DROPS / 170 / 23

Candy Daze by DROPS Design

Hæklet DROPS grydelap i ”Paris” med striber og spiral.

DROPS Design: Model nr w-609
Garngruppe C eller A + A
----------------------------------------------------------
Materialer:
DROPS PARIS fra Garnstudio
100 g f.nr 01, abrikos
50 g f.nr 17, naturhvid
50 g f.nr 27, fersken
50 g f.nr 38, koral

Eller brug:
100 g f.nr 35, vaniljegul
50 g f.nr 17, naturhvid
50 g f.nr 19, lys gul
50 g f.nr 14, stærk gul

DROPS HÆKLENÅL nr 3,5 – eller den nål du skal bruge for at få 18 st på 10 cm i bredden
----------------------------------------------------------

(Gå videre til opskrift...)

Tips & Hjælp

Tak for at du vælger DROPS Design!

Vi gør alt hvad vi kan, for at det skal være let at følge vores opskrifter.

Af den grund har alle modeller specifikke instruktions-videoer som hjælp. Du finder dem under hver opskrift nederst på siden.

Vi har også maske-for-maske instruktioner, som kan hjælpe dig at forstå nogle af de teknikker, vi bruger i vores opskrifter. Dem finder du her!

STRIBER GRYDELAP 1:
Farve1: naturhvid
Farve 2: fersken
Farve 3: abrikos
Farve 4: koral

STRIBER GRYDELAP 2:
Farve1: naturhvid
Farve 2: lys gul
Farve 3: vaniljegul
Farve 4: stærk gul
----------------------------------------------------------
Hækl en grydelap af hver farvekombination.

GRYDELAP:
Hver grydelap består af 2 spiraler som hækles sammen til sidst.

Når arb skal hækles rundt startes der med denne teknik for at undgå hul i midten (i stedet for en lm-ring) – brug farve 1: Brug hæklenål 3,5 og hold i garnenden, sno garnet en gang rundt om venstre pegefinger for at danne en løkke. Hold i løkken med venstre tommelfinger og langefinger, tråden lægges over venstre pegefinger. Stik nålen gennem løkken, lav et omslag med tråden og træk tråden gennem løkken, hækl 1 lm, derefter hækles der således rundt om løkken:
1.OMG: 1 fm, 1 halv-st, 1 st. Sæt 1 maskemarkør i løkken på den sidste st så det ikke løber og læg garnet til side. Skift til farve 2 og hækl videre om løkken således: 1 fm, 1 halv-st, 1 st. Sæt 1 maskemarkør i løkken på den sidste st så det ikke løber og læg garnet til side. Skift til farve 3 og hækl videre således om løkken: 1 fm, 1 halv-st, 1 st. Sæt 1 maskemarkør i løkken på den sidste st så det ikke løber læg garnet til side. Skift til farve 4 og hækl videre om løkken således: 1 fm, 1 halv-st, 1 st. Træk i garnenden (farve 1) så du trækker løkken sammen. Hæft garnenden på bagsiden. HUSK PÅ HÆKLEFASTHEDEN!

2.OMG: Fortsæt med farve 4. Hækl 2 st i hver af de 3 næste m (= 1 fm, 1 halv-st + 1 st som blev hæklet med farve 1). Sæt 1 maskemarkør i løkken på den sidste st så det ikke løber og læg garnet til side. Fortsæt med farve 1. Hækl 2 st i hver af de 3 næste m (= 1 fm, 1 halv-st + 1 st som blev hæklet med farve 2). Sæt 1 maskemarkør i løkken på den sidste st så det ikke løber og læg garnet til side. Fortsæt med farve 2. Hækl 2 st i hver af de 3 næste m (= 1 fm, 1 halv-st + 1 st som blev hæklet med farve 3). Sæt 1 maskemarkør i løkken på den sidste st så det ikke løber og læg garnet til side. Fortsæt med farve 3. Hækl 2 st i hver af de 3 næste m (= 1 fm, 1 halv-st + 1 st som blev hæklet med farve 4) = 24 st

3.OMG: Fortsæt med farve 3. * Hækl 1 st i næste st, 2 st i næste st *, gentag fra *-* 2 gange til, sæt 1 maskemarkør i løkken på den sidste st så det ikke løber og læg garnet til side. Fortsæt med farve 4. * Hækl 1 st i næste st, 2 st i næste st *, gentag fra *-* 2 gange til, sæt 1 maskemarkør i løkken på den sidste st så det ikke løber og læg garnet til side. Fortsæt med farve 1. * Hækl 1 st i næste st, 2 st i næste st *, gentag fra *-* 2 gange til, sæt 1 maskemarkør i løkken på den sidste st så det ikke løber og læg garnet til side. Fortsæt med farve 2. * Hækl 1 st i næste st, 2 st i næste st *, gentag fra *-* 2 gange til = 36 st.

