DROPS Design: Model nr r-694
Garngruppe B
----------------------------------------------------------
Størrelse: S - M - L - XL - XXL - XXXL
Materialer:
DROPS MUSKAT fra Garnstudio
350-350-400-450-500-500 g f.nr 07, lys gul

DROPS STRØMPEP OG RUNDP (40 og 80 cm) nr 3,5 – eller det p.nr du skal bruge for at få 21 m x 28 p hulmønster på 10 x 10 cm.
DROPS RUNDP (60 cm) nr 3 – til Rib.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Strikkefasthed – Se hvorfor og hvordan du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du bytter garn her
Garngruppe A til F – Brug samme opskrift og byt garn her
Garnforbrug ved alternativt garn – Brug vores garn-omregner her

-------------------------------------------------------


100% Bomuld
fra 19.00 kr /50g
DROPS Muskat uni colour DROPS Muskat uni colour 19.00 kr /50g
Bestil
needles Pinde & Hæklenåle
Garnet til denne opskrift koster fra 133kr. Læs mere.

Instruktioner

MAGISK CIRKEL:
For at undgå hul i midten startes der med denne teknik:
Hold i garnenden med venstre hånd og lav en løkke rundt om venstre pegefinger (fra venstre mod højre). Hold i løkken med venstre tommelfinger og pegefinger. Stik pinden gennem løkken, hent tråden fra nøglet (dvs læg tråden 1 gang over pinden fra dig), træk tråden tilbage gennem løkken, slå om pinden (tråden lægges nu bagfra og mod dig) og træk omslaget gennem m på pinden, * stik pinden gennem løkken, slå om p (tråden lægges bagfra og mod dig), træk omslaget gennem løkken, lav 1 nyt omslag (bagfra og mod dig) og træk omslaget gennem yderste m på højre p (dvs den sidste m som blev lavet) *, gentag fra *-* til der er 12 m på pinden. Fordel m på 4 strømpep 3,5 som forkl i opskriften.
Strik videre som forkl i opskriften – SAMTIDIG trækkes der i garnenden så løkken snøres sammen og hullet forsvinder.

RETSTRIK (strikkes frem og tilbage):
Strik ret på hver p.

MØNSTER:
Se diag A.1 til A.4. Diag viser alle p i mønsteret set fra retsiden.

INDTAGNINGSTIPS:
Der tages ind indenfor 1 kantm i retstrik. Alle indtagninger sker fra retsiden!
Tag ind således efter 1 kantm: Tag 1 m løs af p som om den skulle strikkes ret, 1 ret, løft den løse m over.
Tag ind således før 1 kantm: 2 ret sammen.

UDTAGNINGSTIPS:
Der tages 1 m ud ved at slå om. På næste omg strikkes omslaget drejet vrang så der ikke bliver hul – de nye m strikkes i vrang (set fra retsiden).
----------------------------------------------------------

BOLERO:
Rygstk strikkes som en rude fra midt bagpå. Start med strømpep og gå over til rundp efterhånden som der tages ud. Ærmerne strikkes frem og tilbage på rundp ud fra to af siderne på ruden. Derefter strikkes der en kant rundt om åbningen på boleroen.

RYGSTK:
Start med MAGISK CIRKEL – se forkl over og Muskat = 12 m fordelt på 4 strømpep nr 3,5. Strik mønster rundt efter diag A.1, dvs gentag A.1 totalt 4 gange på omg (1 rapport pr pind) og tag ud som vist i diag. HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN! Når A.1 er færdig er der 236 m på p (dvs 59 m i hver repetition). Næste omg strikkes således: * Strik A.2A (= 29 m), strik A.2C (= 30 m) *, gentag fra *-* 3 gange til. Fortsæt mønsteret således og tag ud som vist i diag. Når A.2A/A.2C er strikket 1 gang i højden er der 268 m på p (dvs 67 m i hver repetition). Næste omg strikkes således: * Strik A.2B (= 30 m), strik A.3 (= 7 m), strik A.2D (= 30 m) *, gentag fra *-* 3 gange til. Fortsæt mønstret således udover til der er 300-316-332-356-372-388 m på p (dvs 75-79-83-89-93-97 m i hver repetition) – OBS: A.3 vil blive større og større mellem A.2B/A.2D.

Nu beholdes m langs side 1 på p – se måleskitsen (= venstre ærme). Sæt m langs side 2 på en tråd (= nederst på rygstk). Sæt m langs side 3 på en tråd (= højre ærme). Sæt m langs side 4 på en tråd (= øverst på rygstk mod nakken).

