DROPS Extra / 0-1407

Festive Flowers by DROPS Design

Hæklet blomst til jul. Arbejdet er hæklet i DROPS Baby Merino

DROPS Design: Model bm-045
Garngruppe A
-----------------------------------------------------------
Mål: ca 8 cm i diameter.
Materialer:
DROPS BABY MERINO fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
50 g farve 16, rød
50 g farve 08, cerise

Arbejdet kan også hækles med garn fra:
"Alternativ garn (Garngruppe A)" – se link under.

DROPS HÆKLENÅL nr 3 – eller den nål du skal bruge for at få 24 stangmasker og 13 rækker på 10 cm i bredden og 10 cm i højden.

TILBEHØR: Silkebånd – ca 1 meter
----------------------------------------------------------

(Gå videre til opskrift...)

Tips & Hjælp

Tak for at du vælger DROPS Design!

Vi gør alt hvad vi kan, for at det skal være let at følge vores opskrifter.

Af den grund har alle modeller specifikke instruktions-videoer som hjælp. Du finder dem under hver opskrift nederst på siden.

Vi har også maske-for-maske instruktioner, som kan hjælpe dig at forstå nogle af de teknikker, vi bruger i vores opskrifter. Dem finder du her!

INFORMATION TIL OPSKRIFT:

MØNSTER:
Se diagram A.1.
----------------------------------------------------------

HÆKLET BLOMST:
Blomsten hækles efter diagram A.1 – således:
Hækl 3 luftmasker med rød, og sæt dem sammen til en ring med 1 kædemaske.

1. OMGANG:
Hækl 3 luftmasker (= modsvarer 1 stangmaske), derefter hækles der 15 stangmasker om ringen = 16 stangmasker.

2. OMGANG: Skift til cerise.
Hækl 7 luftmasker (modsvarer 1 stangmaske + 4 luftmasker), spring over 1 stangmaske, hækl * 1 stangmaske i næste stangmaske + 4 luftmasker, spring over 1 stangmaske *, hækl fra *-* 6 gange til, og afslut med 1 kædemaske i 3.luftmaske i begyndelsen af omgangen = 8 stangmasker med 4 luftmasker mellem hver.

3. OMGANG:
Hækl 5 luftmasker, tag hæklenålen ud af løkken, sæt den gennem toppen af den sidste stangmaske som blev hæklet fra forrige omgang, træk den gennem løkken fra luftmaskerne, lav et omslag, og træk det gennem begge masker. Hækl 3 luftmasker, derefter hækles der 11 stangmasker om denne 5-luftmaske-bue. Hækl 6 dobbeltstangmasker om de 3 luftmasker i begyndelsen af forrige omgang, hækl 1 kædemaske i toppen af næste stangmaske = 1 blad. * Hækl 5 luftmasker, tag hæklenålen ud af løkken, og læg luftmaskerne på bagsiden af det forrige blad som blev hæklet. Buk bladet mod dig, og træk nålen gennem stangmasken som er mellem de 11 stangmasker og de 6 dobbeltstangmasker som blev hæklet på forrige blad, træ den gennem løkken fra luftmaskerne, lav et omslag, og træk det gennem begge masker. 5-luftmaskebuen er nu hæftet bag det forrige blad som blev hæklet. Hækl 3 luftmasker, derefter hækles der 11 stangmaske om denne 5-luftmaske-bue. Hækl 6 dobbeltstangmasker om næste stangmaske fra forrige omgang, hækl 1 kædemaske i toppen af næste stangmaske = 1 blad. * hækl fra *-* til der er hæklet totalt 8 blade på denne omgang. Klip og hæft trådene.

Hækl en blomst til på samme måde, men med modsatte farver, dvs 1. omgang hækles med cerise, 2. og 3. omgang hækles med rød.

Hækl 2 blomster af hver farvekombination.

Træk et silkebånd op og ned i luftmaskebuerne på bagsiden af blomsten.

Diagram

= hækl 3 luftmasker, og sæt dem sammen til en ring med en kædemaske
= luftmaske
= 1 stangmaske
= 1 kædemaske
= hækl 5 luftmasker, tag hæklenålen ud af løkken, sæt den gennem toppen af den sidste stangmaske som blev hæklet fra forrige omgang, træ den gennem løkken fra luftmaskerne, lav et omslag, og træk det gennem begge løkker. Hækl 3 luftmasker, derefter hækles der 11 stangmaske om 5-luftmaske-buen. Hækl 6 dobbeltstangmasker om de 3 luftmasker i begyndelsen af forrige omgang, hækl 1 kædemaske i toppen af næste stangmaske = 1 blad.
= hækl 5 luftmasker, tag hæklenålen ud af løkken, og læg luftmaskerne bag det forrige blad som blev hæklet. Buk bladet mod dig, og sæt nålen gennem stangmasken mellem de 11 stangmasker og 6 dobbeltstangmasker som blev hæklet på forrige blad, træk den gennem løkken fra luftmaskerne, lav et omslag, og træk det gennem begge masker. 5-luftmaskebuen er nu hæftet bag det forrige blad som blev hæklet. Hækl 3 luftmasker, derefter hækles der 11 stangmasker om 5-luftmaske-buen. Hækl 6 dobbeltstangmasker om næste stangmaske fra forrige omgang, hækl 1 kædemaske i toppen af næste stangmaske = 1 blad.

Behöver du hjälp? Her har du instruktionsvideoer som kan hjælpe dig!

For hjælp med en opskrift vil vi bede dig om at tage kontakt med butikken hvor du har købt dit garn. Har du købt DROPS garn er du garanteret kvalificeret hjælp fra vore dygtige DROPS forhandlere, som er specialiserede på DROPS opskrifter.

Alle vore opskrifter er nøje gennemgået og korrekturlæst, men vi er nødt til at tage forbehold for eventuelle fejl. Alle opskrifter er oversat fra de Norske opskrifter og du kan altid tjekke originalopskriften for mål og udregninger.

Hvis du mener at du har fundet en fejl i opskriften, så skal du skrive din kommentar eller dit spørgsmål ind under Kommentarfeltet øverst i opskriften. Gå til originalopskriften for model DROPS Extra 0-1407.