White Paradise by DROPS Design

Strikket sjælevarmer i DROPS Cotton Frisé eller Alpaca Boucle med perlestrikket kant i Muskat

Størrelse: S - M - L
Materialer: DROPS Cotton Frisé fra Garnstudio
200-200-200 gr f.nr 01, hvid
Eller brug:
DROPS Alpaca Boucle fra Garnstudio
200-200-250 gr f.nr 0100, natur

Og brug: DROPS Muskat fra Garnstudio
50-50-50 gr f.nr 18, hvid.

DROPS Ærmep og Rundp 3.

-------------------------------------------------------

Strikkefasthed – Se hvorfor og hvordan du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du bytter garn her
Garngruppe A til F – Brug samme opskrift og byt garn her
Garnforbrug ved alternativt garn – Brug vores garn-omregner her

-------------------------------------------------------

DROPS Cotton Frise DROPS Cotton Frise
85% bomuld, 15% polyamid (kun bindetråden)
Udgået
find alternativ

100% Bomuld
fra 15.95 kr /50g
DROPS Muskat uni colour DROPS Muskat uni colour 15.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
needles Pinde & Hæklenåle Bestil

Instruktioner

Strikkefasthed: 22 m x 30 p med Cotton Frisé elle Alpaca Boucle på p 3 og glatstrik = 10 x 10 cm. Husk pindenr er kun vejledende!

Retstrik (på rundp): 1. omg: Ret, 2. omg: Vrang.

Perlestrik: 1. omg: * 1 r, 1 vr *, gentag fra *-*.
2. omg: vr over r og r over vr. Gentag 2. omg opover.

Højre side:
Slå 48-50-52 m op på ærmep 3 med Cotton Frisé eller Alpaca Boucle. Strik 4 p retstrik. Fortsæt med glatstrik. Husk på strikkefastheden!
Når arb måler 10-10-10 cm tages der 2 m ud midt under ærmet således: Str S: 8 gange på hver 3.cm og derefter 12 gange på hver 2.cm = 88 m. Str M: 23 gange på hver 2.cm = 96 m. Str L: 19 gange på hver 2.cm og derefter 8 gange på hver cm = 106 m.
Når arb måler 58-56-56 cm deles det midt under ærmet og strikkes færdig frem og tilbage på rundp. Her fra måles arb videre. Efter delningen lukkes der af på den ene side af arb (= mod forstk) samtidig med at der tages ud på den anden side af arb (= mod ryg). Luk på hver 2. p: 2 m 22-24-26 gange. Tag ud på hver 2. p: 1 m 14-14-14 gange. Efter alle aflukningerne foran og udtagningene bag er der 58-62-68 m på p.
Når arb måler 15-17-17 cm sættes m på en tråd fra nederst på ryggstykket og opover på hver 2. p: 7 m 7-7-8 gange = 9-13-12 m tilbage på p. Sjælevarmeren er nu strikket til midt på ryggen, dvs halvvejs, den anden halvdel strikkes videre med modsatte aflukninger og udtagninger således: Efter at de sidste 7 m er sat på tråden strikkes der 1 p før m på tråden sættes tilbage på p på hver 2. p: 7 m 7-7-8 gange = 58-62-68 m på p.
Når arb måler 25-27-29 cm (fra delningen under ærmet og op til nakken = der hvor der ikke er blevet sat m på en tråd) tages der ud på den ene side = forstk - dvs den side hvor der blev aflukket - på hver 2. p: 2 m 22-24-26 gange. Samtidig efter 8-10-12 udtagninger lukkes der i den anden siden = ryg - dvs den siden hvor der blev udtaget - på hver 2. p: 1 m 14-14-14 gange. Efter alle udtagninger foran og aflukninger bagpå er der 88-96-106 m på p. Sæt en mærketråd - herfra måles arb videre. Skift til ærmep og fortsæt med glatstrik rundt til færdig mål. Samtidig når arb måler 1-2-2 cm (fra mærketråden) lukkes der 2 m midt under ærmet således: Str.S: 12 gange på hver 2.cm og derefter 8 gange på hver 3.cm = 48 m. Str. M: 23 gange på hver 2.cm = 50 m. Str L: 8 gange på hver cm og derefter 19 gange på hver 2.cm = 52 m.
Når arb måler 57-55-55 cm strikkes 4 p retstrik før der lukkes af.

