DROPS / 65 / 2

Cairo by DROPS Design

DROPS bluse med hulmønster i Ribbon. Tørklæde med hulmønster i Safran.

  • Cairo / DROPS 65-2 - DROPS bluse med hulmønster i Ribbon. Tørklæde med hulmønster i Safran.
Størrelse: S/M - M/L - XL
Materialer: DROPS Ribbon fra Garnstudio
650-750-800 gr f.nr 02, natur

DROPS Pinde nr 5

-------------------------------------------------------
Strikkefasthed – Se hvorfor og hvordan du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du bytter garn her
Garngruppe A til F – Brug samme opskrift og byt garn her
Garnforbrug ved alternativt garn – Brug vores garn-omregner her
-------------------------------------------------------

DROPS Ribbon DROPS Ribbon
45% bomuld, 45% viskose, 10% hør
Udgået
find alternativ

100% Bomuld
fra 9.95 kr /50g
DROPS Safran uni colour DROPS Safran uni colour 9.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
needles Pinde & Hæklenåle Bestil

Instruktioner

Strikkefasthed: 17 m x 22 p på p 5 og glatstrik = 10 x 10 cm. Husk pindenr er kun vejledende!

Strikketips: Garnet har en tendens til at sno sig når der strikkes, dette skal tvindes op undervejs for at resultatet skal blive pænt.

Retstrik (frem og tilb): 1. p: Ret, 2. p: Ret

Mønster: Se diagram - M.1, M.2, M.3, M.4 og M.5. et diagram = 1 rapport, mønsteret i diagrammerne ses fra retsiden.

Lukketips: Alle aflukninger til halsudskæringen sker på retsiden af arb. Luk således før 3 kantm: Tag 1 m løs af, 1 r, træk den løse m over 1 r. Luk således efter 3 kantm: 2 r sammen.

Forstk: Læs Strikketips! Slå 91-99-107 m op (inkl 1 kantm i hver side) på p 5 med natur. Strik 4 p retstrik derefter 1 p glatstrik. næste p strikkes således: 1 kantm i retstrik, M.1 1 gang, M.2 10-11-12 gange, M.3 1 gang, 1 kantm i retstrik. Fortsæt mønsteret opover - gentag rapporten 3 gange i højden. Derefter strikkes M.4 en gang før M.5 som strikkes til færdig mål. Husk på strikkefastheden! Når arb måler 50-52-54 cm lukkes der af til ærmegab i hver side på hver 2. p: 3 m 2-2-2 gange, 2 m 2-4-5 gange, 1 m 3-2-3 gange = 65-67-69 m. Når arb måler 55-57-59 cm strikkes der 2 p retstrik over de midterste 5-5-5 m. På næste p sættes den midterste m på en tråd til hals. Luk derefter af til halsen - indenfor 3 kantm som strikkes i retstrik -se Lukketips: 1 m 8-8-9 gange på hver 2. p, derefter 1 m 3-3-3 gange på hver 4. p = 21-22-22 m tilbage på hver skulder. Luk af når arb måler 70-73-76 cm.

Ryg: Slå op og strik som forstk. Luk af til ærmegab som på forstk = 65-67-69 m. Når arb måler 67-70-73 cm strikkes der 4 p retstrik over de midterste 25-25-27 m. På næste p lukkes de midterste 21-21-23 m af til hals. Videre lukkes der 1 m af - indenfor 3 kantm som strikkes i retstrik - på næste p mod halsen - se Lukketips = 21-22-22 m på hver skulder. Luk af når arb måler 70-73-76 cm.

Ærme: Slå 43-43-43 m op (inkl 1 kantm i hver side til søm) på p 5 med natur. Strik 4 p retstrik derefter 1 p glatstrik. næste p strikkes således: 1 kantm i glatstrik, M.1 1 gang, M.2 4-4-4 gange, M.3 1 gang, 1 kantm i glatstrik. Fortsæt mønsteret opover, strik rapporten 2 gange i højden. Videre strikkes M.4 og derefter strikkes der færdig med M.5. Samtidig når arb måler 9-9-9 cm tages der 1 m ud i hver side af ærmet - indenfor 1 kantm: 11-12-14 gange på hver 3.-3.-2,5. cm = 65-67-71 m. Når arb måler 46-45-44 cm lukkes der af til ærmekuppel i hver side på hver 2. p: 3 m 1-1-1 gang, 2 m 2-2-2 gange, 1 m 6-8-9 gange, 2 m 2-2-2 gange og derefter 3 m i hver side til arb måler 57-58-58 cm. Luk af.