VENSTRE ÆRME:
= 75-79-83-89-93-97 m. LÆS HELE ÆRMET FØR DET STRIKKES! Sæt 1 mærke i hver side – HERFRA MÅLES ARB VIDERE! Fortsæt mønsteret frem og tilbage på rundp 3,5 efter diag A.2B/A.2D og A.3 som før med 1 kantm i RETSTRIK i hver side – se forkl over (pil i A.3 viser hvor mønsteret fortsætter i de forskellige str i A.3). OBS: Udtagningen i hver side er nu afsluttet (omslagen yderst i A.2B/A.2D gøres ikke længere - dvs m-antallet vil være det samme på hver p. A.3 vil fortsætte at vokse sig større, derfor vil A.2B/A.2D nu blive mindre og mindre i hver side). SAMTIDIG når arb måler 3-3-3-2-2-2 cm tages der 1 m ind i hver side – læs INDTAGNINGSTIPS. Gentag indtagningen i hver side på hver 6.-6.-4.-4.-4.-4.p totalt 9-10-11-13-14-15 gange i hver side = 57-59-61-63-65-67 m tilbage på p – OBS: Når der ikke er flere masker tilbage i A.2B/A.2D i hver side strikkes A.3 over alle m med 1 kantm retstrik i hver side - de m som ikke går op i mønsteret når der tages ind strikkes i glatstrik. Når arb måler 26 cm fra mærkerne (evt ved ønsket længde), skiftes der til rundp 3. Strik 4 p retstrik frem og tilbage (1.p = retsiden) og luk derefter løst af med ret fra retsiden. Ærmet måler ca 27 cm fra mærkerne.

HØJRE ÆRME:
Sæt de 75-79-83-89-93-97 m fra tråden langs side 3 tilbage på rundp 3,5 og strik frem og tilbage på rundp på samme måde som venstre ærme.

MONTERING:
Buk arb dobbelt på langs så maskerne fra tråd 2 og 4 på rygstk (og mærkerne på hvert ærme) ligger mod hinanden. Sy ærmesømmene indenfor 1 kantm - start nederst på hvert ærme og sy op til mærkerne.

KANT:
Sæt m fra tråd 2 og 4 ind på rundp 3 = 150-158-166-178-186-194 m på p. Strik 1 omg ret hvor der tages 50-52-54-62-64-66 m ud jævnt fordelt (der tages ud efter ca hver 3.m) = 200-210-220-240-250-260 m på p. Strik 1 omg vrang og 1 omg ret. Fortsæt med mønster rundt efter diag A.4. Når kanten måler 2 cm tages der 1 m ud efter hver rapport – læs UDTAGNINGSTIPS = 240-252-264-288-300-312 m. Gentag udtagningen når kanten måler 4 og 6 cm = 320-336-352-384-400-416 m (der er nu 3 vrang mellem hver rapport hele vejen rundt). Når kanten måler 7 cm lukkes der af med ret over ret og vrang over vrang.

Diagram

symbols = ret fra retsiden, vrang fra vrangen
symbols = slå om mellem 2 m
symbols = 2 ret sammen
symbols = tag 1 m løs af p som om den skulle strikkes ret, 1 ret, løft den løse m over
symbols = tag 1 m løs af p som om den skulle strikkes ret, 2 ret sammen, løft den løse m over
diagram
diagram
diagram
diagram
signature-image

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 170-5) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (25)

country flag Stephanie wrote:

How do continue in A2B and A2D for the sizes for the back piece? (A3 shows 4 rows to become Medium but A2B and A2D are 8 rows) Thanks

21.08.2020 - 17:18:

DROPS Design answered:

Dear Stephanie, work A.2B/A.2D and A.3 at the same time, butwhen you reach the correct number of sts = 316 in size M, then slip the stitches on different strands/stitch holders and work first left sleeve then right sleeve then knit the edge around whole piece after you have sewn sleeves. Happy knitting!

24.08.2020 kl. 07:48:

country flag Silke wrote:

Ist es denkbar, die Ärmel auch in Runden auf einem Nadelspiel zu stricken? Zusammennähen gehört nicht zu meiner Lieblingsbeschäftigung ;-)

21.04.2019 - 21:56:

DROPS Design answered:

Liebe Silke, wahrscheinlich können Sie die Ärmel in Runden stricken, die Anleitungen der Ärmel sollen Sie aber so anpassen, denn Sie dann keine Randmasche habe, aber trozdem 2 Maschen abnehmen sollen. Viel Spaß beim stricken!

23.04.2019 kl. 12:55:

country flag Solfrid wrote:

Jeg skal begynne på armen og forstår ikke hvordan a2b og d blir mindre? " kutter" jeg 2masker på hver runde fra ytterkantene? Og hva med dia. A3. Skal jeg begynne på nytt eller fortsette over str.M.? Klarer ikke å se for meg hvordan jeg kan klare armene.

26.10.2018 - 19:07:

DROPS Design answered:

Hei Solfrid. Maskeantallet i A.2b og A.2d skal forbli det samme, så du lager ikke lenger kastene ytterst (mot venstre i A.2d og mot høyre i A.2b). Mønsteret fortsetter å forskyves til hver sin side. Du fortsetter A.3 på samme måte som tidligere (se for deg at diagrammet fortsetter oppover og utover). A.3 vil øke utover, mens A.2b og A.2d vil forsvinne utover til hver side og tilslutt opphøre. God fornøyelse.

