DROPS Baby / 25 / 14

Camille by DROPS Design

Hæklet kyse med viftemønster til baby i DROPS BabyAlpaca Silk. Str 0- 4 år

DROPS Design: Model nr bs-010-by
Garngruppe A
-----------------------------------------------------------
Størrelse: 0/1 - 1/3 - 6/9 - 12/18 mdr (2 - 3/4) år
Passer hovedmål: ca 34/38 - 40/42 - 42/44 - 44/46 (48/50 - 50/52) cm
Materialer:
DROPS BABY ALPACA SILK fra Garnstudio
50 g i alle str i f.nr 1306, pudder
50 g i alle str i f.nr 0100, natur

DROPS HÆKLENÅL NR 3,5 – eller den nål du skal bruge for at få 22 st og 8 struktur rækker i højden på 10 x 10 cm.
---------------------------------------------------------

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!

70% Alpaca, 30% Silke
fra 33.95 kr /50g
DROPS BabyAlpaca Silk uni colour DROPS BabyAlpaca Silk uni colour 33.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
Pinde & Hæklenåle
Garnet til denne opskrift koster fra 67.9kr. Læs mere.

Instruktioner

HÆKLEINFO:
På beg af hver omg/række med fm erstattes 1.fm med 1 lm. Omg afsluttes med 1 km i lm fra beg af omg. Rækken afsluttes med 1 fm i 3.lm fra beg af forrige række.
På beg af hver omg/række med st erstattes 1.st med 3 lm. Omg afsluttes med 1 km i 3.lm fra beg af omg. Rækken afsluttes med 1 st i lm fra beg af forrige række.

STRUKTURRÆKKER:
* 1 række fm fra vrangen, 1 række st fra retsiden *, gentag fra *-* (1 række fm + 1 række st = 1 strukturrække).

UDTAGNINGSTIPS:
Der tages 1 fm/st ud ved at hækl 2 fm/st i samme m.

MØNSTER:
Se diag A.1.
----------------------------------------------------------

KYSE:
Arb hækles først rundt fra midt bagpå, derefter hækles der frem og tilbage over hovedet.
Hækl 4 lm på nål 3,5 med pudder og sæt dem til 1 ring med 1 km i første lm.
1.OMG: Læs HÆKLEINFO! Hækl 12 st om ringen.
2.OMG: Hækl 1 fm i hver st = 12 fm.
3.OMG: Hækl 2 st i hver fm = 24 st.
4.OMG: Hækl 1 fm i hver st = 24 fm.
5.OMG: * Hækl 1 st i første fm, 2 st i næste fm *, gentag fra *-* omg rundt = 36 st.
6.OMG: Hækl 1 fm i hver st = 36 fm.
7.OMG: * Hækl 1 st i hver af de 2 første fm, 2 st i næste fm *, gentag fra *-* omg rundt = 48 st.
8.OMG: Hækl 1 fm i hver st = 48 fm.
Stop her i str 0/1 + 1/3 mdr.
9.OMG: * Hækl 1 st i hver af de 3 første fm, 2 st i næste fm *, gentag fra *-* omg rundt = 60 st.
10.OMG: Hækl 1 fm i hver st = 60 fm.
Stop her i str 6/9 + 12/18 mdr.
11.OMG: * Hækl 1 st i hver af de 4 første fm, 2 st i næste fm *, gentag fra *-* omg rundt = 72 st.
12.OMG: Hækl 1 fm i hver st = 72 fm.
Stop her i str 2 + 3/4 år.

ALLE STR:
Sæt 1 mærke i omg beg og 1 mærke efter 6-6-6-8 (8-8) m (set fra retsiden).
Start fra retsiden ved mærket på omg beg og hækl 1 st i hver fm frem til det andet mærke Samtidig med at der tages 20-26-20-28 (20-22) st ud jævnt fordelt over disse m – læs UDTAGNINGSTIPS = 62-68-74-80 (84-86) st på rækken (der hækles ikke over de 6-6-6-8 (8-8) fm mellem de 2 mærker.
Videre hækles der STRUKTURRÆKKER frem og tilbage – se forkl over, til arb måler ca 8-9-10-11 (12-13) cm fra mærkerne – afslut efter 1 række med fm fra vrangen. Klip tråden.