Montering: Sy skuldersømmene. Sy ærmerne i. Sy side- og ærmesøm i ét indenfor 1 kantm. Sy den løse m, som sidder på en tråd midt foran, mod bagsiden af arb.

= r
= 2 r sammen, slå om.
= slå om, tag 1 m løs af p, 1 r, træk den løse m over.
= slå om, tag 1 m løs af p, 2 r sammen, træk den løse m over, slå om.
= vr
= 1 r, slå om p.
= 1 r, 2 omslag om p.
= m mellem omslagene strikkes vr samtidig som omslagene slippes = lange m.

DROPS tørklæde i Safran Mouliné med hulmønster.

Størrelse: Mål: 75 x 44 cm
Materialer: DROPS Safran fra Garnstudio
150 gr f.nr 21, beige
DROPS Pinde nr 3

Strikkefasthed: 20 m x 34 p på p 3 og hulmønster = 10 x 10 cm.

Mønster: Se diagram - M.6, mønsteret i diagrammet ses fra retsiden.
Tørklæde: Slå 3 m op med Safran på p 3. Strik efter diagrammet - M.6. Gå videre fra diagrammet til der er 150 m på p - arb måler nu ca 44 cm i højden. Strik 2 p retstrik, luk af.

= r
= slå om
= 2 r sammen, slå om.
= slå om, tag 1 m løs af p, 1 r, træk den løse m over.
= slå om, tag 1 m løs af p, 2 r sammen, træk den løse m over, slå om.

Diagram

symbols = Ret
symbols = 2 r sammen, 1 omslag
symbols = 1 omslag, tag 1 m løs af p, 1 r, træk den løse m over 1 r
symbols = 1 omslag, tag 1 m løs af p, 2 r sammen, træk den løse m over 2 r sammen, 1 omslag
symbols = Vrang
symbols = 1 r, 1 omslag om p
symbols = 1 r, 2 omslag om p
symbols = m mellom omslagen strikkes vr samtidig som omslagen slippes = lange m
symbols = 1 omslag
diagram
diagram
signature

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 65-2) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (16)

country flag Martha 09.08.2020 - 18:42:

On the first chart, the K2 tog, yo and yo, slip, k, psso are shown over two squares/stitches. Except in rows 6 and 12 where they appear in only one square. How is this done differently? If it isn’t different, I don’t have enough stitches at the end of the row. Thank you!

user icon DROPS Design 10.08.2020 kl. 09:35:

Dear Martha, on row 6, you work yo, slip 1, K 2 tog, psso, yo = you decrease 2 sts compensated by 2 yarn overs - on row 12 you will work K2 tog, YO in M.1, yo, slip 1, K 2 tog, psso, yo in each M.2 and yo, slip 1 as if to k, k1 psso in M.3. Happy knitting!

country flag Martha 08.08.2020 - 15:59:

Instructions for M.1, M.2, M.3 chart say to repeat 3 times for 36 rows. Does this mean ALL rows are shown in chart or just RIGHT SIDE rows? If just right side rows are shown then I would knit a total of 72 rows after 3 repeats. And what about 2 other charts... Your response to one question asked indicates that M.4/M.5 chart shows right sides only. So that would equal 144 rows in total? And what about M.6 chart? Thanks for your help!

user icon DROPS Design 10.08.2020 kl. 06:53:

Hi Martha, The pattern is worked from both the right side and wrong side (all rows). The diagram is read from left to right when working from the wrong side. Happy knitting!

country flag Janit 26.07.2020 - 13:27:

The stitch guide says nothing about knit right side or purl wrong side so I’m assuming it’s just knit? And working 99 stitches with 2 edge stitches gives me 97 working stitches.... so when working pattern 4 and 5 for 6 stitch repeat my working stitches are not matching up to the pattern stitches. Example. Pattern 4 - edge stitch. Then pattern purl knit purl repeat across end on knit, then edge stitch. This does not work across the 99 stitches on needle

user icon DROPS Design 29.07.2020 kl. 10:56:

Dear Janit, diagram shows the pattern seen from RS, ie a knit stitch in diagram should be knitted from RS and purled from WS, a purl st in diagram should be purled from RS and knited from WS. Work the 99 stitches with M.4/M.5 as follows: 1 edge st in garter st, repeat the 6 sts in M.4/M.5 a total of 16 times, work now the first stitch in diagram (pattern will be now symetrical on each side) and finish with 1 edge st in garter st. Happy knitting!

country flag Véronique De SAN FELICIANO 04.09.2019 - 21:52:

Bonjour, je n'arrive pas à tricoter le rang 6 de M1 M2 et M3 pourriez-vous me le détailler s'il vous plait ?

user icon DROPS Design 05.09.2019 kl. 09:28:

Bonjour Mme De San Feliciano, au rang 6 des diagrammes, tricotez les 2 dernières mailles de M.1 avec la première m de M.2 (= le 2ème jeté = 1ère m du premier M.2), puis, tricotez les 2 dernières mailles de M.2 avec la 1ère m du M.2 suivant (de M.3 à la fin). Bon tricot!

country flag De San Feliciano Veronique 21.08.2019 - 13:36:

Bonjour , pouvez-vous me dire s'il-vous-plait si les diagrammes M.4 et M.5 sont representés avec tous les rangs ou seulement les rangs endroits ? si non merci de me dire comment se tricotent les rangs envers ..... cordialement

user icon DROPS Design 21.08.2019 kl. 15:12:

Bonjour Mme De San Feliciano, les diagrammes montrent tous les rangs, commencez en bas à droite et lisez de droite à gauche sur l'endroit; de gauche à droite sur l'envers - plus d'infos ici; Bon tricot!

country flag Françoise 03.04.2018 - 18:09:

Diagramme M2 6ème rang au début le signe deux mailles ensembles 1 jeté et à la fin 1 jeté 1 surjet. Dans le diagramme les signes ne correspondent pas ce qui fait décaler le motif..

user icon DROPS Design 04.04.2018 kl. 08:39:

Bonjour Françoise, au 6ème rang, tricotez les 2 dernières m de M.1 ensemble avec la 1ère m de M.2 (= le jeté après le surjet double est la nouvelle première m de M.2), lorsque vous répétez M.2, tricotez les 2 dernières m de M.2 avec la 1ère m du M.2 suivant (puis la 1ère m de M.3). Vous devez toujours avoir le même nombre de mailles dans chaque diagramme. Bon tricot!

country flag Marie POUPON 31.05.2016 - 18:01:

Bonjour. Je voudrais tricoter ce modèle, le fil Ribbon est épuisé, vous proposez des qualités alternatives, safran et love#6 (en qualité A), doit-on comprendre que tous les fils du groupe de fils C conviennent aussi ? Merci pour votre réponse, Marie

user icon DROPS Design 01.06.2016 kl. 09:04:

Bonjour Mme Poupon, pour remplacer Ribbon, vous pouvez utiliser un fil du groupe C ou 2 fils du groupe A, voir aussi ici - Les nuanciers de Safran et Drops loves you 6 figurent sur la page de ce modèle car le châle est réalisé en Safran. Bon tricot!

Lena 09.11.2013 - 17:37:

Ribbon: 78 m/50 g.-Baby merino: 175 m/50 g.

country flag Mette Rutledal 09.11.2013 - 14:36:

Er det noe feil i mengden garn her? Har strikket den i Baby Marino og har åtte (!) nøster til overs.

user icon DROPS Design 12.11.2013 kl. 10:13:

Blusen på billedet er strikket i Ribbon som tilhørte garngruppe C og du har valgt DROPS Baby Merino som tilhører garngruppe A, så der er stor forskel på tykkelsen af tråden.

country flag Bettie-Rae Mader 03.02.2013 - 19:00:

Drops 65-2 pattern errata available for the chart m2. Please explain the stitch repeat for chart 2

user icon DROPS Design 04.02.2013 kl. 10:10:

Dear Mrs Mader, M1,M2 and M3 are worked this way: start with M1, repeat M2 until 4 sts (front piece) remain, work M3 and 1 edge st in garter st. Happy knitting!

Kommentere opskrift DROPS 65-2

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.