4.OMG: Fortsæt med farve 2. * Hækl 1 st i hver af de 2 næste st, 2 st i næste st *, gentag fra *-* 2 gange til, sæt 1 maskemarkør i løkken på den sidste st så det ikke løber og læg garnet til side. Fortsæt med farve 3. * Hækl 1 st i hver af de 2 næste st, 2 st i næste st *, gentag fra *-* 2 gange til, sæt 1 maskemarkør i løkken på den sidste st så det ikke løber og læg garnet til side. Fortsæt med farve 4. * Hækl 1 st i hver af de 2 næste st, 2 st i næste st *, gentag fra *-* 2 gange til, sæt 1 maskemarkør i løkken på den sidste st så det ikke løber og læg garnet til side. Fortsæt med farve 1. * Hækl 1 st i hver af de 2 næste st, 2 st i næste st *, gentag fra *-* 2 gange til = 48 st.

Fortsæt som på 4.omg, dvs der hækles 1 st mere mellem hver udtagning for hver omg, og der skiftes farve som før. Fortsæt til cirklen måler ca 20 cm i diameter. Nu afsluttes cirklen således (dette gøres med hver farve). Hækl 1 st, 1 halv-st, 1 fm, 1 km, klip og hæft tråden.

ENSFARVET SPIRAL:

Når arb skal hækles rundt startes der med denne teknik for at undgå hul i midten (i stedet for en lm-ring) – brug farve 3: Hold i garnenden og sno garnet en gang rundt om venstre pegefinger for at danne en løkke. Hold i løkken med venstre tommelfinger og langfinger, tråden lægges over venstre pegefinger. Stik nålen gennem løkken, lav et omslag med tråden og træk tråden gennem løkken, hækl 1 lm, derefter hækles der således rundt om løkken:
1.OMG: 1 fm, 1 halv-st, 10 st = 12 m. Hver omg fortsættes nu rundt uden at afslutte.
2.OMG: Hækl 2 st i hver m = 24 m.
3.OMG: * Hækl 1 st i første st, 2 st i næste st *, gentag fra *-* 6 gange = 36 m.
4.OMG: * Hækl 1 st i hver af de 2 første st, 2 st i næste st *, gentag fra *-* 6 gange = 48 m.
Fortsæt som på 4.omg, dvs der hækles 1 st mere mellem hver udtagning for hver omg. Fortsæt til cirklen måler ca 20 cm i diameter. Nu afsluttes cirklen således. Hækl 1 st, 1 halv-st, 1 fm, 1 km, klip og hæft tråden.

MONTERING:
Læg vrangen fra den flerfarvede spiral mod retsiden af den ensfarvede spiral og hækl dem sammen med farve nr 3:
Hækl 1 fm gennem begge lag, hækl 25 lm (= strop), derefter hækles der 1 fm i hver fm omg rundt, hækl 25 fm om stroppen og afslut med 1km i første fm på omg.

Behöver du hjälp? Her har du instruktionsvideoer som kan hjælpe dig!

For hjælp med en opskrift vil vi bede dig om at tage kontakt med butikken hvor du har købt dit garn. Har du købt DROPS garn er du garanteret kvalificeret hjælp fra vore dygtige DROPS forhandlere, som er specialiserede på DROPS opskrifter.

Alle vore opskrifter er nøje gennemgået og korrekturlæst, men vi er nødt til at tage forbehold for eventuelle fejl. Alle opskrifter er oversat fra de Norske opskrifter og du kan altid tjekke originalopskriften for mål og udregninger.

Hvis du mener at du har fundet en fejl i opskriften, så skal du skrive din kommentar eller dit spørgsmål ind under Kommentarfeltet øverst i opskriften. Gå til originalopskriften for model DROPS 170-23.