DROPS / 158 / 49

Rocky Road by DROPS Design

Heklet DROPS sokker i ”Fabel”, heklet fra tåen og opp. Str 37-43.

Stikkord: sokker, tå opp,
DROPS Design: Modell nr fa-285
Garngruppe A
-----------------------------------------------------------
Størrelse: 37 - 38/40 - 41/43
Fotens lengde: ca 22 - 24 - 27 cm
Sokkens høyde: ca 19 - 20 - 21 cm
Materialer: DROPS FABEL fra Garnstudio
100-150-150 g f.nr 905, salt og pepper

DROPS HEKLENÅL NR 2 - eller den nålen du må bruke for å få 28 st i bredden x 16 st i høyden og 28 fm i bredden x 35 fm i høyden på 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!

Vil du bruke et alternativt garn? Prøv vår garnkalkulator!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal velge? Da hjelper det kanskje å vite at modellen på bildet er ca 170 cm høy og bruker størrelse S eller M. Om du lager en genser, jakke, kjole eller lignende, kan du finne en målskisse av det ferdige plagget (i cm) nederst i oppskriften.

75% Ull, 25% Polyamid
fra 19.00 kr /50g
DROPS Fabel uni colour DROPS Fabel uni colour 19.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Fabel print DROPS Fabel print 21.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Fabel long print DROPS Fabel long print 22.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
Pinner & Heklenåler
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 38kr. Les mer.

Instruksjoner

MAGISK SIRKEL:
For å unngå hull i midten startes det med denne teknikken:
Hold i garnenden med venstre hånd og lag en løkke rundt venstre pekefinger (fra venstre mot høyre). Hold i løkken med venstre tommel og pekefinger. * Stikk nålen gjennom løkken, hent tråden fra nøstet, trekk tråden tilbake gjennom løkken, lag 1 kast om nålen og trekk kastet gjennom m på nålen = 1 fm *, gjenta fra *-* til det er 7 fm om løkken, avslutt med 1 kjm i første fm. Hekle videre som forkl i oppskriften – SAMTIDIG trekkes det i garnenden slik at løkken snøres sammen og hullet blir borte.

HEKLEINFO:
På hver omg med fm, erstattes første fm med 1 lm. Avslutt omg med 1 kjm i første lm.
På hver omg med st, erstattes første st med 3 lm.
Avslutt omg med 1 kjm i 3.lm.

MØNSTER:
Se diag A.1 og A.2.

ØKETIPS:
Hekle 2 st/fm i 1 st/fm.

FELLETIPS:
Det felles 1 m slik – start 2 fm før merket:
Hekle 1 fm, men vent med siste gjennomtrekning (= 2 m på nålen), hekle deretter neste fm, men når siste gjennomtrekning gjøres trekkes tråden gjennom alle m på nålen - det er nå felt 1 m.
--------------------------------------------------------

SOKK:
Sokken hekles fra tåen og oppover til skaftet.

TÅ:
Hekle en MAGISK SIRKEL – se forkl over, på heklenål 2 med Fabel = 7 fm om sirkelen. LES HEKLEINFO! Hekle 2 fm i hver fm = 14 fm. Sett en merketråd på beg av omg og en merketråd etter 7.m. Videre hekles det rundt med 1 fm i hver m, SAMTIDIG som det økes 1 fm på hver side av hvert merke – LES ØKETIPS, gjenta økningene på hver omg 9-10-11 ganger til (totalt 10-11-12 økninger) = 54-58-62 fm. Videre hekles det A.1a (= 3 m), A.1b (= 4 m) over de neste 24-28-32 fm (= 6-7-8 ganger), A.1c (= 4 m), 1 st i hver av de siste 23 fm. Videre hekles det rundt med st under foten og A.1 over de 31-35-39 m oppå foten. Når arb måler 9-11-14 cm økes det 1 st på hver side av de 31-35-39 m oppå foten, gjenta økningene på hver omg 11-12-12 ganger til (totalt 12-13-13 økninger) = 47-49-49 st + A.1. Fortsett til arb måler 17-19-22 cm fra tåen. HUSK PÅ HEKLEFASTHETEN! Videre hekles det slik – hekle 35-33-43 lm, hopp over de første 31-35-39 m oppå foten, hekle 1 fm i hver av de neste 47-49-49 st, hekle 1 fm i hver av de 35-33-43 lm = 82-82-92 fm. Sett 2 merketråder i arb, 3-4-2 fm ned i fm som kommer fra foten (det skal være 41-41-46 fm mellom merketrådene). Fortsett rundt med 1 fm i hver fm, SAMTIDIG felles det 1 m på hver side av hver merketråd (= 4 felte fm pr omg) – LES FELLETIPS, gjenta fellingen på hver omg 17 ganger til = 10-10-20 fm. Vreng sokken, legg m under hælen dobbelt og hekle sammen med 1 kjm gjennom hver m i begge lag. Klipp og fest tråden.

SKAFT:
Start å hekle videre med A.1 over de 31-35-39 m oppå foten som før, men det hekles 4 st i første st-gruppe i A.1a (dvs første rapport med st består av 3 lm og 3 st i samme m) og i siste st-gruppe i A.1c, hopp over 3-1-4 m, * hekle 4 st i neste m, hopp over 5-5-6 m *, gjenta fra *-* 4 ganger til, hopp over 2-2-4 m, avslutt med 1 kjm i 3.lm på beg av omg. Deretter hekles 1 st gruppe i hver st gruppe på omg under. Fortsett dette mønsteret til skaftet måler 14-15-16 cm. Hekle 1 omg med A.2 over A.1. Klipp og fest tråden. Hekle en sokk til på samme måte.

