Innocent by DROPS Design

Strikket sjal med retstrik og hulmønster. Arbejdet er strikket sidelæns i DROPS Merino Extra Fine eller DROPS Sky.

DROPS 187-20
DROPS Design: Model me-138
Garngruppe B
-----------------------------------------------------------
Mål:
Længde målt langs oversiden: ca 196 cm.
Højde målt midt på: ca 52 cm.
Materialer:
DROPS MERINO EXTRA FINE fra Garnstudio (tilhører garngruppe B)
300 g farve 01, natur

Eller brug
DROPS SKY fra Garnstudio (tilhører garngruppe B)
200 g farve 01, hvid

Arbejdet kan også strikkes med garn fra:
"Alternativ garn (Garngruppe B)" – se link under.

DROPS RUNDPINDE (80 cm) nr 5 – eller de pinde du skal bruge for at få 19 masker og 38 pinde retstrik på 10 cm i bredden og 10 cm i højden.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Strikkefasthed – Se hvorfor og hvordan du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du bytter garn her
Garngruppe A til F – Brug samme opskrift og byt garn her
Garnforbrug ved alternativt garn – Brug vores garn-omregner her

-------------------------------------------------------


100% Uld
fra 23.95 kr /50g
DROPS Merino Extra Fine uni colour DROPS Merino Extra Fine uni colour 23.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Merino Extra Fine mix DROPS Merino Extra Fine mix 23.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
needles Pinde & Hæklenåle Bestil
Garnet til denne opskrift koster fra 143.7kr. Læs mere.

Instruktioner

INFORMATION TIL OPSKRIFT:

RETSTRIK (strikkes frem og tilbage):
Strik ret på hver pind.

MØNSTER:
Se diagram A.1 og A.2. Diagrammerne viser alle pinde i mønsteret set fra retsiden.
----------------------------------------------------------

SJAL:
Arbejdet strikkes frem og tilbage på rundpind for at få plads til alle masker. Det strikkes sidelæns samtidig som der tages ud og ind.

Slå 3 masker op på rundpind 5 med Merino Extra Fine eller Sky og strik 1 pind ret fra vrangen. Derefter strikkes frem og tilbage efter diagram A.1. Når A.1 er strikket 1 gang i højden er der 17 masker på pinden.
Fortsæt således: A.2A over 4 masker, A.2B over 6 masker og A.2C over 7 masker. HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN!
Når A.2 er strikket 1 gang i højden er der 23 masker på pinden.
Videre gentages de 12 pinde i A.2 således: A.2A over 4 masker, gentag A.2B frem til der er 7 masker tilbage på pinden og A.2C over 7 masker.
For hver gang diagram A.2 er strikket i højden strikkes der 1 rapport mere af A.2B mellem A.2A og A.2C. Fortsæt at strikke således til der er 191 masker på pinden. På næste pind fra retsiden lukkes der af med ret, brug dobbelt tråd og luk løst af. Klip og hæft trådene.

Diagram

symbols = ret fra retsiden, vrang fra vrangen
symbols = vrang fra retsiden, ret fra vrangen
symbols = lav et omslag mellem 2 masker, omslaget strikkes ret/vrang på næste pind (det skal blive hul)
symbols = lav et omslag mellem 2 masker, omslaget strikkes drejet ret/vrang på næste pind (det skal ikke blive hul)
symbols = strik 2 masker ret sammen
diagram

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 187-20) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

signature-image signature

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

Vi har også skridt-for-skridt instruktioner til forskellige tekninkker som du finder her.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (12)

country flag Bianca wrote:

Liebes drops-team, gibt's hier tatsächlich keine randmaschen? Danke & lg

26.09.2021 - 19:35

DROPS Design answered:

Liebe Bianca, es sind tatsächlick keine extra Randmasche, hier werden alle Maschen gestrickt, wie in den unterschiedlichen Diagramme gestrickt. Viel Sapß beim stricken!

27.09.2021 kl. 08:35

country flag Marianne wrote:

Hur stickar man denna sjal för att få en trekant lika åt båda håll? Har aldrig varit med om ett så konstigt mönster. Vad menas med en rapport mer av A2B mellan A2A och A2C Har nu repat upp 3 ggr. det blir inget kvar av garnet tillslut. Har stickat hela mitt liv har aldrig haft några problem med mönster.. Är väldigt besviken. Tacksam om svar.

02.02.2021 - 11:15

DROPS Design answered:

Hej Marianne. Sjalen kommer inte att bli rätsidigt trekantig. Måtten är ca 196 cm längst översidan och ca 52 cm mätt mitt på och den stickas sidledes (inte nerifrån och upp). När du stickat fram tills du har 23 m stickar du A.2A över 4 maskor, A.2B över 12 maskor (dvs 2 rapporter av A.2B) och A.2C över 7 maskor. När dessa diagram har stickats färdigt på höjden har du ökat 6 maskor och stickar A.2A över 4 maskor, A.2B över 18 maskor (dvs 3 rapporter av A.2B) och A.2C över 7 maskor. Fortsätt så tills du har 191 m på stickan. Mvh DROPS Design

02.02.2021 kl. 11:53

country flag Barbara wrote:

Próbkę wykonałam, druty rozm 5. Po skończonej robótce szal miał 59 cm w środkowej części i 214 cm długości. Wykończenie obu rogów jest takie same. Jeżeli szal jest symetryczny to jest wykonany prawidłowo. Zastanawia mnie czy powinnam była zmierzyć go kiedy skończyła mi się zalecana ilość włóczki, bo wtedy wymiary by się zgadzały. Tylko ta ilość oczek końcowych 191 mnie zastanawia. Ogólnie szal jest piękny nawet w takim rozmiarze jaki mi wyszedł.

