DROPS Baby / 31 / 7

Celestina Hat by DROPS Design

Strikket lue med fletter og riller til baby. Størrelse 1 mnd - 4 år. Arbeidet er strikket i DROPS BabyMerino.

Stikkord: flette, hjelmlue, hodeplagg, kyse, luer,
DROPS Design: Modell nr bm-078-by
Garngruppe A
----------------------------------------------------------
Størrelse: 1/3 - 6/9 - 12/18 mnd (2 - 3/4) år
Passer hodemål i cm: 40/42 - 42/44 - 44/46 (48/50 - 50/52) )
Materialer:
DROPS BABYMERINO fra Garnstudio (tilhører Garngruppe A)
50-50-50 (50-50) g farge 11, isblå

Arbeidet kan også strikkes med garn fra:
"Alternative garn (Garngruppe A)" – se linken under.

DROPS PINNE NR 2,5 – eller de pinnene du må bruke for å få 26 masker og 34 pinner glattstrikk på 10 cm i bredden og 10 cm i høyden.

DROPS FLETTEPINNE – til fletter.
----------------------------------------------------------

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!

Vil du bruke et alternativt garn? Prøv vår garnkalkulator!

100% Ull
fra 25.00 kr /50g
DROPS Baby Merino uni colour DROPS Baby Merino uni colour 25.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Baby Merino mix DROPS Baby Merino mix 25.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
Pinner & Heklenåler
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 25kr. Les mer.

Instruksjoner

INFORMASJON TIL OPPSKRIFT:

RILLE (strikkes frem og tilbake):
1 rille = 2 pinner rett.

MØNSTER:
Se diagram A.1 til A.5. Velg diagram for din størrelse.
----------------------------------------------------------

LUE:
Arbeidet strikkes frem og tilbake fra midt bak og sys sammen midt bak til slutt. Legg opp 123-129-135 (141-147) masker (inkludert 1 kantmaske i hver side) på pinne 2,5 med BabyMerino. Strikk 4 RILLER – se forklaring over.
Deretter strikkes neste pinne fra retten slik:
Strikk 1 kantmaske rille, 1 maske rett, A.1 (= 1 maske) (= 1 maske økt), * A.2 over de neste 21-22-23 (24-25) maskene, A.3 over de neste 3 maskene (= 2 masker felt), A.4 over de neste 21-22-23 (24-25) maskene, A.5 over de neste 2 maskene (= 1 maske økt) *, A.1 over neste maskene (= 1 maske økt), 9-10-11 (12-13) masker rille, A.3 over de neste 3 maskene (= 2 masker felt) (= midt foran på luen), 9-10-11 (12-13) masker rille, A.5 over de 2 neste maskene (= 1 maske økt), A.1 over neste maske (= 1 maske økt), strikk fra *-* 1 gang til, avslutt med 1 kantmaske rille.
Deretter strikkes neste pinne fra vrangen slik:
Strikk 1 kantmaske rille, * A.5 over 3 masker, A.4 over 20-21-22 (23-24) masker (dvs hopp over siste rute, denne masken i A.4 er felt bort i A.3), A.3 over 3 masker, hopp over 1.rute i diagram A.2, og strikk resten av A.2 over 20-21-22 (23-24) masker *, A.1 over 2 masker, A.5 over 3 masker, 8-9-10 (11-12) masker rille (dvs en rille maske er felt bort i A.3), A.3 over 3 masker, 8-9-10 (11-12) masker rille (dvs rille maskene felles bort i A.3), A.1 over 2 masker, strikk fra *-* 1 gang til, A.1 over 2 masker, 1 maske vrang og avslutt med 1 maske rille.
Dvs det blir 1 maske mindre i hver A.2 og A.4 (dvs det hoppes over 1 rute mer for hver 2.pinne i diagram A.2 og A.4) og 1 maske mindre i rille midt foran på hver side av A.3 på hver 2.pinne pga at maskene felles bort i A.3.
Fortsett mønsteret slik, dvs det felles 1 maske på hver side av hver A.3 på hver pinne fra retten (= 6 masker felt), og økes 1 maske i hver av A.1 og A.5 (= 6 masker økt). Dvs maskeantallet forblir det samme, det økes og felles like mange masker, men rillene midt foran og mønsteret i A.2 og A.4 vil forsvinne. Det fortsettes med rett over rett, rille over rille, vrang over vrang og flette over flette. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN! Når A.1 og A.5 er strikket 1 gang i høyden strikkes det videre med rett over rett og rille over rille over disse maskene, dvs det økes ikke lengre. Når det ikke er mange nok masker til å flette, flettes ikke fletten lengre, de resterende maskene i fletten strikkes i glattstrikk. Fortsett med mønster som før over de resterende maskene, dvs det felles 6 masker på hver 2.pinne (= 2 masker ved hver A.3), til det blir 21 masker igjen på pinnen. Arbeidet måler ca 16-16-17 (17-18) cm fra nederst spiss ved første og siste A.3 (= øreklaff).
Neste pinne strikkes slik fra retten: Strikk 1 rett, 2 rett sammen, 15 masker mønster som før, 2 rett sammen, 1 rett = 19 masker.
Fell slik i hver side på hver pinne (fra vrangen strikkes de 2 maskene før og etter kantmasken vrang sammen) til det er 5 masker igjen på pinnen. Klipp tråden og trekke enden gjennom maskene og snurp sammen.