Montering: Saml ca 180 til 200 m op rundt hals/ærmeåbningen (delbart med 2) på rundp 3 med Muskat. Strik perlestrik - se forkl over - i 3 cm, luk løst af med dobbelt garn.

Diagram

diagram measurements

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 65-5) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

signature-image signature

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

Alle vore opskrifter har instruktionsvideoer som kan være til hjælp.

Vi har også skridt-for-skridt instruktioner til forskellige tekninkker som du finder her.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (21)

country flag Helen Due wrote:

PS bil Belle på p 4 kunne bruges i stedet for Cotton frise?

25.06.2022 - 16:50

DROPS Design answered:

Hei Helen. Ja, så lenge du får den strikkefastheten som er opplyst i oppskriften. Begge kvalitetene tilhører garngruppe B. Bare husk at DROPS Belle ikke gir det sammen uttrykket som DROPS Cotton Frisé. mvh DROPS Design

27.06.2022 kl. 09:28

country flag Helen Due wrote:

Hej. Jeg forstår ikke hvordan Sky, alpaca boucle og soft tweed kan erstatte Cotton frise. De tre nævnte Garner skal jo strikkes på tykkere pinde end 3, som der står i opskriften. Mange Garner har da strikkefasthed på 22 i glat og p 3. Jeg er lidt forvirret :-) Mvh Helen

25.06.2022 - 15:05

DROPS Design answered:

Hei Helen. Ettersom DROPS Cotton Frisé er utgått fra vårt sortiment er det valgt 3 kvalitere som ligner mest. DROPS Cotton Frisé tilhørte garngruppe B, som DROPS Sky og DROPS Soft Tweed også tilhører, mens DROPS Alpaca Bouclé tilhører garngruppe C. men er mest lik DROPS Cotton Frisé utseendemessig. Så lenge du overholder strikkefastheten som er oppgitt i oppskriften, vil de andre kvalitetene passe (mulig du må bytte pinner for å få den oppgitte strikkefastheten). mvh DROPS Design

27.06.2022 kl. 09:25

country flag Lise Brissette wrote:

Bonjour! Patron 65-5 Placer 7 m côté dos en attente 7 fois tous les 2 rangs = 9m. Pouvez-vous me montrer comment réaliser ceci? Surtout, comment le nombre de maille diminue en faisant des rangs raccourcis? Selon la technique démontrée associée à ce patron, il n\'y a aucune diminution et les 7 m mises en attente sont toujours les 7 dernières? Ouf!! Merci de m\'éclairer ;)

15.01.2021 - 16:52

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Brissette, vous pouvez utiliser cette technique (en mettant plusieurs mailles au lieu d'une seule sur le fil) - comme vous glissez 7 mailles en attente tous les rangs côté dos, vous tricotez 7 mailles en moins à chaque fois, vous diminuez ainsi votre nombre de mailles en ne tricotant que celles côté devant, puis tricotez à nouveau 7 mailles tous les rangs se terminant côté dos jusqu'à ce que toutes les mailles ont été tricotées de nouveau. Vous pouvez tout à fait utiliser votre technique préférée pour les rangs raccourcis. Bon tricot!

18.01.2021 kl. 07:40

country flag Sharon wrote:

Hello. I bought drops alpaca to make this with but its not listed as a suitable alt. When your alpaca can be knitted at this gauge, why is it not then suitable please? The packet says 23stitches, so i could just make the bolero a little bigger at 23 stitches, or make the stitches looser to get 22sts. Is alpaca not good otherwise? Perhaps it will loose its shape easily or something like that? Thanks.

19.05.2019 - 22:27

DROPS Design answered:

Dear Sharon, DROPS Alpaca belongs to our yarn group A while this pattern is worked with DROPS Cotton Frisé who was yarn group B - you can find all possible alternatives using our yarn converter. Happy knitting!

20.05.2019 kl. 12:55

country flag Rachel wrote:

Merci pour toutes vos explications. je pense qu il aurait été judicieux d indiquer dès le début du modèle qu il se tricote en un seul morceau. Codialement.