08.06.2020 - 09:02

DROPS Design answered:

Witaj Basiu! Najważniejsze, że ci się podoba :) W innym razie można było trochę spruć. Ale dobrego szala chyba nigdy nie za wiele. Koniecznie zrób zdjęcie i wstaw na facebooka na naszą grupę DROPS Workshop. Pozdrawiamy!

08.06.2020 kl. 15:55

country flag Barbara wrote:

Dzień dobry! Właśnie skończyłam chustę według Waszego wzoru. Użyłam włóczki Drops Merino Ekstra Fine . Żeby uzyskać 191 oczek musiałam dokupić 100 g włóczki . Czy jest błąd w podaniu ilości włóczki czy błąd w ilości końcowych oczek? Po złożeniu chusty na pół jeden róg jest dłuższy a rozłożona nie ma rogu dolnego na środku.

07.06.2020 - 17:14

DROPS Design answered:

Witaj Basiu! Czy wykonywałaś próbkę na początku? Jeśli tak i była zgodna (taki sam rozmiar próbki jak we wzorze, dla tych samych drutów) to daj znać, być może będzie potrzebna korekta ilości włóczki. Jeśli nie wykonałaś, to może być ten problem. Chusta nie jest symetryczna, ale róg powinien być widoczny, jak na zdjęciu. Zblokowałabym robótkę nadając jej właściwy kształt. A propos, czy już zagłosowałaś na nową kolekcję DROPS Jesień/Zima, zapraszamy serdecznie!

07.06.2020 kl. 22:10

country flag Jas wrote:

I'm abit confuse with the cast off. (Use double strand and cast off)

09.04.2020 - 14:14

DROPS Design answered:

Dear Jas, this video shows how to cast on (not used here) and how to cast off with double threads (= with double strand). Hope this will help. Happy knitting!

09.04.2020 kl. 17:56

country flag Lucetta wrote:

Buongiorno. posso aggiungere dei ferri rispetto a quelli previsti dal modello? vorrei ottenere uno scialle più grande ...

17.08.2019 - 23:59

DROPS Design answered:

Buongiorno Lucetta. Per avere uno scialle più grande, è sufficiente che prosegue lavorando come già impostato, fino alla lunghezza che desidera. Buon lavoro!

18.08.2019 kl. 08:12

country flag Elly wrote:

I've started making this. How do I make the point on the other end? I have the first point from A1, and if I continue only with A2, how do I get the other end to become a point?

23.05.2019 - 23:03

DROPS Design answered:

Dear Elly, the shawl is worked sideways, with increases in A.2C (end of row, seen from RS): you work A.2 as follows: start with A.2A from RS, repeat A.2B and finish row with A.2C - inserting markers between diagrams can help. After you have worked A.2 one time in height, repeat diagrams the same way: A.2A, repeat A.2B (there will be one more repeat in width than for the previous repeat in height), and finish with A.2C. Happy knitting!

24.05.2019 kl. 07:52

country flag Nadine wrote:

Liebes Drops Team, eine weitere Verständnisfrage, um sicher zu gehen. In der Anleitung steht: Wie folgt weiterstricken: A.2A über 4 Maschen, A.2B über 6 Maschen und A.2C über 7 Maschen. Das bedeutet, dass ich in der Rückreiche dann umgekehrte Reihenfolge stricke, also A2C, A2B und dann am Ende A2A - richtig?

03.03.2019 - 18:09

DROPS Design answered:

Liebe Nadine, ja genau, bei den Rückreihen stricken Sie A.2C, A.2B und A.2A, die Reihen lesen Sie dann links nach rechts. Viel Spaß beim stricken!

04.03.2019 kl. 10:57

country flag Nadine wrote:

Liebes Drops Team, wie stricke ich denn A2.A über 4 Maschen, wenn im Diagramm nur drei bzw zwei gezeigt sind?

28.02.2019 - 18:19

DROPS Design answered:

Liebe Nadine, die erste Reihe in A.2A wird über 4 Maschen gestrickt, dann bei der 3. Reihe nehmen Sie 1 Masche ab, A.2A wird dann über die 3 nächsten Reihe gestrickt (dann über 2 Maschen, und endlich gibt es nur 1 Masche bei der letzte Reihe). Viel Spaß beim stricken!

01.03.2019 kl. 09:44

country flag Dorota wrote:

Jestem poczatkujaca w robieniu na drutach. Nie do konca rozumiem ten schemat. Czy po prawej stronie robotki mam wykonywac oczka prawe (kratki puste) a po lewej zwykle oczka lewe (kratki z minusem)? Z gory dziekuje za podpowiedz.

12.08.2018 - 21:44

DROPS Design answered:

Witaj Doroto! Kratki puste = 1 oczko prawe na prawej stronie robótki, oczko lewe na lewej stronie robótki (rzędy nieparzyste schematu znajdują się na prawej stronie robótki). Kratki z minusem = 1 oczko lewe na prawej stronie robótki, oczko prawe na lewej stronie robótki (lewą stronę robótki stanowią rzędy parzyste schematu). Powodzenia!

13.08.2018 kl. 13:02

Kommentere opskrift DROPS 187-20

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.

#dropsfan gallery

Innocent

Nadine, Germany