MONTERING:
Sy luen sammen midt bak innenfor 1 kantmaske.
Den midterste av de 3 hele spissene (= A.3) på oppleggskanten går ned i pannen foran.

KNYTEBÅND:
Legg opp 4 masker på pinne 2,5. Strikk slik: * 1 rett, legg garnet foran arbeidet (mot deg), ta 1 maske løs av pinnen som om den skulle strikkes vrang, legg garnet bak arbeidet igjen (fra deg) *, strikk fra *-* 1 gang til og på alle pinnene.
Det blir nå en rundstrikket snor. Fell av når båndet måler ca 20-22-24 (26-28) cm. Strikk 1 bånd til på samme måte. Sy fast et bånd nederst i hver spiss på øreklaffen i hver side.

----------------------------------------------------------
For body se DROPS nummer 31-06.
----------------------------------------------------------

Denne oppskriften har blitt rettet. .

Oppdatert online: 04.05.2018
Rettelse: omskrevet deler av oppskriften for å tydeliggjøre mønsteret

Diagram

= rett fre retten, vrang fra vrangen
= vrang fra retten, rett fra vrangen
= denne ruten er ingen maske fordi masken ble felt tidligere. Gå direkte videre til neste symbol i diagrammet
= mellom 2 masker lages det 1 kast
= mellom 2 masker lages det 1 kast, kastet strikkes vridd på neste pinne, det skal ikke bli hull
= ta 1 maske løst av som om den skulle strikkes rett, 2 rett, løft den løse masken over
= sett 2 masker på en flettepinne foran arbeidet, 2 masker rett, 2 masker rett fra flettepinnen
= sett 2 masker på en flettepinne bak arbeidet, 2 masker rett, 2 masker rett fra flettepinnen
= ta 2 masker løst av som om de skulle strikkes rett, 1 rett, løft de løse maskene over

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

Vi har også steg-for-steg instruksjoner for ulike teknikker som du finner her.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (42)

Elsa 28.12.2019 - 10:57:

Hej, ett par frågor. 1) Ska man sticka från vänster till höger på mönstret på avigsidan? 2) Betyder en rad på mönstret det du ska hålla dig till på ett varv? Det vill säga på A3 ska man varvet efter de 8 rätstickade varven i början, minska 2 maskor på A3 men men på nästa varv (avigsidan) sticka 3 aviga maskor? Vad menar ni då här med " A.3 över 3 maskor, 8-9-10 (11-12) maskor rätstickning (dvs de rätstickade maskorna minskas i A.3)"?

Johanna 13.11.2019 - 19:41:

Hej! Angående min tidigare fråga den 12 november: symbolen för A3-mönstret (dvs triangeln) syns inte för mig. Istället är det bara som en enda stor vit ruta. Vet inte om det bara är jag som har det problemet, men tänkte att ni kanske vill veta att symbolen inte syns för alla.

Johanna 12.11.2019 - 20:42:

Hej! Jag förstår inte A3 eftersom motsvarande symbol med en triangel inte finns med i första varvet. I texten står det att jag ska minska två maskor över tre maskor, men den enda symbolbeskrivningen jag kan hitta är den med en ”halv” triangel, där 1 maska minskas över 3 maskor. Exakt hur ska jag sticka A3?

