de 33-37-41 maskene fra tråden settes tilbake på pinnen = 73-81-89 masker. Sett 1 merke på hver side av de 33-37-41 maskene oppå foten. Fortsett A.1, 1 maske rett og A.2 over maskene oppå foten og strikk rett over maskene under foten. SAMTIDIG på første omgang felles det i hver side slik: Strikk de 2 siste maskene før første merke oppå foten vridd rett sammen og strikk de 2 første maskene etter siste merke oppå foten rett sammen (= 2 masker felt). Fell slik på hver 2.omgang totalt 9-10-12 ganger = 55-61-65 masker. Fortsett videre til arbeidet måler 18-19-21 cm fra merket på hælen (det gjenstår nå ca 4-5-6 cm før ferdig mål). Sett 1 merke i hver side på sokken slik at det blir 27-31-33 masker oppå foten og 28-30-32 masker under foten. Nå fortsettes det med rett til ferdig mål og det felles til tå på hver side av merkene slik: Før merkene: 2 rett sammen. Etter merkene: 2 vridd rett sammen (= 4 masker felt pr felling). Fell slik på hver 2.omgang totalt 4-7-9 ganger og deretter på hver omgang totalt 6-3-2 ganger = 15-21-21 masker tilbake på pinnen. På neste omgang strikkes alle masker rett sammen 2 og 2 til det gjenstår 1 maske, 1 rett = 8-11-11 masker. Klipp tråden, trekk den gjennom de resterende maskene, stram tråden og fest godt. Strikk den andre sokken på samme måte.

Diagram

symbols = rett fra retten, vrang fra vrangen
symbols = vrang fra retten, rett fra vrangen
symbols = mellom 2 masker lages det 1 kast om pinnen
symbols = 2 vrang sammen
diagram
signature

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (9)

country flag Hanne 18.01.2021 - 19:13:

Hei, stemmer rekkefølgen i diagrammet? A1 først, så A2? Det blir ikke riktig her, for på foto ser det ut som om kastene skal danne hullmønster inntil hverandre midt på, hos meg blir de i ytterkanten av mønster, ser speilvendt ut?

user icon DROPS Design 25.01.2021 kl. 13:28:

Hei Hanne. Man leser et strikkediagram motsatt av slik man normalt leser: Fra høyre mot venstre, nedenfra og opp. Så når du begynner med A.1 starter du med å strikke 2 vrang sammen, deretter rett og vrang til siste maske i A.1 der du gjør et kast. Så strikk 1 rett før man starter med A.2. I A.2 starter man med et kast, deretter rett og vrang til man strikker de 2 siste maske vrang sammen. Da vil man midt på sokken danne et hullmønster med 1 rett maske mellom. mvh DROPS design

country flag Rebecca 26.11.2020 - 20:17:

Hej, vet inte alls om jag förstår det här diagrammet korrekt. Börjar diagrammet varje varv vid varvets början så att säga? Har inte stickat så långt i diagrammet men känns som att jag inte kommer få några diagonala linjer som på bilden? Ex på varv 2 i A.1, börjar man med maskan där man tidigare stickat ihop två maskor? Hoppas ni förstår hur jag menar. Tack på förhand

country flag Kati 24.09.2019 - 18:36:

Miten päin mallikuvioitanne on tarkoitus yleensä lukea ylhäälta alas ja vasemmalta oikealle vai alhaalta ylös, oikealta vasemmalle? En tunnu saavan vinoraitaa menemään oikein.

user icon DROPS Design 19.12.2019 kl. 12:46:

Hei, piirrokset luetaan alhaalta ylös. Suljettua neuletta neulottaessa piirros luetaan oikealta vasemmalle. Kun neulotaan tasoneuletta, oikean puolen kerrokset luetaan oikealta vasemmalle ja nurjan puolen kerrokset luetaan vasemmalta oikealle.

country flag Helena 10.10.2018 - 14:54:

3. zu Antwort 10.10.2018 kl. 14:31: Es müssen 82 Maschen angeschlagen werden (eine gerade Zahl, damit der Wechsel re-li stimmt) und das Rippenmusster mit einer rechten und NICHT mit einer linken wie in der Anleitung beginnen. Auf der ersten Nadel für A.1 müssen dann 21 Maschen und auf der Nadel für A.2 20 Maschen sein. Ihre Antwort kam sehr schnell, hat mir aber leider nicht weitergeholfen. Werden die Muster/Anleitungen bei Ihnen denn probegestrickt? Mit freundlichen Grüßen Helena

user icon DROPS Design 11.10.2018 kl. 10:06:

Liebe Helena, damit die Diagramme stimmen werden die Bündchen mit 1 M links anfangen, dann stricken Sie die 2 ersten Maschen im A.1 li wie gezeigt, die nächste 18 M wie zuvor (wie im Bündchen zuvor) und 1 Umschlag vor der mitlleren Masche (= 20 M), die nächste M rechts stricken, dann A.2: 1 Umschlag, Bündchen wie zuvor (mit 1 M rechts anfangen) über die nächste 18 M (= letzte M li), und 2 M li zs stricken. Ich habe die Maschen angeschlagen und das 1. Rapport in der Höhe gestrickt und es hat schön geklappt. Viel Spaß beim stricken!

country flag Helena 10.10.2018 - 14:51:

2. zu Antwort 10.10.2018 kl. 14:31: Dann muss ich bei jeder 2. Reihe (also immer dann, wenn der Rapport mit 2 li Maschen beginnt) die letzten beiden Maschen in A.1 folgend abstricken: auf dem Umschlag eine li Masche, dann die mittlere re Masche (die im Rapport fehlt). Dann Wechsel zu A.2 und zur nä Nadel: Hier wieder auf den Umschlag eine li Masche und dann im Muster weitergestrickt. Leider ist Ihr Diagramm und schon der Anschlag falsch!

user icon DROPS Design 11.10.2018 kl. 10:03:

Bei der 2. Runde stricken Sie dann A.1 mit 1 M li (die Abnahme), dann Bündchen wie im Diagram (= 1 M li/1 M re im wechsel) und der Umschlag am Ende A.1 stricken Sie links (= 20 M), dann die mittlere Masche stricken Sie rechts, und jetzt A.2: der Umschlag stricken Sie links, dann Bündchen (1 M re, 1 M li im wechsel) und mit 1 M li enden (= die Abnahme)., dh genau wie im Diagram.

country flag Helena 10.10.2018 - 14:41:

1. zu Antwort vom 10.10.2018 kl. 14:31: Ich habe den Rapport schon verstanden. Nur taucht diese mittlere Masche zwischen A.1 und A.2 nicht im Rapport auf. Wenn ich diese also einfach zwischenrein stricke, stimmt der Wechsel zwischen rechter und linker Masche in A.2 nicht mehr. Ergo: Ich muss im Anschlag schon eine (bzw. 2 Maschen) mehr anschlagen, damit ich in A.1 eine Masche mehr auf der Nadel habe.

user icon DROPS Design 11.10.2018 kl. 10:00:

Liebe Helena, nach dem Bündchen sollen Sie immer so stricken: A.1 (= 20 M in der 3. Größe), 1 M rechts (= war zuvor eine linke M in den Bündchen aber wird jetzt immer rechts gestrickt), A.2 (= 20 M) und im Bündchen wie zuvor (mit 1 M re anfangen und 1 M re enden). Die mittlere Masche zwischen A.1 und A.2 wird ab jetzt immer rechts gestrickt, der Umschlag am Ende A.1 wird vor dieser re. M gestrickt und der Umschlag am Anfang A.2 wird nach dieser re. M gestrickt (= es sind immer 20 M in jedem Diagram und 1 M rechts dazwischen).

country flag Helena 10.10.2018 - 13:48:

Hallo! Wenn dich die Umschläge in A.1 und A.2 und die zusätzlichen rechten Masche dazwischen stricke, habe ich zu Beginn des Diagramms A.2 eine Masche mehr auf der Nadel und das Muster wäre nicht mehr gleichmäßig, sondern immer eine Masche (links-rechts) versetzt. Was mache ich also in der Mitte zwischen A.1 und A.2?

user icon DROPS Design 10.10.2018 kl. 14:31:

Liebe Helena, zwischen A.1 und A.2 stricken Sie 1 Masche rechts, dh so: A.1, 1 Masche rechts, A.2. In jede 2. Runde wird 1 Masche am Anfang in A.1 abgenommen und 1 Masche am Anfang in A.2 zugenommne und gleichzeitg wird 1 Masche am Ende A.1 zugenommen und 1 Masche am Ende in A.2 abgenommen. Die neuen Maschen stricken Sie im Bündchen wie im Diagram gezeigt, damit die Bündchen immer noch passen (1 Re, 1 Li). Viel Spaß beim stricken!

country flag Antje 10.10.2018 - 13:04:

Hallo! Ihr gebt in eurem Muster an, dass man mit Rippenmuster starten soll und dabei mit einer linken und einer rechten Masche abwechselnd. Allerdings stimmt dann das Diagramm A.1 und damit folgend auch Diagramm A.2 nicht mehr. Das Diagramm A.1 gibt vor, dass ich die ersten 2 Maschen links zusammenstricken muss. Nach eurer Vorgabe damit eine linke und eine rechte Masche. Darauf würde wieder eine linke Masche folgen und nicht wie in eurem Diagramm eine rechte. Es muss umgekehrt beginnen.

user icon DROPS Design 11.10.2018 kl. 10:26:

Liebe Antje, Bündchen muss mit 1 M li / 1 M re im wechsel gestrickt werden, so daß die erste Masche im A.1 immer 1 M li wird (jede 4. Reihe werden Sie mit 2 li M A.1 anfangen). Viel Spaß beim stricken!

country flag Ingrid Nordbø 19.09.2018 - 09:51:

Det er ikke samsvar mellom symbolene i diagrammet og den nederste symbolforklaringen (2 vrang sammen). Skal man regne med at tekstforklaringen er korrekt selv om symbolene er forskjellige?

user icon DROPS Design 20.09.2018 kl. 09:19:

Hei Ingrid. Litt usikker på om jeg skjønner spørsmålet ditt. Det nederste symbolet (= 2 vrang sammen) finnes i starten av A.1 og i slutten av A.2 på hver omgang fra retten. De skal strikkes 2 vrang sammen som forklart, og symbolet er det samme (en sort rettvinklet trekant som går over 2 masker og dekker nederste, høyre del av de 2 rutene). God fornøyelse.

Kommentér oppskrift DROPS 193-8

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.