06.11.2018 kl. 09:27:

country flag Svanhild Jenssen wrote:

Jeg har strikket bakstykket etter mønsteret og har strikket hele A.2B pga.2D. Det gjenstår en omgang rett. Under Venstre ermet står det at en skal strikke etter diagram A.2B/A.2D osv. Hvor skal jeg begynne på dette diagrammet. Noen har stilt samme spørsmål tidligere, svaret var en skulle fortsette der en stoppet. Dette forstår jeg ikke fordi jeg har strikket hele diagrammet på slutten av bakstykket.

10.07.2018 - 23:30:

DROPS Design answered:

Hei Svanhild. Du fortsetter bare A.2B og A.2D på samme måte som tidligere (se for deg at diagrammet fortsetter på samme måte oppover). Men når du begynner på ermet økes det ikke i ytterkantene (= masketallet forblir det samme). Altså: du fortsetter å strikker A.2B, A.3 A.2D som før, og etter hvert som A.3 øker utover «spiser den opp» A.2B og A.2D i hver side. Tilslutt strikkes kun A.3 over maskene på ermet. God fornøyelse.

13.07.2018 kl. 13:38:

country flag Svanhild Jenssen wrote:

Hvorfor strikkes ermet fram og tilbake og ikke rundt på rundpinne

10.07.2018 - 23:09:

DROPS Design answered:

Ermene strikkes frem og tilbake da dette gjør det enklere å fortsette mønsteret fra bakstykket. God fornøyelse

13.07.2018 kl. 13:36:

country flag Marlen wrote:

Hallo, ich bin gerade dabei, den linken Ärmel anzufangen und die Anleitung verwirrt mich ein bisschen. Es heißt, die Umschläge AUßEN in A2B/A2D nicht mehr zu machen. Heißt das, die beiden Umschläge am rechten Rand bei A2B und am linken Rand bei A2D nicht mehr gemacht werden? Oder werden die Umschläge links außen und rechts außen im Diagramm nicht gemacht, was allerdings die Musterfolge in der Mitte stören würde. Vielen lieben Dank im Voraus.

17.06.2018 - 20:49:

DROPS Design answered:

Liebe Marlen, nur der 1. Umschlag in A.2B (= Zunahme) und der letzte Umschlag in A.2D (= Zunahme) werden nicht mehr gestrickt. Alle anderen Umschlage (mit Abnahmen) sollen wie zuvor gestrickt sein. Viel Spaß beim stricken!

18.06.2018 kl. 09:04:

country flag Marlen wrote:

Hallo, liebes Drops Team. Ich habe eine Frage zur Maschenprobe: Dort ist von einem Lochmuster die Rede. Koennen Sie bitte praezisieren, welches Muster gemeint ist? Bei den Charts sehe ich zwei verschiedene. Vielen Dank im Voraus!

31.01.2018 - 23:06:

DROPS Design answered:

Liebe Marlen, Maschenprobe muß 21 M x 28 Reihen in allen Muster, dh A.1, A.2 und A.3 sein. Viel Spaß beim stricken!

01.02.2018 kl. 08:45:

country flag Spiess Ursi wrote:

Wie komme ich ich denn 332M nach dem Maschenring? Muss ich am anfang mehr anschlagen? wäre für Uhre Hilfe Dankbar

01.08.2017 - 13:24:

DROPS Design answered:

Liebe Spiess Ursi, nach den Maschenring stricken Sie A.1 4 x in der Runde, nach A.1 haben Sie 236 M (= 59 M pro Rapport). Dann stricken Sie A.2A, A.2C und wie im Diagram zunehmen. Dann stricken Sie A.2B, A.3, A.2D 4 x in der Runde bis 332 M auf der Nadel sind (= 83 M pro Rapport). Viel Spaß beim stricken!

01.08.2017 kl. 13:44:

country flag Bente Kjær wrote:

Hej. Jeg er ved at strikke kanten. I opskriften står der, at der Til slut er 3 vrang mellem hver rapport. Iflg diagrammet vil jeg mene det er ret masker. Skal det være vrang for at kanten kan holde lidt til. Mvh Bente

22.06.2017 - 09:48:

DROPS Design answered:

Hej Bente, ifølge udtagningstipset skal de nye masker strikkes i vrang: UDTAGNINGSTIPS: Der tages 1 m ud ved at slå om. På næste omg strikkes omslaget drejet vrang så der ikke bliver hul – de nye m strikkes i vrang (set fra retsiden). Der sker ikke noget ved at strikke dem i ret hvis du allerede har gjort det, det ser bare lidt anderledes ud, men der er ikke noget som er forkert. God fornøjelse!

05.07.2017 kl. 08:35:

Tina wrote:

Hi, I love this pattern and I'm about to start knitting. I'm just not too sure about which size to knit. Is there anything like a size chart for shoulder width or bust circumfence? Best regards Tina

02.01.2017 - 16:30:

DROPS Design answered:

Dear Tina, you will find all measurements to the shoulder piece for each size on the measurement chart, compare these to a similar garment you have and like the shape to find out the matching size. Read more here. Happy knitting!

02.01.2017 kl. 16:58:

Kommentere opskrift DROPS 170-5

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.