DROPS Design 13.11.2019 kl. 08:12:

Hej. Symbolförklaringen till symbolen i A.3 har nu förtydligats. Du ska lyfta 2 maskor över på höger sticka som om de skulle stickas räta, sticka 1 rätmaska och sedan dra de 2 lyfta maskorna över rätmaskan (= 2 maskor minskade). Du hittar en video på hur detta ska göras här. Lycka till!

Johanna 24.10.2019 - 21:14:

Ska man minska med 2 maskor på Alla A. 3 på ALLA varv? Ska man hoppa över 1 maska på diagram A. 2 och A. 4 på ALLA varv eller bara AVIGA varv?

DROPS Design 28.10.2019 kl. 10:02:

Hei Johanna. Nei, du minsker på annenhver rad. På 1. rad i A.3 minsker du, på 2 rad i A.3 strikkes det vrang fra vrangen. I diagram A.2 og A.4 er det en sort firkant (4. pinne og det strikkes fra vrangen), det er ingen maske fordi den ble felt tidligere/forrige rad. Alle diagram viser alle pinner som strikkes fra retten (les diagrammet fra høyre til venstre) og alle diagram viser alle pinner fra vrangen (les diagrammene fra venstre mot høyre). God Fornøyelse!

Sonia 30.09.2019 - 11:35:

Bonjour, J'ai un petit doute j'ai tricoté le premier rang du diagramme de droite a gauche, du coup est ce que dois tricoter le deuxième rang en partant de la gauche ? Moi j'ai tricoté le deuxième en partant de la droite mais je suis en train de me dire que c'est bizarre 😅 merci beaucoup

DROPS Design 30.09.2019 kl. 11:49:

Bonjour Sonia, tout à fait, les rangs sur l'endroit se lisent de droite à gauche et les rangs sur l'envers de gauche à droite - vous trouverez ici plus d'infos sur les diagrammes. Bon tricot!

DEVILLERS 11.09.2019 - 11:59:

Je vous remercie je me remets au tricot l'explication était facile à déchiffrer merci pour votre rapidité

DEVILLERS 11.09.2019 - 11:31:

Bonjour je fais la 1ère taille je ne comprends pas grand chose a vos explications du 1er rang *A.2 au dessus des 21 mailles suivantes je ne comprends pas vos diagrammes A.2 et A.4 : 1/3 6/9 12/18 2 et 3/4

DROPS Design 11.09.2019 kl. 11:51:

Bonjour Mme Devillers, la première taille est la taille 1/3 mois, vous allez donc tricoter dans A.2 les 21 mailles indiquées par l'encadré 1/3 sous A.2 . Ce sera pareil pour A.4, vous allez tricoter les 21 mailles indiquées par l'encadré 1/3 sous A.4. Bon tricot!

Hanna Tofferi-Hörkkö 02.09.2019 - 08:03:

Näytetäänkö kaaviossa molempien puolten kerrokset vai pelkästään oikea puolen?

DROPS Design 04.09.2019 kl. 17:44:

Piirroksissa on sekä oikean että nurjan puolen kerrokset, oikealta puolelta katsottuna.

Gjertrud 12.08.2019 - 18:53:

Hei, Jeg fant ut av raglanfellingen, det stod et annet sted !

Gjertrud 11.08.2019 - 21:46:

Hei, Jeg er usikker på raglanfellingen; på bakstykket og forstykket står det at det skal felles 1 maske og 2 masker, betyr det 1og 2 masker annenhver gang ?

DROPS Design 06.09.2019 kl. 10:52:

Hej Gjertrud, således feller du til raglan: RAGLAN: Det felles forskjellig på forstykket/bakstykket og på ermene – les FELLETIPS! FORSTYKKE/BAKSTYKKE: Det felles på hver pinne fra retten (= hver 2.pinne) slik: Fell 1 maske totalt (7) 6-4-8-6 (3-0) ganger, deretter 2 masker totalt (1) 4-6-5-7 (10-13) ganger. ERME: Det felles totalt 2 masker på hvert av ermene på hver pinne fra retten (= hver 2.pinne) totalt (6) 7-5-9-8 (6-3) ganger, deretter på hver pinne (4) 6-10-8-10 (14-20) ganger. God fornøjelse!

Kommentér oppskrift DROPS Baby 31-7

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.