04.04.2019 - 12:00

country flag Rachel wrote:

Je ne comprends pas ce qu il faut faire à partir de: Continuer avec les aiguilles doubles pontes, joindre et placer un marqueur – mesurer à partir de là. Continuer en jersey jusqu\'à la fin. EN MÊME TEMPS, à 1-2-2 cm de hauteur du marqueur, diminuer 1 m de chaque côté du marqueur :\r\nTaille S : 12 fois tous les 2 cm et 8 fois tous les 3 cm = 48 m\r\nTaille M : 23 fois tous les 2 cm = 50 m\r\nTaille L : 8 fois tous les 1 cm puis 19 fois tous les 2 cm = 52 m.Merci d avance

28.03.2019 - 21:02

DROPS Design answered:

Bonjour Rachel, quand toutes les augmentations et les diminutions sont terminées et que vous avez le bon nombre de mailles, répartissez les mailles sur les aiguilles doubles pointes à la fin d'un rang sur l'endroit et continuez en rond, placez un marqueur au niveau du début du tour et diminuez ensuite 1 maille avant + 1 maille après le marqueur (= 1 m à la fin du tour + 1 m au début du tour). Bon tricot!

01.04.2019 kl. 09:54

country flag Rachel wrote:

Je ne comprends pas ce qu il faut faire à partir de: Continuer avec les aiguilles doubles pontes, joindre et placer un marqueur – mesurer à partir de là. Continuer en jersey jusqu\'à la fin. EN MÊME TEMPS, à 1-2-2 cm de hauteur du marqueur, diminuer 1 m de chaque côté du marqueur :\r\nTaille S : 12 fois tous les 2 cm et 8 fois tous les 3 cm = 48 m\r\nTaille M : 23 fois tous les 2 cm = 50 m\r\nTaille L : 8 fois tous les 1 cm puis 19 fois tous les 2 cm = 52 m.\r\nMerci d avance

28.03.2019 - 20:57

country flag Rachel wrote:

Je ne comprend pas les explications des rangs raccourcis. Dans mon ouvrage il me reste 58mailles et non 9. De plus j' ai tricoté la seconde manche et je ne comprends pas les explications après les 22 diminutions et 14 augmentations. Pour résumé je suis perdue :j ai deux manches et c'est tout. Merci pour vos explications

25.03.2019 - 21:43

DROPS Design answered:

Bonjour Rachel, pour les rangs raccourcis, mettez en attente 7 mailles côté dos jusqu'à ce qu'il ne reste que 9 mailles sur l'aiguille, puis vous tricotez 7 mailles en plus jusqu'à ce que toutes les 58 mailles aient à nouveau été tricotées., vous augmentez ensuite du côté où vous avez diminué (devant) et diminuez du côté ou vous avez augmenté avant (dos) = on a alors 88 m. Bon tricot!

26.03.2019 kl. 09:12

country flag RACHEL wrote:

Bonsoir . je ne comprends pas cette phrase ". Placer 7 m côté dos en attente 7-7-8 fois tous les 2 rangs = 9-13-12 m ". Comment dois je procéder ? Merci. Cordialement

21.02.2019 - 22:33

DROPS Design answered:

Bonjour Rachel, vous tricotez des rangs raccourcis en commençant par le devant: à la fin de chaque rang commençant par le devant vers le dos, laissez 7 mailles en attente, tournez et tricotez le rang suivant, répétez 7-8 fois au total tous les 2 rangs, il reste 9-13-12 m sur l'aiguille (côté devant). Bon tricot!

22.02.2019 kl. 09:15

country flag RACHEL wrote:

Je ne comprends pas cette phrase" Placer 7 m côté dos en attente 7-7-8 fois tous les 2 rangs = 9-13-12 m." peut on m expliquer la marche à suivre. MERCI. Cordialement

21.02.2019 - 22:31

DROPS Design answered:

Bonjour Rachel, vous tricotez des rangs raccourcis, c'est-à-dire que vous laissez ces 7 mailles côté dos sans les tricoter, et vous répétez 7 ou 8 fois en fonction de la taille, il vous rester 9-13-12 m quand ces rangs raccourcis seront faits. Bon tricot!

05.03.2019 kl. 12:24

Kommentere opskrift DROPS 65-5

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.