HULKANT TIL BINDEBÅND:
Hækl en kant nederst på huen med pudder således: Start fra retsiden og hækl fm langs den ene kortside nederst på kysen (hækl 1 fm i hver fm-række og 2-3 fm om hver st-række), hækl 1 fm i hver af de 6-6-6-8 (8-8) fm mellem de 2 mærker på cirklen og hækl fm langs den anden kortside (1 fm i hver fm-række og 2-3 fm om hver st-række). Vend arb og hækl 1 række til med fm Samtidig med at fm-antallet justeres så det er delbart med 5 + 1. Næste række hækles således: 1 lm, 1 fm i hver af de 2 første fm, * spring over 2 fm, 2 lm, 1 fm i hver af de 3 næste fm *, gentag fra *-* til der er 4 m tilbage, spring over 2 fm, hækl 2 lm og 1 fm i hver af de 2 sidste fm.
Hækl 2 rækker til frem og tilbage med fm (1 fm i hver fm og 2 fm om hver lm-bue). Klip og hæft trådene.

BINDEBÅND:
Klip 4 tråde natur à 2,5 meter. Sno dem sammen til de gør modstand, læg snoren dobbelt og lad den tvinde sig sammen. Bind en knude i hver ende. Træk snoren op og ned gennem hulkanten nederst på huen.

VIFTEKANT:
Skift til natur og hækl 1 række fm fra vrangen foran på huen Samtidig med at der tages ud jævnt fordelt til 64-70-76-82 (88-94) fm – læs UDTAGNINGSTIPS. Videre hækles der VIFTEMØNSTER efter diag A.1, dvs der hækles således:
1.RÆKKE (= retsiden): 1 lm, 1 fm i første m, * 3 lm, spring over 2 m, 1 fm i næste m *, gentag fra *-* rækken ud = 21-23-25-27 (29-31) lm-buer, vend arb.
2.RÆKKE (= vrangen): 3 lm (modsvarer 1 st), 3 st + 2 lm + 3 st om første lm-bue, * 1 st om næste lm-bue, 3 st + 2 lm + 3 st om næste lm-bue *, gentag fra *-* rækken ud og afslut med 1 st i første fm i beg af forrige række = 11-12-13-14 (15-16) st-grupper med 1 st mellem hver st-gruppe, vend arb.
3.RÆKKE (= retsiden): 3 lm (modsvarer 1 st), 3 st + 2 lm + 3 st om lm-buen i første st-gruppe, * 1 st i næste st, 3 st + 2 lm + 3 st om lm-buen midt i næste st-gruppe *, gentag fra *-* rækken ud og afslut med 1 st i 3.lm fra beg af forrige række, klip og hæft tråden.

Denne opskrift er blevet rettet. .

Opdateret online: 07.05.2019
Rettelse - ALLE STØRRELSER: Start fra retsiden ved mærket på omg beg og hækl 1 st i hver fm frem til det andet mærke

Diagram

= 1 fm
= 1 lm
= 1 st

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS Baby 25-14) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (33)

Valerie 16.09.2020 - 04:58:

J'ai 60 mailles en tout au 10 ème tour (taille 6/9 mois) Comment arriver a 74 mailles avec 20 augmentations* ? *:d'après explications :tailles:0/1+1/3 mois=6-6 marqueurs et 20-26 augm 6/9 mois 12/18 mois=6-8 marqueurs et 20-28 augm... Or 74 ms+20 augm=94 brides non?

DROPS Design 16.09.2020 kl. 09:06:

Bonjour Valérie, vous avez 60 m au tour 10 et ne crochetez pas les 6 mailles entre les marqueurs = 1 bride dans les 6 premières m + 1 bride dans chacune des 48 m suivantes (= il reste 6 m avant le marqueur) en augmentant 20 m = 68 brides + les 6 premières du tour = 74 m - et les 6 m entre les marqueurs n'ont pas été crochetées (= milieu dos, côté nuque). Bon crochet!

Jules 09.09.2020 - 17:38:

145 of DROPS design patterns are being SOLD at outrageous prices on Etsy by a shop calling themselves Schemes Creations - I have a link but it will not allow me to add it - buyers are paying for these and they do not realise there is no need to. The shop needs a takedown notice and soon.

DROPS Design 10.09.2020 kl. 11:55:

Dear Jules, thanks for your feedback, you are welcome to help us by reporting them. Thank you! Happy crocheting!

Charlotte 07.05.2020 - 15:09:

"ALLA STL: Börja från rätsidan vid markören i v början och virka 1 st i varje fm fram till den andra markören SAMTIDIGT som det ökas 20-26-20-28 (20-22) st jämnt fördelat över dessa m." Hur virkar jag 1st i varje fm och samtidigt öka med 20st? Ska ökningen göras genom att vända arb och virka 20st ovanpå maskorna mellan markörerna? Eller ska jag göra 3 eller 4st i varjeav de 6fm mellan markörerna? Kan ni förklara denna delen tydligare?