Diagram

= lm
= st

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (13)

Camille 18.06.2020 - 22:12:

Bonjour, pour crocheter le talon, j'ai 49ms, si je place un marqueur à 2ms du pied, j'obtiens 45ms entre chaque marqueur et non 46. Et au tour suivant où dois je placer le marqueur ? Merci pour votre aide

DROPS Design 19.06.2020 kl. 07:40:

Bonjour Camille, pour le talon vous avez 92 ms soit 46 ms pour le dessous et 46 ms pour le dessus du talon (les marqueurs doivent être sur les côtés). Ces marqueurs restent en place et vous diminuez 1 ms de chaque côté de chacun de ces marqueurs (2 ms ensemble, marqueur, 2 ms ensemble) = 4 dim. par tour x 18 = il reste 20 ms (10 de chaque côté des marqueurs). Bon crochet!

Grete Olesen 06.07.2018 - 15:03:

Jeg har strikket og heklet i 35 år. Man jobber på lykke og fromme når man skaper noe nytt. Og man justerer også litt etter hvert som man hekler. Dette ser man for eksempel der hvor det er føyet til 3 m i fm. Dette er gjort for å få maskeantallet riktig (som det ikke var når man var i gang). Og det er jo greit...for en privatperson! Men når man skal legge oppskriften ut på nettet må man korrigere og noen må lese korrektur. Pinlig!!! :(

Grete Olesen 05.07.2018 - 20:37:

Jeg har fulgt oppskriften til punkt og prikke. Men når jeg kommer dit hvor jeg skal hekle luftmasker osv. så stemmer ikke maskeantallet. Jeg har hatt 31 m oppå foten og 23 masker under(staver). Det er 54 masker. Deretter øker jeg 2 masker pr. omgang 12 ganger. Da har jeg økt 24 masker. 54 masker + 24 masker = 68 masker. I oppskriften står det at jeg skal sitte igjen med 82! Hvordan forklarer du dette?

Stine Hviid 28.02.2018 - 07:09:

Jeg kan ikke finde ud af jeres opskrift i starten ved udtagning med fastmasker. Efter 10 runder med udtagning får jeg det kun til 34 masker(2*10+14=34). Er der noget jeg har overset? Jeg slutter omgangen med 1km i 1 km samt laver en ny luftmasse. Tæller 1km med til forrige runde eller den nye runde? Og i så fald bliver luftmasken vel nummer 2 maske i den nye runde?\r\nHåber det er til at forstå hvad jeg mener

Diana Connolly 10.11.2017 - 15:52:

Hi Jette, I’ve just been with a customer trying to understand pattern 158-49. When we start the pattern to A1 and B1 we only work 16 dc instead of 32 as states in pattern, please could you help?

DROPS Design 13.11.2017 kl. 09:11:

Dear Mrs Connolly, when working 1st row in A.1 work as follows (in the largest size): A.1a over the first 3 sts on round (= 1 tr-group), A.1b over the next 32 dc (= 8 times in width ie 8 tr-groups), A.1c over the next 4 sts (1 tr-group) and finish with 1 tr in each of the last 23 dc. Happy crocheting!

Hanne 15.05.2017 - 14:51:

Er det meningen der skal være 4 luftmasker/fasmasker mellem 1a til 1b og fra 1b til 1c men kun tre imellem 1b til 1b?

DROPS Design 16.05.2017 kl. 09:26:

Ja du er nødt til at følge mønsteret for at få det til at passe, både ovenpå foden og senere i skaftet. God fornøjelse!

Pia 25.10.2016 - 13:35:

Hej jeg kan ikke helt finde ud af at læse diagrammet skal man starte med 3 luftmasker også en stangmaske ,skal jeg så springe 4 masker også 4 St i samme måske er det rigtig håber det er til at forstå

DROPS Design 25.10.2016 kl. 15:00:

Hej Pia. Ja, den förste stangmaske (st) erstattes af 3 lm, saa hekler du endnu 1st i förste lm, springer 4 lm over og haekler 4 st i één lm osv.

Lotte 22.10.2015 - 15:59:

Hej.. Jeg forstår ikke helt opskriften, skal jeg sætte en mærketråd ved hver 7. Maske eller skal jeg kun sætte ved begyndelsen og så den 7. Maske ? Håber i forstår mit spørsmål :) På forhånd tak

Alba Nakel 04.10.2015 - 00:13:

Hej. Jeg forstår ikke hvordan man laver A.1a , A.1b og A.1c. efter udtagningen fm. Skal man lave lm i fm, og hvordan gør man det ? På forhånd tak :)

DROPS Design 02.12.2015 kl. 11:42:

Hej, Udtagningerne hækler du som A.1b og A.1a+c fortsætter du med først og sidst på omgangen. God fornøjelse!

Jette 08.09.2015 - 12:54:

Efter FM udtagningerne i tåen begyndes på mønster. 35 oven på foden og 23 under = 58 m. Så langt så godt. Men så er man jo nød til at bryde garnet, og starte 3 masker før, da udtagningerne ellers aldrig kan komme til at ligge på siden af foden. Altså,- har misforstået det, eller skal garnet brydes ?

DROPS Design 08.09.2015 kl. 15:46:

Hej Jette, du tager bare ud når du kommer til det punkt i den anden side. Det skal ikke väre nödvendigt at bryde garnet! God fornöjelse!

Kommentér oppskrift DROPS 158-49

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.