DROPS Design 11.05.2020 kl. 08:56:

Hei Charlotte. Les ØKETIPS i oppskriften, der står det beskrevet hvordan du skal øke. Eller les her: ØKETIPS: Det økes 1 fastmaske/stav ved å hekle 2 fastmasker/staver i samme maske. God Fornøyelse!

Irene Rameckers 07.10.2019 - 11:55:

Kunt u mij de diameter zeggen van het rondje na de eerste 8 touren?

DROPS Design 11.10.2019 kl. 20:28:

Dag Irene,

De stekenverhouding geeft aan dat 8 toeren in de hoogte met structuurpatroon, 10 cm is. Dan zou je dus op een diameter van ongeveer 20 cm komen.

Thelma 15.09.2019 - 18:27:

One more question, so before the increase I have 72sc. Then after the increase row, should I have total 86dc or 94dc in the end of that row? Because you say I should do 1dc in every sc to the second marker, that is 8sc right? meaning i should do 8dc right? Then in the next 64sc do 86dc evenly throughout those 64sc to the end. Then it will be 94dc in the end(counting the 8dc between the markers with) , right? I dont know why, but how this is put up is so confusing haha

DROPS Design 16.09.2019 kl. 11:21:

Dear Thelma, at the end of the first row, there will be 94 sts but you won't work anymore the first 8 stitches at the beg of the row (= between both markers) = you are now working over 86 sts only (from 2nd marker from RS to 1st marker from RS, then turn and work next row from WS from the first marker to the 2nd marker and so on). Happy crocheting!

Thelma 15.09.2019 - 17:35:

One more question, so before the increase I have 72sc. Then after the increase row, should I have total 86dc or 94dc in the end of that row? Because you say I should do 1dc in every sc to the second marker, that is 8sc right? meaning i should do 8dc right? Then in the next 64sc do 86dc evenly throughout those 64sc to the end. Then it will be 94dc in the end(counting the 8dc between the markers with) , right? I dont know why, but how this is put up is so confusing haha

Thelma 15.09.2019 - 16:59:

Hi again, also I dont understand when you say: (do not work over the 6-6-6-8 (8-8) sc between the 2 markers). Should i skip those 8sc between the marker and make my next dc in the sc after that or what does that mean? That would make a strange hole in the bonnet right? And also I find it confusing on how many rows i should be continuing on doing after the first part I dont understand what row you are talking about at what time. Is the ALL SIZES just one row of dc? And then the texture row

DROPS Design 16.09.2019 kl. 11:19:

Dear Thelma, as said previously, you will crochet the first 8 sts on the row (= between markers) only on first row, then only crochet over the remaining 64 sts inc 22 sts = 86 sts. From RS you will crochet this row with dc, then turn and work textured rows = 1 row with sc from WS, 1 row with dc from RS, and repeat these 2 rows. Happy crocheting!

Thelma 15.09.2019 - 16:45:

Hello, I find this pattern very confusing when you come to the ALL SIZES section. I dont understand where to increase? For the biggest size I now have 72 sc. Then you say for my size I should increase 22dc evenly. Then you say it should be 86dc at the end of that round? That doesnt add up. Do you mean I should increase evenly over the 64sc(72sc -8 sc between the markers) or do i increase evenly over the 8sc. Wouldnt that make a strange bump? Can you clarify this part for me

DROPS Design 16.09.2019 kl. 11:16:

Dear Thelma, on this row, you first crochet the first 8 stitches (inserting one marqueur at the beg of round + 1 marker after these 8 sts = 64 sts remain; then work the next 64 sts increasing 22 sts evenly = 86 sts, and continue working back and forth over these 86 sts, ie you won't crochet the 8 sts from the beg of the row anymore. Happy crocheting!

Lorraine 23.04.2019 - 14:21:

Hi on the bonnet front part its say to start with DC on (ws) and carry on with the textured pattern ut the pattern is on the (ws) and the last school on on the (rs)have a done this wrong

DROPS Design 07.05.2019 kl. 08:33:

Dear Lorraine, pattern has been edited to start this row from RS so that you can then continue in texture pattern. Happy crocheting!

Irene 17.05.2018 - 10:02:

Hej! Varför blir mössan lite ”toppig” i mitten där man startar? Känns som att det är för få stolpar eller gör jag ngt fel?

DROPS Design 17.05.2018 kl. 14:38:

Hej Irene, det kan have noget med hæklefastheden at gøre. Hækler du i DROPS Baby Alpaca Silk og har du 22 st på 10 cm?

Kommentere opskrift DROPS Baby 25-14

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.